De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

meer bewegen voor ouderen

Amsterdam, donderdag 7 maart 2024

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, vooral als je de 55 bent gepasseerd. Daar is Meer Bewegen voor Ouderen voor bedoeld. Elke week bewegen in Amsterdam heel veel ouderen individueel of in groepsverband in de eigen buurt.  

Het beweegaanbod is heel divers: gymnastiek, spelsport, fitness, (allerlei soorten-) dans , (stoel)yoga, zwemmen, wandelen, Chi Kung, Tai Chi, fitgym, valpreventie, enzovoort.
Naast het fysiek fitter en sterker worden heeft het ontmoeten van nieuwe mensen, het gezamelijk koffiedrinken na de les, het ritme van elke week gaan sporten allemaal zeer positieve effecten op het gevoel van eenzaamheid, geluksgevoel en weerbaarheid.

Voor iedereen en voor een kleine financiele bijdrage is een passende activiteit te vinden. Voor zowel beginners tot gevorderden. Voor de leeftijden van 55 jaar tot 105 jaar. Voor mensen met een chronische aandoening of een lichte beperking. Bij Meer Bewegen voor Ouderen kom je in beweging!

De lessen worden gegeven door gediplomeerde MBvO docenten, fysiotherapeuten, mensendiecktherapeuten en of dansdocenten. 

meedoen?
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier naar alle activiteiten

het ontstaan van MBvO

In de jaren zeventig ontstond het inzicht dat bewegen niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk en sociaal gezond is voor ouderen. In 1981 is de landelijke stichting MBvO opgericht om beleid en opleidingen te ontwikkelen en voorlichting te geven. In de jaren negentig kwam de nadruk op het preventieve belang van bewegen, namelijk zorgen dat de mobiliteit toeneemt waardoor ouderen minder gebruik hoeven te maken van de gezondheidszorg.

Meer Bewegen voor Ouderen is een zelfstandig onderdeel van Cordaan Thuiszorg. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support