De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

19 december 2018

Kerstdiner met buurtgenoten

Op kerstavond kun je bij Dynamo genieten van een heerlijk driegangendiner. Samen met andere mensen kun je zo gezellig genieten op deze bijzondere avond.

Lees verder

14 december 2018

Hulp bij inburgeringsexamen

Ga je binnenkort inburgeringsexamen doen voor het onderdeel Spreken? De gediplomeerde NT2-docente van Vrouw en Vaart helpt je met het voorbereiden op dit examen. Deze activiteit is bestemd voor vrouwen.

Lees verder

12 december 2018

Vind een baan op de Leerwerkmarkt

Wie op zoek is naar een baan, werkervaringsplek of zich hierop wil voorbereiden, kan op donderdag 13 december terecht op de Leerwerkmarkt de Gemeente Amsterdam en Post Oost.

Lees verder

7 december 2018

Word computerdocent of assistent docent

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag, waarop landelijk vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Vrijwilligers zijn hard nodig. Zo zoekt SCIP mensen die het leuk vinden anderen te leren met een computer te werken.

Lees verder

3 december 2018

computercursus voor beginnende computergebruikers

Steeds meer zaken moet je tegenwoordig via de computer regelen. Weet je weinig of niets van een computer af? Dan is de oriëntatiecursus van Buurtonline iets voor jou. Zo leer je stap voor stap werken met een computer.

Lees verder

29 november 2018

Leer filmen en monteren

Een avondje genieten van een Hollywood blockbuster of een arthouse film doen veel mensen graag. Maar zelf je eigen film maken en je eigen creativiteit gebruiken is helemaal leuk. Dat kun je leren bij Stichting Eiwerk.

Lees verder

27 november 2018

Blijf op de hoogte met Radio Signaal!

Wil je weten wat er zoal speelt op het gebied van gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen? Luister dan elke donderdag van 14.00-15.00 uur naar Radio Signaal van Cliëntenbelang Amsterdam!

Lees verder

26 november 2018

Het Buurtpunt is er voor jouw vragen

Heb je een vraag en weet je niet waar je naar toe moet met je vraag? Ga dan naar het Buurtpunt van Dynamo, dat is dé ontmoetingsplek en vraagbaak in jouw buurt. De medewerkers van het Buurtpunt helpen je graag verder.

Lees verder

22 november 2018

Help om Jekuntmeer.nl te verbeteren!

Op Jekuntmeer.nl vind je diverse activiteiten voor leren, werken, doen en hulp. Wil jij ons helpen om Jekuntmeer.nl te verbeteren? Doe dan mee aan het tevredenheidsonderzoek en maak kans op een diner voor twee!

Lees verder

21 november 2018

Leuke voorstellingen in het ZID Theater

Het ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving. Bij het evenement Ithakaza kun je genieten van een culturele jamsessie tussen verschillende disciplines. Theaterliefhebbers kunnen terecht bij `3x Stille Kracht`.

Lees verder

19 november 2018

kunstproject `unframed` genomineerd

Hoe is het om een lichamelijke beperking te hebben? Daar draaide het om in het kunstproject `Unframed` dat genomineerd is voor de AKH Eindwerkprijs 2018.

Lees verder

15 november 2018

Krijg grip op je financiën

Geldproblemen kunnen voor veel stress en moeilijkheden zorgen. SEZO biedt gratis deskundige hulp om je financiële problemen op te lossen. Bij de SEZO Inloop voor geldproblemen kun je gewoon binnenlopen.

Lees verder

14 november 2018

Breng je stem uit voor Amsterdamse Pluim 2018!

Welke sportorganisatie in Amsterdam heeft het beste sportaanbod voor mensen met een beperking? Daar draait het om bij de Amsterdamse Pluim. Deze prijs wordt op 17 december aanstaande uitgereikt op het Sportgala van Amsterdam.

Lees verder

12 november 2018

Kies samen de juiste opleiding voor jou

De juiste opleiding kiezen is best lastig, vooral als je te maken hebt met psychische problemen. De Windroos biedt voor mensen in deze situatie ondersteuning door een studiecoach.

