De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

27 december 2013

Ontwikkel je eigen vrijwilligers portfolio

Met het project Duizend en één Kracht heeft de ABC Alliantie in Amsterdam West het portfoliotraject geïntroduceerd voor vrijwilligers die graag een leer-/ervaringstraject willen volgen. Je kunt gedurende je vrijwilligerswerk een ontwikkelingstraject doorlopen door goed te kijken naar je acties en werkzaamheden en deze bij te houden in een portfolio.

Lees verder

17 december 2013

Super Kerstactie bij Loenatix!

Deze maand ontvang je bij besteding van 35 euro of meer een echt Loenatix T-shirt cadeau. Je hebt keuze uit een ruime collectie van sweaters, jassen en shirts met nieuwe en unieke Loenatix prints. 

Lees verder

16 december 2013

Wheels2Sport

Mensen die zijn aangewezen op een rolstoel en die willen sporten, kunnen tijdelijk een sportrolstoel of een sporthandbike lenen per 1 januari 2014 bij de nieuwe uitleenservice Wheels2Sport. Zo wordt de drempel verlaagd voor mensen met een fysieke beperking om te gaan sporten

Lees verder

12 december 2013

Betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt voor jongeren

UWV en MEE Nederland gaan nauwer samenwerken om de kans op een passende baan voor jongeren met een arbeidsbeperking te vergroten. Het partnership moet onder meer zorgen voor een betere overgang van school naar werk en sluit daarmee goed aan op de beoogde invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015.

Lees verder

11 december 2013

Open dag: werk maken van eten

Als je van lekker eten houdt en je van eten graag iets bijzonders maakt, is een kijkje op de Open Dag van Keizer Culinair echt iets voor jou. Woensdag 18 december kun je komen kijken of je een nieuwe richting in je leven wilt inslaan. Wellicht werk je dan over een of twee jaar al als kok of gastheer/ gastvrouw.

Lees verder

10 december 2013

Miljard weg bij AWBZ: 900 banen geschrapt

Philadelphia Zorg gaat 900 banen schrappen vanwege veranderde wetgeving. Door verschuiving van AWBZ-geld van het rijk naar de gemeente moet Philadelphia flink bezuinigen. Philadelphia zal de komende jaren minder cliënten in de zorg begeleiden.
Philadelphia hoopt de komende jaren de overgebleven cliënten wel betere zorg te kunnen bieden. Wat de plannen precies voor Amsterdam betekenen is nog onbekend. 

Lees verder

6 december 2013

Boodschappenhulpen gezocht

De Huiskamerdienst van Nieuw Amstelrade zorgt nog tot het einde van dit jaar voor de wekelijkse boodschappen voor cliënten met niet aangeboren hersenletsel die geen mantelzorger hebben.
Vanaf 1 januari stopt die dienst en daarom is Nieuw Amstelrade op zoek naar vrijwilligers die 1x per week boodschappen willen doen voor deze groep.

Lees verder

6 december 2013

Nieuwsbrief Mee Amstel en Zaan

Lees in de nieuwsbrief  van Mee Amstel en Zaan over trainingen voor werk en het bezoek van staatsecretaris van Rijn aan het Mee-kantoor in Amsterdam. Tevens een item van MEE, die 10 keer 2 kaartjes weggeeft aan cliënten.

Lees verder

3 december 2013

Ook zo benieuwd hoe het met je gaat?

Meer dan 3 miljoen mensen hebben last van stress, somberheid of angst. 
Misschien wil je wel weten of jij zelf ook bij die groep hoort. Via de zelftest kun je zelf je eigen psychische gezondheid makkelijk en snel testen.

Lees verder

2 december 2013

Participatiemarkt recordaantal bezoekers kwam de markt op

Dat de Amsterdamse Participatiemarkt in een behoefte blijft voorzien werd wel duidelijk uit het enorme aantal bezoekers dat er dit jaar op afkwam. De 8e editie van de markt trok op 26 november in de Meervaart bijna 2300 bezoekers, een kleine 600 meer dan vorig jaar. Zij konden zich weer breed oriënteren maar ook gericht zoeken naar alle mogelijkheden op het gebied van leren, werken en doen. 

