De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

TagTour-speurtochten wereldprimeur in Natuurspeeltuin De Natureluur

Amsterdam, dinsdag 31 juli 2012

De eerste slimme QR-code ter wereld beleefde vorige week in de Natuurspeeltuin de Natureluur de primeur. In de nieuwe speeltuin in het Sloterpark kunnen kinderen met interactieve speurtochten op een smartphone op een speelse manier leren over natuur en klimaatverandering.

Smart TAG
Deze digitale speurtochten zijn ontwikkeld door Willem van Leunen. De slimme QR-code ofwel ‘Smart TAG` gaat verder dan de gewone QR-code. Deze TAG past zich namelijk aan de gebruiker aan. Doordat de TAG, de telefoon, en hiermee de gebruiker, herkent, speelt deze in op gegevens zoals leeftijd, geslacht of andere eigenschappen. Door het ingebouwde geheugen kan de TAG ook inspelen op eerder gescande of gemiste tags.

Iam
In de TagTour speurtochten in de Natureluur gaan de oudere kinderen op zoek naar Iam (verwijzing naar I Amsterdam), de Oermens, die door een professor na twaalfduizend jaar is ontdooid en weer terug moet naar de professor. De jongere kinderen kunnen met Schaapje Tureluur op zoek naar zijn vriendinnetje, die in de kinderboerderij werkt.

Downloaden
Natuurspeeltuin De Natureluur beleefde 11 juli de officiële opening. De benodigde tag-app is (vanaf je smartphone) te downloaden via http://gettag.mobi.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support