De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

31 december 2012

Training Suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren

Suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren is bijna altijd een uiting van een langdurig psychisch lijden, een lage zelfwaardering en het treedt vrijwel altijd op samen met andere problemen. Voor deze groep jongeren is vroegtijdige signalering en bespreekbaar en hanteerbaar maken van dit gedrag van groot belang. Het Trimbos Instituut organiseert op 7 februari a.s. een training over dit onderwerp.

Lees verder

28 december 2012

Maak een nieuwe vriendenkring

Sommige mensen maken gemakkelijk nieuwe vrienden. Anderen hebben daar soms wat meer moeite mee. Zoals jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zij vinden het vaak moeilijk om nieuwe contacten op te doen. Daarom is het project Vriendenkring gestart. Vriendenkring brengt jongeren met dezelfde interesses bij elkaar en stimuleert hen samen leuke dingen te doen.

Lees verder

27 december 2012

Amsterdam Speld uitgereikt

Dinsdag 18 december reikten vicevoorzitter Egbert de Vries en portefeuillehouder welzijn Marco Kreuger de Amsterdam Speld uit aan de heer Singels en mevrouw Klein. Dit gebeurde tijdens een feestelijk ontbijt.

Lees verder

24 december 2012

Fijne Feestdagen !!

Het team van jekuntmeer.nl wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig Nieuwjaar !!

Lees verder

24 december 2012

Taalmarkt in bibliotheek Nieuwendam

Per 1 januari verandert er veel voor mensen die de Nederlandse taal willen leren en/of deze willen verbeteren. Daarom wordt op dinsdag 15 januari in bibliotheek Nieuwendam en het ernaast gelegen gebouw van Stichting Andishe een taalmarkt georganiseerd. Deze duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Lees verder

21 december 2012

Participatie blijft moeilijk voor mensen met psychische problemen

Participatie en eenzaamheid blijven belangrijke aandachtspunten voor mensen met aanhoudende psychische problemen. Dat blijkt uit de laatste peiling van het panel Psychisch Gezien.

Lees verder

18 december 2012

Verhalentocht

Moe van het naar de kerstboom staren? En straks vol van de kalkoen en de kerstkransjes? Ga dan op zaterdagmiddag 29 december 2012 mee op verhalentocht voor jong en oud in het Amsterdamse Bos. Verhalenvertellers Bart de Koning en Abe de Verteller laten je kennismaken met de koning van de winter, het lijstermeisje en griezelmoppen.

Lees verder

17 december 2012

Vrijwilligers gezocht voor de Actie Stille Armoede !

Zoals u weet is er in Nederland veel stille armoede! Het gaat hierbij om mensen die zich - door welke omstandigheden dan ook - financieel niets extra’s kunnen veroorloven. Vaak gaan andere (on)kosten voor en blijft er geen geld over voor een goede maaltijd. En kunnen deze mensen daardoor vaak geen echte Kerst vieren. 

Stichting Actie Stille Armoede zoekt voor de komende dagen vrijwilligers die bereid zijn kerstpakketten rond te brengen voor mensen die op of onder de armoedegrens leven en die in aanmerking zijn gekomen voor zo`n kerstpakket.

Lees verder

17 december 2012

Natuur op recept

Bijna twee derde van de Nederlandse vrouwen en meer dan de helft van de mannen geeft aan dat de natuur ingaan depressieve klachten verlicht. Dit blijkt uit onderzoek van Fonds Psychische Gezondheid onder 1.026 respondenten, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Lees verder

13 december 2012

gratisstoppenmetdrinken.nl

Ondanks een groot aanbod aan therapieën is de taboesfeer rond alcohol nog zeer groot en lukt velen niet om dit probleem aan te pakken. Op de website gratisstoppenmetdrinken.nl verwijst de stichting alcoholverslaafden en veeldrinkers naar een aantal gratis behandelingen. Zo kunnen zij gemakkelijker, laagdrempelig en anoniem hun eigen keuze maken voor een gratis oplossing om hun probleem aan te pakken.

Lees verder

12 december 2012

Christmas Canal Parade

Jong en oud kan op zaterdag 15 december genieten van spektakel, sprookje en magie tijdens de Christmas Canal Parade. Zo’n 40 salon- en rondvaartboten, praal- en dekschuiten varen feeëriek verlicht en uitbundig opgetooid door de Amsterdamse grachten. Je komt ogen en oren tekort wanneer de stoet passeert met vrolijk theater, een spuitende fontein, levende muziek en een varend carillon. Een sfeervolle avond in de donkere dagen!

Lees verder

12 december 2012

Kerstfeest op de Dam

Een gezellige kerstsfeer, een volgepakte Dam, het kerstverhaal en BN`ers die bekende kerstliederen ten gehore brengen. Na het succes van vorig jaar komt de EO vrijdag 14 december opnieuw met dit unieke en gezellige evenement. Op een eigentijdse manier komt het kerstverhaal door muziek en vertelling tot leven. Daarbij staat omzien naar de samenleving centraal. De BN`ers bezoeken ieder een project van het Leger des Heils. Dit levert bijzondere en indrukwekkende ontmoetingen op waar de BN`ers over zingen in een zelfgekozen lied.

Lees verder

11 december 2012

Open les Capoeira op IJburg

Op vrijdag 14 december is er speciaal voor buurtbewoners met een verstandelijkebeperking een openles Capoeira op IJburg. De les wordt gegeven door de bekende Braziliaanse capoeira meester Mestre Marreta van de Associação de Capoeira Berimbaude Ouro. De openles is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking én hun begeleiding.

Lees verder

10 december 2012

Lunchconcert in het Stadsdeelhuis Noord

Ze zijn terug: de maandelijkse lunchconcerten in het stadsdeelhuis Noord ! 
Kom op woensdag 19 december om 12.30 uur genieten van een lunchconcert in het Stadsdeel en geniet vervolgens maandelijks van een nieuw concert. De toegang tot alle concerten is gratis.

Lees verder

7 december 2012

Ervaringswijzer; inspiratie voor de psyche

Ontmoeten, samenwerken en leren op een leernetwerk. Doe mee en professionaliseer jezelf als ervaringswerker: Ervaringswijzer.nl, trefpunt voor en door mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Laat je inspireren, ontmoet anderen en ontdek interessante activiteiten in jouw buurt. Deel jouw ervaringen op het forum, via reacties of in de blogs. Meld je aan als lid en volg onze thema`s en recensies. Dan worden wij samen wijzer.

Lees verder

6 december 2012

Amsterdam bedankt alle vrijwilligers!

Op 7 december is het Internationale Vrijwilligersdag. De Gemeente Amsterdam, Vrijwilligersacademie, Stichting laluz, Stichting Present Amsterdam, Amsterdam Cares, Gilde Amsterdam, de Unie van Vrijwilligers en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam hebben hun krachten gebundeld om de vrijwilligers van Amsterdam te bedanken.

Lees verder

6 december 2012

Lichtjesnacht 2012 op het Zonneplein

Op 14, 15 en 16 december wordt de Kerst echt ingeluid op het Zonneplein. Op de eerste Zonneplein Lichtjesnacht tijdens de 3e editie van Winters Binnen is er van alles te doen op het Zonneplein. Er is een groot openingsfeest op vrijdagavond en ook op zaterdag en zondag is er veel te beleven voor jong en oud. Muziek, theater, kinderactiviteiten, verhalen, workshops, een buurtlunch, kerstkoffermarkt, een expositie, de winkels zijn langer open en nog veel meer.

Lees verder

5 december 2012

NKOP Award voor team palliatieve zorg van GGz Centraal

Op het NKOP congres `State of the art Ouderenpsychiatrie, een update`is de eerste NKOP Award uitgereikt aan het team palliatieve zorg van het programma Ouderenpsychiatrie & Somatiek van GGz Centraal. Wubbien Wesselink, hoofdbehandelaar van het programma, nam de prijs in ontvangst.

Lees verder

4 december 2012

Nationale Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal

Elkaar versterken door elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Op de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal is hier volop gelegenheid voor. Als sport- en beweegprofessional, combinatiefunctionaris, buurtsportcoach, cultuurcoach, medewerker van een gemeente of bezig met de Sportimpuls breng jij mensen op lokaal niveau met elkaar in contact en zet ze in beweging.

Lees verder

3 december 2012

NL Doet !

Op 15 en 16 maart 2013 organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranjefonds stelt hiertoe 1,5 miljoen euro ter beschikking voor materialen, entree of vervoersbewijzen. Helaas moesten vorig jaar honderden organisaties teleurgesteld worden omdat het geld op was. Zorg dus dat u snel uw aanvraag doet, want op=op !

Lees verder

30 november 2012

Winterstalling voor buitenplanten van bewoners

Heeft u een grote buitenplant in een pot, een zogeheten kuipplant of oranjerieplant, die niet goed tegen vorst kan? U kunt deze laten overwinteren in de kas bij de schoolwerktuinen in Park Frankendael, tegen een kleine vergoeding. Er is plaats voor circa 50 planten.

Lees verder

29 november 2012

Congres: Niet-aangeboren hersenletsel

Op 16 januari organiseert Nursing het congres Niet-aangeboren hersenletsel. Wil jij praktische kennis & tips, direct bruikbare hulpmiddelen, gedragsinterventies en inspiratie ten aanzien van NAH? Meld je aan voor het Congres Niet-aangeboren hersenletsel.

Tip: Tot 12 december kan je gebruikmaken van de vroegboekactie en ontvang je € 40 korting!

Lees verder

28 november 2012

De Opstap - Winter Kunstworkshops

Voor iedereen met een krappe beurs die zich creatief wil ontplooien, organiseert de Opstap deze winter gevarieerde kunst- workshops.Vooral voor bewoners van Amsterdam-Oost. Wil je kennismaken met verschillende technieken en materialen, dan is deze winterworkshop iets voor jou!

Lees verder

27 november 2012

7e Editie Amsterdamse Participatiemarkt

Het was weer een mooie, geanimeerde en informatieve Amsterdamse Participatiemarkt afgelopen donderdag 22 november in de Meervaart. De markt trok een kleine 1700 bezoekers die op zoek gingen naar activiteiten op het gebied van leren, werken en doen. Ruim zestig organisaties brachten vanuit 95 stands hun aanbod onder de aandacht. Bovendien konden bezoekers een keuze maken uit een gevarieerd workshopprogramma en deelnemen aan de conferentie “Op de omslag af”. Er was voor elk wat wils!

Lees verder

27 november 2012

Omarm Prijs

De Gemeente Amsterdam reikt op woensdag 28 november 2012 tijdens de internationale week van de armoede voor de eerste keer de Omarm Prijs uit aan de meest sociale ondernemer van de stad.

De Omarm Prijs is voor de ondernemer die zich weet te onderscheiden door een bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede.

Lees verder

26 november 2012

Voorschool De Dapper feestelijk geopend

Dinsdag 27 november wordt voorschool De Dapper feestelijk geopend. Wij vieren deze openingomdat daarmee drie groepen peuters met een vliegende start het basisonderwijs in stromen.De feestelijke opening begint met het oplaten van ballonnen door de kinderen en wethouder LiekeThesingh. Theatergroep De Mammies geeft aansluitend een speciale voorstelling in hetaangrenzende Muiderpoorttheater.

Lees verder

23 november 2012

Back to school

Back to school is een BBL opleiding die toeleidt naar onderwijs voor mensen met psychische / psychiatrische problematiek. Back to school kijkt samen met je of en welke opleiding bij je past en helpt je bij het opdoen van onderwijservaring en -ritme.

Lees verder

22 november 2012

Pop-up Warehouse in Oostpoort

In één winkel slagen voor al je originele Sint- en Kerstcadeaus: dat kan dit jaar in Oostpoort. Het Oostpoort Informatiecentrum - het voormalige politiebureau aan de Linnaeusstraat 121 - verandert voor 2 x 4 dagen in een winkel boordevol betaalbare en orginele cadeaus voor de hele familie. Op donderdag 29 november om 15.00 uur opent het Pop-up Warehouse Oostpoort voor het eerst zijn deuren.