Lees verder

8 november 2018

bijeenkomst voor jonge mantelzorgers

Het zorgen voor naasten met een ziekte of beperking wordt ook wel mantelzorg genoemd. Civic organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers jonger dan 24 jaar. Door contact met lotgenoten kun je leren en steun krijgen.

Lees verder

7 november 2018

Beter leren presenteren

Hoe je je presenteert is van grote invloed op hoe je boodschap wordt ontvangen. Zou jij je beter willen presenteren? Bijvoorbeeld in je werk of vrijwilligerswerk? Meld je dan aan voor de cursus Presentatievaardigheden van de Burgeracademie.

Lees verder

5 november 2018

Training beter communiceren voor slechthorenden

Als je doof of slechthorend bent, is communiceren met anderen niet zo eenvoudig. GGMD biedt begeleiding en trainingen om mensen die doof of slechthorend zijn te helpen om beter en makkelijker te communiceren.

Lees verder

31 oktober 2018

Thuisbegeleiding voor gezinnen

Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Tal van organisaties zetten zich dagelijks in voor gezinnen en kinderen. Een daarvan is Amstelring. Deze organisatie biedt thuisbegeleiding aan gezinnen en alleenstaanden.

Lees verder

29 oktober 2018

klushulp bij je thuis

Als je een beperking hebt, is klussen in je huis soms lastig. Daarom kun je voor een klein bedrag een beroep doen op de vrijwilligers van Homeservice, een dienst van De Regenboog Groep voor verschillende soorten klussen in en om je huis.

Lees verder

24 oktober 2018

Training `Herstel van je burn-out`

Voel je je overspannen, overbelast of heb je te maken met een burn-out? Bij Dynamo kun je werken aan je herstel met de training `Herstel van je burn-out`.

Lees verder

22 oktober 2018

Fietsles voor vrouwen

Niets is Nederlandser dan fietsen. Wil jij ook graag leren fietsen? Doe dan mee aan de wekelijkse fietslessen voor vrouwen bij Vrouw en Vaart!

Lees verder

19 oktober 2018

Nederlands leren voor volwassenen

Wil je (beter) Nederlands leren lezen, schrijven en spreken? Het participatiecentrum Eva & Adam van Civic Amsterdam biedt Nederlandse les aan voor volwassen mannen en vrouwen.

Lees verder

17 oktober 2018

cursus modeltekenen

Voor wie van tekenen en schilderen houdt kan bij ABC Alliantie meedoen aan de cursus Modeltekenen. Deze cursus wordt gegeven door een ervaren docent en kunstenaar.

Lees verder

12 oktober 2018

hardlopen met reuma

Bewegen kan helpen als je reuma hebt. Daarom organiseert Atletiekvereniging Phanos een 12-weekse hardloopcursus voor mensen met ontstekingsreuma.

Lees verder

10 oktober 2018

Balletles voor kinderen

Wil jouw kind een `prima ballerina` worden? Bij Zorggroep Amsterdam Oost kan je kind elke woensdagmiddag voor een klein bedrag lessen volgen van een professionele ex-danseres.

Lees verder

8 oktober 2018

Leerstage in de horeca

Wil je graag aan de slag in de horeca, maar kan je nog niet terecht bij een reguliere opleiding of werkplek? Meld je dan aan voor Blend Academy, een gratis leerstage voor jongvolwassenen in hartje Amsterdam.

Lees verder

4 oktober 2018

vrijwilliger dieren knuffelen

Op deze Dierendag maken we je graag attent op deze leuke vrijwilligersvacature: Kinderboerderij De Pijp zoekt een volwassen vrijwilliger die het dierenknuffel halfuur wil begeleiden. Een ideale vacature voor een grote dierenvriend!

Lees verder

1 oktober 2018

Word chauffeur voor ouderen

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Wil je mensen helpen minder eenzaam te zijn? Dat kan bijvoorbeeld als chauffeur voor ouderen.

Lees verder

26 september 2018

ervaringsverhalen gezocht

Jekuntmeer.nl biedt veel verschillende activiteiten. Ben of ken je iemand die via deze website een leuke en passende activiteit heeft gevonden? Deel dan je verhaal met ons!

Lees verder

24 september 2018

Buddy voor LHBT-statushouders

Als je gevlucht bent vanwege je seksuele geaardheid, kun je via De Regenboog Groep ondersteuning krijgen van een buddy. Met hulp van je buddy kun je een nieuw leven opbouwen in Amsterdam.

