Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Expositie Vrouwen Tante Gerritje

Amsterdam, dinsdag 6 mei 2014

Een jaar lang hebben vrouwen uit de Indische Buurt zichzelf en elkaar getekend. De meesten van hebben weinig kansen in het leven gekregen. Vanaf vrijdag 9 mei (aanstaande vrijdag) is er een expositie van hun werk in buurtatelier Tante Gerritje.

Een bonte mix van vrouwen met verschillende nationaliteiten kwamen een jaar lang bij elkaar om in artistieke vrijheid spiritueel te tekenen. Het uiteenlopende werk toont hoe de vroiuwen er in geslaagd zijn om hun schilder- en tekenkunst te ontwikkelen met behoud van hun etnische komaf.

Op de tentoonstelling laat ook kunstenaar Sam bijzondere en ontroerende werken zien in ‘I am Sam’. Sam is een kunstenaar met het syndroom van Down, met een zeer rijk gevoelsleven. Hij schildert wekelijks de meest bijzondere en ontroerende werken in het buurtatelier van Tante Gerritje. Dit is de eerste keer dat hij naar buiten treedt met zijn werk.


Tante Gerritje is er voor vrouwen en kinderen uit de (Indische) buurt die vaak zelf weinig kansen hebben gekregen om zich creatief te uiten of kennis te nemen van kunst en cultuur. Tante Gerritje is voor hen een veilige en laagdrempelige thuishaven. Kinderen uit de buurt kunnen iedere week met elkaar de gekste dingen creëren, op een vrije en onbezorgde manier spelen, nieuwe technieken ontdekken, hun creativiteit uiten en nieuwe vrienden 
maken. 


Opening
De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 9 mei om 16.00 uur. Aansluitend is er een borrel in restaurant Drover’s Dog. 

Tante Gerritje bevindt zich in Kantoor Wijkmeesters, Sumatrastraat 63-65.


Kijk voor meer informatie op 
tantegerritje en volg Tante Gerritje op Facebook en Twitter voor de 
laatste nieuwtjes.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support