Lees verder

21 november 2012

High tea voor zorgvrijwilligers

Op 7 december is het de Internationale Dag van de Vrijwilliger en Stadsdeel Oost wil die dag graag alle zorgvrijwilligers in Oost verwennen met een heerlijke high tea. Er wordt gestart met een (vrijwillige) kookworkshop waarin gezamenlijk een aantal van de zoete en hartige hapjes gemaakt en versierd worden.
Aansluitend vindt de high tea plaats.

Lees verder

19 november 2012

22 November: stedelijke lancering Digitale Participatiekaart

Op donderdag 22 november om 10 uur vindt de stedelijke lancering van de Digitale Participatiekaart
/ jekuntmeer.nl plaats. De wethouders Hetty Welschen en Jesse Bos zullen als vertegenwoordigers van de portefeuillehouders in alle stadsdelen de nieuwe activiteiten op jekuntmeer.nl officieel in gebruik nemen. De lancering zal plaatsvinden tijdens de openingsceremonie van de Amsterdamse Participatiemarkt.

Lees verder

19 november 2012

5 redenen om de participatiemarkt niet te missen

De Amsterdamse Participatiemarkt 2012 belooft weer een groot succes te worden. Lees verder voor uitgebreide informatie over de Participatiemarkt, hoe laat en waar het plaatsvindt, wat het thema is dit jaar, mogelijkheden voor vervoer (georganiseerd door ROADS) en nog veel meer. Tot slot geven we je de vijf redenen waarom je de Participatiemarkt dit jaar niet mág missen!

Lees verder

16 november 2012

Sinterklaasfeest in buurtcentrum Oosterpark

Zaterdag 24 november is er een Sinterklaasfeest speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking in buurtcentrum Oosterpark. Op het feest is er een sportparcours, knutselactiviteiten en je kunt je laten schminken. Sinterklaas komt langs met zijn Pieten en er zijn pepernoten en limonade. Voor elk kind is er ook een cadeautje.

Lees verder

14 november 2012

Stadsdorp Centrum?

Een Stadsdorp is een initiatief van bewoners in een buurt of wijk om te bevorderen dat senioren zo lang mogelijk actief, gezond en veilig thuis kunnen blijven wonen. Door op te trekken met mensen in de buurt kun je samen organiseren dat je ook op oudere leeftijd de regie over je eigen leven houdt en daarmee de kwaliteit van je oudere leven voor zover mogelijk in eigen hand neemt. In navolging van Stadsdorp Zuid wordt nu gekeken of er animo is om na te denken over het oprichten van een Stadsdorp Centrum.

Lees verder

13 november 2012

Psy stopt definitief !

Het einde van Psy is een feit. GGz Nederland is gestopt met de uitgave van het tijdschrift Psy en de website Psy.nl.

De afgelopen maanden is de mogelijkheid van een doorstart onderzocht door een van de redactieleden. Hierover is echter helaas geen overeenstemming bereikt tussen de partijen.

De redactie is gesloten en de functies van de redactieleden zijn vervallen. Vanaf gisteren, maandag 12 november 2012, zijn zij dan ook niet meer bereikbaar op de burelen van Psy.

Lees verder

12 november 2012

Deskundig door Verslaving

Hersteld zijn van een verslaving is een waardevolle vorm van levenservaring die gebruikt kan worden om anderen te ondersteunen in een vergelijkbaar proces. Ex-verslaafden kunnen als ervaringsdeskundige een bijdrage leveren aan de zorg en dienstverlening. Niet alleen in specifieke rollen, en vanuit cliëntenorganisaties, maar ook binnen reguliere functies.

Lees verder

9 november 2012

Gemeente Amsterdam lid van de HyER

Vanaf oktober is de gemeente Amsterdam lid van HyER. HyER staat voor Hydrogen, fuel cells and electro-mobility in European Regions.Deze organisatie richt zich op het monitoren en ontwikkelen van emissievrije mobiliteit (waterstof en elektrisch). De organisatie heeft recent van de Europese Commissie (EC) de opdracht gekregen een monitoringsprogramma op te zetten voor deze technieken. 

Lees verder

8 november 2012

Datingsite voor psychiatrische patiënten: durfjijmetmij.nl

Psychiatrische patiënten die op zoek zijn naar lotgenoten, een maatje of de liefde van hun leven, kunnen daarvoor terecht op een speciale datingsite. Rotterdamse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg hebben zich aangesloten bij de Haagse datingsite durfjijmetmij.nl.

`De leefwereld van psychiatrische patiënten is klein, maar velen hebben wel behoefte aan kennissen, vrienden en lotgenoten`, zegt webmaster Peggy Van Droogenbroeck, werkzaam bij Parnassia. De Haagse stichting voor geestelijke gezondheidszorg heeft bijna achtduizend cliënten.

Lees verder

7 november 2012

Luchtfoto`s van de Stelling van Amsterdam

Wel eens een van de forten van de Stelling van Amsterdam bezocht? Of woont u er vlakbij of bent u er wellicht werkzaam bijvoorbeeld als vrijwilliger?

Dan heeft u zich vast wel eens afgevraagd hoe het fort er van boven uit ziet! Hoe loopt het kanaal, weg of spoorlijn dat het moest afsluiten? Of gewoon omdat het een mooi landschap is?

Lees verder

6 november 2012

Spreekuur en Drempelvrees

Veel mensen met een beperking of chronische ziekte, in het bijzonder migranten, komen via het informele circuit terecht bij vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties bieden hulp via een maatschappelijk en sociaal-juridisch spreekuur. Door hun laagdrempeligheid weten deze organisaties de allerzwaksten met een hulpvraag te ondersteunen.

De vraag of dit nu wel een goede zaak is, wil Stichting de Hoop aan de orde stellen tijdens een conferentie op donderdag 22 november aanstaande.

Lees verder

31 oktober 2012

Week van de chronisch zieken !

9 t/m 16 november is de Week van de Chronisch Zieken. In deze week kunnen mensen met een chronische aandoening gratis kennismaken met sport- en beweegactiviteiten bij hen in de buurt. Amsterdam is met 22 activiteiten koploper in het sportaanbod voor chronisch zieken.

Bewegen en sporten is goed voor iedereen, maar vooral voor chronisch zieken. Een actieve levensstijl kan namelijk helpen om de (pijn)klachten van de aandoening te verminderen.

Lees verder

29 oktober 2012

Vrijwilligerswerk, ook iets voor jou?

Sensoor Amsterdam, chat- en telefonische hulpdienst zoekt vrijwilligers!  

Op zoek naar boeiend werk in een leuke vrijwilligers organisatie? Sensoor Amsterdam zoekt luisterende oren! Binnenkort start de training voor nieuwe vrijwilligers. De hulpdienst zit te springen om mannen en vrouwen, die goed kunnen luisteren en die bereid zijn om een aantal uren per week op wisselende tijden, een telefoon- of chatdienst te doen. De diensten zijn naar eigen agenda in te vullen. Je kan je voor de de training aanmelden via www.sensoor.nl/amsterdam. Daar is informatie over het vrijwilligerswerk te vinden en een formulier waarmee je kunt aanmelden.

Lees verder

27 oktober 2012

De Wending start met activiteitenprogramma

De Wending is het nieuwe buurthuis voor de Chassébuurt en is gestart met een activiteitenprogramma. De Wending werkt samen met het Cordaan Dagactiviteitencentrum (DAC) Kijkduin.

Het DAC gaat, in het kader van buurtgericht werken, zorgdragen voor de invulling van een aantal van de activiteiten van de Wending, zoals geschiedenisles, Engelse les en creatieve workshop. Andere activiteiten die bij De Wending plaatsvinden zijn door buurtbewoners opgezet.

Lees verder

26 oktober 2012

Vrijwilligers gezocht voor start Fruit4Sport

Op de sportparken Middenmeer en Voorland in stadsdeel Oost zijn dit voorjaar een flink aantal fruitbomen en fruitdragende heesters geplant. Doel hiervan: bevorderen van een gezonde leefstijl om zo ziektes als jeugdobesitas te voorkomen. Iedereen kan een miniboomgaard adopteren.

Zaterdag 3 november gaat het project met de naam ‘Fruit4Sport` officieel van start. We zoeken nog vrijwilligers om ons te helpen bij het uitdelen van appels aan sporters en bezoekers. Doet u mee?

Lees verder

25 oktober 2012

Netwerkbijeenkomst over de Sportimpuls

De Sportimpuls is een subsidieregeling die financieel ondersteunt bij het opzetten van activiteiten om meer mensen met en zonder handicap te laten sporten en bewegen. En dat biedt kansen voor sportorganisaties!

De activiteiten die in aanmerking willen komen voor de regeling, moeten wel bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportactiviteiten voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen. 

Lees verder

23 oktober 2012

app voor screening op manisch-depressieve stoornis

Patiënten met een manisch-depressieve stoornis lopen het risico dat de ware aard van hun klachten pas laat wordt herkend. Gemiddeld wordt pas twaalf jaar na het ontstaan van de eerste klachten de juiste diagnose gesteld. In veel gevallen is de depressie wel herkend, maar bleef onopgemerkt dat er ook periodes zijn geweest in het leven van de patiënt die werden gekenmerkt door euforie of juist een prikkelbare stemming.

Lees verder

22 oktober 2012

Zorgboerderijen: goed voor bezoekers en financieel gezond

Werken en bezig zijn op een zorgboerderij draagt bij tot het welbevinden van verstandelijk gehandicapten, demente ouderen en jongeren met psychischeproblemen. Zorgboerderijen waar een groot aantal cliënten dagbesteding vinden, halen een goede financiële (en verantwoorde) dekking. Deze conclusies staan in een onderzoek naar de kwaliteit en doelmatigheid van zorgboerderijen.

Lees verder

19 oktober 2012

1 november: Dag van de Dialoog

Het is crisis, in Nederland, in de buurt en in de stad. Waar gaat crisis over voor jou? Meer dan 100 maatschappelijke organisaties in Amsterdam, nodigen buurtbewoners, klanten, medewerkers en relaties op 1 november uit voor een open gesprek over: `crisis, wat kun je ermee?`. Iedereen kan meedoen, door aan tafel te schuiven als deelnemer, gespreksleider of tafelorganisator.

Lees verder

18 oktober 2012

Recycling door Haak-In

“Als je de wereld wil verbeteren, moet jezelf ergens beginnen en anderen daarbij inspireren.” 
Op zondag 21 oktober is het weer zover en wordt er in Amsterdam de Marathon gelopen.
Haak - In is bezig met het haken van een enorme bol, de plastic soep bal........

Lees verder

16 oktober 2012

Workshop ‘Autisme in de sport’

Voor veel personen met autisme is het lastig om een geschikte sport en vereniging te vinden die past bij hun behoeften. Autisme is niet zichtbaar aan het uiterlijk van een persoon. Juist voor deze personen met een normale of zelfs hoge intelligentie is het lastig om een goede aansluiting te vinden bij het bestaande sportaanbod. Zij voelen zich vaak niet thuis in een G-team en kunnen zich zonder ondersteuning ook niet goed handhaven in een regulier team.

Lees verder

15 oktober 2012

Conferentie: OP DE OMSLAG AF!

Loslaten, vertrouwen & verbinden
Conferentie 22 november
De Meervaart Amsterdam
Van 10:00 tot 16:30

Op 22 november 2012 vindt voor de zevende keer de Participatiemarkt plaats, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor zorgprofessionals en burgers in een kwetsbare positie. Onderdeel van deze markt is OP DE OMSLAG AF!, een essentiële conferentie voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen rond participatie en cliëntsturing.

Lees verder

12 oktober 2012

VoorleesExpress Amsterdam gaat groeien!

Het landelijk leesstimuleringsproject de VoorleesExpress wordt sinds 2008 succesvol uitgevoerd in Amsterdam en gaat binnenkort groeien!

Vanaf november 2012 zullen er in één jaar tijd in plaats van 120 maar liefst 600 Amsterdamse gezinnen aan een enthousiaste voorlezer gekoppeld worden. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling.