Lees verder

19 september 2018

Samen zingen in Zuid

Zingen in een groep is gezellig en het maakt je vrolijk. Bovendien is het een leuke manier om anderen te ontmoeten. Voor wie van zingen houdt, kan meedoen met `samen zingen in Zuid`, een zanggroep van Actenz in Zuid.

Lees verder

17 september 2018

Cruyff Foundation Open Dag 2018

Op woensdagmiddag vindt de Cruyff Foundation Open Dag plaats in het Olympisch Stadion. Tijdens de open dag kunnen kinderen met een beperking allerlei sporten beoefenen en ontdekken wat bij hen past.

Lees verder

13 september 2018

Voorleesmiddag voor senioren

Veel mensen hebben veel plezier van het lezen van boeken. Luisteren naar iemand die voorleest is nog ontspannener dan zelf te lezen. Speciaal voor senioren organiseert Dynamo voorleesmiddagen.

Lees verder

12 september 2018

Nieuwe Jekuntmeer-tours voor professionals in Nieuw-West, Noord en Centrum

Een unieke gelegenheid voor professionals om op de fiets participatie-activiteiten in uw stadsdeel te ontdekken.

Lees verder

10 september 2018

Leer beter Nederlands tijdens het breien

Stitch en Bitch is een brei- én computerclub bij Cybersoek. Bovendien leer je er beter Nederlands spreken. Zo kun je allerlei vaardigheden ontwikkelen, maar het is natuurlijk vooral ook heel gezellig. 

Lees verder

7 september 2018

Nederlandse les voor beginners

Morgen is het Wereldalfabetiseringsdag, een dag waarop er wereldwijd extra aandacht is voor het belang van leren lezen en schrijven. Bij Combiwel kun je gratis beter Nederlands leren spreken en schrijven.

Lees verder

5 september 2018

Leer beter Nederlands te spreken

Voor mensen die een andere moedertaal hebben, biedt Samenspraak Oost een leuke manier om beter Nederlands te leren spreken. Niet met echte taalles, maar door gewoon over alledaagse dingen te praten.

Lees verder

3 september 2018

Bespreek boeken in een groep

Lezen is fijn ter ontspanning en om kennis op te doen. Als je een boek bespreekt met anderen, haal je er nog meer uit. De literatuurclub van Dynamo is daar ideaal voor.

Lees verder

31 augustus 2018

Roeien voor mensen met een beperking

Roeien is een leuke watersport. Bij de Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien (ASMR) kun je roeien als je een beperking hebt. Zowel geoefende als beginnende roeiers kunnen meedoen.

Lees verder

27 augustus 2018

Handbiketraining

Speciaal voor mensen met een handbike organiseert ASC Olympia een uitgebreid trainingsprogramma. De training is geschikt voor beginners en meer ervaren handbikers.

Lees verder

22 augustus 2018

Ontmoet buurtgenoten bij Club 2014

Vind je het leuk om mensen te ontmoeten en samen dingen te ondernemen? Club 2014 van Het Vriendenlegioen in samenwerking met ABC West past dan helemaal bij jou!

Lees verder

20 augustus 2018

Recreatief zwemmen

Is het buiten warm of juist regenachtig? Zwemmen in een overdekt zwembad is altijd heerlijk om te doen. Stichting Prisma organiseert daarom recreatief zwemmen in het AGO zwembad voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

17 augustus 2018

Boeketten oogsten

Wat is er nu mooier dan buiten in de zon tussen de bloemen werken? In de zomer kun je via Iambe boeketten oogsten bij Lokale Bloemetjes. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

13 augustus 2018

Volleyballen in de zomer

Een potje volleybal spelen in het park is een leuke besteding van een mooie zomeravond. Vind je het leuk om (weer) te gaan volleyballen en actief te blijven in de vakantie? Dan is parkvolleybal van Volleybalclub Vrij Spel Amsterdam Oost een aanrader.

Lees verder

9 augustus 2018

Werken bij Bijzonder Amsterdams

Lijkt het je leuk om ervaring in de horeca of een winkel op te doen? Dan is werken bij Bijzonder Amsterdams helemaal iets voor jou. In het hart van Amsterdam ontvang je gasten of je verkoopt prachtige producten in de winkel van Bijzonder Amsterdams.

