De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

12 september 2019

g-hockey: doe mee!

Wil jij net zo goed leren hockeyen als Naomi van Asch en Jeroen Hertzberger? Doe dan mee met de g-hockeytrainingen bij Hockeyvereniging Myra, een sportactiviteit voor kinderen, jongeren en volwassenen van 7-35 jaar met een verstandelijke beperking. Gezelligheid en samen plezier maken staan hierbij voorop.

Lees verder

3 september 2019

Moderne dans voor senioren

De slow flow lessen van Dance Connects zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die minder mobiel zijn. Er wordt gedanst in een ontspannen sfeer, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen.

Lees verder

27 augustus 2019

showdown: sporten met een visuele beperking

Heb jij een visuele beperking en ben je op zoek naar een leuke sport? Kom dan showdown spelen bij de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging (ASSV) in Duivendrecht.

Lees verder

20 augustus 2019

Doe mee aan de Vondelgames!

VondelGames is hét sportevenement voor iedereen, zolang je je maar voortbeweegt op wielen. Step, fiets, rolstoel, handbike, driewieler, skelter of skeelers, als het maar rijdt.

Lees verder

12 augustus 2019

Eetservice aan huis voor ouderen

Speciaal voor oudere (en jongere) buurtbewoners die slecht ter been zijn, niet zelf kunnen koken en niet veel geld te besteden hebben is er de Eetmobiel van ABC Alliantie. Zo krijg je lekker eten aan huis.

Lees verder

5 augustus 2019

Wandelen in het Flevopark

Speciaal voor mensen met geheugenproblemen organiseert Zorggroep Amsterdam Oost een wekelijkse wandeling in het Flevopark. Hierbij is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Lees verder

31 juli 2019

Samen fit de zomer door

Wil je graag (gaan) sporten deze zomer? Samen Fit van GGZ inGeest helpt je hierbij op weg. Samen Fit laat je kennis maken met sport en beweegactiviteiten, waarbij fitness als basis wordt gebruikt.

Lees verder

22 juli 2019

Bezoek de reizende kunsttentoonstelling

In het atelier van De Opstap ontstaan dagelijks zeer mooie kunstwerken. Om de cursisten de kans te geven hun werk ook aan anderen te laten zien, heeft De Opstap de Reizende Tentoonstelling opgezet.

Lees verder

17 juli 2019

Kom naar de Tour de Chant Ouderen Songfestival

In de zomermaanden toeren deelnemers van het Ouderen Songfestival door de Amsterdamse buurten. Kom kijken. Kom luisteren. Zing en dans mee! Mis het niet op 23 juli in Wijkservicepunt Flevopoort.

Lees verder

16 juli 2019

Duurzaam koken en eten met je buren

Eten weggooien? Zonde! Daarom organiseert PuurZuid iedere week Buurzaam Koken en Eten bij restaurant Buurzaam. Bij dit restaurant kook en eet je samen met buurtgenoten eten dat over is bij ondernemers uit de buurt.

Lees verder

9 juli 2019

Hulpvaardige buurtgenoten in West gezocht

Voor Elkaar in West brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam-West bij elkaar voor ondersteuning en ontmoeting. Wil je graag iets doen voor een ander? Voor Elkaar in West zoekt buurtgenoten die iemand blij willen maken door bijvoorbeeld een boodschap of een klusje te doen.

Lees verder

5 juli 2019

Sport-, spel- en informatieochtend voor zorgintensieve kinderen

Ben je ouder van een kind (tot 18 jaar) dat intensieve zorg nodig heeft en woon je in Nieuw-West? Of vind je het moeilijk om als gezin aan activiteiten deel te nemen? Kom dan naar de sport-, spel- en informatieochtend van de gemeente Amsterdam op zaterdag 13 juli!

Lees verder

2 juli 2019

Zomerschool voor vrijwilligers

Wil je graag je vaardigheden en kennis bijspijkeren? Doe dan mee aan de Zomerschool van de Vrijwilligersacademie Amsterdam!

