De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

20 mei 2019

Vind leuk vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en geeft voldoening. Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) helpt je tijdens een persoonlijk gesprek vrijwilligerswerk te vinden dat bij jou past.

Lees verder

13 mei 2019

Werken in de spoelkeuken

De medewerkers van Restaurant Freud hebben een psychiatrische, detentie of verslavingsachtergrond. Heb je ook een afstand tot de arbeidsmarkt? Misschien is werken bij Restaurant Freud iets voor jou.

Lees verder

9 mei 2019

Word administratief medewerker

Heb je een psychiatrische achtergrond en ben je op zoek naar werk? Bij De Waterheuvel kun je aan de slag als administratief medewerker. Zij begeleiden je zodat je kunt werken op een voor jou prettige manier.

Lees verder
Horeca

6 mei 2019

Aan de slag in de horeca

Lijkt het jou leuk om te leren koken en gasten te bedienen? Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam is op zoek naar een medewerker horeca en je hebt geen ervaring nodig.

Lees verder

2 mei 2019

Word computerdocent

SCIP zoekt iemand die handig met computers is en het leuk vindt om privéles te geven. Een mooie manier om mensen met een psychiatrische achtergrond te helpen en ervaring op te doen als docent.

Lees verder

24 april 2019

Creatief aan de slag bij DaVinci

Bij cultureel atelier DaVinci van Zorggroep Amsterdam Oost kun je je creativiteit de ruimte geven. Je kunt werken bijvoorbeeld werken met mozaïek, keramiek of gaan schilderen. Ervaring is niet nodig.

Lees verder

17 april 2019

Toneelspelen bij Theater LeBelle

Droom jij ervan om op het toneel te staan en heb je een verstandelijke beperking? Bij Theater LeBelle van Cordaan krijg je dans- en theaterles van kunstdocenten. Ontdek de acteur of actrice in jezelf en meld je aan voor deze expressieve dagbesteding!

Lees verder

16 april 2019

vertaal jekuntmeer.nl met google translate

Ken je iemand voor wie de activiteiten op Jekuntmeer.nl interessant kunnen zijn? Maar kan die persoon geen Nederlands lezen? Geef hem of haar dan de tip om Google Translate te gebruiken.

Lees verder

15 april 2019

Zelf aan de slag met de naaimachine

Heb jij altijd al je eigen kleding of kussenhoezen willen maken? Civic Amsterdam organiseert de Modestudio, waar je gratis aan de slag kunt met een naaimachine. Ook als je nog geen ervaring hebt met de naaimachine ben je van harte welkom.

Lees verder

11 april 2019

Verken je muzikale stem met stemimprovisatie

Jij kunt niet zingen? Natuurlijk wel! Tijdens de cursus stemimprovisatie van Dynamo ben jij je eigen instrument. Je leert je stem verkennen zoals je nog nooit eerder hebt gedaan.

Lees verder

8 april 2019

Balletles voor senioren

Speciaal voor senioren biedt Meer Bewegen voor Ouderen ballettraining aan. Tijdens de les doe je oefeningen voor meer lenigheid en kracht. Er wordt natuurlijk ook aandacht aan ballettechniek besteed.

Lees verder

4 april 2019

uitkomsten tevredenheid gebruik Jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl onder de aanbieders, middels 61 respondenten, toont aan dat Jekuntmeer.nl met name gebruikt wordt voor het grote bereik en de goede vindbaarheid van het aanbod door de doelgroep.

Lees verder

4 april 2019

Leer brandschilderen op glas

Brandschilderen is een eeuwenoude glasschilder techniek waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Het klinkt moeilijk, maar Stichting Buurtwerkplaatsen leert het je in 8 lessen.

Lees verder

1 april 2019

Muziekworkshop voor moeder en kind

Stimuleer de sociale vaardigheden en taalontwikkeling van je kind met de muziekworkshop van Vrouw en Vaart. In de les zing en beweeg je samen met de groep op de muziek.

Lees verder

28 maart 2019

Ontwerp websites voor klanten

Heb je ervaring met het ontwerpen en bouwen van websites of vind je het leuk om dit te leren? Webbureau Amsterdam van SCIP geeft jou de kans om werkritme op te bouwen en ervaring op te doen.

Lees verder

18 maart 2019

Stel jouw digitale vraag

Tegenwoordig gebruiken mensen hun smartphone voor van alles en nog wat. Vooral social media als Facebook en Instagram zijn populair. Heb je vragen over smartphones en social media? DOCK staat voor je klaar!

Lees verder

14 maart 2019

word maatje voor kinderen met overgewicht

Kinderen met overgewicht en obesitas hebben een steuntje in de rug nodig om weer fit en gezond in het leven te staan. Ook ouders en familie weten niet altijd even goed hoe ze het kind kunnen ondersteunen. Een maatje kan hen daarbij helpen.

Lees verder

11 maart 2019

een kijkje nemen bij Werkleerschool Amsterdam

In samenwerking met het ROC van Amsterdam en Stichting De Waterheuvel organiseert de Werkleerschool Amsterdam een open dag. Op woensdag 10 april tussen 10.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom.