Lees verder

11 oktober 2012

Dance Unlimited 2012: voor mensen met en zonder een beperking

Wegens groot succes van de vorige edities is op vrijdag 9 november een nieuwe editie van DANCE UNLIMITED! Deze editie wordt gehouden in Station One (bij de Uithof).

Dance Unlimited is hét uitgaansspektakel waarbij mensen met en zonder beperking samen kunnen dansen en feesten. Dit jaar staat de muziek helemaal in het teken van de 80’s en 90’s.

Lees verder

10 oktober 2012

Kwartiermakersdag 2012; Noord is zo gek nog niet !

Donderdag 11 oktober vindt in Amsterdam Noord het jaarlijkse festival plaats voor iedereen die affiniteit heeft met de psychiatrie. Wethouder Coby van Berkum opent het festival dat een brug wil slaan tussen mensen met een psychiatrische achtergrond en andere stadsbewoners. Iedere inwoner van Noord is van harte welkom.

Lees verder

9 oktober 2012

De Bos & Lommer Wijkeconomie

In Bos en Lommer is op 4 november weer een bijeenkomst georganiseerd waarbij bewoners wat de buurt nu te bieden heeft, wat er ontbreekt en wat er bij de deelnemers allemaal voor nieuwe  ideeën zijn voor en door de buurt. De bijeenkomst maakt deel uit van `Bos en Lommer WERKT!` georganiseerd door een groep ondernemende bewoners en professionals. Bedrijven, stadsdelen en corporaties adviseren ons waar nodig en werken met ons samen. Ze besteden werk aan ons uit. Werk voor de wijk, in de wijk en door de wijk. Wat we daarmee verdienen, investeren we weer in onze ontwikkeling en in de wijkeconomie. Kijk hier voor een videofilm over Bos en Lommer WERKT.

Lees verder

8 oktober 2012

Veiling en open dag bij de 7 Deugden

Brouwerij De 7 Deugden, Osdorperweg 576 Achter in Amsterdam Nieuw West organiseert op zaterdag 13 oktober 2012 van 14.00-18.00u een Open Dag en een Inboedelveiling/ brocante. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Lees verder

8 oktober 2012

Utrechtse meiden als ons Oranje in Mexico

Zes Utrechtse meiden verdedigen momenteel (6-14 oktober) de Nederlandse driekleur tijdens de Homeless World Cup (HMC) in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-City. 

De meiden wonnen op 18 augustus de nationale finale van de Dutch Street Cup in Amsterdam. Met deze winst werden ze automatisch het nationale damesteam. Samen met 13 andere landen gaat Nederland de strijd aan om de WK-titel.

Lees verder

5 oktober 2012

Sportdag Kids & Teens in sporthal Zeeburg

Op 10 oktober a.s. van 13.30 tot 16.30 uur wordt er een sportdag voor kinderen met en zonder verstandelijke beperking georganiseerd in de sporthal Zeeburg.

Tijdens de sportdag maken de kinderen kennis met diverse sporten in de buurt, zoals judo, kickboksen, streetdance en sportinstuif-activiteiten. Stadsdeelvoorzitster Fatima Elatik geeft eveneens acte de presence.

Lees verder

3 oktober 2012

`Herinnering Verlicht` op de Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster organiseert in 2012 weer een speciale gedenkavond. U kunt dan de laatste rustplaats van uw dierbare bezoeken in een sfeervol verlicht park. Er is gelegenheid tot grafbezoek op 31 oktober van 18.00- 21.00 uur. Er is licht, vuur, prachtige muziek en een gastvrije ontvangst. Voor het overige moet het programma nog worden vastgesteld.

Lees verder

1 oktober 2012

Samen Sterk naar Werk

Vrouw In Ontwikkeling (VIO) is een centrum voor alle vrouwen in Amsterdam West die hun horizon willen verbreden en hun vaardigheden en talenten willen ontwikkelen. VIO biedt een breed scala aan activiteiten, begeleiding en trainingen die de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen mogelijk maken. Centraal hierin staan de wensen, de ambities en de mogelijkheden van de vrouw.

Dit najaar biedt VIO de mogelijkheid om een training te volgen waarmee je coach kan worden voor andere vrouwen in je omgeving. Samen met andere vrouwen ontwikkel je vaardigheden in het coachen van andere vrouwen.

Lees verder

27 september 2012

Vrijwilligersacademie activiteiten op 28 september

Op vrijdag 28 september organiseert de vrijwilligersacademie de ‘Dag van de Vrijwilliger in stadsdeel Zuid. Wil de Vrijwilligersacademie haar waardering tonen voor het fantastische werk van de vrijwilligers in Zuid. Dit jaar is er speciale aandacht voor de zorgvrijwilligers.

Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid opent de Vrijwilligersacademie haar academisch jaar. Dit gebeurt tijdens de Dag tegen de eenzaamheid, ook op 28 september a.s. Op Amstelhoven is er een Masterclass Eenzaamheid en worden allerlei workshops georganiseerd.

Lees verder

27 september 2012

Roads Tafelgasten

Dankzij bijdragen van het Oranje Fonds, het VSB fonds en Stichting Theo Janssen MOC is Roads per 1 augustus 2012 met een nieuw project gestart: Roads Tafelgasten.

Het doel van Roads Tafelgasten is om mensen met een psychiatrische achtergrond en weinig sociale contacten te koppelen aan vrijwilligers om samen te eten.Samen eten verbindt mensen met elkaar en geeft bovendien het gevoel van erbij horen.

Lees verder

26 september 2012

Wat ga jij doen?

Lange dagen, eenzaamheid, verveling, piekeren en ongezonde verleidingen… Herkenbaar? Dagbesteding of vrijwilligerswerk geven je het gevoel zinvol bezig te zijn. Je week krijgt structuur en bezig zijn zorgt ervoor dat je minder piekert en gevoelig bent voor verleidingen. Wil jij aan de slag en ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Kom dan naar  de bijeenkomst “Wat ga je doen?” op donderdag 27 september van 15:30 tot 18:00 bij De Regenboog.

Lees verder

26 september 2012

Ruilmarkten overgebleven medische hulpmiddelen

Stichting Onze Hoop denkt graag mee in deze tijden van economische crisis! Tot en met december 2012 organiseert de stichting 6 maal een ruilmarkt om te voorkomen dat overgebleven medische hulpmiddelen in de afvalbak belanden. Dit gebeurt 2x in de Maand voor Jong en Oud.

Het doel is om mensen met een handicap te helpen aan het juiste hulpmiddel zonder dat het extra geld hoeft te kosten. Stichting Onze Hoop stelt iedereen in de gelegenheid om de ruilmarkten te bezoeken.

Lees verder

24 september 2012

Basiscursus Vertrouwenspersonen

Op 1 oktober start de basiscursus voor vertrouwenspersonen in het Huis van de Wijk in Slotervaart-Noord (stadsdeel Nieuw-West). Iedereen die zich wil inzetten voor de kwetsbare medemens is welkom: bewoners die vrijwilligerswerk doen, of die dat willen gaan doen, sleutelpersonen, vrijwilligers bij zelforganisaties, etc.

Lees verder

24 september 2012

Talententent weer van start

Vervelen na school? Niet in Oost en Zuid! Doe ook mee aan Acro-Yoga, Recycle Bende, filosoferen, Urban bewegingstheater of een van de andere activiteiten van de Talententent!

De Talententent van Dynamo start weer met leuke en leerzame activiteiten na school in de stadsdelen Zuid en Oost. Kinderen krijgen via de basisschool het nieuwe programmaboekje. Deze boekjes worden uitgedeeld in Zuid: Rivierenbuurt en Buitenveldert en Oost: Dapperbuurt, Indische buurt, Oosterpark, Transvaal, Watergraafsmeer

Lees verder

21 september 2012

Vaar mee door het nieuwe Sloterpark

Bewoners kunnen in september en oktober een vaartocht maken in het vernieuwde Sloterpark. De vaartocht met gids start in NMEcentrum De Drijfsijs. Deelnemers kunnen voor of na afloop van deze vaartochten het gebied verder verkennen en een bezoek brengen aan de Heemtuin, het Ruige Riet, de kinderboerderij en de nieuwe natuurspeeltuin ‘De Natureluur`.

Lees verder

20 september 2012

Boks tegen Eenzaamheid!

Wil jij met De Regenboog Groep opkomen voor eenzame mensen? Draag dan de Regenboog band en geef de Boks tegen Eenzaamheid. Zo laat je zien dat je geeft om mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
Blijf met ons Boksen tegen Eenzaamheid en word nu donateur. Zo kun je direct iets betekenen voor kwetsbare mensen. Dat begint met een warm bed, douche en een maaltijd. Maar ook met de persoonlijke aandacht van een buddy bijvoorbeeld. Meer over donateur worden.

Lees verder

20 september 2012

Circusactiviteiten voor vader en kind

Mannencentrum Daadkr8, het Vaderfestival en Circus Elleboog hebben het initiatief genomen om voor vader en kind een unieke belevenis te verzorgen. Op vier woensdagen worden workshops circus georganiseerd in Huis van de Wijk De Aker

Lees verder

19 september 2012

Amsterdamse Pluim

Op woensdagmiddag 3 oktober reikt de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan de Amsterdamse Pluim 2012 en de Jeugdprijs 2012 uit. 

De Amsterdamse Pluim is een jaarlijkse prijs voor Amsterdamse sportorganisaties die zich in het bijzonder onderscheiden op het gebied van sporten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De prijs heeft als doel het stimuleren van sporten in het algemeen en geïntegreerd sporten in het bijzonder.

Lees verder

19 september 2012

De eenzaamheid van de psychose

Enkele uren in een donkere geluiddichte kamer zijn voldoende om bij volstrekt normale proefpersonen hallucinaties op te wekken. Het compleet buitengesloten zijn van de wereld blijkt echter ook aantrekkelijke kanten te hebben: sommige proefpersonen krijgen heldere gedachten en worden er rustig van. 

Is dat de reden waarom mensen die vatbaar zijn voor psychose geregeld de eenzaamheid opzoeken? Is het alternatief – opkomen voor wat je wilt en rekening houden met anderen – in complexe situaties voor hen te moeilijk?

Lees verder

17 september 2012

Verbouwingsplannen Buurtcentrum de Havelaar

De ABC Alliantie Oud-West organiseert op woensdag 26 september 2012 vanaf half acht een informatieavond voor alle huidige en toekomstige gebruikers van het centrum en andere betrokken buurtbewoners in Oud-West. Buurtbewoners kunnen die avond concrete ideeën en activiteiten voordragen die kunnen leiden tot intensiever gebruik van het buurtcentrum.

Lees verder

17 september 2012

Niet Normaal Lekker Restaurantdagen

Tijdens de Restaurantdagen kunnen Amsterdammers en bedrijfsleven kennis maken met de mogelijkheden om lekker te eten, te drinken en/of catering af te nemen bij sociale firma’s in Amsterdam. Niet alleen mensen die regelmatig uit eten gaan maar ook Amsterdammers die weinig te besteden hebben worden tijdens de Restaurantdagen in de gelegenheid gesteld uit eten te gaan. Eten voor een prikkie, op een bijzondere plek, gerund door bijzondere mensen. De website www.nietnormaallekker.nl geeft al een goed beeld om welk specifiek aanbod het gaat.

Lees verder

14 september 2012

Week tegen Eenzaamheid; de Langste Eettafel van Nederland

Samen eten verbindt! Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen. Daarom wil Coalitie Erbij tijdens de Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 5 oktober) de Langste Eettafel van Nederland met u vormen. Het idee is dat overal in het land mensen met elkaar aan tafel gaan, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden op deze website en te verbinden, maken we online De Langste Eettafel van Nederland.

Ons doel is een tafel met maar liefst 20.000 gasten! Organiseer zelf een eettafel of schuif lekker aan bij een eettafel bij u in de buurt.

Lees verder

13 september 2012

Gratis lunch voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers (mensen die langdurig voor een naaste zorgen) is er op maandag 17 september een voorlichtingsbijeenkomst met lunch in het Claverhuis, Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam. Van 10.30 tot 12.30 uur.

Thema: ‘Wat kan de casemanager dementie voor u doen? Annelies Verbiest, casemanager dementie komt vertellen welke ondersteuning de casemanager kan bieden om de zorg voor een thuiswonende dementerende naaste te verlichten. 

