De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

9 december 2021

een laptop voor 20 euro

Goed nieuws! Amsterdammers met een laag inkomen en een stadspas (‘groene stip’) kunnen vanaf begin 2022 tegen betaling van 20 euro statiegeld aanspraak maken op een laptop via Cybersoek.

Lees verder

17 november 2021

zin om te shinen

Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan bij een sociale onderneming? Waar ze geloven in je motivatie, niet in je acties uit het verleden. Het 103-jarige familiebedrijf Nelis zoekt gemotiveerde jongeren die zin hebben om te shinen!

Lees verder

16 november 2021

ontdek je talent

Iedereen heeft een eigen talent en een eigen specialiteit. Ben je super creatief en wil je meehelpen met het ontwikkelen van een product collectie? CRE8 biedt Amsterdamse jongeren leerwerktrajecten rondom ‘digitale fabricage’. Je gaat werken in een klein fabriekje midden in Amsterdam waar jij je kunt ontwikkelen met persoonlijke aandacht. 

Lees verder

15 november 2021

werkervaring opdoen met coaching

Heb je al een tijdje geen betaald werk gedaan en wil je weer aan de slag? In het BLOEM! traject ga je werkervaring opdoen in een regulier bedrijf. Samen zoek je naar een werkplek die zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Is die plek gevonden dan ga je aan de slag.

Lees verder

14 september 2021

boekenclub voor visueel beperkten

Iedere laatste maandag van de maand staan bij Stichting Blinden-Penning boeken in aangepaste leesvormen centraal. In een kleine groep wordt elke maand een boek gelezen en besproken en wissel je met elkaar van gedachten over boeken en de schrijvers.

Lees verder

9 september 2021

online training voor meer contact

Je verbonden weten met anderen is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor een gezond en gelukkig leven. Er is nu een online zelfhulpcursus waarmee je mechanismes achter eenzaamheid leert herkennen én aanpakken. Door vandaag te beginnen, werk je aan een rijker sociaal leven ná de lockdown.

Lees verder

1 september 2021

maak je eigen kunstwerk

Vind je het leuk om zelf creatief te zijn met mozaïek, schilderen of keramiek en zo je eigen kunstwerk te maken? Kom dan naar huiskameratelier DaVinci in het Flevohuis. 

Lees verder

26 augustus 2021

hond zoekt oppas

Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor 55-plussers èn een leuker leven voor honden. Senioren worden gekoppeld als maatje, als OOPOEH, aan honden in de buurt. 

Lees verder

15 juli 2021

midzomer in mokum

Stichting Talent Movement biedt programma’s voor talentontwikkeling en talent scouting vanuit broedplaats de Kazerne in Reigersbos, stadsdeel Zuidoost. Zij hebben nu een leuk zomerprogramma met culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor Amsterdamse jongeren. 

Lees verder

5 juli 2021

gezonde maatjes

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek. Ze kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Gezonde Maatjes is een maatjesproject voor kinderen uit Amsterdam van 6 tot 18 jaar met overgewicht/obesitas. Het doel is dat je je fitter, gezonder en blijer voelt. 

Lees verder

2 juli 2021

medewerkers onderhoudsteam gezocht

Op zoek naar werk, maar lukt het niet goed? Wellicht kun je aan de slag bij Zone3. Bij Zone3 zoeken ze medewerkers voor het mobiel onderhoudsteam voor diverse werkzaamheden.

Lees verder

1 juli 2021

beter Nederlands leren spreken?

Als je niet of moeilijk kunt lezen en schrijven heb je daar iedere dag last van. De taalvrijwilligers van Gilde Amsterdam SamenSpraak helpen graag mensen die dit probleem hebben. Zij zijn getraind om anderstalige stadgenoten te helpen bij het leren lezen en schrijven.

Lees verder

28 mei 2021

verder leren met een migratieachtergrond

Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen deze ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te vergroten. 

Lees verder

27 mei 2021

kom werken op een stadsboerderij

Verscholen in het groen, op vijf minuten fietsafstand van de Jordaan, ligt de parel van het Westerpark, Buurtboerderij Ons Genoegen. Een sociale horecafirma in de stadse natuur. En ze zijn hard op zoek naar vrijwilligers! 

Lees verder

26 mei 2021

de vliegende brigade staat klaar voor jou

Kamp je met psychische, financiële, sociale of verslavingsproblemen en wil je hier met iemand over praten? De ervaringsdeskundigen van TEAM ED kunnen je bijstaan.

Lees verder

25 mei 2021

topnieuws

Op de locatie De Tour van HVO-Querido kun je meewerken aan hun eigen nieuwsblad: Topnieuws. Je gaat mee helpen met het schrijven van teksten, de vormgeving en de opmaak van dit tijdschrift. 

Lees verder

21 april 2021

welkom bij buurtkamer Oase

OASE is een gezellige buurthuiskamer in de Oosterparkbuurt van en voor buurtbewoners. Je kunt hier je buren ontmoeten bij een wandelactiviteit, meld je aan voor de maandelijkse eetkookclub, of wordt vrijwillige tuinhulp in stadsdeel Oost.

Lees verder

18 februari 2021

creativiteit voorop

Bij Basic Looks staat creativiteit voorop: je komt hier om iets te creëren! Hier ga jij aan de slag om oude en afgedankte producten in een nieuw, eigentijds jasje gestoken. In een kleinschalige, beschutte omgeving kan er geschilderd worden, maar een tafeltje versieren met mozaïek of een fiets pimpen is ook allemaal mogelijk. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!

Lees verder

16 februari 2021

activiteiten voor mantelzorgers

Zorgen voor je naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg en mensen doen dit uit liefde voor elkaar. Bij Huis van de Wijk De Buurtzaak organiseren ze verschillende activiteiten voor mantelzorgers. 

Lees verder

11 februari 2021

taalles via Whatsapp

Wil je beter leren spreken in het Nederlands? Meer weten over Nederlandse gewoontes en gebruiken? Dan is deze les voor jou. De les wordt volledig via WhatsApp gegeven. Handig! 

Lees verder

1 februari 2021

leer een podcast maken

Luister jij weleens een podcast? Dan is dit je kans om zelf een Podcast te leren maken! Een podcast is een samenvoeging van iPod en broadcast. Samen met een professioneel podcastmaker ga je audiovertellingen en geluidsopnames maken. 

Lees verder

21 januari 2021

de bloemetjes buiten

In de biologische tuin van Lokale Bloemetjes in Amsterdam West worden de mooiste veldboeketten gekweekt. Samen met het team van Lokale Bloemetjes en de begeleiders van Iambe oogsten ze tijdens het zomerseizoen deze prachtige boeketten, buiten, met de haren in de wind. Doe je mee?

Lees verder

1 januari 2021

een goed en gezond 2021!

Jekuntmeer.nl wenst iedereen een gelukkig en gezond 2021!

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support