De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

18 december 2014

Activiteitenoverzicht: Mugweb

Mocht er niks voor je bij zitten dan heeft MUGWeb een overzicht van activiteiten die betaalbaar en gezellig zijn.

Overzicht: Mugweb

Lees verder

18 december 2014

Oudejaarsvuur Floradorp

Het jaarlijkse oudejaarsvuur in Floradorp is uitgegroeid tot een feest voor en door de buurt. Op oudjaarsavond maken buurtbewoners een grote brandstapel, zo hoog als het maar kan op het grasveld aan de Floraweg. Wil je er ook bij zijn?

Lees verder

18 december 2014

Amsterdam Lightfestival tot 18 januari 2015

Tijdens de donkere dagen is er tot 18 januari het  Amsterdam Light Festival. Het is alweer de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud.

Lees verder

18 december 2014

Kerstfair Amsterdam in Dickens/Middeleeuwse sfeer

Kerstfair Amsterdam is de meest sfeervolle kerstfair van Amsterdam. In het mooie Amsterdamse Bos wordt een mooie en sfeervolle kerstwereld ingericht. Met naast de kerstmarkt met de leukste kerst koopwaar voor een geslaagde kerst, ook een heel plein ingericht in Dickensstijl met kerstmuziek, tafereeltjes, wintercatering enzovoort.

Lees verder

18 december 2014

Kerstavonddienst in het Concertgebouw

Ieder jaar organiseert de Dienst met Belangstellenden een kerstavonddienst in Het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam. Ook dit jaar gaan de deuren open om u te verwelkomen voor een feestelijke viering. Feestelijk vanwege de prachtige ambiance van Het Concertgebouw. Feestelijk vanwege de inhoud van de samenkomst.

Lees verder

18 december 2014

Open Huis Dominicuskerk Eerste kerstdag

 Er is Open Huis in de Dominicuskerk op de eerste kerstdag met vanaf 14.00 uur optredens, simultaan schaken en dammen, koffie/thee met kerstbrood; van 18.00-19.30 uur wordt er een warme maaltijd aangeboden, is er Open podium en feest met band, drankjes en hapjes.


Lees verder

15 december 2014

Kerstinloop en Vrije Werkplaats

Stichting de Opstap heeft dinsdag 23 december van 10.00 tot 14.00 uur de traditionele Kerstinloop en Vrije Werkplaats. Ook dit jaar worden de Glühbessensap en kerststol geserveerd.

Lees verder

14 december 2014

Psychiatrie Café in Zuidoost, georganiseerd door VriendGGZ

Op 19 december is er weer Psychiatrie Café in Zuidoost.  De decembermaand komt er weer aan, en dat wil zeggen: vele feestdagen die van oudsher bestaan uit gezellig bij elkaar zijn. Dikwijls willen we elkaar ook cadeautjes geven en lekker eten. Maar hoe doe je dat nou als je niet zoveel geld hebt?

Lees verder

8 december 2014

Sociale Lunchroom de Buren

Sociale Lunchroom de Buren is een lunchroom die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een leerzame werkplek kan bieden. Dit jaar moest de Buren de verandering ondergaan van een (financieel) afhankelijke partner van een stichting naar een onafhankelijke sociale firma.

Lees verder

7 december 2014

Trainingsaanbod voor begeleiders van vrijwilligers

De Vrijwilligersacademie Amsterdam heeft een exclusief trainingsaanbod voor vrijwilligers in zorg en welzijn. De VA traint coördinatoren daar waar praktijk en leren hand in hand gaan. Op 16 december is de training: Train de trainer/workshopleider.

Lees verder

6 december 2014

Vrijwilligerswerk tijdens Homeless World Cup

De Homeless World Cup is een grootschalig sportevenement. Om het evenement mogelijk te maken helpen ieder jaar meer dan honderd vrijwilligers mee in verschillende functies. Het is mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger voor de Homeless World Cup Amsterdam 2015.

Lees verder

2 december 2014

Bijeenkomst `Praat met de Burgemeester`

Heb je altijd al een keer de burgemeester(Eberhard van der Laan) willen ontmoeten, hem een vraag willen stellen of hem vertellen wat je bezighoudt in jouw buurt? Kom op vrijdag 5 december om 16.00 uur naar de bijeenkomst ‘Praat met de burgemeester’ in Huis van de Wijk De Honingraat.

Lees verder

1 december 2014

WerkPunt zoekt preventiemedewerkers Veilig Wonen

Wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Werkervaring opdoen in stadsdeel Nieuw-West en een baangerichte opleiding volgen? Meld je dan aan! WerkPunt zoekt preventiemedewerkers “Veilig Wonen”.

Lees verder

30 november 2014

Clubhuismodel

Het Clubhuismodel is een sterke kracht in Nederland om mensen met een psychiatrische achtergrond te helpen. Het Clubhuis Kenniscentrum is opgericht om kennis over het Clubhuis te delen en te centraliseren. Het Clubhuis model is een sterke kracht in Nederland om mensen met een psychiatrische achtergrond te helpen.

Lees verder

25 november 2014

Dealen met psychische kwetsbaarheid tijdens je opleiding

Hoe ga je om met een psychische kwetsbaarheid bij het volgen van een opleiding? Deze vraag staat centraal in een onderzoek van Ervaringswijzer. In tien interviews vertellen ervaringsdeskundigen hoe het hen is gelukt om een studie af te ronden ondanks belemmeringen. Herkenbaar zijn de obstakels die zij tegenkomen tijdens het studeren. Bij velen is dat hun kwetsbaarheid, zoals angst om te reizen of slechte concentratie.

Lees verder

24 november 2014

Vrijwilligers voor Home Start gezocht

Bent u een ervaren opvoeder en wilt u gezinnen met jonge kinderen een handje helpen? Geef u dan op als vrijwilliger voor Home-Start. Home-Start geeft hulp aan ouders met ten minste één kind onder de 7 jaar die door omstandigheden tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Lees verder

23 november 2014

Oost zet vrijwilligers in het zonnetje

Op 9 december is het weer zover: medewerkers van het stadsdeel staan klaar om vrijwilligers uit Oost een fijne middag te bezorgen. Op deze manier uit het stadsdeel haar waardering voor inwoners die zich vrijwillig inzetten voor hun medemens.

Lees verder

22 november 2014

Open Huis stadsdeel Oost op 26 november

Op woensdag 26 november 2014 organiseert het bestuur van stadsdeel Oost van 16.00 tot 21.00 uur Open Huis. Op het programma onder andere een markt met bewonersinitiatieven, speeddaten met bestuurders en diverse workshops zoals een workshop starters voor communities.

Lees verder

18 november 2014

De JEKUNTMEER.NL markt

Heb jij ontdekt wat je op het gebied van leren, werken en doen nog meer kan? Op 11 november 2014 kon je live kennismaken met het online aanbod van Jekuntmeer.nl in De Meervaart. Op deze dag presenteerden ruim 70 organisaties hun activiteiten die je ook op Jekuntmeer.nl vindt. Bijna 1800 bezoekers deden inspiratie op, legden contacten en keken rond op het markt- en werkplein. Kortom: een gezellige drukke dag met het motto: JE KUNT MEER!

Lees verder

17 november 2014

Participatiesamenleving op de Amsterdamse Participatiemarkt

Er is iets moois gebeurd op de Participatiemarkt. Er is misschien wel heel veel moois gebeurd tijdens de markt, maar dit sprong echt even in het oog. Bert won de bandenplakwedstrijd die Pantar had georganiseerd, maar Anja ging met de prijs, een fonkelnieuwe fiets, naar huis. Althans, die kreeg ze twee dagen later bij Pantar overhandigd.

Lees verder

17 november 2014

Wil je werken op of rondom Schiphol?

Kom woensdag 26 november naar de informatiebijeenkomst Nieuw-West Airport Express over werken op Schiphol. Je krijgt informatie over de wereld van de luchtvaart en wat je kunt doen om je kansen op werk bij Schiphol te vergroten.

