De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdamse recepten verzameld

Amsterdam, donderdag 7 maart 2019

De Stadspas bestaat bijna 30 jaar. Om dat te vieren, verzamelt de gemeente Amsterdam de lekkerste recepten van haar inwoners in Amsterdam aan Tafel, een kookboek van en voor Amsterdammers. Wat is jouw beste recept? Deel het met de gemeente en wie weet wordt jouw recept opgenomen in dit kookboek.

Met het kookboek wil de gemeente gezonde, gemakkelijke en goedkope gerechten bij elkaar brengen. Van Amsterdamse uiensoep tot Indiase curry van aubergine (Baingan bharta), van vlees to vegan. Met het kookboek wil de gemeente laten zien dat je ook met weinig geld lekker en gezond kunt koken. Als het kookboek af is, kun je een gratis exemplaar ophalen bij de openbare bibliotheken in de stad.

Voorwaarden
Vind je dat je recept een plekje in het kookboek verdient? Je inzending hoeft slechts te voldoen aan deze drie voorwaarden:

-Het gaat om een lekker, gezond en goedkoop gerecht.

-De basis van het gerecht bestaat uit een (of meerdere) van de volgende ingrediënten: aardappel, aubergine, peulvruchten, broccoli, bloemkool, courgette, fruit, kool, paprika, pompoen, tomaat, witlof of wortel.

-Het gerecht is makkelijk te maken in een normale Amsterdamse keuken.

Mail je recept!
Mag jouw recept niet ontbreken in dit kookboek voor en door Amsterdammers? Mail je recept dan via het Receptformulier van Amsterdam aan Tafel. Dit kan tot en met 16 maart 2019. Voor vragen over of ideeën voor het kookboek kun je mailen naar info@amsterdamaantafel.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support