Lees verder

7 augustus 2018

Zeilen voor mensen met een beperking

Zeilen is vooral met het mooie zomerweer heerlijk om te doen. Als je een beperking hebt, kan dat een belemmering zijn om dit te leren. Bij Sailability de Koenen kun je ook als je een beperking hebt leren zeilen. Voor iedere beperking is er een oplossing, zodat jij ook kunt genieten van zelf zeilen!

Lees verder

2 augustus 2018

Oppashond voor senioren

Als familie en vrienden op vakantie zijn, kan het als oudere tijdens de zomer best eenzaam zijn. Daarom koppelt Stichting OOPOEH je graag aan een oppashond in je buurt. Zo heb je gezelschap, kun je lekker buiten wandelen en doe je nieuwe contacten op.

Lees verder

30 juli 2018

Ben jij de student die een oudere ondersteunt?

Vandaag, 30 juli, is het internationale dag van de vriendschap. Een mooi moment om stil te staan bij hoe je iets voor een ander kunt betekenen. Ben je student en lijkt het je wat om een oudere te ondersteunen en samen dingen te ondernemen? Dan is het project Jong+Oud=Goud van Stichting SeniorenStudent echt iets voor jou!

Lees verder

26 juli 2018

Word chauffeur bij fietsdiensten

Het fietsdepot Fietsdiensten van Philadelphia omvat wel een Tour de France peloton aan fietsen. Als chauffeur bezorg je deze fietsen bij de eigenaren thuis. Zo herenig je mensen weer met hun fiets.

Lees verder

23 juli 2018

Summerschool: samen muziektheater maken

Voor jongeren die interesse in theater en gevoel voor muziek hebben organiseert 5D een midweek muziektheater. Tijdens deze Summerschool maak je een korte muziektheatervoorstelling.

Lees verder

19 juli 2018

Tennis voor (ex-)kankerpatiënten

Als je kanker hebt of hebt gehad, is beweging nodig om je weer lekker te voelen. Dat is vaak moeilijk in zo’n situatie. Daarom kun je bij Stichting Verder in Balans (ViB) samen met lotgenoten tennissen.

Lees verder

11 juli 2018

G-voetbalteam zoekt sterspelers

Ben jij ook in de ban van het WK? En wil je net zo goed leren voetballen als Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo of Kylian Mbappé? Voetbal dan mee in G-voetbalteam van SC Overamstel!

Lees verder

9 juli 2018

Leer Nederlands tijdens de zomer

Goede beheersing van de Nederlandse taal is erg belangrijk, vooral als je bezig bent met integreren. Voor mensen die hun Nederlands aan het ontwikkelen zijn en dat ook tijdens de zomervakantie willen doen, is er de Zomerschool Nederlandse les.

Lees verder

5 juli 2018

Verken je buurt tijdens Amsteldorp Ontdekt

In de buurt Amsteldorp zijn er veel activiteiten, organisaties en initiatieven voor buurtbewoners. Om dit te vieren en buurtbewoners hierover te informeren, organiseren verschillende buurtinitiatieven en -organisaties op zaterdag 7 juli het evenement Amsteldorp Ontdekt. Kom langs en ga op ontdekkingstocht door je buurt.

Lees verder

2 juli 2018

Je buurt door andermans ogen

Je eigen buurt is zo alledaags dat je meestal niet opmerkt hoe jouw straat er echt uitziet. De fototentoonstelling ‘Je Buurt in Beeld’ laat je Amsterdam-Oost door andere ogen zien. Misschien ontdek je wel dingen die je niet eerder hebt gezien.

Lees verder

28 juni 2018

Ontdek je eigen buurt

Woon je in Transvaal, Oostpoort, IJburg, Indische Buurt of het Cruquiusgebied? Leer dan je buurt en buren beter kennen met Buurtgids!

Lees verder

25 juni 2018

Wissel ervaringen uit in het Adoptiecafé

Ben je geadopteerd en lijkt het je fijn om je ervaringen hierover te delen? Bezoek dan een van de bijeenkomsten van het Adoptiecafé en ontmoet anderen die ook geadopteerd zijn.