Lees verder

17 november 2014

19 en 27 november Cultuurcafé Zorgen voor goede Zorg

Bent u zorggebruiker of belangstellende, en wilt u meer weten over de veranderingen die gaan plaatsvinden in de zorg vanaf januari 2015? Kom dan naar één van deze twee cultuurcafé`s op woensdag 19 of donderdag 27 november in Huis van de Buurt de Klinker. 

Lees verder

16 november 2014

Talentenbeurs West

Op de Talentenbeurs staan diverse organisaties en ondernemers uit West. Zij bieden vacatures voor (vrijwilligers)werk, stages, adviezen, leerplekken, scholingen trainingen. Het belangrijkste doel van de Talentenbeurs is dat je meteen werk maakt van je plannen. Zoeken, vinden en meteen afspreken!

Lees verder

10 november 2014

Zeker van zorg, met de juiste zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekeraar kan flink wat geld besparen. Om bewoners van Amsterdam Oost daarvan bewust te maken, houdt Civic Amsterdam eind dit jaar in samenwerking met Dynamo een inloopspreekuur over specifiek dit onderwerp.

Lees verder

9 november 2014

Dag van de Mantelzorg in stadsdeel Centrum

Op donderdag 13 november organiseert stadsdeel Centrum de Dag van de Mantelzorg. Mensen die langdurig voor een naaste zorgen willen wij op deze dag bedanken en in het zonnetje zetten. Want mantelzorgers zijn van onmisbare waarde voor Amsterdam.

Lees verder

8 november 2014

Psychiatrie Café Noord onderwerp: vakantie in Noord-Bulgarije

Teodora Neykova en Wim van de Vegte beschikken in Noord-Bulgarije (dorp Vasil Levski) over een aantal  huisjes en vanuit deze mooie plek organiseren zij uitstapjes voor mensen die deze reis aankunnen en aandurven. De reizen staan onder begeleiding van mensen werkzaam in de zorg, die beschikken over de daarvoor vereiste ervaring en diploma`s.

Lees verder

2 november 2014

Psychiatrie café IJburg op 7 november

Op vrijdag 7 november 2014 is er Psychiatrie Café IJburg van 17.00 uur – 20.30 uur. Laura Willemse, oprichter en voorzitter van de stichting Pesten op de werkvloer komt langs en zal vertellen over het onderwerp pesten op het werk.

Lees verder

1 november 2014

Nevin Özütok geeft startsein voor BUUV Amsterdam Oost op zaterdag 1 november

Zaterdag 1 november geeft Nevin Özütok (lid dagelijks bestuur stadsdeel Oost) het startschot voor BUUV Amsterdam Oost BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners in Amsterdam Oost, die op 1 november de lucht in gaat. BUUV draait om dingen die je als buurtgenoten voor elkaar kunt doen.

Lees verder

27 oktober 2014

Genomineerden Hulp van het Jaar verkiezing bekend

De Nationale Hulpgids heeft bekend gemaakt wie de genomineerden zijn van de Hulp van het Jaar verkiezing 2014. Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie. De winnaar wint een welverdiende droomovernachting op een locatie naar keuze.

Lees verder

27 oktober 2014

Themamiddag Expertisepunt Ervaringsdeskundigheid

Op 29 oktober 2014 komen vijf bureaus bij elkaar. Vijf bureaus van herstel en/of ervaringsdeskundigheid pitchen en zoeken de samenwerking om tot versterking te komen.

Lees verder

26 oktober 2014

Academie voor informele zorg

Inmiddels verdient de informele zorg een stevige en gelijkwaardige plaats in de stad. Om dat zichtbaar te maken en te stimuleren heeft de Vrijwilligersacademie de Academie voor Informele Zorg opgezet. Met de vernieuwde website van de Academie voor Informele Zorg wordt het duidelijker voor iedereen.

Lees verder

21 oktober 2014

Nieuwe Psyichatrie café in Zuidoost!

Er is een vijfde psychiatrie café bij! En wel in Amsterdam Zuidoost. De locatie is  in DAC Het Vestzak midden in het Henriëtte Roland Holst Huis.
Dit vijfde café wordt georganiseerd door VriendGGZ, HVOQuerido, Evean en de Regenbooggroep.Lees verder

21 oktober 2014

Perfecte start Oranje op Homeless World Cup in Chili

SANTIAGO, maandag 20 oktober 2014 – Beide Nederlandse teams hebben zondag de eerste wedstrijden van de Homeless World Cup gewonnen in Santiago, Chili. De heren versloegen Amerika met ruime cijfers (11-1) De dames wonnen van Argentinië (4-2).

Lees verder

20 oktober 2014

Nieuwe Cursussen 5D Theaterwerkplaats

Vanaf 1 november kun je bij Theaterwerkplaats 5D naast de vertrouwde workshops nu ook cursussen volgen. Na afloop van de cursusdagen kan er voortaan gezellig geborreld worden!

Lees verder

16 oktober 2014

Psychisch Gezien zoekt panelleden

Psychisch Gezien heeft een nieuwe peiling gedaan en daaruit blijkt dat een derde van de panelleden(574 mensen) zonder baan graag aan het werk zou willen. 19% van de panelleden met aanhoudende psychische klachten heeft een betaalde baan, tegenover 70% in de algemene bevolking. In november komt er weer een nieuwe vragenlijst en je kunt je opgeven om panellid te worden.

Lees verder

16 oktober 2014

Laatste plaatsen cursus Maatschappelijke Sportcoach!

Op 21, 28 november, 12 en 17 december wordt in Amsterdam de cursus maatschappelijke Sportcoach gegeven door Stichting Life Goals. Voor de cursus in Amsterdam zijn nog vijf plaatsen beschikbaar! Dus ben jij een vrijwilligers vanuit een vereniging of buurtsportcoaches? Dan kan je het certificaat Maatschappelijke Sportcoach behalen.

Lees verder

9 oktober 2014

Opening tentoonstelling

Op 20 oktober wordt de expositie Masterchef bij Lunchroom De Buren geopend. Deze expositie is gemaakt bij Stichting De Opstap. Stichting De Opstap biedt onderwijs in beeldende vorming voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder

9 oktober 2014

Heb je de dag al gereserveerd in je agenda?

“Je kunt meer” is dit jaar de slogan waarmee we aanbieders en bezoekers van harte uitnodigen voor de 9e editie van de Amsterdamse Participatiemarkt. Op dinsdag 11 november staat de Meervaart weer helemaal in het teken van leren, werken en doen. Ook jij kunt meer!

Lees verder

7 oktober 2014

KookKit BuurtBuffet - donderdag 9 oktober!

De herfst is nu dan toch echt begonnen, maar bij het  KookKit BuurtBuffet knappert gezellig het open haardvuur. Iedere donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op het Jan van Schaffelaarplantsoen - Proef de diversiteit van de buurt

Lees verder

7 oktober 2014

Gratis toegangskaart Artis voor Stadpashouders

De Amsterdamse Stadspas viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Artis feliciteert Stadspas en haar Stadspashouders met deze verjaardag. Op 15 oktober 2014 geeft Artis aan totaal 3.000 Stadspashouders gratis toegang tot Artis.

Lees verder

6 oktober 2014

Staspaskortingen in Oktober

Deze maand heeft Stadspas weer goede aanbiedingen. Je kunt onder andere voor € 1 naar de film in Cinecenter. Link Stadpasacties: Stadspas-kortingen oktober

Lees verder

2 oktober 2014

Hulp van het Jaar verkiezing

De Nationale Hulpgids organiseert dit jaar weer de Hulp van het Jaar verkiezing. Cliënten, collega’s en familie kunnen hun favoriete hulp nomineren, zodat hij of zij in het zonnetje wordt gezet. Tot en met 20 oktober heb je nog de tijd om jouw hulp op te geven voor de verkiezing!

