De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

17 december 2020

buurthuis gaat online

Samenkomen is niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom gaan Buurthuis nu online! Via ZOOM kun je iedere woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur digitaal langsbuurten.

Lees verder

10 december 2020

online yogales

Yogalerares Fleur heeft voor verschillende fijne yoga video’s gemaakt, waaraan je thuis kan meedoen. Fleur geeft eenvoudig les en de lessen zijn geschikt voor alle niveaus. Stap voor stap leer je poses die niet te moeilijk zijn. Alle video’s worden gedeeld op de website en via Facebook, Instagram en Twitter. 

Lees verder

7 december 2020

er is nog iets te doen in coronatijd!

De Regenboog Groep heeft allerlei tips en activiteiten bedacht die je altijd kunt doen. Voor wat leuks kun je altijd nog samen dingen ondernemen. 

Lees verder

7 december 2020

computer & internethulp nodig?

Tablets, iPads, smartphones, iPhones, Facebook, Whatsapp... Alles gaat nu steeds meer digitaal. Het is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zeker nu. 

Lees verder

5 december 2020

buurtsoepie

Soep kan altijd. En is altijd lekker en gezond. Of het nu een lekker licht groentesoepje is in de lente, een koude gazpacho in de zomer of een romige pompoensoep in de herfst. En op een koude winterdag genieten we natuurlijk massaal van snert.  

Lees verder

3 december 2020

internationale dag voor mensen met een beperking

oproep van mensen met een beperking: houd rekening met mij

Lees verder

23 november 2020

Geef je kans op werk een boost!

Neem deel aan de eerste online Pitch & Match Markt! Samen met werkgevers, kandidaten, maatschappelijke organisaties en ervaringsdeskundigen wordt er een interessante middag van gemaakt. Door corona is het event helemaal digitaal, nieuw voor iedereen. Aanmelden doe je door gewoon op de link onderaan te klikken. Je wordt op de dag zelf digitaal door het aanbod geloodst.

Lees verder

19 oktober 2020

Restaurant Freud heeft nu ook FreudToGo!

Een aantal gasten is het niet ontgaan, maar restaurant Freud blijft in deze HALVE lockdown voor jullie koken! Hoe? FreudToGo. 

Lees verder

7 oktober 2020

hulp krijgen van Civic Amsterdam kan nog steeds

Ook bij Civic Amsterdam volgen ze alle informatie rondom het coronavirus op de voet, zodat zij zich kunnen aanpassen aan de meest recente RIVM-richtlijnen. Bewoners waar ze zich voor inzetten kunnen gewoon op Civic Amsterdam blijven rekenen.
Op volle kracht door!

Lees verder

20 augustus 2020

onderzoek onder sporters met een fysieke beperking

Ben je een sporter met een fysieke beperking, ouder dan 18 jaar en heb je interesse deel te nemen aan een onderzoek naar gezondheidsproblemen?

Lees verder

28 juli 2020

De Reizende Tentoonstelling

De vrijwilligers van De Opstap hebben weer een mooie en inspirerende tentoonstelling samengesteld van werk van de cursisten. De werkstukken zijn de prachtige resultaten van de lesopdrachten en het eigen werk gemaakt op de vrije werkplaatsen.

Lees verder

14 juli 2020

Nomineer dé activiteit voor sporters met een beperking

Voor het 6e jaar op rij wordt in december tijdens het Topsportgala van de gemeente Amsterdam de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Dit jaar kan íedereen een activiteit nomineren voor de Amsterdamse Pluim. 

Lees verder

24 juni 2020

Regenboog buurtrestaurants grotendeels weer open!

Er schijnt wat licht in het donker! De buurtrestaurants van De Regenboog Groep starten weer langzaam op. Helemaal terug naar het oude zit er voorlopig nog niet in. 

Lees verder

9 juni 2020

jouw ervaring inzetten om anderen te ondersteunen?

