De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ben jij de student die een oudere ondersteunt?

Amsterdam, maandag 30 juli 2018

Vandaag, 30 juli, is het internationale dag van de vriendschap. Een mooi moment om stil te staan bij hoe je iets voor een ander kunt betekenen. Ben je student en lijkt het je wat om een oudere te ondersteunen en samen dingen te ondernemen? Dan is het project Jong+Oud=Goud van Stichting SeniorenStudent echt iets voor jou!

De basis van het project is dat de student een senior een jaar lang, 6 uur per maand bezoekt. Je moet dus gedurende één jaar voor 6 uur per maand beschikbaar zijn. Wanneer je langsgaat is in overleg met de senior (minimaal 2 bezoeken per maand). Dat kan bijv. 2x 3 uur zijn of 4x 1,5 uur per maand. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van €25,- per maand. 

Als studentvrijwilliger word je gekoppeld aan een oudere voor hulp en voor de gezelligheid. De matches worden gemaakt op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses, zodat een bijzondere band ontstaat. Samen stellen jullie doelen op om gedurende het jaar aan te werken. Op deze manier kun je als student veel betekenen voor een oudere, wat veel voldoening geeft. Bovendien doe je ervaring op in een maatschappelijke functie. Dat is een goede aanvulling op je cv. 

Lijkt het hebben van een grootouder in jouw studiestad je wel wat? Wil je iets voor een oudere betekenen? Ga dan naar de pagina van deze activiteit en meld je aan.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support