Lees verder

20 juni 2018

Ontwikkel je creatieve talenten

Ben je creatief en heb je interesse in tekenen en schilderen? Dan is de kunstzinnige cursus tekenen en schilderen van De Opstap iets voor jou! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die van de psychiatrische hulpverlening gebruikmaakt of gebruikgemaakt heeft.

Lees verder

18 juni 2018

Ontspannen met tai chi-les voor vrouwen

Wil je je beter leren ontspannen of je lichaam soepeler maken? Dan is de Tai Chi-les van Vrouw en Vaart iets voor jou!

Lees verder

13 juni 2018

Amsterdamse werkgevers zoeken talenten

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, een baan, werkervaring of een stageplek? Bezoek dan op dinsdag 26 juni de Talentenbeurs West in De Hallen Studio’s en ontmoet leuke werkgevers in Amsterdam.

Lees verder

11 juni 2018

Hardlopen in de groep

Lekker sporten in de buitenlucht, wie wil dit nou niet? Doe daarom op maandagmiddag mee met de hardloopgroep van HVO-Querido. Omdat samen lopen veel gezelliger is dan alleen!

Lees verder

7 juni 2018

Pieter zoekt aanspraak

In Amsterdam zijn zo’n 80.000 mensen eenzaam. Zo ook Pieter (47) uit Zuid. De Regenboog Groep zoekt daarom gezellige netwerkcoaches die mensen zoals Pieter willen helpen met het uitbreiden van hun sociaal netwerk.

Lees verder

4 juni 2018

Bewegingsoefeningen doen in warm water

Bewegen is belangrijk, ook als je ouder wordt. En wat is er heerlijker voor spieren en gewrichten dan oefenen in aangenaam warm water? Kom daarom naar de bewegingslessen van Meer Bewegen Voor Ouderen en ontmoet bewoners uit het stadsdeel Noord.

Lees verder

31 mei 2018

Gezellig lunchen met buurtbewoners

Buurtbewoners ontmoeten doe je bij de buurtlunch van ABC Alliantie. Iedere maandagmiddag verzorgt initiatiefneemster Ñusta Aida deze lunch in Buurtcentrum Horizon. Een fijne plek waar je lekker kunt eten voor weinig geld en een praatje kunt maken.

Lees verder

28 mei 2018

Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Zorgen voor een naaste met een beperking of ziekte is vaak zwaar, zowel fysiek als emotioneel. ABC Alliantie Welzijn organiseert daarom wekelijks een open inloopspreekuur voor mantelzorgers.

Lees verder

24 mei 2018

Zing mee in het Prismakoor

Van zingen word je vrolijk. En het is ook nog eens gezellig. Doe daarom mee aan het Prismakoor van Stichting Prisma en zing mee met bekende Nederlandstalige liedjes!

Lees verder

22 mei 2018

Swing mee met de Eiwerk-bands

Muziekcentrum Eiwerk viert haar tienjarig bestaan en jij bent uitgenodigd! Kom op zaterdag 26 mei van 14.00-18.00 uur naar het Vondelpark Openluchttheater en geniet van bijzondere en inspirerende optredens van de Eiwerk-bands.

Lees verder

15 mei 2018

Productiewerk bij De Prael

Wil je werken in een omgeving waar je beperking geaccepteerd wordt? Bierbrouwerij De Prael zoekt vrouwen en mannen met een psychische kwetsbaarheid voor haar productiewerkzaamheden.

Lees verder

14 mei 2018

Meehelpen in magazijn of winkel

Zoek je werk als magazijn- of winkelmedewerker? Kringloopwinkel De Lokatie is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde medewerkers voor haar kleingoedmagazijn en winkel.

Lees verder

12 mei 2018

Wandel- en roldriedaagse voor iedereen

De paden op, de lanen in! Doe op 15, 16 en 17 mei aanstaande mee aan de wandel- en roldriedaagse van Civic Amsterdam en sportbuurtwerk Sciandri. Iedereen uit Amsterdam-Oost, met of zonder rolstoel, mag meedoen.

Lees verder

11 mei 2018

Fietsen repareren met begeleiding

Werk jij graag met je handen? Werk-leerbedrijf Pantar zoekt Amsterdammers met een  lichamelijke of psychische beperking voor de fietswerkplaats. Onder begeleiding zet je fietsen in elkaar of repareert deze.

