De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

hardlopen met reuma

Amsterdam, vrijdag 12 oktober 2018

Bewegen kan helpen als je reuma hebt. Daarom organiseert Atletiekvereniging Phanos een 12-weekse hardloopcursus voor mensen met ontstekingsreuma.

Deze hardloopcursus is op 3 oktober gestart, maar je kunt je nog inschrijven. In het sfeervol Olympisch Stadion kun je op woensdagavond vanaf 18.30 uur hardlooplessen volgen onder leiding van een ervaren hardlooptrainer die wordt ondersteund door een reumatoloog. De lessen zijn ontworpen voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma, maar ook toegankelijk voor mensen met andere fysieke klachten of een mindere belastbaarheid.

Deze cursus is niet geschikt voor mensen met ernstige artrose of ernstige erosieve afwijkingen en/of een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet), een ernstige statiekafwijking, fibromyalgie of specifieke chronische pijn. Sowieso is het raadzaam dat je eerst met je reumatoloog overlegt, voordat je met deze cursus start.

Deze cursus is gericht op zowel beginnende als ervaren hardlopers. Het doel na 12 weken: 30 minuten achtereen in je eigen tempo kunnen hardlopen. De cursus bestaat uit een vaste groepstraining op de woensdagavond en twee niet verplichte `huiswerktrainingen`. Ook krijg je adviezen over kracht- en coördinatieoefeningen. Ook krijg je tips over welke schoenen en kleding het meest geschikt zijn voor het hardlopen.

Aanmelden
Kom in beweging en meld je aan via de activiteit `hardlopen met reuma`.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support