De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

werken op een ecologische boerderij

Amsterdam, maandag 25 februari 2019

Lekker werken in de buitenlucht of de winkel, bezig zijn met techniek of horeca, bij ecologische boerderij De Boterbloem kan het allemaal. Een natuurlijke omgeving die uitnodigt tot leren en jezelf ontwikkelen.

Bij De Boterbloem werk je mee met de boer(in). Je doet activiteiten die er echt toe doen in een groep van maximaal acht deelnemers. Je kunt er op maandag tot en met woensdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur werken. Je krijgt een maaltijd en een vergoeding van € 4 per dagdeel bij arbeidsmatige dagbesteding. Voorwaarde is dat je toegang hebt tot de AWBZ zorg of bent verwezen door een organisatie.

Akkerbouw en moestuin
Bij De Boterbloem draait het vooral om akkerbouw en een grote moestuin. Voor de deelnemers vinden de activiteiten met name plaats in de grote ecologische moestuin. Daar zijn allerlei activiteiten, zoals het planten van gewassen, onkruid wieden, en oogsten. Daarnaast is er een winkel bij de boerderij, dus moeten er ook klanten worden ontvangen en geholpen.

Leren en ontwikkelen
De boerderij is een natuurlijke omgeving die uitnodigt tot leren. Je kunt erop allerlei gebieden jezelf leren ontwikkelen, van beter voor jezelf zorgen tot het verzorgen van dieren en oog hebben voor anderen. Er zijn duidelijke structuren binnen een overzichtelijke omgeving die je uitnodigt om aan de slag te gaan. Door in de gezonde buitenlucht actief te zijn, verbeter je je lichamelijke conditie en hoe je je voelt.

Naast het leren verzorgen van dieren en het groen, kun je ook andere vaardigheden leren. Je kunt je richten op technische vaardigheden (houtbewerking, schilderen, lassen), maar ook horeca- achtige vaardigheden (tussen de middag de maaltijd voorbereiden). Op de boerderij kun je weer een dagritme oppakken, je huis uit komen, arbeidsvaardigheden leren en weer zelfvertrouwen krijgen.

Lijkt het je wat om je vaardigheden te ontwikkelen en een werkritme op te bouwen in een mooie natuurlijke omgeving? Meld je dan aan bij Stichting Landzijde.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support