Lees verder

11 mei 2018

Mijlpaal voor onbeperkt aan de slag

Een mooie mijlpaal voor Onbeperkt aan de Slag. Dit platform matchte onlangs de 1000e persoon met een arbeidsbeperking naar werk. Heb jij ook een beperking en wil je graag aan de slag? Kom dan naar hun wekelijkse meet & greets met werkgevers.

Lees verder

9 mei 2018

Gidsen in een bierbrouwerij

Weet jij alles van bier? Of wil je dit leren? De Prael zoekt een gids die gasten rondleidt door haar brouwerij. De ideale vacature voor iemand die representatief en flexibel is.

Lees verder

3 mei 2018

Zangvoorstelling (eigen) wijze vrouwen

Hoe is het om vrouw te zijn? Vrouwen uit het stadsdeel Nieuw-West zingen erover in de door hen gemaakte zangvoorstelling EigenWijzen. Deze voorstelling is een initiatief ontstaan vanuit Vrouw en Vaart en kun je op maandag 7 mei om 20.00 uur bijwonen in theater De Meervaart.

Lees verder

1 mei 2018

Vier Bevrijdingsdag met Vrijheidsmaaltijd

Vrijheid vier je samen. Daarom organiseert de Stichting Turks Onderwijs Centrum (STOC) op 5 mei een `Vrijheidsmaaltijd`. Deze gratis lunch is voor buurtbewoners, jong en oud. Het thema van de maaltijd is `Lieve stad, zorg goed voor de stad en voor elkaar`.

Lees verder

24 april 2018

Samen wandelen

In de wandelgroep van ABC Alliantie wandel je samen met andere buurtbewoners. Wandelen is een leuke en een gezonde manier van bewegen. Iedereen is welkom, jong en oud, met of zonder beperking.

Lees verder

19 april 2018

Gemotiveerde lunchroommedewerker gezocht

Ben je gastvrij en lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Roads zoekt een gemotiveerde medewerker voor haar lunchroom Koffie op Locatie in Amsterdam. 

Lees verder

16 april 2018

Samen toeren op de scootmobiel

Niets fijner dan er samen op uit te gaan nu het mooie weer begonnen is. Combiwel organiseert daarom elke derde donderdag van de maand een scootmobiel toertocht voor Amsterdammers van alle leeftijden. Een gezellige manier om andere stadsgenoten te ontmoeten terwijl je de omgeving verkent.

Lees verder

12 april 2018

Knutselen aan je computer bij de Klusklup

Als je computer stuk is kun je die natuurlijk laten repareren. Bij de Klusklup van Login, de computerwinkel van SCIP, knutsel je zelf aan je computer. Dat is niet alleen gezellig, maar ook beter voor je portemonnee.

Lees verder

10 april 2018

Op stap met Leonie

Lijkt het je leuk om een paar uur per week met Leonie (51) uit Oost op stap te gaan? Omdat ze last heeft van stemmingsstoornissen is het voor haar best moeilijk om alleen de straat op te gaan. De Regenboog Groep zoekt daarom maatjes voor Amsterdammers met een psychiatrische achtergrond, zoals Leonie.

Lees verder

21 maart 2018

Nieuwe cursussen bij Eiwerk

Houd je van muziek maken, zingen of filmen? Als het je leuk lijkt om dit te leren zijn er nu weer nieuwe cursussen bij Stichting Eiwerk. De cursussen starten op 10 april. Eiwerk is een muzikale broedplaats voor mensen met een psychische of maatschappelijke kwetsbaarheid. 

Lees verder

19 maart 2018

Landelijke Opschoondag in Nieuw-West

Op zaterdag 24 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Vele handen maken immers licht werk. Doe mee in Nieuw-West.

Lees verder

16 maart 2018

Open dag werkleerschool

De Werkleerschool is er voor mensen met een psychiatrische achtergrond die graag werken en leren in de praktijk willen combineren en die bij het reguliere MBO onderwijs niet of onvoldoende terecht kunnen. Op woensdag 18 april heeft Werkleerschool een open dag.