Aansluitend is er een gratis lunch waar ervaringen kunnen worden gedeeld.

Lees verder

12 september 2012

Gratis filmfestival wil de Mercatorbuurt verbinden

Van 13 t/m 16 september vindt West`ival plaats, een nieuw filmfestival op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Het openlucht festival is gratis toegankelijk en vertoont zowel korte als lange films van Nederlandse en internationale bodem. West`ival wil naast vermaak en cultuur ook saamhorigheid creëren onder de diverse bewoners van de Mercatorbuurt.

Lees verder

10 september 2012

12 september: See you in September

Voor iedereen met een hart voor Noord organiseert de VCA Vestiging Noord See You in September. Een nazomerse netwerkborrel waar je kennismaakt met lokale vrijwilligersorganisaties en buurtinitiatieven, waar je elkaar weer ontmoet na een zomer vol sportieve hoogte- en dieptepunten, wisselvallig weer en vakantiepret.

Lees verder

7 september 2012

Meer dan handen award 2012 voor beste vrijwilligersprojecten

Ook dit jaar wordt er weer een Meer dan handen award uitgereikt. De award wordt uitgereikt op 7 December aanstaande, de internationale vrijwilligersdag in Madurodam. Er zijn verschillende prijzen te winnen voor vrijwilligersprojecten en burgerinitiatieven maar ook bedrijven en gemeenten die actief samenweken met vrijwilligersprojecten. Ken je of werk je mee aan een vrijwilligersproject die wel een prijs verdient? Aanmelden kan tot 15 oktober a.s. via www.vrijwilligerswerk.nl.

Lees verder

6 september 2012

Repair Cafe zoekt vrijwilligers!

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Repair Cafe Amsterdam Oost en Zuid-Oost zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Ze zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding/textiel en/of met elektrische apparaten.

Lees verder

4 september 2012

Streettennis clinic op 5 en 12 september

Doe mee met de streettennis clinics in Centrum en maak kans op twee gratis kaarten voor de Davis Cup ontmoeting Nederland-Zwitserland op zaterdag 15 september!

Op woensdag 5 en 12 september geeft Sciandri een gratis streettennisclinic van 14.00-16.00 uur op het Wittenburgerplein (Kleine Wittenburgerstraat 100) en in de Noorderspeeltuin (Twee Lindendwarsstraat 10).

Lees verder

3 september 2012

Lancering webservicepunt Taalwerkt.nl

Stichting Lezen & Schrijven en de Stichting van de Arbeid lanceren op maandag 3 september www.taalwerkt.nl, een website met informatie en concrete handreikingen voor werkgevers en werknemers over de aanpak van laaggeletterdheid. De lancering vindt plaats in de Week van de Alfabetisering (3 tot 9 september).

Taalwerkt.nl is bestemd voor werkgevers die informatie zoeken over (de aanpak van) laaggeletterdheid en voor werknemers die zelf moeite hebben met lezen en schrijven of een collega kennen die dat heeft. 

Lees verder

30 augustus 2012

NIET NORMAAL LEKKER Restaurantdagen 2012

Als het aan De Omslag en De Regenboog Groep ligt starten wij op 22 november met de eerste editie van de Amsterdamse Niet Normaal Lekker Restaurantdagen!

Restaurantdagen waarin Amsterdammers en bedrijfsleven kennis kunnen maken met de mogelijkheden om lekker te eten en/of catering af te nemen bij sociale firma’s in Amsterdam.

Lees verder

28 augustus 2012

ZID Theater treedt op bij Kijk op West!

De RussenNU, komt na de succesvolle première in de Stadsschouwburg Amsterdam en i.s.m. Toneelgroep Amsterdam, in een nieuw jasje terug. “Een vrolijke show, waarna je ontzettend veel zin hebt in een groot feest!’’. Bij de voorstelling zal ook een informatiestand aanwezig zijn met informatie over de kunsteducatieprojecten en de community art van organisator ZID.

Lees verder

27 augustus 2012

Multiloog bijeenkomsten: Gesprekken over ervaringen in het dagelijks leven

Het programma voor de Multiloog bijeenkomsten van dit najaar zijn bekend gemaakt. Multiloog-bijeenkomsten zijn gespreksgroepen voor iedereen die belangrijke zaken uit het dagelijks leven met een ander wil delen. Wat u ook op het hart hebt, u kunt ermee komen. 

Lees verder

26 augustus 2012

Meld uw participatieproject voor 14 september aan voor de MOVISIE participatieprijs

Bevordert u de arbeidsparticipatie van kwetsbare mensen? Geef u dan nog voor 14 september op voor de MOVISIE Participatieprijs! Dit is een gloednieuwe prijs, die jaarlijks een project bekroont dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. In 2012 is het thema arbeidsparticipatie. De winnaar(s) van de Participatieprijs krijgen een methodiekprijs van 40 uur waarmee zij een professional aan hun project kunnen laten werken.

Lees verder

22 augustus 2012

Cliëntenbelang Amsterdam

Wilt u helpen bij het verbeteren van de zorg? Dat kan! Als lid van het e-panel van Clientenbelang Amsterdam wordt u geregeld gevraagd úw mening over zorg en welzijnsvoorzieningen te geven. Uw mening wordt gebruikt om de kwaliteit van zorg en welzijn te verbeteren.

Het e-panel maakt deel uit van het landelijke e-panel, een initiatief van de Zorgbelangorganisaties. Cliëntenbelang Amsterdam is één van deze organisaties.

Lees verder

21 augustus 2012

West Beach Filmfestival: 31 augustus - 22 september

Wat is er nou leuker dan nazomeren met gratis goede, grappige en interessante films aan de Sloterplas? Dat kan tijdens het openlucht filmspektakel West Beach Film Festival.

Het openlucht filmtheater staat opgesteld op het terrein van het Sloterparkbad met uitzicht over de Sloterplas. Bij slecht weer worden de films binnen vertoond.

Lees verder

20 augustus 2012

Rotterdammers en Utrechtenaren winnen Dutch Streetcup 2012

Afgelopen zaterdag vond de finale van de Dutch Street Cup plaats. Het toernooi, dat traditiegetrouw plaatsvond op de Dam in Amsterdam werd gewonnen door het vrouwenteam de Utrecht Angels en de heren van Leger des Heils Rotterdam. Jekuntmeer feliciteert beide teams van harte met hun overwinning en wenst ze veel succes toe tijdens de Homeless World Cup in oktober!

Lees verder

20 augustus 2012

Trainen voor Rollatorloop

Op 19 september 2012 vindt de 3e Rollatorloop plaats in stadsdeel Oost. Bewoners van diverse zorgcentra in het stadsdeel trainen al hard om de beste prestaties neer te zetten. Het NOS Journaal kwam een kijkje nemen bij wandelclub Op Rolletjes van zorgcentrum Sint Jacob en wandelclub De Rolmopsen van zorgcentrum De Gooyer. Twee geduchte concurrenten van elkaar.Bekijk hier het filmpje : http://nos.nl/video/404702-zomercolumn-sportzomer-voor-senioren.html

Lees verder

18 augustus 2012

Amsterdammers omarmen theaterfestival de Parade

De Parade, het rondreizende theaterfestival dat elke zomer vier steden aan doet, wordt in Amsterdam al jaren het best bezocht. Hoewel in Utrecht, Rotterdam en Den Haag ook niet geklaagd mag worden over de bezoekersaantallen, lijken Amsterdammers het festival toch het meest te omarmen. Maar de feestelijke aard van de Amsterdamse Paradeganger heeft ook een keerzijde.

Lees verder

16 augustus 2012

Opera in het Bostheater (Openluchttheater)

Zondag 26 augustus is in het Openluchttheater in het Amsterdamse Bos de opera `Les dialogues de Carmélites` van componist Francis Poulenc te bewonderen.

Wiepke Goetjes brengt de opera samen met beginnende zangers van het conservatorium ten gehore.De voorstelling begint om 20:30 uur en duurt tot 22:00 uur. Kaarten zijn via het BosTheater te verkrijgen en kosten € 12,50 per stuk.Voor meer informatie, kijk op www.bostheater.nl.

Lees verder

15 augustus 2012

Internetfilm voor jongeren over uitgaan en alcohol

Onlangs is SndBites gelanceerd. Een interactieve internetfilm voor jongeren tussen 15-18 jaar op VMBO’s en ROC’s over verstandig omgaan met alcohol, veilig vrijen en voorkomen van gehoorschade tijdens het uitgaan.

Lees verder

15 augustus 2012

Finale Dutch Street Cup 2012

Stichting Life Goals is in 2010 opgericht ter bevordering van de sportparticipatie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. De Dutch Street Cup is hier een prachtig voorbeeld van. Wekelijks horen wij verhalen van mensen die via de Dutch Street Cup weer vrienden hebben gemaakt, lid zijn geworden van een vereniging of zelf coach zijn geworden. Dat is waar wij het allemaal voor doen!

De Dam in Amsterdam vormt op 17 en 18 augustus wederom het finalepodium van dit bijzondere sportprogramma. Wie wordt de kampioen van Nederland en vertegenwoordigt Nederland in oktober op de Homeless World Cup in Mexico-City?

Lees verder

13 augustus 2012

Paralympische Talentdag 5 oktober

Op vrijdag 5 oktober 2012 wordt in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam voor de vierde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. De Paralympische Talentdag is bedoeld voor mensen die dromen van een medaille op de Paralympische Spelen in Rio en die het geweldig lijkt om topsporter te zijn. Iedereen met een fysieke of visuele handicap, tussen de 12 en 35 jaar met sportervaring is van harte welkom. 

Lees verder

11 augustus 2012

Thema Week Chronisch Zieken 2012: Samen Werken

Werk of studie bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van leven en dragen vaak bij aan de vermindering van ziektelast en aan een betere gezondheid. Veel mensen met een chronische ziekte of handicap zijn dan ook zeer gemotiveerd om te werken. Op het werk blijken zij veelal minstens zo goed te functioneren als andere werknemers. Toch is het moeilijk werk te vinden of te behouden.

Lees verder

8 augustus 2012

10e Welzijnsdebat: De verbindende rol van de sociaal werker

Tijdens de 10de editie van het Welzijnsdebat staat uw rol als sociaal werker en verbindingsofficier in het nieuwe lokale samenspel centraal. De sterke bezuinigingen in de sector betekenen namelijk dat er onder andere meer geïnvesteerd moet worden in sociaal kapitaal en de bereidheid van burgers. U als sociaal werker en lokale verbinder speelt hierin een cruciale rol!

Debatteer mee!

Lees verder

8 augustus 2012

Riool levert betrouwbare gegevens drugsgebruik in Europese steden

Unieke wetenschappelijke samenwerking onthult harde feiten over Europees drugsgebruik.Voor het eerst in de geschiedenis hebben wetenschappers gegevens vergeleken over illegaal drugsgebruik in negentien Europese steden op basis van analyse van rioolwatermonsters. Amsterdam blijkt, samen met Antwerpen, koploper te zijn in cocaïnegebruik. Nederland (Amsterdam, Eindhoven en Utrecht) blijkt, wederom samen met België, ook het meeste MDMA (XTC) te gebruiken.  

Lees verder

6 augustus 2012

Laat je werk los op vakantie

Veel werknemers blijven tijdens de vakantie piekeren over werk dat is blijven liggen, werk dat bij terugkomst op ze wacht of collega’s die ze niet goed hebben ingelicht van lopende cases. Met deze tips zijn je werkzorgen binnen no-time verdwenen en kun je van je welverdiende vakantie genieten.

Lees verder

6 augustus 2012

Celebrating FOOD FESTIVAL

Ga je dit jaar nou eens niet in de zomer op vakantie of ben je al weer terug? Kom dan genieten van hapjes uit de hele wereld bij ons Celebrating Food festival. Van donderdag 23 augustus t/m zondag 26 augustus organiseren Colour Kitchen, Eigenwijks en Samenwonen Samenleven een Food Festival op het grote plein achter restaurant Colour Kitchen. Er zullen diverse kraampjes zijn met heerlijke hapjes uit Suriname, Nederland, Turkije, Argentinië, Pakistan etc. Ook vind je kraampjes met mooie spullen die door kunstenaars uit de buurt zijn gemaakt.