Lees verder

28 juni 2019

Kom naar de zomerinloop voor senioren!

Senioren in Amsterdam Nieuw-West deze zomer eenzaam achter de geraniums? Niet als het aan Amstelring Dagbesteding ligt. Wil je leuke senioren uit je Nieuw-West ontmoeten? Kom dan elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur naar restaurant ’t Tuinterras van Tuincentrum Osdorp!

Lees verder

13 juni 2019

Fotoclub voor senioren

Fotoclub In de Knoop is speciaal gericht op senioren. Vind je fotograferen leuk of wil je hiermee beginnen? Doe dan mee met de fotoclub. Samen ontwikkel je je vaardigheden en maak je de mooiste foto’s.

Lees verder

11 juni 2019

Gratis concerten in het Vondelpark en bij Eiwerk

De komende tijd kun je genieten van gratis concerten. Donderdag 13 juni kun je in het Vondelpark Openluchttheater genieten van een muziekfestival. Op 23 en 27 juni zijn er Ei-concerten bij Eiwerk.

Lees verder

6 juni 2019

Kickboksles voor kinderen

Speciaal voor kinderen t/m 10 jaar geeft oud kickbokser Houari kickbokstraining. Lichamelijk bezig zijn is heel gezond. Bovendien krijg je door kickboksen meer zelfvertrouwen en leer je jezelf te verdedigen.

Lees verder

3 juni 2019

Vervoer naar de supermarkt

Zelf je boodschappen doen is niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Bewoners uit Amsteldorp die zelf geen supermarkt kunnen bereiken, kunnen met De Winkelwagen mee om boodschappen te doen.

Lees verder

27 mei 2019

Koken voor de eetclub kook-in

Tweemaal per week wordt er bij het Centrum Robert Koch van HVO-Querido samen avondeten gekookt en gegeten bij de eetclub Kook-In. Vind je het leuk om voor anderen te koken en samen te eten? Doe dan vooral mee!

Lees verder

20 mei 2019

Vind leuk vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en geeft voldoening. Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) helpt je tijdens een persoonlijk gesprek vrijwilligerswerk te vinden dat bij jou past.

Lees verder

13 mei 2019

Werken in de spoelkeuken

De medewerkers van Restaurant Freud hebben een psychiatrische, detentie of verslavingsachtergrond. Heb je ook een afstand tot de arbeidsmarkt? Misschien is werken bij Restaurant Freud iets voor jou.

Lees verder

9 mei 2019

Word administratief medewerker

Heb je een psychiatrische achtergrond en ben je op zoek naar werk? Bij De Waterheuvel kun je aan de slag als administratief medewerker. Zij begeleiden je zodat je kunt werken op een voor jou prettige manier.

Lees verder
Horeca

6 mei 2019

Aan de slag in de horeca

Lijkt het jou leuk om te leren koken en gasten te bedienen? Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam is op zoek naar een medewerker horeca en je hebt geen ervaring nodig.

Lees verder

2 mei 2019

Word computerdocent

SCIP zoekt iemand die handig met computers is en het leuk vindt om privéles te geven. Een mooie manier om mensen met een psychiatrische achtergrond te helpen en ervaring op te doen als docent.

Lees verder

24 april 2019

Creatief aan de slag bij DaVinci

Bij cultureel atelier DaVinci van Zorggroep Amsterdam Oost kun je je creativiteit de ruimte geven. Je kunt werken bijvoorbeeld werken met mozaïek, keramiek of gaan schilderen. Ervaring is niet nodig.

Lees verder

17 april 2019

Toneelspelen bij Theater LeBelle

Droom jij ervan om op het toneel te staan en heb je een verstandelijke beperking? Bij Theater LeBelle van Cordaan krijg je dans- en theaterles van kunstdocenten. Ontdek de acteur of actrice in jezelf en meld je aan voor deze expressieve dagbesteding!

