De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

hulp bij je belastingaangifte

Amsterdam, maandag 4 maart 2019

Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. Voor veel mensen is dit verplicht. Je kunt tot 1 mei 2019 aangifte doen. Wil je hier graag hulp bij? Meld je dan aan tijdens een van de inloopspreekuren van Civic Amsterdam.

De inloopspreekuren zijn bedoeld voor wijkbewoners van de Indische Buurt of het Oostelijk Havengebied. Als je je aanmeldt tijdens een van de inloopspreekuren van de sociaal raadslieden krijg je gelijk een afspraak mee voor hulp bij het doen van je belastingaangifte. De spreekuren zijn op maandag van 13.00-15.00 uur bij Activiteitencentrum Vonk, Ambonplein 63 en op dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur bij het Wijkservicepunt Flevopoort, Kramatplantsoen 101h.

Wanneer aangifte doen?
Je moet aangifte doen als je hiervan een bericht hebt gekregen van de Belastingdienst. Heb je geen bericht gekregen, dan ben je meestal niet verplicht om aangifte te doen. Op de website van de Belastingdienst lees je wanneer je toch aangifte moet doen. Een niet-verplichte aangifte hoeft niet voor 1 mei verstuurd te zijn.

Voorwaarden voor deelname
Om deel te kunnen nemen, is het een voorwaarde dat je woont in de Indische Buurt of het Oostelijk Havengebied. Ook is het belangrijk dat je deze informatie meeneemt:
-je DigiD;
-je jaaropgaven over 2018;
-overzicht van andere inkomsten (bijv. als free-lancer of alphahulp);
-overzicht van bedragen die je in 2018 hebt terugbetaald aan werkgever of uitkeringsinstantie vanwege te veel ontvangen loon of uitkering (indien van toepassing);
-giften aan goede doelen die je in 2018 heeft gedaan (indien van toepassing);
-eventuele specifieke zorgkosten die je in 2018 hebt gemaakt, bijv. tandartskosten, medicijnen, dokterskosten etc. (let op!: het eigen risico wordt niet gezien als specifieke zorgkosten).

Samen met de sociaal raadslieden vul je je aangifte in met het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Zij controleren ook alles voordat je je aangifte verstuurd. Je zult ontdekken dat het invullen van je belastingaangifte helemaal niet zo moeilijk is als je misschien altijd hebt gedacht. Dus schroom niet en loop binnen tijdens de inloopspreekuren van de sociaal raadslieden van Civic!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support