Lees verder

5 augustus 2012

Miljardenverspilling bij hulp aan probleemgezinnen

Er wordt jaarlijks 10 miljard euro besteed aan de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen, maar een kwart daarvan is verspilling. Gezinnen zijn met minder hulpverlening beter af. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogenaamde multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. Uit een berekening blijkt dat de hulpverlening gemiddeld 104.000 euro per jaar per gezin kost. De onderzoekers constateren dat de helft van de gezinnen met de helft minder hulpverleningsinstanties kan.

Lees verder

3 augustus 2012

Schoonmaakhelden met vakantie

De schoonmaakhelden in Oost zijn begonnen aan een welverdiende vakantie. Ook dit schooljaar hielpen de helden weer mee hun buurt schoon te houden en leerden zij meer over het milieu en recycling . In de Indische Buurt viert het project dit jaar zijn vijfjarig jubileum.

In stadsdeel Oost zijn schoonmaakhelden actief. Stoere kids die op basisschool, naschoolse opvang of andere organisatie spelenderwijs leren hoe belangrijk een schone buurt is.

Lees verder

1 augustus 2012

Ideeënbus toekomst Flevoparkbad

Het bezoekersaantal van het Flevoparkbad is de afgelopen jaren sterk terug gelopen. Stadsdeel Oost is eigenaar van het bad. Dit openluchtzwembad is gebouwd in 1967 en ontworpen om 200.000 bezoeken per jaar faciliteren. De afgelopen decennia zijn de bezoekersaantallen echter steeds verder terug gelopen. In het seizoen 2011 zijn er slechts 22.000 bezoekers ontvangen. De kosten om het bad te exploiteren zijn hoog.

Het stadsdeelbestuur denkt nu na over de toekomst van het bad en alle ideeën van bezoekers, bewoners en ondernemers zijn welkom!

Lees verder

31 juli 2012

Gay Pride Amsterdam 2012

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 augustus. Op verschillende locaties vinden buitenevenementen plaats. Het traditionele hoogtepunt van iedere Gay pride is de botenparade, Canal Pride. Deze parade trekt door de grachten op zaterdag 4 augustus 2012 van 14.00 - 18.00 uur.

Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op wordt gevierd, varen er ook veel boten mee met een boodschap.

Lees verder

31 juli 2012

TagTour-speurtochten wereldprimeur in Natuurspeeltuin De Natureluur

De eerste slimme QR-code ter wereld beleefde vorige week in de Natuurspeeltuin de Natureluur de primeur. In de nieuwe speeltuin in het Sloterpark kunnen kinderen met interactieve speurtochten op een smartphone op een speelse manier leren over natuur en klimaatverandering.

Lees verder

31 juli 2012

Amsterdamse Pluim

Op woensdagmiddag 3 oktober reikt de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, de Amsterdamse Pluim 2012 en de Jeugdprijs 2012 uit.

De Amsterdamse Pluim is een jaarlijkse prijs voor Amsterdamse sportorganisaties die zich in het bijzonder onderscheiden op het gebied van sporten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De prijs heeft als doel het stimuleren van sporten in het algemeen en geïntegreerd sporten in het bijzonder.

Lees verder

30 juli 2012

Verkiezing Sociaal Werker van het jaar 2012

Kent u een sociale professional die het verschil maakt? Een verbindende schakel in de wijk, iemand die de toegevoegde waarde van zijn of haar werk zichtbaar maakt? Ook dit jaar kunnen sociale professionals meedingen naar de titel Sociaal Werker van het Jaar. En ú kunt uw favoriete sociaal werker voordragen voor deze titel. 

Kandidaten kunnen tot 22 augustus 2012 voorgedragen worden door collega’s, werkgevers, klanten of anderen die de sociaal werker in zijn of haar werk meemaken.

Lees verder

27 juli 2012

Mensen met een verstandelijke beperking moeten plek in samenleving ontdekken

Mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking kunnen vaak moeilijk meedoen in de samenleving. Om hen meer te betrekken in de buurt is het heel belangrijk dat zorginstellingen, welzijnsorganisaties, verenigingen en gemeenten samenwerken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL. Het instituut heeft daarom en handreiking gemaakt met tips om de participatie van deze groep te verbeteren.

Lees verder

25 juli 2012

Bibliotheek Bijlmercentrum.

De bibliotheek aan het Bijlmerplein is alweer enige tijd verhuisd naar het oude Hemagebouw op de Frankemaheerd 2. Op nog geen 500 meter van de oude locatie bevindt zich nu een mooie ruime bibliotheek met computers, studieplekken, tijdschriften, dvd’s en natuurlijk heel veel boeken. Maar er is meer te doen in de bibliotheek ..

Lees verder

25 juli 2012

Start project ‘KRINGEN VOOR IEDEREEN!’

In Amsterdam start het project ‘Kringen voor Iedereen!’. Dit project is geïnspireerd door het  project ‘Vriendenkringen’, dat sinds 2011 jongeren (van 15-25 jaar) met een beperking ondersteunt in het maken van vriendenschappen.

Iedereen heeft behoefte aan vrienden. En de één heeft er echter meer moeite mee om nieuwe vriendschappen aan te gaan dan de ander. Daarom zijn er de Kringen. ‘Kringen voor Iedereen’ is een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vriendschappen aan te gaan. Kringen zijn er voor iedereen!

Lees verder

21 juli 2012

SunFun 2012: een zomer boordevol activiteiten!

Niets te doen in de zomervakantie? Echt wel! Dynamo organiseert leuke, sportieve en spannende activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren uit Amsterdam Oost. 

Voor kinderen tot 12 jaar is er van 23 juli tot 8 augustus van alles te doen: lekker zwemmen, sporten in Jeugdland, op ontdekkingstocht in Artis? Of kom film kijken, koken, schilderen, timmeren, knutselen of circuskunsten leren. Kom ook en laat je verrassen!

Lees verder

16 juli 2012

De Grafische Dienst

De Grafische Dienst is een dynamisch grafisch ontwerpbureau waarin vrijwilligers hun talenten kunnen benutten, en zich van hun professionele kant laten zien. Zij vinden in het werk waardering, respect en acceptatie bij zichzelf, maar ook bij de zo belangrijke samenleving. De basis voor herstel van binnenuit wordt hier gelegd en verlengd.

De Grafische Dienst fungeert als werkervaringplek en is gestationeerd op twee locaties: Werk-, Ontmoetings- en Leer Centrum (WOLC) de Stek op IJburg en Mentrum Polikliniek Wisselwerking in Diemen.

Lees verder

16 juli 2012

Wegwaaiende gedachten

Het Alzheimer Café Zuid sluit het seizoen af met de film wegwaaiende gedachten. In deze  film gaat Peter Jan Rens in gesprek met vier mensen die allemaal één ding gemeen hebben: zij lijden aan dementie. In gesprek met hem vertellen zij over de dingen die ze nog wel kunnen en die ze leuk vinden. Ze praten ook over de dingen die niet meer lukken en over hun wegwaaiende gedachten. Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen  over alles wat te maken heeft met dementie.

Lees verder

10 juli 2012

Bloeiend bouwhek in de Wibautstraat

Langs de bouwlocatie van de Amstelcampus aan de Wibautstraat staat het langste bloeiende bouwhek van Amsterdam. Donderdag 28 juni werd het feestelijk ingewijd door stadsdeelwethouder Groen Nevin Özütok en Willem Baumfalk, voorzitter van de Taskforce Duurzaamheid van de Hogeschool van Amsterdam.

Het bijzondere duurzame bouwhek staat rond de bouwlocatie van de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en staat symbool voor het opbloeien van talenten op deze campus.

Lees verder

9 juli 2012

Cordaan komt in buurtcentrum Kijkduin

Buurtcentrum Kijkduin in de Kijkduinstraat vervult een belangrijke functie in de buurt. Vanwege bezuinigingen en veranderingen in het welzijnsbeleid is de financiering van Buurthuis Kijkduin weggevallen. Om die reden is gezocht naar alternatieven met behoud van de functies voor de buurt.

Cordaan was zeer dringend op zoek naar een ruimte voor haar Dagactiviteitencentrum (DAC). Voorheen zat deze aan de Jacob van Lennepkade en was daarna tijdelijk aan de Lootstraat gevestigd. Centrum Kijkduin is voor Cordaan een zeer goed alternatief.

Lees verder

9 juli 2012

Fotografie als eerste stap op weg naar herstel

Begin juni verscheen het fotoboek Kijk Mij Nou!, waarin vijftien patiënten zijn geportretteerd. Later werden ze gefotografeerd op voor hen bijzondere momenten of plaatsen. Ze tonen op de foto’s hun wensen, hun talenten, hun plekken met bijzondere herinneringen. ‘Een eenvoudige manier om het eigen verhaal via beeld naar buiten te brengen en dat levert vaak verrassende momenten op’, zegt fotograaf Guido Bogert. 
Het resultaat na twee jaar: een boek, een reizende expositie en een methode om herstel bij patiënten in gang te zetten.

Lees verder

5 juli 2012

Zwemvierdaagse in het Brediusbad

Van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli kunt u zwemmen voor het goede doel in het Brediusbad. Zwemvereniging D.O.K. organiseert dan de Zwemvierdaagse in het openluchtzwembad aan de Spaarndammerdijk 306.

De opbrengsten van de sponsorgelden van de Zwemvierdaagse gaan naar de Johan Cruyff foundation (JCF).

Lees verder

5 juli 2012

Psychiatrische patiënten vaker slachtoffer dan dader van geweld

Psychiatrische patiënten zijn vaker slachtoffer dan dader van geweld. Een nieuw gegeven waar hulpverleners iets mee moeten. Door de vaak complexe leefwereld van deze kwetsbare groep liggen oplossingen niet voor het grijpen. Maar met gezond verstand en ‘gewoon goed hulpverlenerschap’ is al veel te bereiken.

Vier deelonderzoeken bevat het programma ‘Geweld tegen psychiatrische patiënten’ van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lees verder

4 juli 2012

Straatnieuws maakt doorstart

De daklozenkrant in Utrecht blijft bestaan. Straatnieuws  kan een doorstart maken dankzij een aantal nieuwe geldschieters. Begin vorige maand werd bekend dat de krant voor dak- en thuislozen ermee stopt. De verkoop was zo ver teruggelopen dat het niet meer rendabel was om door te gaan. Op 23 juni verscheen het voorlopig laatste nummer. 

Lees verder

3 juli 2012

SZN Magazine; jongeren actief

Jongeren willen meedoen. Actief zijn. Zich laten horen en zich laten zien. Hoe, daar leest u meer over in dit magazine: door op festivals te staan, op bijeenkomsten hun woord te doen, of zich in te zetten voor andere jongeren, die in een vergelijkbare positie verkeren. U kunt vanaf nu het SZN magazine #6 online lezen of als u dat liever heeft in PDF-formaat.

Ook in deze politiek turbulente tijden, blijft uw steun hard nodig: laat jongeren niet zwerven! Geven kan via het gironummer van de Stichting Zwerfjongeren Nederland. Op onze site vindt u ook andere manieren om ons te steunen.

Lees verder

2 juli 2012

Amsterdam Roots Festival 2012

Het Amsterdam Roots Festival bestaat 15 jaar. Reden voor een groots feest. In dit jubileumjaar een selectie van meer dan 40 grensverleggende cross-overs uit de hele wereld.

Roots Indoor vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in de Amsterdamse concertzalen de Melkweg, Paradiso, Bimhuis en het Muziekgebouw aan ’t IJ met een line up van vele internationale artiesten.
Op zondag 8 juli sluit Roots af in het Oosterpark met het gratis openluchtfestival de Alliantie Roots Open Air. 

Lees verder

2 juli 2012

5 juli: West fietst

Het is bijna zover… de “West fietst” tocht komt eraan!!!

Op 5 juli organiseren Combiwel Sportbuurtwerk, ABC-alliantie en Stadsdeel West de "West fietst` tocht.