Lees verder

2 oktober 2014

Stichting 5D biedt stages en leerwerkplekken

Na een mooi festival op 28 en 29 juni gaat Festival5D weer met veel energie van start voor een nieuw seizoen.
Dit jaar worden er naast een festival ook diverse andere culturele- en theateractiviteiten georganiseerd.Dit zorgt ervoor dat er meer stages/werkervaringsplekken en leerwerkplekken zijn voor jongeren met een (on)zichtbare handicap of beperking.

Lees verder

2 oktober 2014

Kennismakingsbijeenkomst in Nieuw West

Op 7 oktober is de eerste kennismakings-bijeenkomst voor bewoners met een beperking die in Nieuw West wonen. Vriendenkringen (een project van DOCK en Stichting MEE) organiseert deze kennismakingsbijeenkomst, waarbij zelfstandig wonenende met elkaar in contact kunnen komen.

Lees verder

29 september 2014

Psycafe Noord presenteert de film “Dag Pauwoog”

Op donderdag 9 oktober van 17.00 – 21.00 uur is in PSY café Noord de presentatie van de film van Wim Kannenkens: DAG PAUWOOG. Deze film gaat over het leven van dichter Merik van der Torren, hij heeft zelf schizofrenie en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan en  geeft regelmatig lezingen uit eigen werk.

Lees verder

29 september 2014

CRE8 (social venture) is geopend!

Donderdag 25 september 2014 is de werkplaats en winkel van Crea8 feestelijk geopend. Crea8 is een sociale firma die zich richt op digitaal fabriceren (3d printen, lasersnijden), waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen werken.

Lees verder

23 september 2014

‘Durf jij iemand met een verstandelijke beperking te ontmoeten?’

Wij vragen je: durf jij te laten zien wie je bent? Durf jij in de spiegel te kijken en je af te vragen: wie heeft er nu eigenlijk een beperking? Kom dan naar het evenement ‘Confrontaties met de Ziel’ van Amsta Karaad: zondag 19 oktober 2014 13.30 – 17.00u  + borrel, Overtoom 363 Amsterdam
Aanmelden en info: www.amsta.nl/confrontaties
Iedereen is van harte welkom. Ga de confrontatie aan!

Lees verder

23 september 2014

Samen eten verbindt

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (25 september t/m3 oktober) wordt `de langste eettafel van Nederland` gemaakt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen.

Lees verder

22 september 2014

Vriendggz en Evean organiseren samen een activiteit op Burendag:

Op zondag 28 september organiseren Vriendggz en Evean samen een activiteit op Burendag in het Vriendenhuis. Het Vriendenhuis is een zorghotel.

Lees verder

22 september 2014

Burendag bij Inloophuis Centrum PS

Centrum PS doet dit jaar weer mee met de burendag en organiseert op vrijdag 26 september 2014 een inloopdag. Kom een kijkje nemen of meehelpen in de tuin! Op deze burendag zal de kruidentuin worden ingericht.

Lees verder

18 september 2014

Feestelijk opening vriendschapshuis Assadaaka

Op maandag 22 september 2014 is de feestelijke opening van de nieuwe locatie van het Vriendschapshuis Assadaaka. Assadaaka is het Arabische woord voor ‘vriendschap’ en met het vriendschapshuis willen ze iederen in de buurt een plek geven om buurtgenoten te ontmoeten.

Lees verder

18 september 2014

Pluk je eigen fruit in de Fruittuin van West

In de weekenden van 20 & 21 en 27 & 28 september is iedereen welkom om tussen 11.00 en 16.00 uur in de Fruittuin van West het fruit van de bomen te plukken.

Lees verder

16 september 2014

Keep it Clean Day 2014

Vrijdag 19 september is het weer Keep It Clean Day. Dit houdt in dat in heel Nederland bewoners, ondernemers, organisaties en scholen weer de straat op gaan om zwerfafval op de ruimen.

Lees verder

15 september 2014

BuurtBuffet iedere donderdag in Kolenkit

Iedere donderdag van 12.00 tot 14.00 uur is het BuurtBuffet op het Jan Schaffelaarplantsoen in de Kolenkit. De buurtlunches worden bereid door mensen van de KolenkitKeuken met per week een ander menu. 

Lees verder

12 september 2014

Fietstocht onder leiding van ex-Olympisch kampioene Leontien van Moorsel!

Woensdagochtend 24 september aanstaande zal er in Amsterdam Nieuw West de Ik Fiets Ladies Ride plaatsvinden, een fietstocht voor dames van verschillende nationaliteiten en leeftijden, onder leiding van ex-Olympisch kampioene Leontien van Moorsel. 

Lees verder

11 september 2014

Prijsvraag van Stadsdeel Oost `Welkom bij de club`

De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 6 t/m 11 oktober 2014. Dit jaar is het thema “Welkom bij de Club”. Stadsdeel Oost (Amsterdam) vindt het belangrijk dat alle mensen zich welkom voelen bij álle organisaties in Oost en heeft een prijsvraag uitgezet.

Lees verder

8 september 2014

Leef en Leer! Taalfestivals in diverse bibliotheken

De Week van de Alfabetisering in Amsterdam

Leef en leer! organiseert van 6 t/m 17 september rond de Week van de Alfabetisering allerlei gratis activiteiten voor Amsterdammers die beter Nederlands willen leren. Leef en leer! is een educatief netwerk voor alle Amsterdammers die met behulp van de computer beter willen leren lezen, schrijven of rekenen.

Lees verder

4 september 2014

Finale Dutch Street Cup

Op 12 & 13 september is het Museumplein in Amsterdam strijdtoneel van de Dutch Street Cup: dé straatvoetbalcompetitie voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. 

Lees verder

2 september 2014

8 t/m 14 september | Week van de Alfabetisering

Van 8 t/m 14 september 2014 is het de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week organiseert Leef en leer! een aantal taalmarkten in openbare bibliotheekvestigingen in Amsterdam. Hier kun je gratis langs komen om informatie te krijgen over taaltrainingen, taalcoaches en werkervaringsplekken.

Lees verder

1 september 2014

Workshop Zang

Op zaterdag 13 september begint Festvial 5D het seizoen met een workshop Zang.
Iedereen tussen de 17 en 36 jaar, mét- en zonder handicap is van harte uitgenodigd om mee te doen! Ook zoekt de 5D Theaterwerkplaats acteurs/ zangers voor een nieuwe (opera) voorstelling, lees hieronder meer...

Lees verder

28 augustus 2014

Film kijken bij Psychiatrie Cafe IJburg

Op vrijdag 5 september 2014 wordt er een film vertoond in Psychiatrie Café IJburg in De Stek. De film is van Wim Kannekens en gaat over een man uit Amsterdam die zich onder het `dictaat` van zijn vader vandaan vocht. En zijn weg in het leven wist te vinden door onder andere het schrijven van poëzie.

Lees verder

26 augustus 2014

Nieuw digitaal boekje curcussen 2014/2015

Het Actief Computer Centrum heeft een nieuw cursusboek uitgebracht. Het ACC is een computercentrum speciaal voor mensen van de GGZ in Amsterdam. In de ochtend en avond kun je hier cursussen volgen onder begeleiding van docenten.

Lees verder

26 augustus 2014

Cursussen voor trainers in sportstimulering

SportService Amsterdam (in samenwerking met NOC*NSF) nodigt alle trainers en sportmedewerkers die werkzaam zijn in de gemeente Amsterdam om deel te nemen aan cursussen met thema’s in de sportstimulering. Deze cursussen worden vanaf 1 september 2014 gegeven. 

Lees verder

25 augustus 2014

Leer de wijk goed kennen

Voor wie nieuw is in Amsterdam Oost, of zijn woonwijk beter wil leren kennen, presenteert Civic Amsterdam in september een nieuwe editie van Kijk in je Wijk. Met dit programma trekt een groep bewoners er wekelijks op uit om een nieuwe, bijzondere plek in de wijk te ontdekken.

