De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

5D zoekt acteurs en bouwers

Amsterdam, woensdag 14 maart 2018

5D maakt theater met mensen met een handicap en heeft als doel om meer talent met een handicap een plek te geven in de podiumkunsten. Voor diverse voorstellingen in 2018 is 5D op zoek naar acteurs en vormgevers/bouwers.

In 2018 maakt 5D een aantal solo’s, korte eenakters en spelen ze theatrale installaties op diverse festivals en evenementen, zoals Oerol en de Parade. 5D werkt samen met professionele acteurs en theatermakers die het een verrijking vinden om op een inclusieve manier te werken met mensen met een handicap. 

Acteurs gezocht
Talenten met een fysieke of zintuigelijke handicap of een psychiatrische ziekte krijgen bij 5D de ruimte om zich te ontwikkelen als acteur. Op dit moment zoekt 5D spelers met een zichtbare of onzichtbare handicap die mee kunnen doen aan voorstellingen en theatrale installaties, zoals: Sound Wheelies, Onzichtbare Carrousel, Voelboxen, FF bellen en Verrekijker. 

Vormgevers/bouwers gezocht
Voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe theatrale installaties zoekt 5D mensen met een handicap die voorstellingen willen vormgeven (decor, licht, geluid) en theatrale installaties willen ontwikkelen (decor, bouw, techniek). 

Voor wie?
Voor de spelers en vormgevers/bouwers die 5D zoekt geldt dat zij een zichtbare of onzichtbare handicap hebben en goed kunnen samenwerken.  Ervaring met theater, getalenteerd zijn en een professionele ambitie hebben is een pré.

Workshops en vergoedingen
Onderdeel is een auditie en selectie. Daarna biedt 5D spelers en vormgevers/bouwers workshops en training aan op het gebied van Creative Access (artistieke gebruik van gebarentaal of audiodescriptie of titeling), een reiskostenvergoeding op basis OV en een kleine vergoeding voor de speelbeurten. 

Meer informatie
Kijk op de website van 5D of stuur een e-mail naar beer@stichting5d.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support