De fietstocht wordt gehouden in stadsdeel West en wordt georganiseeerd voor vrouwen uit de buurt die gezellig met elkaar hun stadsdeel willen verkennen op de fiets. Fietservaring verplicht.

Lees verder

27 juni 2012

Vrijwilligersacademie Amsterdam start vernieuwend initiatief met BE- en E-coaching

Veel vrijwilligersorganisaties op zoek zijn naar mensen die als maatje, coach of begeleider van start willen. Maar hoe weet je nu welk vrijwilligerswerk bij je past? De Vrijwilligersacademie Amsterdam geeft hier gratis, persoonlijk en vrijblijvend antwoord op via BE- coaching en E- coaching. 

Vanaf nu kan iedereen de oriëntatietraining vrijblijvend via internet doorlopen en snel en gedegen duidelijk krijgen welk vrijwilligerswerk bij hem of haar past. E-coaching is een simpele digitale orientatietraining, waarbij geïnteresseerden een aantal stappen doorlopen. 

Lees verder

25 juni 2012

Studio Rambler tovert de Zeedijk op zaterdag 13 juli om tot een catwalk

Rambler zal op 13 juli om 19.00 uur de Zeedijk omtoveren in een catwalk waar de collectie van 2013 om 19.30 uur gepresenteerd zal worden.

Rambler biedt Amsterdamse straat- en zwerfjongeren de kans werkervaring op te doen door een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de kledinglijn Rambler. Rambler is een uniek en gedurfd initiatief voor een kwetsbare groep die door weinig andere organisaties wordt geholpen met geschikte projecten. Veel zwerfjongeren leiden nu een heel leeg bestaan bij gebrek aan projecten waar ze zich thuis voelen. Het concept van Rambler heeft bewezen aantrekkingskracht bij de doelgroep. Kom dus op 13 juli genieten bij de modeshow, maak kennis met de ontwerpers en laat je verrassen door hun designs!

Lees verder

21 juni 2012

Samen Indische Buurtfestival

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) verzorgen het openingsconcert op het Samen Indische Buurtfestival, samen met de drumband De Kids van Oost.

Het jaarlijkse drukbezochte festival, op zaterdag 23 juni 2012 van 14.30 tot 19.00 uur, staat weer bol van muziek, sport en activiteiten. De locatie is dit jaar het Javaplein en omgeving.

Lees verder

21 juni 2012

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet !

Leerlingen van groep 7 van de Brede School De Zeeheld fotografeerden buurtbewoners op hun lievelingsplek in de buurt. De foto`s zijn bewerkt en daar is een tentoonstelling van gemaakt die van 22 juni tot 17 september te zien is in de Kunsttraject-etalages in de Zeeheldenbuurt, Amsterdam. Op 22 juni is er een feestelijke rondleiding. Iedereen is daarbij welkom.

Lees verder

20 juni 2012

Amsterdamse Wegwijzer aangepast sporten

De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe Amsterdamse Wegwijzer aangepast sporten uitgebracht.

De Wegwijzer aangepast sporten geeft een overzicht van het sportaanbod in Amsterdam, geschikt voor mensen met een chronische ziekte, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap en voor mensen met overgewicht en/of diabetes. Het sportaanbod in de Wegwijzer is gerangschikt op sport- en beweegactiviteit, handicap en op stadsdeel.

Lees verder

18 juni 2012

Transvaaljongeren koken voor de buurt

Woensdag 20 juni koken jongeren uit de Transvaalbuurt een zomers diner. 

De groep jongeren, 6 jongens en 3 meiden in de leeftijd 18 tot 23 jaar, zijn actieve jongeren uit de buurt, die in het buurtrestaurant Transvaal een zomerse maaltijd reserveren van maar liefst vier gangen. Hiermee willen de jongeren een positieve bijdrage leveren aan de buurt en zijn bewoners onder het motto "Samen maken wij de buurt".


Lees verder

18 juni 2012

Kickboksgala: Samen in Oost en Centrum

Zaterdag 23 juni a.s. wordt het jaarlijks terugkerende Kickboksgala in buurtcentrum Transvaal gehouden.

Dit jaar zijn de deelnemers jongeren uit Oost met en zonder beperking. Het evenement wordt omlijst met optredens, muziek en lekker eten. De entree is gratis.

Lees verder

18 juni 2012

Ontmoet levende boeken en jezelf op 23 juni

Zomerfeestje van mensenbibliotheek met boekpresentatie in Nieuw West

Op zaterdagmiddag 23 juni kan men in het gebouw van het Apostolisch genootschap aan de Louis bouwmeesterstraat 214 levende boeken ontmoeten, in gesprek gaan met bijzondere mensen en jezelf ontdekken. De ‘stichting mensenbieb’ organiseert de uitleen en er is een boekpresentatie van het boek ‘Wie ben ik echt?’ van passiedeskundige Ronald de Waal uit Slotervaart.

Lees verder

14 juni 2012

Zomerse workshops van De Opstap

Voor iedereen die zich creatief wil ontplooien, organiseert De Opstap dit jaar de Zomerse kunstworkshops. Kennismaken met verschillende technieken en materialen is de opzet van deze workshops. In iedere workshop komt een bepaalde techniek aan bod.  

Lees verder

13 juni 2012

Casanova of Kenau?

Verleiden of verplichten in de wereld van sport en bewegen

Hoe ver komt u met beïnvloeding van gedrag van individuen en groepen door ze positief te verleiden tot sport en bewegen? En waar houdt dat op en werkt het beter om bijvoorbeeld met wetten en regelgeving het gedrag te veranderen? Wat betekent dat voor onze gezamenlijke inzet tot een actievere leefstijl van de Nederlanders? Wat werkt? En wat zeker niet? Kortom: de kunst van het verleiden versus de verplichting van regels en wetten.

Creatief vertaald: wanneer moet je Casanova inzetten en waar is Kenau beter op haar plaats?

Lees verder

11 juni 2012

Amsterdam betaalt bijdrage GGZ minima.

De gemeente gaat de eigen bijdrage betalen van minima die tweedelijns geestelijke gezondheidszorg (GGZ) nodig hebben.

Tweedelijns GGZ is bestemt voor mensen met zwaardere psychische klachten, zoals angsten, depressie, fobieën en dwanghandelingen.

Sinds 1 januari 2012 geldt er voor tweedelijns geestelijke gezondheidszorg een eigen bijdrage van 200 euro per jaar. Minima die via de gemeente een collectieve zorgverzekering hebben afgesloten hebben, hoeven niets te doen. Mensen die een andere verzekering hebben, kunnen via het DWI het formulier `Compensatie eigen bijdrage 2e-lijns GGZ-hulp voor minima` aanvragen.

Lees verder

11 juni 2012

Coco`s Keuken opent 4e wijkrestaurant in Amsterdam

Met ruim 65 zitplaatsen en een groot terras met uitzicht op Staalmanpark heeft stadsdeel Nieuw-West er een modern en sfeervol café restaurant bij. Coco’s Keuken Staalmanpark opent op 11 juni zijn deuren voor iedereen die op zoek is naar een lekkere, gezonde en verse bereide maaltijden voor een vriendelijke prijs.  Het eetcafé leent zich ook uitstekend voor feesten, een borrel, receptie of bijeenkomst.

Lees verder

6 juni 2012

Menselijke Keten in West

Zondag 17 juni, zet die datum in uw agenda en kom die dag naar De Baarsjes. We willen dan een keten van mensen vormen vanaf moskee Nour in de Witte deWithstraat, langs Maranatha Ministries aan de Cabotstraat/Vasco de Gamastraanaar Synagoge West in de Willem Schouten straat. Voor de ca. 400 meter zijn ook ca. 400 mensen nodig om een aaneensluitende keten van mensen te vormen.

Lees verder

6 juni 2012

Open water zwemwedstrijd

Op zondag 22 juli 2012 organiseert zwemvereniging Het Y uit Amsterdam voor de 2de maal in successie een open water wedstrijd in de Gaasperplas te Amsterdam ZuidOost.

Ook dit jaar hebben we weer een leuk en afwisselend programma voor jong en oud. En niet alleen voor de gewone zwemmer maar ook voor de invalide zwemmer. Zie het programma.

Lees verder

6 juni 2012

Netwerkbijeenkomst Sociaal isolement en netwerkversterking

De bestrijding van sociaal isolement is een van de speerpunten van het integrale beleid in Zuid. Netwerkversterking wordt daarbij steeds genoemd als een van de belangrijkste uitgangspunten. Een cruciale voorwaarde voor succes is de samenwerking tussen formele en informele organisaties. Een kans ligt in de verbinding op buurtniveau, met elkaar en met het bedrijfsleven. En dat volgens de principes van eigen kracht en zelfregie.  

Dat is in het kort het thema van de bijeenkomst op 12 juli die stadsdeel Zuid samen met de Vrijwilligersacademie organiseert.

Lees verder

5 juni 2012

Uniek kunstproject in Amsterdam-Noord

Zaterdag 7 juli a.s. gaat een spectaculair project op het IJ van start. Vanaf 7:00 uur ’s ochtends  gaan de leden van het Kunstenaarscollectief Wildebeest driftig met kwasten aan de slag om de kust van het IJ te gaan schilderen. Op het pontje vanaf het NDSM werf naar het Centraal Station en omgekeerd, oftewel heen en weer, wordt deze zaterdag een meterslang kunstwerk geproduceerd.

Vanaf 16:00 uur zal het eindresultaat te bewonderen zijn in Kringloopbedrijf De Lokatie in Amsterdam-Noord aan de Distelweg 85.

Lees verder

4 juni 2012

Prettige herinneringen in Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie. Elke 2e dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats, waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. 

Het Alzheimer Café sluit dinsdag 12 juni het seizoen af met een bijeenkomst over reminiscentie. 

Lees verder

30 mei 2012

Uitnodiging voor een inspirerende ochtend!

Is één van uw taken het toeleiden van klanten naar participatie-activiteiten in Amsterdam Oost?

En kent u de activiteiten van Dynamo nog niet (genoeg)?  

Kom dan op dinsdag 12 juni van 9:30 tot 13:00 naar onze activiteitentour! Fiets mee langs diverse buurthuizen, een dienstencentrum en vrijwilligersprojecten; Ga in gesprek met de mensen die de activiteiten volgen of begeleiden; Maak kennis met voor u interessante netwerkcontacten.

Lees verder

30 mei 2012

Korte film ‘Vermist’ in première

Afgelopen najaar maakten 5 buurtbewoners met een lichte verstandelijke   beperking in samenwerking met filmdocente Linda Vosjan de film ‘Vermist’.

“ Vermist” is een korte film over de vermissing van een meisje op IJburg. De film is van het begin tot het eind door de deelnemers zelf gemaakt. Vanaf het script tot het acteren en filmen op de diverse locaties op IJburg, zelfs in een studio van RTV Noord Holland; ze mochten het allemaal zelf bedenken.

De film zal van 25 mei t/m 3 juni vertoond worden op het IJburg Foto en filmfestival (IJFFF).

Lees verder

30 mei 2012

Amsterdamse Daklozendag !

Woensdag 6 juni 2012

Kijk Amsterdam !
Over een kleurrijk en divers Amsterdam, waar iedereen gezien mag worden. Met of zonder regiobinding, rechthebbend of ‘Moelander’, binnen de boot of buiten spel. 


De wereld van daklozen zichtbaar gemaakt.

Lees verder

23 mei 2012

Psychiatrie Café IJburg

Thema van de avond: Stigma

Mensen met psychische aandoeningen behoren tot de meest gestigmatiseerde groepen in de samenleving. Het gevolg is dat velen maatschappelijk zijn uitgesloten en tot de marge van de samenleving behoren.  

Gastspreker op vrijdag 1 juni is Martin van ‘t Klooster.

Lees verder

23 mei 2012

Alternatief Songfestival

Grandioos Jubileum Feest !

Het zit het erop. Het Jubileumweekend van het Leger des Heils is voorbij. We kijken terug op een geslaagd feest met bijzondere ontmoetingen, een  koninklijk gala, samenkomsten, en een jubileumfestival met muziek, veel muziek. 