Lees verder

21 augustus 2014

Sport mee tijdens de Dutch Street Cup finales

Op 12 & 13 september vinden de finales van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Life Goals de straatvoetbalcompetitie van Nederland voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. Dit jaar strijden 32 heren- en 6 damesteams om Nederland te vertegenwoordigen op de Homeless World Cup 2014 in Chili.

Lees verder

21 augustus 2014

Burenbonders gezocht

Een medewerker van Burenbond is een luisterend oor, een organisator én een koppelaar. Ben jij een ondernemend type, weet je "mierenpaadjes" in je buurt te vinden? Heb je een middag of ochtend in de week tijd?

Lees verder

19 augustus 2014

Minicursus voor vrouwen over somberheid

In september organiseeert PuntP in de Zeeheldenbuurt de minicursus voor vrouwen en somberheid. Tijdens de cursus leer je wat je er zelf aan kunt doen en ontmoet vrouwen die ook last hebben van somberheid. De onderwerpen van gesprek zijn onder andere: piekeren, actiever worden, gezonde voeding en beter slapen.

Lees verder

18 augustus 2014

Uitmarkt

In 2014 vindt alweer de 37e Uitmarkt van Amsterdam plaats. Het festival symboliseert de nationale opening van een nieuw cultureel seizoen met zo`n 2.000 artiesten op meer dan 30 podia verspreid over de hoofdstad.

Lees verder

12 augustus 2014

26 augustus | Voorlichtingsbijeenkomst MEE-AZ

MEE Amstel en Zaan organiseert op dinsdag 26 augustus een bijeenkomst om haar cursussen te presenteren. Deze bijeenkomst is voor volwassenen (18 jaar en ouder) met een (lichte) verstandelijke beperking (uitzondering is de sollicitatietraining). Op de bijeenkomst geven de trainers informatie over de cursussen die in het najaar van start gaan.

Lees verder

12 augustus 2014

Nieuw in Amsterdam: CRE8 social venture

CRE8 is een winkel en werkplaats waar alles draait om digitaal fabriceren, zoals 3D-printen en lasersnijden. In samenwerking met Stichting Streetcornerwork worden hier jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid en klaargestoomd voor maatschappelijke zelfstandigheid.

Lees verder

8 augustus 2014

27 september | Wat doe jij op Burendag?

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Buurtorganisaties en bewoners kunnen voor een activiteit op Burendag een bijdrage aanvragen tot €500,- bij het Oranjefonds.

Lees verder

7 augustus 2014

4 september | Wandeltour voor vrouwen in West

Wil je weten wat voor leuke, spannende en leerzame activiteiten er in jouw buurt zijn? Wandel mee op donderdag 4 september! Alle vrouwen in West kunnen meedoen. Je wandelt in je eigen buurt. De wandeltour wordt afgesloten met een lunch.

Lees verder

6 augustus 2014

6 september | Na de zomer zijn we er weer! Doe mee met Serve the City!

De zomer is tot nu toe fantastisch. Maar het kriebelt al weer bij Serve the City Amsterdam. Over een maand kan je je voor eén dag inzetten om op pad te gaan met als doel: mensen helpen! Dus zet 6 september maar in je agenda. Dan gaan de handen weer flink uit de mouwen!

Lees verder

6 augustus 2014

Pop-Up huiskamer Westerpark

EventHands zoekt jongeren deze zomer op en creëert op de hoek van de straat of op het plein plekken in de vorm van een Pop-Up huiskamer, inclusief schemerlamp, bank en tafel om je voeten op te leggen of een spelletje schaak op te spelen. Jongeren zijn evengoed buurtbewoners en hebben recht op een plek. EventHands organiseert Pop-Up Events op hangplekken in Amsterdam West.

Lees verder

17 juli 2014

Pluk de Nacht. Gratis open Air luchtfestival

Pluk de Nacht bestaat 11 jaar! De organisatie werd in 2003 opgericht door een groepje vrienden met een grote liefde voor film. Hun doel was - en is nog steeds - om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van films die niet in Nederland zijn uitgebracht of maar een klein publiek hebben bereikt.

Lees verder

10 juli 2014

Stadspas-kortingen

In juli en augusuts zijn er weer volop leuke Stadspasaanbiedingen, zoals gratis naar The Art of Brick en een passe-partout voor het Kwaku-festival.

Lees verder

8 juli 2014

Aanvang opleidingen tot assistent in de horeca en gastheer/gastvrouw

Je grote wens is weer aan het werk te komen en je hiertoe verder te ontwikkelen. Een erkend diploma of certificaat is hierbij onmisbaar. Je wens is om een MBO diploma te halen in de horeca, facilitaire dienstverlening of detailhandel. In augustus beginnen de volgende opleidingen:  op niveau 1 assistent in de horeca en detailhandel en niveau 2 gastheer/gastvrouw.

Lees verder

8 juli 2014

Dynamo Buurtsupport

Gevraagd: Een beetje tijd voor een buurtbewoner. Wilt u iets doen voor een ander, werkervaring opdoen of vrijwilligerswerk doen wat past bij uw opleiding? Word dan vrijwilliger bij Dynamo-Buurtsupport. Bij Dynamo-Buurtsupport vervangt u een mantelzorger een paar uurtjes van zijn mantelzorgtaak. Bent u minimaal 2 uur per week beschikbaar, bent u geduldig, sociaal en kunt u goed luisteren? Dan bent u van harte welkom om vrijwilliger te worden.

Lees verder

7 juli 2014

Gratis lunch voor 15 verkopers van de Z-krant | 4 juli

Op vrijdag 4 juli kregen 15 verkopers een lunch aangeboden van Jekuntmeer.nl en bakkerij Iambe. Dit was de afsluiting van onze Facebook actie die ons 150 likes heeft opgeleverd - bedankt daarvoor! - En dank aan Iambe die belegde broodjes, croissants en krentenbollen heeft geleverd! Iambe is een biologische bakkerij waar mensen met een verstandelijke beperking op twee plaatsen in Amsterdam met veel plezier heerlijk en gezond brood maken en verkopen.

Lees verder

2 juli 2014

Samen sterk tegen armoede

Ben je iemand die te maken heeft gehad met armoede en uitsluiting? Wil en kun je jouw verhaal inzetten voor anderen? Doe dan mee aan de opleiding tot ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting.

Lees verder

30 juni 2014

Start nieuw maatjesproject voor bewoners uit Oost

AMSTERDAM – Vanaf 1 juli 2014 start Stichting Prisma in Amsterdam Oost met het maatjesproject Samen Actief. Met dit initiatief worden buurtbewoners met een verstandelijke beperking gekoppeld aan vrijwilligers. Samen gaan ze dingen ondernemen in de buurt. Bijvoorbeeld samen naar een sportclub, samen naar een buurtrestaurant of samen naar een bingo in de buurt.

Lees verder

24 juni 2014

Cursus Maatschappelijke Sportcoaches in Amsterdam

In Harderwijk zijn afgelopen zaterdag twaalf nieuwe Maatschappelijke Sportcoaches gecertificeerd door tijdens de Aaltjesdagen hun praktijkopdracht te voltooien.Met het behaalde certificaat  en deze praktijkervaring op zak zijn er weer een groep Maatschappelijke sportcoaches klaargestoomd om sport in te zetten voor mensen uit deze bijzondere doelgroep. Na de zomervakantie zal de cursus weer gehouden worden in onder andere Amsterdam

Lees verder

24 juni 2014

Grootste tweedehandswinkel geopend!

Een nieuwe Rataplan-winkel aan de Generatorstraat 10, in Sloterdijk is in juni geopend. Dit is de grootste tweedehandswinkel in Amsterdam. De winkel is nabij de Coentunnel.

