De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Thuisbegeleiding voor gezinnen

Amsterdam, woensdag 31 oktober 2018

Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Tal van organisaties zetten zich dagelijks in voor gezinnen en kinderen. Een daarvan is Amstelring. Deze organisatie biedt thuisbegeleiding aan gezinnen en alleenstaanden.

Thuisbegeleiding bij Amstelring houdt in dat je hulp krijgt bij het dagelijks functioneren van jou en/of je gezin. De thuisbegeleiders zijn getraind om in complexe situaties te werken, problemen te signaleren en je te ondersteunen bij het verbeteren van je situatie. Op zo`n manier dat je mogelijk op eigen kracht weer verder kunt. Zo helpen de begeleiders je met het structureren en organiseren van je huishouden, zorg voor je kind en andere dagelijkse activiteiten.

Samen met deze begeleider bepaal je wanneer deze bij je thuis langskomt. In principe is de begeleiding overdag. Begeleiding in de avonduren gaat in overleg. Andere vormen van begeleiding zijn: zelfstandig wonen met een verstandelijke beperking, opvoedvragen, leren budgetteren of het omgaan met geld en hulp bij het opbouwen van sociale contacten.

Voorwaarden
Om voor deze begeleiding in aanmerking te komen, moet je een zelfstandige woonruimte hebben en een WMO- of WLZ-indicatie voor ambulante begeleiding. Deze indicatie kun je aanvragen via een hulpverlener of na contact met de thuisbegeleiding van Amstelring.

Meer informatie
Wil je voor jezelf of je cliënt thuisbegeleiding? Neem dan contact op met de thuisbegeleiding van Amstelring.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support