Maar er komt nog meer: De Andere Finale : Een alternatief songfestival waarbij onbekende talenten uit het werkveld van het Leger des Heils bekende liedjes uit de historie van het Eurovisie Songfestival zingen. 

De uitzending van de ‘De Andere Finale’ is op zaterdag 26 mei 2012 om 19.00 uur op Ned 2 bij de RKK. Kijken dus!

Lees verder

21 mei 2012

Onderzoek depressie en pijn

Het Trimbos-instituut is in samenwerking met Arkin/PuntP, GGz Breburg en GGz inGeest/VuMn gestart met een onderzoek naar de behandeling van (sub)chronische pijnklachten bij depressieve mensen. 

Patiënten die zowel depressief zijn als pijnklachten hebben kunnen in aanmerking komen om deel te nemen aan dit onderzoek

Lees verder

21 mei 2012

Gallery Waterlooplein Amsterdam

Gallery Waterlooplein Amsterdam is een expositie van foto`s van Govert de Roos op de marktboxen van het Waterlooplein.

De foto`s tonen onderwerpen die verband houden met de markt op het plein, de marktwaren, de mensen, de culturele instellingen in de Plantage, maar ook met de Waterloopleinbuurt en de markt. 

Lees verder

16 mei 2012

Amsterdamse Participatiemarkt 2012

Op dit moment wordt er door een aantal enthousiaste mensen gebroed op het plannen van een Sociale Restaurantweek rondom de Amsterdamse Participatiemarkt 2012.


Hiermee willen we mensen die weinig geld hebben de kans bieden om eens uit eten te gaan. En worden tegelijkertijd prachtige kleurrijke bedrijven onder de aandacht gebracht bij Amsterdammers die vaker een hapje buiten de deur eten.

Lees verder

16 mei 2012

Funpark in Rembrandtpark

Op zondag 20 mei 2012 van 12.00 - 17.00 uur vindt het gratis festival FunPark plaats in het Rembrandtpark in Amsterdam.
Funpark is een festival vol muziek, theater, dans en beeldende kunst. 

De FunParkRoute wordt gehouden van 12.00-14.30 uur en van 14.30-17.00 uur.

U wordt bij de ingang (Orteliuskade/Van Spilbergenstraat) ontvangen door de Marples, een energie opwekkend welkomstcomité, waarna u onder hoede genomen wordt door de FunParkGids.

Lees verder

14 mei 2012

De Warmline : een telefonische hulpdienst voor en door mensen met een achtergrond in de psychiatrie.

De Warmline is een telefonische hulpdienst voor en door mensen met een achtergrond in de psychiatrie.
Iedere avond bieden we een luisterend oor aan lotgenoten uit de regio Amsterdam en omstreken.

De Warmline is opgericht uit de behoefte om ook buiten kantooruren, als de meeste instellingen en dagactiviteiten gesloten zijn, een praatje met iemand te kunnen maken. Als je de behoefte hebt om na kantooruren met iemand te praten, kun je altijd de Warmline te bellen: 020-6234555

Lees verder

10 mei 2012

Dutch Street Cup 2012

Zaterdag 18 februari is de vijfde editie van de Dutch Street Cup van start gegaan in Alkmaar. Dit seizoen neemt elk team deel aan minimaal 5 toernooien.

De speelronde in Amsterdam op 12 mei aanstaande op het terrein van de Westergasfabriekis een verplicht toernooi en alle teams zullen hierbij aanwezig zijn. Elk toernooi heeft een dagwinnaar. De ranking van die dag wordt doorgevoerd in de totale ranking die belangrijk is voor de indeling van de teams tijdens de finaledagen in augustus.

Op 17 en 18 augustus 2012 vindt de finale van de Dutch Street Cup plaats op De Dam in Amsterdam. Evenals vorig jaar, hebben we dit jaar twee kampioenen, namelijk een dames- en herenteam.

De winnaars van de Dutch Street Cup vertegenwoordigen Nederland op de Homeless World Cup in Mexico-stad. De Homeless World Cup zal plaatsvinden van 6 t/m 14 oktober 2012.

Lees verder

9 mei 2012

Gezocht: Politiekids

Gezocht: Politiekids

Kinderen tussen de 6 en 10 jaar kunnen zich opgeven als Politiekid!


Ze krijgen een echte Politiekidspas en worden officieel beëdigd door Commissaris van Politie van Amsterdam, de heer  A. Smit en de buurtregisseur Jack Druppers. Samen met de politie en andere Politiekids voeren ze één keer per maand een leuke, spannende actie uit.  

Lees verder

7 mei 2012

Beeldende Cursus via de Opstap

Heb je gebruik gemaakt van een GGZ-instelling en heb je behoefte aan ontwikkeling van je creatieve talenten? Wil je nieuwe mensen ontmoeten en daarmee samenwerken in een inspirerende omgeving?

Dan is wellicht de Beeldende cursus via de Opstap iets voor jou !!

In deze beeldende cursus ontwikkel je je talenten aan de hand van de opdrachten, die de docent je geeft.

Lees verder

7 mei 2012

Congres Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl anno 2012

Wilt u genieten van best practices, debatten, verdiepingssessies en netwerkmogelijkheden? En dat allemaal op het gebied van Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl!

Kom dan naar het congres op 24 mei a.s. in de ReeHorst

Dagvoorzitter Pieter Hilhorst opent voor u de dag. U hoort van deskundige sprekers zoals Niels SchuddeboomTof ThissenTim Robbe en Nicolette Mak alles over het meerjarenprogramma Welzijn Nieuwe Stijl, de actuele trends binnen gemeenten en effectieve methoden van cliëntenparticipatie.

Lees verder

4 mei 2012

Amsterdam wordt European City of Trees

Amsterdam is voor het jaar 2012 benoemd tot European City of Trees.

Deze Award wordt toegekend aan een stad die toonaangevende activiteiten ontplooit in het beleid, beheer en burgerparticipatie van bomen in een stedelijke omgeving. 

Amsterdam is voor het jaar 2012 door de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten uit 21 landen, benoemd tot European City of Trees. De afgelopen jaren is de Award uitgereikte aan Turku (Finland 2011), Praag (Tsjechië 2010 ), Malmö (Noorwegen 2009), Torino (Italië 2008) en Valencia (Spanje 2007).

Lees verder

2 mei 2012

Psychiatrie Café IJburg

Thema: ‘De film Gekkenwerk’ zal vertoond worden.  

‘Gekkenwerk’ is er voor iedereen. De film, waarin HEE’ers hun persoonlijke verhalen vertellen en twee prominente psychiaters hun visie uiteenzetten, biedt psychiatrische patiënten hoop en herkenning.

Voor professionals en opleiders is de film een instrument om aspecten van de HEE- visie in hun (onderwijs)praktijk te integreren. Buitenstaanders leren door Gekkenwerk hoezeer psychiatrische patiënten (mede)mensen zijn.

Lees verder

2 mei 2012

Voorlichting ‘Computer, laptop of Ipad’

Bewoners uit stadsdeel Zuid die willen leren werken met computer, laptop en/of Ipad, zijn welkom bij de gratis voorlichtingsbijeenkomst van Dynamo.  

Op woensdag 9 mei vindt in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt (Rijnstraat 115) van 13.00-14.00 uur een voorlichting plaats over de verschillen tussen computer, laptop, IPad en Windows.  

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van 55 jaar en ouder en wordt verzorgd door vrijwilligers uit de buurt.

Lees verder

25 april 2012

Amsterdams Studenten Festival

Op 26 en 27 april is het culturele festival voor en door studenten met talent. Het geeft studenten met culturele ambities de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen en daarmee aantrekkelijke prijzen te winnen. Deze keer vindt het festival plaats op een bijzondere locatie: het nieuwe Crea gebouw op Roeterseiland.

Het Amsterdams Studenten Festival is een jaarlijks platform voor talentvolle studenten. Ze krijgen hier de mogelijkheid hun talent in muziek, theater of beeldende kunst te tonen en worden beoordeeld door een professionele jury. Winnaars krijgen prijzen die hen verder helpen met hun talent. Zo is het ASF de kweekvijver voor de artiesten van morgen.

Lees verder

18 april 2012

Zingeving met Annamarie Damman

Iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie is van harte welkom! De toegang is vrij.  

Plaats:
Buurtcentrum `t Zwanenmeer Beemsterstraat 491 1024 BE Amsterdam Noord   Bereikbaar met bus: 30/31/32/33/37 halte Beemsterstraat, IJdoornlaan  

Lees verder

18 april 2012

Doe gratis mee met het Beweegplein !

Doe mee met uitdagende turnactiviteiten op het Beweegplein in Amsterdam West op 25 april.
Ben je graag in beweging, ben je tussen de 6 en 10 jaar en woon je in Amsterdam?

Kom dan naar het Beweegplein op zondag 25 april van 14.00 uur tot 17.00 uur bij Turnz op Sportpark Ookmeer.

Deelname is gratis!

Lees verder

18 april 2012

Studio Rambler tovert de Zeedijk op zaterdag 30 juni om tot een catwalk !!

Met Studio Rambler is er een nieuwe aanwinst op modegebied op de Zeedijk bijgekomen. Rambler zal op 30 juni om 18.30 uur de Zeedijk omtoveren in een catwalk waar de collectie van 2011 gepresenteerd zal worden. In de studio van Rambler - Zeedijk 54 - is tegelijkertijd een knallend feest.

Rambler biedt Amsterdamse straat- en zwerfjongeren de kans werkervaring op te doen door een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de kledinglijn Rambler. 


Lees verder

12 april 2012

Welzijn Nieuwe Stijl avond Oud West

Op woensdagavond 18 april vindt in de Havelaar een gezellige avond plaats over Welzijn Nieuws Stijl voor Oud-West. Vanaf 18:30 uur is er soep en brood, om 19:30 start het programma en het duurt tot ongeveer 21:30. 

U bent van harte welkom!

Lees verder

11 april 2012

Support 2012: De beurs voor iedereen met een fysieke beperking!

Support, een evenement dat u niet mag missen!

Met 18.500 bezoekers tijdens de editie 2010 is Support het grootste evenement in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen.

Support in de Jaarbeurs te Utrecht biedt u zicht op de nieuwste trends en technieken. Compleet, branchebreed en representatief.

Lees verder

10 april 2012

Werken in de wijk®

Werken in de wijk

De  buurt als romantische gedachte als een soort dorp in de stad is achterhaald. De grote verschillen in cultuur, leeftijd, beperkingen, sociale achtergrond en maatschappelijke positie maken een buurt tot een smeltkroes waarin lang niet altijd iedereen op één lijn zit en in z`n element is. De verschillen kunnen groot zijn. Mensen verkeren soms in slechte economische- en leefomstandigheden, veel mensen leven in een isolement.  

Werken in de wijk® biedt ondersteunende instrumenten aan waarmee mensen elkaar ontmoeten, kansen en mogelijkheden zichtbaar worden en zij verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor de buurt waar zij wonen.

Lees verder

10 april 2012

Psychiatriecafé Noord: Slaapstoornissen

Op donderdag 12 april aanstaande is er een Psychiatrie Café Noord met als thema slaapstoornissen. Iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie of bij dit thema is van harte welkom! Gastspreker is Peter Gerritsen. De toegang is vrij.

Lees verder

30 maart 2012

Artifriends: creatief sociaal netwerk

Wil je wel eens laten zien wat je maakt? In contact komen met andere kunstenaars? Artifriends.nl is een creatief platform en inspiratiebron voor iedereen met ervaring of affiniteit met psychiatrie. Maak een profiel aan en wordt een Artifriend.

Lees verder

27 maart 2012

Leer/werkplekken op 5D festival

Het festival is op zoek naar 70 jongeren met een beperking die een leer/werkplek zoeken. 5D staat voor de dimensies van de zintuigen. Het festival is een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. De inmiddels derde editie van het festival vindt plaats op zaterdag 15 september 2012 op de NDSM-werf in Amsterdam.