Lees verder

23 juni 2014

Festival 5D 28 & 29 juni 2014 Ndsm-werf Amsterdam

Festival 5D is de vrijplaats voor de zintuigen, met onder meer theater, muziek, culinair vermaak en workshops. De 5 bijzondere ‘paviljoens’ waarin de voorstellingen plaatsvinden (een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetste bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk) zijn speciaal voor de vijf voorstellingen ontworpen.

Lees verder

18 juni 2014

Genomineerden Amsterdamse Pluim 2014

De genomineerden voor de Amsterdamse Pluim 2014 zijn bekend! Dinsdag 11 november wordt de Amsterdamse Pluim 2014 uitgereikt aan de sportorganisatie die het meest aansprekende sportaanbod voor mensen met een beperking in dit jaar heeft.

Lees verder

13 juni 2014

Het Ei-festival goes Oost

Eiwerk organiseert muziekactiviteiten voor mensen met een psychische en maatschappelijke kwetsbaarheid. Op zaterdag 21 juni en zondag 22 juni vult Ei-werk onder de vleugels van HET RODE LOPER FESTIVAL het podium in Oostpoort met "power muzikanten" van Ei-werk en HVOQuerido.

Lees verder

11 juni 2014

Gezocht: deelnemers klankbordgroep Jekuntmeer.nl

Ben jij bereid om eenmalig een bijeenkomst bij te wonen en feedback te geven op Jekuntmeer? Op vrijdag 13 juni organiseren wij een klankbordbijeenkomst voor gebruikers van Jekuntmeer. We zijn benieuwd naar jouw mening dus meld je snel aan.

Lees verder

11 juni 2014

KWIK SAMEN: De Droom

Woensdag 11 en zondag 15 juni speelt KWIK Samen in het Comedy Theater! Een droom die werkelijkheid wordt. HVO Querido bewoners, familieleden, medewerkers en management delen met elkaar het podium. 39 Spelers nemen u mee langs muziek, dromen en vertellingen. Laat u verrassen!

Lees verder

10 juni 2014

Binnenplaats Festival

Broedplaats ACTA opent op vrijdag 13 juni officieel haar deuren in Amsterdam Nieuw-West tijdens het Binnenplaats Festival. Een gratis festival met live muziek, exposities, (kinder-)workshops, performances en meer, waarin de transformatie naar een unieke broedplaats met kunstenaars, studenten, creatieve ondernemers en horeca gevierd wordt.

Lees verder

10 juni 2014

Gratis lunchconcert

Sinds jaar en dag vindt iedere woensdagmiddag, met uitzondering van de maanden juli en augustus, om 12.30 uur het gratis Lunchconcert plaats in de Grote of in de Kleine Zaal.

Lees verder

4 juni 2014

Psychiatrie café | Fountainhouse

Donderdag 12 juni gaat het psychiatrie café over het Fountainhouse model; een model voor psychosociale rehabilitatie ontstaan in 1948 in New York. Een Fountainhouse is een clubhuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond, waarbij er op een gelijkwaardige manier omgegaan en gewerkt wordt. De manier van werken gaat uit van de behoefte van mensen om ergens bij te horen, zich veilig te kunnen voelen, nuttig te zijn, relaties met anderen te kunnen onderhouden en zichzelf te kunnen ontwikkelen. Het is een plek waar men welkom is en gerespecteerd wordt.

Lees verder

4 juni 2014

Fit op Muziek in huis van de wijk Het Anker

Fit op muziek is voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te bewegen en de conditie en gezondheid wil verbeteren. Het is een activiteit op basis van latijns- Amerikaanse dansen. Door mee te doen voelt u zich fit en gezond en stimuleert u zichzelf om bewegen in uw leefpatroon te integreren. 

Lees verder

4 juni 2014

Gezond Fit in Nieuw West

Gezond- Fit is een project voor bewoners van stadsdeel Nieuw West van 24 jaar en ouder met psychische klachten, die hiervoor niet in behandeling zijn bij een instelling. Doel van Gezond- Fit is dat deelnemers na een begeleidingsfase in de sportschool zelfstandig verder sporten. Onder professionele begeleiding van Actenz en instructeurs van de sportschool wordt met de deelnemers een persoonlijk plan gemaakt om dit doel te bereiken.

Lees verder

30 mei 2014

Open Huis bij ABC sociaal wijkteam de Horizon

Op woensdag 11 juni van 16 – 20 uur gaat het ABC sociaal wijkteam in gesprek met bewoners en samenwerkingspartners uit de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt van Westerpark. U bent van harte welkom om (opnieuw) kennis te maken met de sociaal werkers uit uw buurt. Ons wijkteam bestaat oa uit Schuldhulpverleners, Maatschappelijk werkers, Sociaal raadsman, Participatie- en Activeringsmedewerkers, Ouderenadviseurs en Zakelijk leider. Kom en neem uw buren mee!

Lees verder

30 mei 2014

Windfeest in Nieuw-West!

Met óf zonder vlieger is er zondag 1 juni van alles te doen op het Windfeest Tuinen van West: powerkiten en reuzevliegers maken, bouwen aan Windmolen Windekind met Ontkiemwest, Windwagentjes maken met Makers + Co, Filosoferen over wind bij Bakkerij De Eenvoud.

Lees verder

30 mei 2014

Amsterdamse Bos Festival!

Dit jaar bestaat het Amsterdamse Bos 80 jaar.
En dat wordt gevierd, met het Amsterdamse Bos Festival! Zondag is het zover!

Lees verder

30 mei 2014

Hazes-sterren en Acda en De Munnik in het Openluchttheater

De veertigste verjaardag van het Vondelpark Openluchttheater valt samen met de viering van 150 jaar Vondelpark. Dubbel feest dus in 2014, en dat begint op 1 juni met optredens van o.a. Chantal Janzen en Martijn Fischer (met liedjes uit de musical Hij Gelooft in Mij) en het eindigt met het nu al legendarische afscheidsconcert van Acda en De Munnik. 

Lees verder

28 mei 2014

Verlengd: Jekuntmeer Facebook actie voor straatverkopers

We willen graag alle 160 verkopers van de Z-krant een lunch aanbieden! Daarom hebben we onze Facebookactie verlengd. Sinds de glossy STRAAT met de advertentie in de winkel ligt hebben we 121 likes erbij gekregen op facebook.com/jekuntmeer. Dat zijn 12 lunches bij bakkerij Iambe. We hebben dus nog veel meer likes nodig. Wat kan je doen...?

Lees verder

22 mei 2014

Gezellig op zoek naar je interesses in Post Oost


Post Oost probeert je te verleiden met een breed aanbod van cursusssen en vrijwilligerswerk in Amsterdam Oost. Met een klein beetje nieuwsgierigheid kom je op de Participatiemarkt Oost in aanraking met een activiteit waarin je je de komende tijd veel plezier aan gaat beleven. Dinsdag 27 mei ben je van harte welkom!

Lees verder

20 mei 2014

Buurtmarkt No Limit

Op dinsdag 27 mei vindt er een Buurtgerichte Participatiemarkt plaats in NoLIMIT voor bewoners uit de EGK-buurt, Nellestein en H-buurt. Op deze Buurtmarkt, georganiseerd door POZO, staan meer dan 30 verschillende organisaties die verschillend aanbod hebben voor bewoners. Van creatieve activiteiten tot computerles en van schuldhulpverlening tot vrijwilligerswerk.

Lees verder

13 mei 2014

Menno Simonshuis opent feestelijk de deuren voor de buurt

Het Menno Simonshuis  opent aanstaande donderdag 15 mei om 11.00  haar deuren voor de buurt. Buurtbewoners  zijn met deze feestelijke handeling van harte uitgenodigd gebruik te maken van deze mooie locatie in Buitenveldert.

Lees verder

13 mei 2014

Open dag De tour

HVOQuerido nodigt je  uit voor de Open Dag VANDAAG (op 22 mei)  van 11.00 -15.00 uur op het vernieuwde Centrum De Tour.
Vernieuwd? Jazeker! Het afgelopen jaar heeft De Tour diverse ontwikkelingen doorgemaakt.

