De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Zin om aan de slag te gaan?
Te ontdekken wat je kunt?  

Op jekuntmeer.nl vind je al het aanbod voor passend werk, leren én doen.
Bij jou in de buurt.

leren | werken | doen | hulp met jekuntmeer.nl

Jekuntmeer.nl is een marktplaats voor mogelijkheden. De website toont veel verschillende activiteiten bij jou in de buurt. Het aanbod is actueel en divers. Van vrijwilligerswerk tot een wekelijkse dansles of taalcursus. Van dagbesteding tot sport en spel. Van hulp bij schulden tot betaald werk. Zoeken is simpel: door een paar vragen te beantwoorden, vind je snel iets wat bij je past. 

De website is beschikbaar voor de regio`s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland Noord (Leiden en omstreken).

voor aanbieders

De inhoud van en het aanbod op jekuntmeer.nl wordt voor een groot deel bepaald door organisaties in zorg en welzijn: de aanbieders.  

Aanbieders voeren zelf hun activiteitenaanbod in op jekuntmeer.nl en zorgen ervoor dat alle activiteiten, projecten en initiatieven mooi gepresenteerd worden en actueel zijn en blijven. Een belangrijke voorwaarde is dat de activiteiten en diensten als doel hebben maatschappelijke participatie te vergroten. 

Zo ontstaat een compleet digitaal aanbod en kunnen vragers en aanbieders elkaar vinden en inspireren. De eindgebruiker vindt de activiteit die bij hem of haar past.

Wilt u ook aanbod op jekuntmeer.nl wilt plaatsen, dan kan dat via het aanmeldformulier.

Voor verwijzers

Verwijzers zoeken samen met of voor mensen die ze ondersteunen naar activiteiten op jekuntmeer.nl. Met een eigen inlogcode kunnen ze nauwkeurig zoeken en zo vraag en beschikbaar aanbod goed afstemmen.

jekuntmeer in Amsterdam

De gemeente Amsterdam en alle stadsdelen ontsluiten het actuele participatieaanbod in Amsterdam voor bewoners en professionals. Jekuntmeer.nl faciliteert dit. Het digitale platform is te zien als een sociale kaart waarmee bewoners en maatschappelijke organisaties in Amsterdam een helder overzicht krijgen van alle activiteiten en (werk)trajecten die in de omgeving georganiseerd worden. 

Geschiedenis

De Omslag ontwikkelde in 2006 en 2007, in opdracht van de gemeente Amsterdam, een digitale databank: dagactiviteiten.nl. Deze databank bood een vrijwel compleet overzicht van actuele activiteiten op het gebied van dagbesteding, scholing en werk voor mensen met een beperking in Amsterdam en omstreken.

Het publieke deel was voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor mensen met een beperking die (weer) mee willen doen in de samenleving. Verwijzers gebruikten de website om te zoeken. Met een uitgebreide zoekfunctie maakten zij een klantprofiel aan waarmee een passend dagactiviteitenaanbod gevonden werd. De site was voor de gemeente Amsterdam een belangrijk instrument om de maatschappelijke participatie van kwetsbare doelgroepen te stimuleren.

Vanaf 2009 werd dagactiviteiten.nl omgedoopt tot jekuntmeer.nl. Er werden meer en andere aanbieders benaderd. Dat leidde tot een veel gedifferentieerder participatieaanbod en een bredere doelgroep: mensen met én zonder beperking die actief mee willen doen in de samenleving.

Naast de gemeente Amsterdam sloten nog meer gemeenten zich aan bij jekuntmeer.nl waaronder Utrecht in 2009 en regio Zuid-Holland Noord in 2010. 

Inmiddels is jekuntmeer.nl een belangrijke schakel in het ontsluiten van participatieaanbod in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

leren | werken | doen | hulp

Het aanbod op jekuntmeer.nl is ingedeeld in drie categorieën: leren, werken, doen en hulp. Onder elke categorie is het aanbod goed doorzoekbaar gegroepeerd. In de categorie `leren` kun je filteren op cursus, training of opleiding. Onder `werken` vallen arbeidsmatige dagbesteding, begeleid werken, betaald werk en/of vrijwilligerswerk. De categorie `doen` bevat de filters (gespecialiseerde) dagbesteding, beweging, ontspanning, ontmoeten en educatief. De categorie `hulp` is bedoeld voor aanbod dat niet direct te plaatsen valt onder een van de andere categorieën, maar wél bijdraagt aan de participatie van kwetsbare burgers.

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support