Lees verder

16 april 2019

vertaal jekuntmeer.nl met google translate

Ken je iemand voor wie de activiteiten op Jekuntmeer.nl interessant kunnen zijn? Maar kan die persoon geen Nederlands lezen? Geef hem of haar dan de tip om Google Translate te gebruiken.

Lees verder

15 april 2019

Zelf aan de slag met de naaimachine

Heb jij altijd al je eigen kleding of kussenhoezen willen maken? Civic Amsterdam organiseert de Modestudio, waar je gratis aan de slag kunt met een naaimachine. Ook als je nog geen ervaring hebt met de naaimachine ben je van harte welkom.

Lees verder

11 april 2019

Verken je muzikale stem met stemimprovisatie

Jij kunt niet zingen? Natuurlijk wel! Tijdens de cursus stemimprovisatie van Dynamo ben jij je eigen instrument. Je leert je stem verkennen zoals je nog nooit eerder hebt gedaan.

Lees verder

8 april 2019

Balletles voor senioren

Speciaal voor senioren biedt Meer Bewegen voor Ouderen ballettraining aan. Tijdens de les doe je oefeningen voor meer lenigheid en kracht. Er wordt natuurlijk ook aandacht aan ballettechniek besteed.

Lees verder

4 april 2019

uitkomsten tevredenheid gebruik Jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl onder de aanbieders, middels 61 respondenten, toont aan dat Jekuntmeer.nl met name gebruikt wordt voor het grote bereik en de goede vindbaarheid van het aanbod door de doelgroep.

Lees verder

4 april 2019

Leer brandschilderen op glas

Brandschilderen is een eeuwenoude glasschilder techniek waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Het klinkt moeilijk, maar Stichting Buurtwerkplaatsen leert het je in 8 lessen.

Lees verder

1 april 2019

Muziekworkshop voor moeder en kind

Stimuleer de sociale vaardigheden en taalontwikkeling van je kind met de muziekworkshop van Vrouw en Vaart. In de les zing en beweeg je samen met de groep op de muziek.

Lees verder

28 maart 2019

Ontwerp websites voor klanten

Heb je ervaring met het ontwerpen en bouwen van websites of vind je het leuk om dit te leren? Webbureau Amsterdam van SCIP geeft jou de kans om werkritme op te bouwen en ervaring op te doen.

Lees verder

18 maart 2019

Stel jouw digitale vraag

Tegenwoordig gebruiken mensen hun smartphone voor van alles en nog wat. Vooral social media als Facebook en Instagram zijn populair. Heb je vragen over smartphones en social media? DOCK staat voor je klaar!

Lees verder

14 maart 2019

word maatje voor kinderen met overgewicht

Kinderen met overgewicht en obesitas hebben een steuntje in de rug nodig om weer fit en gezond in het leven te staan. Ook ouders en familie weten niet altijd even goed hoe ze het kind kunnen ondersteunen. Een maatje kan hen daarbij helpen.

Lees verder

11 maart 2019

een kijkje nemen bij Werkleerschool Amsterdam

In samenwerking met het ROC van Amsterdam en Stichting De Waterheuvel organiseert de Werkleerschool Amsterdam een open dag. Op woensdag 10 april tussen 10.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom.

Lees verder

7 maart 2019

Amsterdamse recepten verzameld

De Stadspas bestaat bijna 30 jaar. Om dat te vieren, verzamelt de gemeente Amsterdam de lekkerste recepten van haar inwoners in Amsterdam aan Tafel, een kookboek van en voor Amsterdammers. Wat is jouw beste recept? Deel het met de gemeente en wie weet wordt jouw recept opgenomen in dit kookboek.

Lees verder

4 maart 2019

hulp bij je belastingaangifte

Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. Voor veel mensen is dit verplicht. Je kunt tot 1 mei 2019 aangifte doen. Wil je hier graag hulp bij? Meld je dan aan tijdens een van de inloopspreekuren van Civic Amsterdam.

Lees verder

28 februari 2019

Creatief met glas

Van glas kun je allerlei mooie decoratieve producten maken. Bij glasatelier het Weeshuis kun je je creativiteit volop gebruiken voor mooie producten van glas. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een beperking.

