De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Training beter communiceren voor slechthorenden

Amsterdam, maandag 5 november 2018

Als je doof of slechthorend bent, is communiceren met anderen niet zo eenvoudig. GGMD biedt begeleiding en trainingen om mensen die doof of slechthorend zijn te helpen om beter en makkelijker te communiceren.

Het pakket ‘Beter communiceren’ van GGMD bestaat uit begeleiding en verschillende trainingen. Deze zijn gericht op mensen met een auditieve beperking. Tijden zijn in overleg. Je hebt een verwijsbrief nodig om de kosten door je zorgverzekering vergoed te krijgen.

Begeleiding en training op maat
De begeleiding en trainingen worden op maat gegeven. Afhankelijk van waar je behoefte aan hebt, kun je trainingen volgen. De hulpverlener helpt om de problemen helder te krijgen, maakt met jou een plan om eraan te werken en geeft handvatten en suggesties. Het is mogelijk om hier je naasten bij te betrekken, want communiceren doe je immers niet alleen. Je kunt bijvoorbeeld een training spraakafzien volgen, een training Nederlands met ondersteunende gebaren of training in hoe je mee kunt blijven doen in gesprekken. Op die manier wordt communiceren een stuk eenvoudiger.

Ben of ken je iemand met een auditieve beperking? Dan is het pakket ‘Beter communiceren’ van GGMD van grote waarde. Als je makkelijker kunt communiceren, voel je je meer verbonden met anderen en kun je beter meedoen in de maatschappij. Meer info over het pakket, vind je op deze pagina.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support