Lees verder

7 maart 2019

Amsterdamse recepten verzameld

De Stadspas bestaat bijna 30 jaar. Om dat te vieren, verzamelt de gemeente Amsterdam de lekkerste recepten van haar inwoners in Amsterdam aan Tafel, een kookboek van en voor Amsterdammers. Wat is jouw beste recept? Deel het met de gemeente en wie weet wordt jouw recept opgenomen in dit kookboek.

Lees verder

4 maart 2019

hulp bij je belastingaangifte

Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. Voor veel mensen is dit verplicht. Je kunt tot 1 mei 2019 aangifte doen. Wil je hier graag hulp bij? Meld je dan aan tijdens een van de inloopspreekuren van Civic Amsterdam.

Lees verder

28 februari 2019

Creatief met glas

Van glas kun je allerlei mooie decoratieve producten maken. Bij glasatelier het Weeshuis kun je je creativiteit volop gebruiken voor mooie producten van glas. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een beperking.

Lees verder

25 februari 2019

werken op een ecologische boerderij

Lekker werken in de buitenlucht of de winkel, bezig zijn met techniek of horeca, bij ecologische boerderij De Boterbloem kan het allemaal. Een natuurlijke omgeving die uitnodigt tot leren en jezelf ontwikkelen.

Lees verder

20 februari 2019

Deel je ervaringen in een gespreksgroep

Multiloog-bijeenkomsten zijn gespreksgroepen voor iedereen die belangrijke zaken uit het dagelijks leven met een ander wil delen. Wat je ook op het hart hebt, je kunt ermee komen. Je bent ook welkom om te luisteren.

Lees verder

18 februari 2019

Leerwerktraject rondom digitale fabricage

Vind je het leuk om dingen te maken en houd je van nieuwe technologie? Bij Cre8 leer je 3d-printen, lasersnijden en vinylsnijden. Zo ontdek je je talenten. Het traject is bedoeld voor Amsterdamse jongeren.

Lees verder

11 februari 2019

Begeleiding voor vrouwen naar werk

Stichting Prachtvrouw geeft workshops voor vrouwen die nog geen baan hebben. Vooral vrouwen in een moeilijke positie op de arbeidsmarkt, zoals statushouders. Zo kun je met zelfvertrouwen beginnen aan een opleiding of baan.

Lees verder

7 februari 2019

Stoelyoga bij een fysieke beperking

Yoga is goed voor je lichaam en geest. Als je een fysieke beperking hebt, zijn de bewegingen (te) moeilijk om te doen. Daarom is er Stoelyoga. Dit is makkelijker om te doen en geschikt als je een fysieke beperking hebt.

Lees verder

4 februari 2019

Aan de slag in de keuken

Speciaal voor Amsterdammers die een moeilijke positie op de arbeidsmarkt hebben, biedt Ludo Cultureel Centrum werkervaring-trajecten in de horeca. Een mooie manier om onder begeleiding werkervaring op te doen.

Lees verder

30 januari 2019

Dansles voor zestigplussers

Denk je dat dansen niets is voor ouderen? Bij Dance Connects laten ze zien dat dat onzin is. De danslessen zijn geschikt voor iedereen van 60 jaar en ouder. Ook als je geen ervaring hebt, slecht ter been bent of snel moe.

Lees verder

28 januari 2019

Tai Chi les voor kinderen

Bij Tai Chi maak je langzame vloeiende bewegingen. Dat heeft een positief effect op je lichaam en geest. Voor kinderen is Tai Chi heel geschikt. Ook kinderen met een beperking kunnen de lessen volgen.

Lees verder

21 januari 2019

Leer zwemmen met een beperking

Veel kinderen met een beperking kunnen wel leren zwemmen. Met wat meer individuele aandacht kunnen ze een zwemdiploma halen. De Oerbron biedt lessen voor kinderen met een beperking.

Lees verder

14 januari 2019

Ontdek je acteertalent op het toneel

Op het toneel kun je in de huid van iemand anders stappen. Bij Stichting Prisma kun je oefenen met toneelspelen en een echte voorstelling geven. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

10 januari 2019

Weerbaarheidstraining voor senioren

Veel ouderen zijn angstig op straat. Wil je je kunnen verdedigen en zelfverzekerder voelen? Doe dan mee aan de weerbaarheidstraining van Meer Bewegen Voor Ouderen.

Lees verder

7 januari 2019

Basketbal voor doven en slechthorenden

Ook met een fysieke beperking kun je sporten. Bij Sportclub Only Friends kun je bijvoorbeeld basketballen als je doof of slechthorend bent. Een sportvereniging waar je niet zielig bent en je iedere week lekker samen kunt sporten.

Lees verder
 1. 2019
 2. 2018
 3. 2017
 4. 2016
 5. 2015
 6. 2014
 7. 2013
 8. 2012
 9. 2011
 10. 2010
 11. 2009
 12. 2008
 13. 2007
 14. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support