Lees verder

12 mei 2014

`Ik wil met jou.... in Noord`

Het project Ik wil met jou… is een brede samenwerking tussen zorg, welzijn en Stichting Prisma in stadsdeel Noord. Eerdere edities vonden plaats in de stadsdelen Zuid, West, Centrum en Oost. Samen met buurtgenoten en welzijnspartners worden in de verschillende buurtcentra en andere locaties in het stadsdeel Noord aantrekkelijke activiteiten georganiseerd en toegankelijk gemaakt voor buurtbewoners met een verstandelijke beperking.

Lees verder

9 mei 2014

Zoek een park uit

Parken zat in Amsterdam. Binnen de ring telt de gemeente er al 14, buiten de ring nog eens 15. Toch is geen park hetzelfde. Elk park heeft zijn eigen sfeer, eigenaardigheden en publiek. Zondag 25 mei is het Dag van het Park, de mogelijkheid om een groot deel van de parken op een bijzondere manier te leren kennen.

Lees verder

6 mei 2014

Internationale groepsexpositie kunstenaars met verstandelijke beperking

"Creative Mix Artists On The Move" is de titel van de tentoonstelling van 25 kunstenaars uit Amsterdam, Brighton en Cork. Hun samenwerking resulteerde in gezamenlijke tekeningen en keramische werken. Vanaf 15 mei is deze unieke internationale kruisbestuiving door iedereen te bezichtigen.

Lees verder

6 mei 2014

Weerbaarheidstraining Sterk

Hier een greep uit de nieuwsbrief van ABC-West met leuke activiteiten en cursussen: er is o.a. een weerbaarheidstraining Sterk, een mantelzorgbijeenkomst op 15 mei met aansluitend een diner en een film op 30 mei.

Lees verder

6 mei 2014

Expositie Vrouwen Tante Gerritje

Een jaar lang hebben vrouwen uit de Indische Buurt zichzelf en elkaar getekend. De meesten van hebben weinig kansen in het leven gekregen. Vanaf vrijdag 9 mei (aanstaande vrijdag) is er een expositie van hun werk in buurtatelier Tante Gerritje.

Lees verder

2 mei 2014

Netwerken en coaching voor jongeren bij de kandidatenmarkt

De Kandidatenmarkt is er voor jongeren van 17 tot 29 die een baan, stageplek of opleiding zoeken. De Kandidatenmarkt helpt jonge werkzoekenden aan een baan of stage door middel van ze te coachen en te trainen in presenteren en netwerken. Zo ontwikkelen ze zelfvertrouwen, skills en leren ze  de benodigde vaardigheden om mee te doen in de arbeidsmarkt.

Lees verder

1 mei 2014

Zeg na ruim 50 jaar HA tegen Sensoor

Hulplijn Amsterdam is de nieuwe naam van Sensoor Amsterdam. De telefonische hulpdienst voor alle Amsterdammers is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Anonimiteit van de beller wordt gegarandeerd, respect voor de beller is (bijna) grenzeloos. En dat nu al ruim 50 jaar.

Lees verder

1 mei 2014

De tics van Tourette

Op 8 mei jongstleden was de laatste keer dat er een Psychiatrie Café Noord was.  Het ging over het syndroom van Gilles de la Tourette wat nogal eens voor misverstanden zorgt. De ongecontroleerde tics en dwanghandelingen hebben groot effect op de omgeving. Janneke, bij wie op haar twintigste het syndroom werd gediagnosteerd. Zij heeft als missie om misverstanden de wereld uit te helpen. Donderdag 8 mei verzorgde zij een gezellige voorlichtingsavond aan de Wingerdweg.

Lees verder

29 april 2014

Heb je `m al gekocht? De STRAAT-glossy is te koop!

Heb je `m al gekocht? De STRAAT-glossy. Vanaf vandaag verkrijgbaar bij je Z-verkoper! Help zoveel mogelijk Z-verkopers aan een lunch door dit bericht te delen. Voor het goede doel. We komen in de STRAAT met een leuke actie! STRAAT is de glossy van de Z (daklozenkrant). Hou je Z-verkoper in de gaten. Hij is vanaf 25 april verkrijgbaar.

Lees verder

22 april 2014

Welkom bij de Startersbeurs Amsterdam

Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het vaak moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant maakt de huidige economische situatie het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing.

Lees verder

22 april 2014

GRATIS WORKSHOP;BOUWEN AAN JE NETWERK; BIJ STUDIO WERK

Op 28 april aanstaande organiseert Studio Werk een gratis workshop netwerken bij Cybersoek op het Timorplein in Amsterdam Oost. Of je nu op zoek bent naar werk, ondersteuning bij een ingewikkeld
project, of naar interessante partners voor je bedrijf: een goed netwerk is onmisbaar! 

Lees verder

14 april 2014

Budgetmarkt op de Havelaar, o.a. kookworkshop voor een klein budget


Voor buurtbewoners die elkaar helpen met een kleine beurs is op 18 april de Budgetmarkt op buurtcentrum de Havelaar. Er is een leuke kookworkshop voor een klein budget. En voor iedereen die wil overstappen van Windows is er installlatie mogelijk van Linux (gratis open software) op je meegebrachte laptop/pc Linux.

Lees verder

11 april 2014

Goedkoop uit op Koningsdag

Het is nog even wennen aan de benaming, maar waarschijnlijk is Koningsdag niet veel anders dan Koninginnedag. Zaterdag 26 april of zelfs al aan de vooravond kun je het verschil ervaren. En het kan ook gratis of spotgoedkoop.

Lees verder

7 april 2014

Aan de slag als Google-specialist of als hovenier?

Lijkt het jou ook leuk aan een creatieve dagbesteding deel te nemen in een galerie voor moderne kunst in hartje Amsterdam of wil je als hovenier aan de slag? 

Lees verder

7 april 2014

Op Eigen Kracht-training

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die (tijdelijk) wat minder te besteden hebben. In een reeks van elf bijeenkomsten met verschillende thema’s krijgen deelnemers van de Op Eigen Kracht-training handvatten aangereikt die helpen deze vragen te beantwoorden. Deelnemers wisselen tips en ervaringen uit en komen steviger in hun schoenen te staan.

Lees verder

2 april 2014

Open dag Werkleerschool

Bij deze worden jullie, (werk)begeleiders en geïnteresseerde deelnemers, van harte uitgenodigd voor de open dag op woensdag 23 april 2014. De locatie: Keizer Culinair, Keizersgracht 376 te Amsterdam.Van één uur tot half vier bent u welkom voor informatie over de opleidingen die eind augustus 2014 starten:
Horeca en detailhandel niveau 1
Gastheer/ -vrouw niveau 2.

Lees verder

2 april 2014

De diagnose, en hoe nu verder…

Op donderdag 10 april van 17.00-20.30 is er  psychiatrie cafe Noord. Vele mensen moeten een rouwproces doorstaan nadat ze te horen hebben gekregen dat ze misschien voor de rest van hun leven een psychiatrische belemmering zullen blijven houden. Ook het moeten nemen van medicatie en vooral het accepteren van de bijwerkingen kan zorgen voor rouw. Ben de Boer, geestelijk verzorger bij Arkin, zal over dit thema in gesprek gaan.

Lees verder

2 april 2014

5 mei is het bevrijdingsdag!

Iedereen is uitgenodigd om de vrijheid te vieren met alle medebuurtbewoners in Buurttuin Lucas! (Notweg 32)
Het is de bedoeling om Buurttuin Lucas om te toveren tot de culturele ontmoetingsplek van de buurt. De toegang is gratis.

Lees verder

1 april 2014

Activiteiten JKM op Facebook

Jekuntmeer.nl wordt steeds actiever op Facebook. Vanaf nu plaatsen we er een paar keer per week een activiteit die je hier op Jekuntmeer.nl met gericht zoeken ook had kunnen vinden, maar die Jekuntmeer te mooi vindt om onbelicht te laten. Het zijn tips waarmee we aantonen hoe breed de activiteiten zijn die allemaal aangeboden worden. 