Lees verder

14 maart 2018

5D zoekt acteurs en bouwers

5D maakt theater met mensen met een handicap en heeft als doel om meer talent met een handicap een plek te geven in de podiumkunsten. Voor diverse voorstellingen in 2018 is 5D op zoek naar acteurs en vormgevers/bouwers.

Lees verder

12 maart 2018

Actief in Oost met Oost Actief

In 2018 organiseert Post Oost weer nieuwe Oost Actief-trajecten voor mensen met een bijstandsuitkering die graag iets nieuws willen doen. Bijvoorbeeld door middel van coaching, trainingen en bezoekjes aan allerlei organisaties in de buurt. Hierdoor vinden de meeste deelnemers een leuke plek of activiteit die bij hen past.

Lees verder

8 maart 2018

Stemmen, hoe werkt dat?

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen met een verstandelijke beperking gaan niet stemmen. Hoewerktstemmen.nl is een online uitleg over de verkiezingen en het stemmen en kan jou hierbij helpen.

Lees verder

7 maart 2018

Verkiezingskrant in gewone taal

Op woensdag 21 maart zijn er Gemeenteraadsverkiezingen. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Daarom is er de Verkiezingskrant in gewone taal.

Lees verder

6 maart 2018

Resto Van Harte wint vrijwilligersprijs

Resto VanHarte heeft de vrijwilligersprijs ‘Meer dan handen’ van het ministerie van VWS gewonnen. Het thema dit jaar was ‘Vrijwilligers maken het verschil’.

Lees verder

5 maart 2018

Kom naar het Blend Event

Op 22 maart organiseert Blend Academy het Blend Event, een gratis drie uur durend evenement. Studenten tonen wat zij de afgelopen maanden hebben geleerd, wat jij kunt leren én wat Blend jou te bieden heeft.

Lees verder

2 maart 2018

Salsa in Slotermeer

Heb je zin om salsa te (leren) dansen en andere buurtgenoten te ontmoeten? Kom dan zaterdag 10 maart naar café Coffeemania aan de Slotermeerlaan voor een feestelijke avond.

Lees verder

1 maart 2018

Mix & Match markt

Op zoek naar stage of werk? Het project ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’ organiseert een Mix & Match markt op 27 maart in het Mirror Centre in Amsterdam.

Lees verder

28 februari 2018

Creatief verhalen vertellen

ZID Theater organiseert in de periode maart - mei in Amsterdam het project VerhalenVanger+. Dit is een serie van 5 gratis workshops voor ouderen waarbij zij in spelvorm hun persoonlijke verhaal leren vertellen.

Lees verder

26 februari 2018

Werken in een bloementuin

Stel je voor: de zoete geur van bloemen, de zon lekker warm op je gezicht, met je handen in de aarde terwijl vlinders en bezige bijen tussen de perken rondvliegen…. Als dagbesteding. Dat klinkt niet slecht! 

Lees verder

23 februari 2018

Speciaal spel voor speciale kinderen

In Speel-o-theek De Kikker is er op zaterdag 3 maart een workshop speciaal voor ouders van kinderen met een beperking: Floorplay. Ouder en kind zijn welkom. Floorplay gaat over het vergroten van contact door samen met je kind te spelen.

Lees verder

21 februari 2018

Expositie `Unframed`

Afgelopen november reed een groep kunstenaars van de dagbesteding het IJburg College binnen. Ze ontmoetten 20 leerlingen uit de kunstklas in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Het resultaat van die samenwerking is op 10 en 11 maart te zien in de expositie `Unframed` in Nautilus op IJburg.

Lees verder

19 februari 2018

Wegwijs in de Wmo

De Wmo geldt voor iedereen die 18 jaar en ouder is, zelfstandig woont en zorg of ondersteuning nodig heeft. Voor Amsterdammers die nog niet eerder te maken hebben gehad met de Wmo is de website van de gemeente Amsterdam om je wegwijs te maken.

Lees verder

16 februari 2018

Doe mee met NLdoet

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van ons land waarbij je kunt ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Lees verder

14 februari 2018

Handige vrijwilligers gezocht

Gered Gereedschap is – behalve naar gereedschap ook - op zoek naar vrijwilligers, die één dag per week een handje willen helpen, bijvoorbeeld als begeleider in de werkplaats of als chauffeur. Tevens zijn vaklui – ook gepensioneerden - van harte welkom als vrijwilliger bij de stichting. 