Heb je ervaring met psychiatrie, verslaving of thuis-/dakloosheid? En wil je die ervaring inzetten om anderen te ondersteunen? 

Lees verder

4 juni 2020

computerhulp nodig?

Gelukkig gaat Cybersoek gaat weer open! Wel zo handig nu we steeds meer digitaal bezig zijn.

Lees verder

2 juni 2020

Gezelligheid in de buurt

De “anderhalvemeter-samenleving” gaat nog een tijdje duren. Om het toch vrolijk én gezellig te maken, is het anderhalvemeterbankje ontworpen. Om met buren en vrienden op spontane wijze samen te komen, én toch op veilige afstand.

Lees verder

7 mei 2020

wat kan wanneer: stap voor stap in coronatijd

Versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. En dat lukt alleen samen.

Lees verder

25 maart 2020

uitkomsten tevredenheids-onderzoek Jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl toont aan dat de meeste websitebezoekers na het bezoeken van Jekuntmeer.nl passend aanbod hebben gevonden, of ideeën hebben over wat ze kunnen gaan doen. Aanbieders gebruiken Jekuntmeer.nl met name voor het zichtbaar maken van hun aanbod, de zoekfuncties om gevonden te worden en het grote bereik.

Lees verder

18 maart 2020

Maaltijden bezorgt aan huis van Buurzaam

Normaal gesproken is Buurzaam Koken|Eten van Dynamo een eetgelegenheid en ontmoetingsplaats voor de hele buurt. Voor mensen met veel en voor mensen met weinig geld. 

Lees verder

11 februari 2020

wil jij muziek maken met buurtgenoten?

Lekker muziek maken en betaalbaar eten & drinken bij de JamPot in de Meevaart. Speel of zing met muzikanten uit de buurt!

Lees verder

10 februari 2020

als muziek in je oren

Op zondag 23 februari is er namelijk weer een editie van het Waterlands Artistiek Recreatie Programma, oftewel W.A.R.P!

Lees verder

29 januari 2020

Panelleden gezocht

Vind jij het belangrijk om jouw mening te geven over zorg, welzijn en de gemeente? Door lid te worden van het panel van Meetellen in Amsterdam kun je jouw stem laten horen en meedoen aan onderzoeken die belangrijk zijn.

Lees verder

20 januari 2020

Boodschappen doen voor buurtbewoners

Boodschappen doen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wil je graag boodschappen doen voor buurtbewoners die daar (soms) minder toe in staan zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Burenhulp Oost!

Lees verder

17 januari 2020

hulp van een steunvrouw

Iedere vrouw heeft wel eens advies en steun nodig. Vaak kun je dan terecht bij een familielid, vriendin of een buurvrouw, maar misschien heb je niemand die naar je kan luisteren of helpen. Of dat je liever advies wilt van een onbekende. Dan kun je terecht bij een `steunvrouw` van Stichting Doras.

Lees verder

13 januari 2020

Leer omgaan met de computer, laptop of tablet

We doen tegenwoordig steeds meer digitaal, zoals onze bankzaken en financiën. Dan is het handig als je goed met een computer kunt omgaan. Wil je ook beter leren omgaan met je computer, laptop of tablet? Kom dan naar de wekelijkse training de Digitafel van ABC Alliantie Welzijn!

Lees verder

9 januari 2020

Fit en in vorm met bodyshape

Begin 2020 fit en in vorm met de bodyshape groepslessen van Combiwel! Iedere vrijdag van 9.00-10.00 uur en van 10.15-11.15 uur kun je meedoen in Huis van de Wijk Het Anker, Jacques Veltmanstraat 427. Iedere volwassene uit Slotervaart Zuid, met en zonder een beperking, is welkom.

Lees verder

8 januari 2020

Samen stoppen met roken

Stoppen met roken is vaak heel moeilijk. Wil je graag stoppen met roken en kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Meld je dan aan voor de cursus `Stoppen met roken` van Roads B.V. en leer stoppen in een (gesloten) groep!

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support