Lees verder

25 maart 2014

Training Ouwer met Power van start in Zuid!

Ouwer met Power is een training weerbaarheid & zelfverdediging voor 60-plussers. In samenwerking met de Politie Amsterdam, Dynamo en PuurZuid worden 12 lessen georganiseerd onder leiding van professionele docenten. Alle thema`s hebben betrekking op veiligheid en het voorkomen van onveilige situatie. Op 28 maart begint de voorbereidende workshop.

Lees verder

21 maart 2014

Tentoonstelling Opstap naar nieuw Valerius

De mooiste kunstwerken van cursisten van De Opstap zijn vanaf deze week te zien in De Nieuwe Valerius, vlak naast het VU Medisch Centrum.

Lees verder

21 maart 2014

Alles voor de fiets in De Hallen

Met een lekke band of voor een nieuwe fiets kun je vanaf begin april terecht in De Hallen. Medewerkers van maatschappelijke onderneming Recycle helpen alle fietsers van Amsterdam (West) er met veel enthousiasme.

Lees verder

19 maart 2014

Rectificatie laatste Nieuwsbrief Jekuntmeer.nl 18 maart

Wij bieden aan alle lezers van onze nieuwsbrief onze excuses aan wegens het versturen van een nieuwsbrief die niet voldoet aan onze eisen. U kunt de juiste versie hier vinden.

Lees verder

17 maart 2014

OPEN DAG BEELDEND GESPROKEN 5 APRIL 2014 OP NIEUWE LOCATIE

Beeldend Gesproken verhuist begin april van locatie. Op zaterdag 5 april van 11 tot 16 uur  is iedereen welkom om de mooie nieuwe ruimte van Beeldend Gesproken in De Hallen te komen bezichtigen en kennis te maken met de mensen achter Beeldend Gesproken. De kunstuitleencollectie van Beeldend Gesproken bestaat uitsluitend uit werk van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond en is daarmee uniek in Nederland.

Lees verder

14 maart 2014

WEEK VAN DE PSYCHIATRIE

Hier een greep uit de nieuwsbrief van DAC Wingerdweg. Met aandacht voor de week van de psychiatrie, dat van 24 t/m 28 maart is. Van 24 t/m 28 maart vindt de landelijke Week van de Psychiatrie plaats. Deze week is een ode aan een ieder die in contact staat met de GGZ. Dit jaar is het thema `Baas in eigen leven?!`.

Lees verder

11 maart 2014

Commissie zoekt sportieve bezoekers met beperking

Jaarlijks vindt de uitreiking plaats van de Amsterdamse Pluim. Deze  prijs  wordt toegekend aan sportorganisaties waar mensen die niet zo vanzelfsprekend kunnen sporten toch die mogelijkheid krijgen.  Om organisaties te beoordelen die voor deze prijs in aanmerking komen, is Cliëntenbelang op zoek naar vrijwilligers voor de visitatiecommissie. 

Lees verder

11 maart 2014

Opening Gascoland met broodbakworkshops op vrijdag 14 maart 2014

BroodVergister brengt energie naar de Kolenkitbuurt. Het was een intensief proces om tot een werkende BroodVergister te komen, maar nu is het dan zo ver ... ... en we noemen haar `Gascoland` U bent van harte welkom de opening van Gascoland op vrijdag 14 maart 2014.

Lees verder

7 maart 2014

Week van Zorg en Welzijn

In de week van 10 tot en met 15 maart 2014 openen zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land hun deuren op de Open Dag van de Zorg. Ook Stichting Philadelphia Zorg doet hieraan dit jaar weer mee.

Lees verder

6 maart 2014

Vrijwilligerswerk voor UWV lang niet altijd gewenst

Uitkeringsinstantie UWV weerhoudt mensen met een werkloosheidsuitkering van vrijwilligerswerk. "Het verschilt per regio en UWV-medewerker wat en hoeveel een vrijwilliger mag doen”, zegt de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Lees verder

3 maart 2014

Pak je kansen op de Talentenbeurs West

Op de Talentenbeurs donderdag 27 maart in De Havelaar kunnen bezoekers werk maken van hun wens om verder te komen. Er is volop gelegenheid om te netwerken, bij de eerste talentenbeurs zijn er ruim 140 matches gemaakt tussen (vrijwilligers)organisaties, werkgevers en bezoekers.

Lees verder

28 februari 2014

Post Oost in voormalig postkantoor open

Het participatiecentrum voor bewoners van stadsdeel Oost is sinds kort geopend. Met een feest op donderdag 6 maart krijgt deze opening een officieel tintje.

Post Oost heet het nieuwe participatiecentrum voor stadsdeel Oost, met een vette knipoog naar het postkantoor dat vroeger op het bezoekadres aan de Wijttenbachstraat gevestigd was.

Lees verder

24 februari 2014

Vind je weg op Ervaringswijzer

Ken je de website Ervaringswijzer.nl al, een trefpunt voor mensen die psychische kwetsbaarheden hebben? Ervaringswijzer wordt gemaakt door NetCliënten, een team van mensen die ook wel eens een steekje laten vallen. Ervaringswijzer wil je graag helpen bij het hebben van een leuk en zinvol leven; ondanks of dankzij je kwetsbaarheid.

Lees verder

21 februari 2014

Brouwerij De 7 Deugden winnaar Omarmprijs 2013

Op donderdag 13 februari won Brouwerij De 7 Deugden de Omarmprijs 2013. Zij werden door de internetstemmer, jury en het publiek gekozen als de meest sociale ondernemer van Amsterdam.

Lees verder

21 februari 2014

Armoede in 500 gezichten

De Qracht500 is uit. Een bittere parodie op de Quote500, waarin elk jaar de rijkste Nederlanders gepresenteerd worden. De cijfers: 377.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede en 61.000 van hen zijn sociaal geïsoleerd. Wat betekent het voor een kind bijvoorbeeld als je je verjaardag niet kunt vieren?

De Qracht500 toont wat armoede doet met mensen, maar maakt ook duidelijk over welke krachten mensen beschikken om te overleven.


naar de website van Qracht 500.

Lees verder

19 februari 2014

Versterk je netwerk

Je hebt het vast al gehoord: de hulpverlening gaat veranderen. In 2015 wordt de hulpverlening geregeld door de gemeente. Een van de gevolgen is dat er beter gekeken wordt of er informele zorg kan worden ingezet als je hulp nodig hebt. Dat betekent dat er wordt gekeken naar wat je zelf nog kan en op welke manier jouw eigen omgeving daarbij kan ondersteunen. Weet jij al wie uit je eigen netwerk je kan helpen bij je problemen? Om je te helpen jouw netwerk in kaart te brengen, biedt Civic Amsterdam de workshop: Hoe versterk ik mijn netwerk?

Lees verder

17 februari 2014

Kom ook mee klussen in Huis van de wijk Slotervaart-Noord

Op 22 en 23 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur (om 9.00 uur ontbijt) organiseert het Huis van de Wijk Slotervaart Noord, De Buurtzaak een klusweekend om samen met bewoners uit de buurt,  De Buurtzaak een metamorfose te geven.

Lees verder

14 februari 2014

Amsterdam Underground - Stadswandelingen met Ex Daklozen

Ooit de Amsterdamse wallen vanuit de onderkant van de maatschappij willen bekijken? Wil je het persoonlijk verhaal horen van een ex-dakloze die jarenlang op straat heeft geleefd op de Wallen?

Lees verder

10 februari 2014

Amsterdamse taalmarkt op 14 februari

Wilt u beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Zoekt u werk en is de taal daarbij een probleem? Wilt u weten waar u terecht kunt voor lessen of interessante taalactiviteiten? Kom dan op vrijdag 14 februari naar de Amsterdams Taalmarkt! U kunt ook langskomen als u na het inburgeringsexamen nog verder wilt leren of wilt oefenen met de Nederlandse taal.