Lees verder

25 februari 2019

werken op een ecologische boerderij

Lekker werken in de buitenlucht of de winkel, bezig zijn met techniek of horeca, bij ecologische boerderij De Boterbloem kan het allemaal. Een natuurlijke omgeving die uitnodigt tot leren en jezelf ontwikkelen.

Lees verder

20 februari 2019

Deel je ervaringen in een gespreksgroep

Multiloog-bijeenkomsten zijn gespreksgroepen voor iedereen die belangrijke zaken uit het dagelijks leven met een ander wil delen. Wat je ook op het hart hebt, je kunt ermee komen. Je bent ook welkom om te luisteren.

Lees verder

18 februari 2019

Leerwerktraject rondom digitale fabricage

Vind je het leuk om dingen te maken en houd je van nieuwe technologie? Bij Cre8 leer je 3d-printen, lasersnijden en vinylsnijden. Zo ontdek je je talenten. Het traject is bedoeld voor Amsterdamse jongeren.

Lees verder

11 februari 2019

Begeleiding voor vrouwen naar werk

Stichting Prachtvrouw geeft workshops voor vrouwen die nog geen baan hebben. Vooral vrouwen in een moeilijke positie op de arbeidsmarkt, zoals statushouders. Zo kun je met zelfvertrouwen beginnen aan een opleiding of baan.

Lees verder

7 februari 2019

Stoelyoga bij een fysieke beperking

Yoga is goed voor je lichaam en geest. Als je een fysieke beperking hebt, zijn de bewegingen (te) moeilijk om te doen. Daarom is er Stoelyoga. Dit is makkelijker om te doen en geschikt als je een fysieke beperking hebt.

Lees verder

4 februari 2019

Aan de slag in de keuken

Speciaal voor Amsterdammers die een moeilijke positie op de arbeidsmarkt hebben, biedt Ludo Cultureel Centrum werkervaring-trajecten in de horeca. Een mooie manier om onder begeleiding werkervaring op te doen.

Lees verder

30 januari 2019

Dansles voor zestigplussers

Denk je dat dansen niets is voor ouderen? Bij Dance Connects laten ze zien dat dat onzin is. De danslessen zijn geschikt voor iedereen van 60 jaar en ouder. Ook als je geen ervaring hebt, slecht ter been bent of snel moe.

Lees verder

28 januari 2019

Tai Chi les voor kinderen

Bij Tai Chi maak je langzame vloeiende bewegingen. Dat heeft een positief effect op je lichaam en geest. Voor kinderen is Tai Chi heel geschikt. Ook kinderen met een beperking kunnen de lessen volgen.

Lees verder

21 januari 2019

Leer zwemmen met een beperking

Veel kinderen met een beperking kunnen wel leren zwemmen. Met wat meer individuele aandacht kunnen ze een zwemdiploma halen. De Oerbron biedt lessen voor kinderen met een beperking.

Lees verder

14 januari 2019

Ontdek je acteertalent op het toneel

Op het toneel kun je in de huid van iemand anders stappen. Bij Stichting Prisma kun je oefenen met toneelspelen en een echte voorstelling geven. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

10 januari 2019

Weerbaarheidstraining voor senioren

Veel ouderen zijn angstig op straat. Wil je je kunnen verdedigen en zelfverzekerder voelen? Doe dan mee aan de weerbaarheidstraining van Meer Bewegen Voor Ouderen.

Lees verder

7 januari 2019

Basketbal voor doven en slechthorenden

Ook met een fysieke beperking kun je sporten. Bij Sportclub Only Friends kun je bijvoorbeeld basketballen als je doof of slechthorend bent. Een sportvereniging waar je niet zielig bent en je iedere week lekker samen kunt sporten.

Lees verder
 1. 2019
 2. 2018
 3. 2017
 4. 2016
 5. 2015
 6. 2014
 7. 2013
 8. 2012
 9. 2011
 10. 2010
 11. 2009
 12. 2008
 13. 2007
 14. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support