De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Leer brandschilderen

Amsterdam, dinsdag 12 november 2019

In deze cursus van Buurtwerkplaatsen leer je schilderen op een bijzondere manier. Bij brandschilderen schilder je namelijk op glas in plaats van doek. Ontdek nieuwe manieren om je creativiteit te uiten!

De cursus bestaat uit 8 lessen. De aankomende reeks start op 10 dec. en loopt t/m 11 feb. 2020. De lessen zijn op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 110. Dat is exclusief lidmaatschap à € 20,- per 3 maanden. Met stadspas betaal je € 99 voor de cursus. 

Schilder op glas
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek. Bij deze unieke cursus in Amsterdam leer je in 8 lessen schilderen op glas. De cursus is voor beginners en gevorderden. Ontdek je eigen talent en vooral het plezier in brandschilderen! Tijdens de lessen leer je alle facetten van het schilderen op glas, zodat je daarna de oven in de glaswerkplaats kunt blijven gebruiken om je eigen werk te maken, als je dat wilt.

Brandschilderen gebeurt met speciaal daarvoor bestemde verfpoeders, media en kwasten. Het wordt opgezet in 3 fasen:

  1. Contour: het opzetten van de lijnen.
  2. Grisaille: het opzetten van de schaduwpartij.
  3. Emaille: het aanbrengen van de kleuren. 


Verken de werkplaats en ateliers
Iedere cursist wordt tevens voor 3 maanden lid van de stichting Buurtwerkplaatsen. Met je lidmaatschap kun je (buiten de lestijden) op alle afdelingen kennismaken met hun vakgebied. Het is altijd mogelijk een kijkje te komen nemen in de ateliers en werkplaatsen voordat je lid wordt. 

Geef je creativiteit de ruimte en meld je aan voor deze cursus! 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support