Lees verder

7 februari 2014

Workshops Festival 5D Academie

Festival 5D heeft een eigen Festival Academie: een werkplaats waarbinnen óók mensen met een (zichtbare of onzichtbare) beperking de kans krijgen kennis te maken met het theatervak in de breedste zin van het woord. Binnen de Festival Academie worden de voorstellingen gemaakt. Daarnaast organiseert Festival 5D workshops en cursussen.

Lees verder

4 februari 2014

Feestelijke opening buurtkamer Park de Meer

Woensdag 12 februari opent buurtkamer Park de Meer haar deuren. Buurtkamer Park de Meer is wekelijks open op woensdag 11.30–15.00 uur. De huiskamer in de buurt voor alle bewoners! 

Lees verder

4 februari 2014

Leren filmen en monteren bij de Volksbond Foto- en Filmschool

De Foto&Filmschool van de Volksbond maakt maatschappelijk verantwoorde bedrijfsfilms tegen een goede prijs.

Lees verder

1 februari 2014

Figuur snelle project controle

Onderstaand vindt u het formulier `snelle project controle`. Deze wordt door aanbieders gebruikt om op een snelle manier te checken of een activiteit nog actueel is.


U kunt de weergave van deze pagina beïnvloeden door een of enkele malen gecombineerd de toetsen `ctrl` en `+` te gebruiken.
Lees verder

31 januari 2014

Vrienden in nood maken

In nood leer je je vrienden kennen, zeggen ze. Maar wat als je geen vrienden hebt? Het Rode Kruis helpt je dan met een korte cursus netwerken voor beginners. Na afloop van de cursus weet je dat je altijd uit de brand wordt geholpen.

Lees verder

28 januari 2014

Een maaltijd en het contact is gelegd

Ruikt het rond etenstijd altijd zo lekker bij de buren? Wie weet kunt u een extra portie krijgen. Via Thuisafgehaald.nl bieden in stadsdeel Centrum al 155 thuiskoks tegen kostprijs hun maaltijden aan. Bent u moeilijk ter been of niet handig met de computer? Thuisafgehaald zoekt dan samen met u naar oplossingen, zoals hulp bij bestellen of een kok die u de maaltijd brengt. 

Lees verder

27 januari 2014

Work2Move zoekt werkzoekenden!

Work2Move biedt werkzoekende Amsterdammers de mogelijkheid om werk te maken van bewegen. Werkzoekenden die wonen in Amsterdam Zuid-Oost, Nieuw West en Noord kunnen zich opgeven voor Work2Move.

Lees verder

23 januari 2014

Werken met een makke

Op vrijdag 7 februari speelt de Firma Zorgbehang in brouwerij De 7 Deugden. Het thema van deze voorstelling is: werken met een makke. Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Stichting Leven in de Brouwerij in samenwerking met brouwerij De 7 Deugden.

Lees verder

21 januari 2014

Kledingkraam Centrum PS in de Klinker

Elke laatste donderdagmiddag van de maand verzorgt Centrum PS een goed gesorteerde kledingkraam in De Klinker. De kraam staat in de grote sociëteit van ontmoetingscentrum van De Klinker van welzijnsorganisatie Combiwel. Deze ruimte is opengesteld voor mensen uit de buurt, in samenwerking met ouderenzorg.

Lees verder

20 januari 2014

Wil jij kok of facilitair medewerker worden?

Binnen de Werkleerschool worden in het schooljaar 2013-2014 vanuit het ROC van Amsterdam een viertal opleidingen aangeboden. In september start een eenjarige opleiding tot assistent in de horeca en detailhandel op niveau 1 en de eenjarige opleiding Gastheerschap op niveau 2. Al op 28 januari start de 2 jarige opleiding tot kok en de 2 jarige opleiding facilitair zal op 29 januari beginnen bij voldoende aanmeldingen.

Lees verder

20 januari 2014

ABC Westerpark

Lees uit de nieuwsbrief van ABC Westerpark over het Repair Café en daarna kort nieuws. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café brengt daar verandering in! Neem zondag 26 januari tussen 14.00 en 17.00 uur uw kapotte spullen mee naar Buurtcentrum Horizon waar weer een Repair Café wordt gehouden.

Lees verder

14 januari 2014

Dineren in het donker bij Ctaste

Vijf jaar geleden heeft Sandra Bijl met haar partner het restaurant Ctaste opgericht. Iedereen die er werkt heeft een visuele beperking. In het donker zijn zij degene die perfect functioneren en zorgen voor een belevenis om nooit meer te vergeten. Het menu wordt volledig in het donker geserveerd. Inmiddels zijn er bijna 100.000 gasten geweest. Ctaste bestaat voor 65 procent uit mensen met een achterstand tot de maatschappij, is schuldenvrij en groeit nog jaarlijks.

Lees verder

14 januari 2014

Nieuwsbrief 15 jaar Crisiskaart!

De Crisiskaart bestaat 15 jaar! Cliëntenbelang Amsterdam is trots op dit kleine juweel dat crisisgevoelige mensen een probaat middel in handen geeft om regie te blijven voeren, ook al belanden ze onverwachts in crisis. Want op de kaart staat hoe ze benaderd en behandeld willen worden in dat geval. En daardoor wordt de crisis, mocht die komen, minder zwaar.

Lees verder

11 januari 2014

Model opvallend populair bij Jekuntmeer-bezoekers

Plaatjes zeggen vaak meer dan mooie woorden, zo bewijzen ook de Jekuntmeer-bezoekers. De best bekeken activiteiten op deze site gingen allemaal vergezeld van een foto of een filmpje, waarmee de tekst onder de aandacht werd gebracht.  Of hadden een tekening, zoals bij de allerbest gevonden activiteit van 2013.
De activiteit ‘portrettekenen’,  aangeboden door Huis van de Wijk De Pijp, kreeg met afstand de meeste hits. Het gave, symmetrische gezicht van een jongensachtige dame (of is het een damesachtige jongen?) trok massale aandacht.

Lees verder

10 januari 2014

Foor El-Qaar in De Havelaar

Iedere woensdag tussen 12.00 en 13.30 uur bereiden vrijwilligers in De Havelaar een heerlijke driegangen lunch voor buurtbewoners. De kosten zijn slechts 3,50 euro!

Lees verder

8 januari 2014

Opening Reizende Tentoonstelling

Op vrijdag 17 januari vindt de opening plaats van een bijzondere expositie. De Opstap en Molemann Tielens presenteren de Reizende Tentoonstelling van De Opstap als begin van een nieuwe samenwerking.

Lees verder

6 januari 2014

Verkiezing Amsterdammer van het jaar

Het Parool organiseert jaarlijks de verkiezing van de Amsterdammer van het jaar. De verkiezing draagt bij aan een gevoel van verbondenheid met de stad en haar inwoners. Men wordt uitgenodigd om na te denken over wie er goed doet voor de stad. De prijs is een erkenning voor hun inzet en geeft een gevoel van trots zijn op de stad. Karin Hanekroot, de aanjager en directeur van de Vrijwilligersacedemie, is voorgedragen en genomineerd voor de verkiezing van de ‘Amsterdammer van het jaar’ van Het Parool.

Lees verder

3 januari 2014

Cursus Meer man(s) in West en Nieuw-West

Stichting Kantara-Brug organiseert het project Gouden Mannen. Het project is erop gericht om mannen die niet zoveel om handen hebben te motiveren en inspireren om een actievere bijdrage te leveren aan de maatschappij of om een zinvolle dag invulling te vinden. Het project Gouden Mannen biedt o.a. een aantal cursussen waarbij onder persoonlijke begeleiding de deelnemers de eigen talenten en kwaliteiten kunnen onderzoeken en verder kunnen verbreden.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support