Lees verder

22 maart 2012

Woensdag pannenkoekendag

Eens in de twee weken worden er op de woensdagmiddag pannenkoeken gebakken in Speeltuin Batavia. Voordat er gebakken wordt zijn de kinderen bezig met een activiteit (schilderen, tekenen).

Lees verder

19 maart 2012

Invoer voor de Digitale Participatiekaart van start in 4 stadsdelen

Op donderdag 29 maart is er een startbijeenkomst in het kader van het project Digitale Participatiekaart in stadsdeel Noord. Op de startbijeenkomst krijgen alle aanbieders van activiteiten voorlichting over jekuntmeer.nl en kunnen ze direct hun eigen activiteiten invoeren. Eerder dit jaar is er in stadsdeel Oost, Zuidoost en Centrum al gestart met het benaderen van alle organisaties voor de Digitale Participatiekaart. 

Lees verder

19 maart 2012

29 maart: workshop ‘Leef je droom, juist nu!’

Wil je doen waar je goed in bent en waar je hart van gaat zingen? Zoek je ondersteuning om te doen wat je ècht wilt in je (professionale) leven? Dan is de workshop ‘Leef je droom, juist nu!’ echt iets voor jou.

Lees verder

19 maart 2012

Effe bij Moeder an

Effe bij moeder an Is een huiskamer voor sociaal kontakt: wij brengen mensen bij elkaar. Op zondag 25 maart houdt `Effe bij moeder an` een open dag.  Iedereen is dan welkom van 12.00 tot 18.00 uur.kan bijdragen aan het programma. Kun je muziek maken op piano of gitaar of kun je dichten, dan kun je ook bijdragen aan het programma op die dag. 

Lees verder

9 maart 2012

Ervaringsdeskundigen gezocht

De Amsterdamse Pluim is een prijs voor Amsterdamse Sportorganisaties die zich onderscheiden op het gebied van sporten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De winnaar wordt mede bepaald door een visitatiecommissie die bestaat uit ervaringsdeskundigen. Clientenbelang Amsterdam zoekt voor de 2012 editite van de prijs deelnemers voor deze commissie.

Lees verder

2 maart 2012

Dutch Street Cup

Op donderdag 1 maart werden de tenues van de vier Amsterdamse Dutch Streetcup ploegen gepresenteerd. De voetballers worden gesponsord door Stichting de Omslag, de shirts dragen daarom het jekuntmeer.nl logo.

We wensen alle vier de teams heel veel succes met het tournooi!

Lees verder

27 februari 2012

NL Doet

In het kader van de grootste vrijwilligersdagen van Nederland  -beter bekend als NL Doet- koken het dagelijks bestuur, ambtenaren en deelraadsleden van stadsdeel Centrum op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart een feestmaal voor buurtbewoners.

Lees verder

24 februari 2012

Stadsgidsen gezocht

Ben jij dakloos geweest in Amsterdam en wil jij jouw verhalen uit deze periode delen met anderen?  Dan is stadsgids worden van Amsterdam Underground iets voor jou!  

Amsterdam Underground organiseert stadswandelingen in het wallengebied. Voor deze wandelingen  zoeken we gidsen die het leuk vinden om hun verhalen te delen met mensen die niet bekend zijn met  het leven op straat. Door deze verhalen te delen met anderen hopen wij dat er meer kennis over en  begrip zal ontstaan voor mensen die dakloos zijn en/of alcohol of drugs gebruiken.

Lees verder

23 februari 2012

Nieuw jasje voor ervaringswijzer

Ervaringswijzer is een online community voor en door psychisch kwetsbare mensen bezig met het herstel van moeilijkheden, wat die ook zijn. De wijzer breidt steeds meer uit en is in verschillende delen van Nederland actief met een regionaal redactieteam. Daar hoort een nieuwe look bij die we vanaf woensdag 15 februari 2012, vol trots aan iedereen is gepresenteerd. 

Lees verder

20 februari 2012

Zwemmen in De Mirandabad

Bij de activiteit ‘Samen Zwemmen’ kunnen bewoners van Amsterdam Zuid terecht in De Mirandabad. De activiteit is bedoeld voor buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opstarten van een sportactiviteit. Onder begeleiding van een ervaren zwemleraar worden oefeningen en spellen gedaan in het water. Tot slot is er gelegenheid om onder begeleiding zelfstandig te zwemmen.

Lees verder

16 februari 2012

Leger des Heils lanceert Soep-app

Het leger des heils lanceert ter viering van haar 125 jarige bestaan een speciale soep-app. De app is een programmaatje voor op de Iphone of Ipad waarop je heerlijke soeprecepten kan vinden. De app bevat recepten van bekende topkoks. De app is gratis en geschikt voor de beginnende kok én voor ervaren lekkerbekken.

Lees verder

15 februari 2012

Stopmotion filmkunst verovert jonge vrijwilligers

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de betekenis van vrijwillige inzet op een kunstzinnige wijze in beeld gebracht.
Vrijwilligers en cliënten spelen een hoofdrol in korte films met het thema ‘Vrijwilligerswerk telt voor twee’, waarin papieren scenario’s tijdens een bijzondere ontmoeting tot leven komen. De filmpjes maken deel uit van een campagne om het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en nieuwe vrijwilligers te mobiliseren. Bekijk deze creatieve kunststukjes, stuur ze door en help zo mee aan deze mooie campagne! 

Lees verder

13 februari 2012

Meld je 3-2-1 aan ...en go!

Meld je 3-2-1 aan    ...en go!
Er worden drie leuke en nuttige workshops aangeboden door de Amsterdamse Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en stadsdeel Oost:  Evenement-organisator, Assistent fietsles en Assistent looptraining.

Lees verder

13 februari 2012

Psychiatriecafé IJburg

Bij psychiatriecafé IJburg op vrijdag 2 maart van 17:00 tot 20:30 is iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie  van harte welkom. De toegang is vrij. Vanaf 17.00 uur is er inloop met gratis koffie en thee en een lekkere maaltijd (voor slechts € 2,50 graag van tevoren reserveren. Het thema van de komende psychiatrie café IJburg is Electro Convulsie Therapie.

Lees verder

10 februari 2012

Jongeren koken voor buurtbewoners in Zuid

De Jongerenraad uit Zuid gaat ook dit jaar weer koken voor buurtbewoners. Wekelijks op dinsdag zijn alle buurtbewoners welkom om mee te eten in dienstencentrum Berlage van PuurZuid.

Lees verder

10 februari 2012

Samen leven

“Als je thuis blijft dan word je eenzaam, dan blijf je altijd alleen.” Het boekje `Samen leven: meedoen met een verstandelijke beperking`werd uitgebracht door en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder
Opening de Meevaart

8 februari 2012

Opening de Meevaart

Buurthuis de Meevaart is geopend!
Na ruim een jaar gesloten te zijn geweest vanwege een ingrijpende verbouwing, is Buurtcentrum De Meevaart op zaterdag 4 februari 2012 weer geopend. Stadsdeelwethouder Lieke Thesingh droeg op 4 februari het buurtcentrum symbolisch over aan de buurt. Woningcorporatie De Alliantie is de nieuwe eigenaar het pand.

Lees verder
Kick off Dutch Street Cup bekend gemaakt

8 februari 2012

Kick off Dutch Street Cup bekend gemaakt

Op 18 februari vindt de kick off van Dutch Street Cup 2012 in Alkmaar plaats, op het Waagplein hartje centrum. 
DSC partner Actief Talent Alkmaar haalt alles uit de kast om er een groot festijn van te maken. In 2012 doen maar liefst 19 steden met 32 teams mee: 26 herenteams en 6 damesteams.

Lees verder

6 februari 2012

Alle daklozen binnen

Volgens de GGD zijn alle daklozen in Amsterdam ondergebracht in speciale opvanglocaties. Vorige week werd in verband met het extreme weer de winterkouderegeling ingesteld door de gemeente. 

Het totaal aantal opgevangen daklozen komt daarmee op 470, 250 méér dan normaal. 

Lees verder
Bijzondere diploma uitreiking

30 januari 2012

Bijzondere diploma uitreiking

Op 6 maart is er een bijzondere diploma uitreiking: een groep studenten van het samenwerkingsverband tussen het Facility Service College van ROCvA, de Werkmeester en het Ronald McDonald Center, hebben hun MBO diploma gehaald hebben.

Behalve dat er nu een tweede lichting jongeren met een WAJONG uitkering en een licht verstandelijke beperking is dat Niveau 1 behaald heeft, is het vooral ook bijzonder dat er nu voor het eerst studenten een diploma halen voor Niveau 2. Zij zijn de allereerste groep die dit binnen deze samenwerking bereiken.

Lees verder
Winterkouderegeling van start

30 januari 2012

Winterkouderegeling van start

Op zondag 29 januari is de winterkouderegeling in Amsterdam van start gegaan. De winterkouderegeling is bedoeld voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam die niet in staat zijn om alternatieven te vinden voor onderdak bij aanhoudende winterkoude.

Lees verder
Warme truiendag: 10 februari

26 januari 2012

Warme truiendag

Het idee van de Warme Truiendag op 10 februari is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot. Het Leger des Heils werkt voor mensen die helemaal geen warme trui hebben, laat staan een thermostaat.

Lees verder
Aardige Amsterdammer

20 januari 2012

Aardige Amsterdammer

Op vrijdag 20 januari is een speciaal standbeeld onthuld voor ‘de Aardige Amsterdammer’. Het beeld, een initiatief van de Regenboog Groep, is een eerbetoon aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. Het standbeeld staat op het plein voor Droogbak 1, vlak bij het Centraal Station in Amsterdam. Ook werd de aardige Amsterdammer van het jaar bekendgemaakt: Herman Kuijl, die zich al jarenlang als vrijwilliger inzet voor daklozen, verslaafden en andere kwetsbare Amsterdammers.

Lees verder
29 januari: Buurt ontmoetingsmiddag

19 januari 2012

29 januari: Buurt ontmoetingsmiddag

Woont u in de omgeving van de Laan van Spartaan en lijkt het u leuk om de buurbewoners te ontmoeten? Kom dan langs op zondag 29 januari 2012!

Lees verder
Jekuntmeer.nl in alle stadsdelen

16 januari 2012

Jekuntmeer.nl in alle stadsdelen

In januari 2012 zijn we van start gegaan met het project Digitale Participatiekaart. Hiervoor zullen we in het komende jaar in alle stadsdelen organisaties benaderen die activiteiten aanbieden voor kwetsbare mensen in Amsterdam. Het gaat om activiteiten waaraan bewoners actief kunnen deelnemen, zoals trainingen, (sport)activiteiten, bewonersinitiatieven en vrijwilligerswerk.

Lees verder
22 januari: Kom naar de MEE vakantiebeurs!

16 januari 2012

22 januari: Kom naar de MEE vakantiebeurs!

Op zoek naar een aangepaste actieve reis? Een toegankelijk dagje uit naar zee? Of een rolstoelvriendelijk hotel? Kom dan op zondag 22 januari naar de MEE vakantiebeurs voor mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. De MEE vakantiebeurs wordt georganiseerd in Zaandam.

Lees verder
2 februari GGZ Kennisdag

16 januari 2012

2 februari GGZ Kennisdag

Op 2 februari aanstaande vindt in de Beurs van Berlagede GGZ kennisdag plaats.  in Amsterdam de jaarlijkse GGZ Kennisdag. Het centrale thema is: De Eerste Lijn. Klaar voor de toekomst?

Lees verder
Zelfhulp online

12 januari 2012

Zelfhulp online

Recent is de website Zelfhulpwijzer.nl van start gegaan. Deze website geeft inzicht in de ernst van klachten en problemen en geeft advies over online zelfhulp. De website is ontwikkeld door psychologen van het Trimbos-instituut en wordt aangeboden door Mentalshare.

Lees verder
15 januari: kijkje in de keuken van wCTA

5 januari 2012

15 januari: kijkje in de keuken van wCTA

We nodigen je van harte uit voor onze aftrap van het nieuwe jaar: een inspirerende kijk in de keuken van de werkplaats Community Theatre Amsterdam (wCTA). Het belooft een rijke middag te worden: we vertonen de dvd’s van onze producties Honderd! en Waterkant op groot scherm.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support