De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Breng je stem uit voor Amsterdamse Pluim 2018!

Amsterdam, woensdag 14 november 2018

Welke sportorganisatie in Amsterdam heeft het beste sportaanbod voor mensen met een beperking? Daar draait het om bij de Amsterdamse Pluim. Deze prijs wordt op 17 december aanstaande uitgereikt op het Sportgala van Amsterdam.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de visitatiecommissie de kandidaten voor de Amsterdamse Pluim een bezoek gebracht op locatie om te kunnen beoordelen wie de prijs voor beste aangepaste sportactiviteit verdient. Onderstaande organisaties zijn nog in de race om de Amsterdamse Pluim 2018 te winnen:

Prins Willem Alexander Manege
De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden. De manege heeft 18 pony’s en paarden die leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden. Er is een grote en lichte accommodatie tot de beschikking die geheel is aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat bij alle weersomstandigheden gereden kan worden. In de zomermaanden kan er gebruik gemaakt worden van het aangrenzende Gaasperplaspark.

Roeivereniging Willem 3
Het uitgangspunt van Roeivereniging Willem III is dat pararoeiers, zoveel als mogelijk, gezamenlijk met de andere leden roei-instructie krijgen en gaan roeien. Ook voor mensen met een beperking is roeien vaak goed mogelijk. Wat is het verschil met “gewoon” roeien? Geen! Iedereen leert roeien in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier, maar wel binnen het kader van de juiste uitkomst en dat is veilig alleen of in een ploeg (leren) roeien.

Honk- en softbalvereniging North Stars
North Stars is een honkbalvereniging in Amsterdam Noord. De verenging heeft twee G-teams die meedoen aan een landelijke competitie. De vereniging vindt G-honkbal uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Het is een teamsport waar bijna geen fysiek contact bij komt kijken en met de dode spelmomenten is het gemakkelijk om de gedachten van een speler weer bij het spel moment te krijgen. Geweldig voor mensen met PDD. Ook laat North Stars G-spelers doorstromen naar teams in de “reguliere” competitie waar zij inmiddels volledig zijn opgenomen in de teams.

Breng je stem uit!
Vanaf nu kan er gestemd worden op jouw favoriet voor de Pluim! Breng jij ook je stem uit op de website van Topsport Amsterdam. Voordat er gestemd kan worden op de Pluim, wordt er eerst gevraagd te stemmen op de andere categorieën, waaronder Sportvrouw en Sportman van het jaar.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support