De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

cultureel atelier

Amsterdam, donderdag 4 april 2024

Vind je het leuk om zelf creatief te zijn met schilderen of tekenen en zo je eigen kunstwerk te maken? Kom dan naar het Cultureel Atelier van het Ramses Shaffy Huis. In deze inspirerende omgeving zijn zelfstandigheid, gelijkwaardigheid, elkaar inspireren en samen zijn belangrijke waarden voor de oudere kunstenaar. 

In deze creatieve omgeving biedt Zorggroep Amsterdam Oost dagbesteding voor mensen met een culturele inslag. Onder begeleiding van inspirerende kunstenaars en activiteitenbegeleiders blijven (oudere) bezoekers van het atelier zo lang mogelijk creatief actief. 
Voor een zorgorganisatie is het bijzonder dat er gebruik mag worden gemaakt van een ruimte in een huis waar oudere en jongere kunstenaars wonen en werken. Het atelier - voorheen huiskameratelier Da Vinci in het Flevohuis - heeft hier een fijne plek gevonden waar bezoekers kunnen ontmoeten, creëren en exposeren.

creŽren en maken

Bezoekers gaan onder begeleiding zelf aan de slag met verschillende kunstvormen. In het atelier maken de deelnemers individuele kunstwerken. De begeleiders zijn zelf kunstenaar en begeleiden je vanuit deze expertise en kennis. De begeleiders laten zich ook inspireren door de kennis en kunde die jij als deelnemer meebrengt.
De enige voorwaarden die ze stellen is dat deelnemers graag willen creëren en individueel iets met hun handen willen maken.

Voor deze dagbesteding hebben bezoekers een WMO- of een WLZ-indicatie nodig.

klinkt interessant?
Een meeloopdag om te onderzoeken of het iets voor je is, is altijd mogelijk. Klik hier om de activiteit en contactgegevens te bekijken.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support