De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Leer zwemmen met een beperking

Amsterdam, maandag 21 januari 2019

Veel kinderen met een beperking kunnen wel leren zwemmen. Met wat meer individuele aandacht kunnen ze een zwemdiploma halen. De Oerbron biedt lessen voor kinderen met een beperking.

De lessen worden op woensdagmiddag gegeven in het therapiebad van het SportPlaza Mercator. Wil je zwemles als volwassene met een beperking? Neem dan even contact op met de Oerbron voor de mogelijkheden. 

Water helpt de ontwikkeling van kinderen met een beperking

Water is heel geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand om zich te leren bewegen, hun evenwichtsgevoel te ontwikkelen en te leren zwemmen. Je bent in het water namelijk minder zwaar en je kunt makkelijker bewegen. Oerbron geeft één op één begeleiding aan kinderen met een beperking. Dat kan een lichamelijke-, geestelijke-, visuele- of audiobeperking zijn. De zwemonderwijzers zijn bevoegd om les te geven aan kinderen van deze doelgroep.

Je kunt als ouder meezwemmen met je kind tijdens de lessen. Dat kan een ondersteuning zijn voor de verdere ontwikkeling van het kind. De lessen worden zo ingericht dat kinderen met een bepaalde beperking bij elkaar worden gezet. 

De zwemlessen van Oerbron zijn heel geschikt om de ontwikkeling van kinderen met een beperking te ondersteunen. Ook als volwassene kun je als je een beperking hebt bij Oerbron leren zwemmen. Bekijk voor meer informatie de pagina van deze activiteit.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support