Lees verder

13 februari 2018

Wekelijks koffie tegen eenzaamheid

Drie tweedejaars studenten Ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam zijn gestart met project NEXT. Doel is eenzaamheid in de wijk verminderen. Hoe? Door elke maandag een gratis koffiemiddag voor ouderen in de wijk te organiseren in het Calvijn College.

Lees verder

3 februari 2018

Modestudio in Oost

Na de succesvolle modeshow eind 2017 start Civic Amsterdam ook dit jaar weer met de ‘Modestudio.’ Iedere donderdag tussen 14 en 16 uur bent u van  harte welkom in Wijkservicepunt Flevopoort in Oost om uw creativiteit verder te ontplooien.

Lees verder

1 februari 2018

Buurtbuik opent locatie in Nieuw-West

BuurtBuik zet zich in voor het `redden` van voedsel, zorgt voor het samenbrengen van buurtbewoners uit verschillende bevolkingsgroepen en het tegengaan van sociaal isolement. Op zondag 11 februari is de feestelijke opening van Buurtbuik Nieuw-West in De Plint in Geuzenveld.

Lees verder

27 januari 2018

Masterclass over eenzaamheid

De Vrijwilligersacademie Amsteram organiseert 15 februari weer een masterclass! In de masterclass `Eenzaamheid: wat helpt?` gaan Jenny Gierveld (VU) en Marijn van Ballegooijen (stadsdeel Zuid) in gesprek over eenzaamheid. Wat werkt en hoe is het te voorkomen?

Lees verder

26 januari 2018

Project AutoMaatje zoekt vrijwilligers

Dit jaar lanceert Burennetwerk in samenwerking met de ANWB en Stadsdeel Nieuw-West het project ANWB AutoMaatje. Buren vervoeren hun minder mobiele buurtgenoten met hun eigen auto. Heb je een auto en lijkt het je wat om zo nu en dan gezellige ritjes te maken met je buren?

Lees verder

25 januari 2018

Beweeg meer en geniet van de natuur

Wandel elke week met een groep langs een natuurrijke route! Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

Lees verder

23 januari 2018

rondleiding blinden en slechtzienden Amsterdam Museum

Ben je slechtziend of blind en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar de eerste rondleiding speciaal voor slechtzienden en blinden bij het Amsterdam Museum op 28 januari vanaf 14:00 uur.

Lees verder

22 januari 2018

Zelf stress de baas met cursus ‘Omgaan met stress’ in West

Steeds meer mensen in Nederland ervaren symptomen van stress. Tijdens de cursus ‘Omgaan met stress’, die op 6 februari in Buurtcentrum de Havelaar in West begint, leer je hoe je om kunt gaan met spanning.

Lees verder

18 januari 2018

drie exposities in Beeldend Gesproken

Kunstuitleen Beeldend Gesproken is gespecialiseerd in kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. In de galerie in de Hallen kun je regelmatig bijzondere exposities zien. We lichten er drie voor je uit.

Lees verder

17 januari 2018

Samen lezen

In wijkservicepunt Kraaipan in de Transvaalbuurt en in de Eltheto in de Indische Buurt kan iedereen aanschuiven bij een samenleesgroep.

Lees verder

16 januari 2018

Werk aan je toekomst

Zoek je een bezigheid maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Of wil je graag oefenen met het solliciteren naar een baan? Speciaal voor mensen in West die (tijdelijk) wat minder te besteden hebben en die meer uit het leven willen halen is er een gratis training ‘Werk aan je toekomst’.

Lees verder

12 januari 2018

Dagbesteding voor mensen met dementie

Om zelfstandig thuis te blijven wonen of de mantelzorger te ontzorgen, kunnen mensen met dementie één of meerdere dagdelen naar een dagbesteding. Het Alzheimer Café Amsterdam West organiseert 24 januari een voorlichting over de verschillende vormen van dagbesteding in West.

Lees verder

9 januari 2018

Wegwijzer mantelzorg

In Nederland zorgen zo’n 4 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft. Als partner, familie, vriend(in) of buur. Er kan daarbij veel op u afkomen. Er is een wegwijzer met antwoorden op de vragen die u kunt hebben als u zorgt voor een naaste.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support