De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Leer brandschilderen op glas

Amsterdam, donderdag 4 april 2019

Brandschilderen is een eeuwenoude glasschilder techniek waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Het klinkt moeilijk, maar Stichting Buurtwerkplaatsen leert het je in 8 lessen.

Loop je wel eens langs glas-in-lood ramen en denk je ‘dat wil ik ook maken’? Tijdens de cursus Brandschilderen op glas van Stichting Buurtwerkplaatsen leer je in 8 lessen de materialen en de technieken kennen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

speciale technieken
Brandschilderen is een proces waarbij verschillende verfpoeders en andere materialen in de oven in het glas worden gebrand. Bij ‘gewoon’ schilderen blijft de verf óp de ondergrond liggen.Je leert tijdens de cursus onder andere de drie fasen: Contour, Grisaille en emaille. Het opzetten van de lijnen heet Contour. Hiermee maak je de basis van je afbeelding. Het opzetten van de schaduwen noemen we Grisaille, hiermee breng je diepte aan in je kunstwerken. Als laatste breng je de kleuren aan, deze fase heet emaille. Tussendoor gaat het glas in de oven op een hele hoge temperatuur, zo hoog dat het glas een beetje zacht wordt, waardoor de verf en materialen in het glas kunnen zakken.

meedoen
Ben je enthousiast geworden na de cursus? Iedere cursist is automatisch drie maanden lid van Stichting Buurtwerkplaatsen. Als lid kun je buiten lestijden kennis maken met alle cursussen die zij aanbieden. Na afloop van de cursus Brandschilderen mag je ook nog eens de oven blijven gebruiken om je eigen kunstwerken te maken.De cursus Brandschilderen start op 16 april en vindt plaats op dinsdagmiddag, van 14:00 tot 16:30 uur.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Op de projectpagina vind je alle benodigde informatie om je aan te melden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support