Lees verder

22 november 2013

Unieke expositie ‘art director of hair’ Don Asser in De Nieuwe Valerius

GGZ inGeest biedt onderdak aan een unieke fototentoonstelling van het werk van Don Asser. De expositie vind plaats in De Nieuwe Valerius, het in september geopende nieuwe academisch psychiatrische centrum in Amsterdam Buitenveldert.

Lees verder

20 november 2013

Meerderheid bezoekers Jekuntmeer.nl vindt passend aanbod

Jekuntmeer.nl wordt beoordeeld als een zeer goed en bruikbaar online matchingsplatform, blijkt na onderzoek onder de gebruikers van de site. De informatie die op Jekuntmeer.nl wordt aangeboden, is voor veel bezoekers belangrijk om zich te oriënteren op activiteiten. Ze vinden er informatie over specifieke activiteiten en maken keuzes over hun tijdsbesteding.

Lees verder

12 november 2013

15 november | BuurtBazaar Baarsjes

Kom vrijdag 15 november tussen 12.00 en 17.00 uur naar de BuurtBazaar in De Tagerijn en Coop MidWest. Deze bazaar is voor iedereen die meer wil doen met minder geld. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunt u zelfs genieten van een gratis lunch.

Lees verder

11 november 2013

De Havelaar weer open en feestelijke opening

De Havelaar is eindelijk weer open voor bezoekers. Er is lang op gewacht, maar het resultaat mag er zijn. De indeling van het pand is grondig veranderd en alles heeft een prachtige make-over gekregen. Blikvanger is de nieuwe bar en nieuwe keuken in de grote zaal en het keukenlokaal op de begane grond.

Lees verder

11 november 2013

Premier Rutte bezoekt Makkie

Op 2 oktober had een aantal deelnemers van Makkie de eer om premier Rutte het ruil -en beloningsmiddel in de Indische Buurt te laten zien. Makkie is een beloningsysteem in de Makassarpleinbuurt. Bewoners verdienen Makkies wanneer zij in opdracht van de buurt of andere bewoner of een aangesloten organisatie een klus verrichten.

Lees verder

11 november 2013

Maatjesproject `Samen in Amsterdam`

Eén op de elf Amsterdammers is zeer eenzaam. Veel voorkomende oorzaken zijn het verlies van een partner, een chronische ziekte, een lichamelijke beperking en/of het ontbreken van een sociaal netwerk. Het maatjesproject ‘Samen in Amsterdam’, een initiatief van het Rode Kruis Amsterdam, richt zich op het doorbreken en verlichten van gevoelens van sociale eenzaamheid.

Lees verder

4 november 2013

Opening van de Honingraat

Hoera! De Honingraat gaat open. Bij deze nieuwe hotspot van Slotermeer aan de Slotermeerlaan 103, kun je voortaan heerlijke cappuccino’s drinken, alle kranten lezen, een sportles volgen of een creatieve workshop organiseren. 

Lees verder

31 oktober 2013

Theaterproductie `met het oog op zorgen`

Op zaterdag 12 oktober is in in theater De Ruimte in de Cliffordstudio een serie voorstellingen van "Met het oog op zorgen" gestart. Er komen veel veranderingen in de zorg. De gemeente wordt verantwoordelijk voor begeleiding, verzorging en ondersteuning van mensen met een beperking. Dit geldt voor ouderen maar ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening. Maar wat betekent dat voor bewoners van Amsterdam?

Lees verder

29 oktober 2013

Meld je nu aan voor de Talentenbox

De Talentenbox is nog op zoek naar deelnemers. De Talentenbox van Stichting Impuls is sinds 2010 een succesvol project die allochtone vrouwen uit Nieuw- West op weg naar werk helpt. De Talentenbox biedt allochtone vrouwen de kans om werkervaring op te doen door middel van een stage bij een plek waar ze graag zouden willen werken. De volgende groep start in november 2013.

Lees verder

29 oktober 2013

Eén Amsterdamse pgb-regeling voor jeugd- en volwassenenzorg

Amsterdam krijgt één algemene Amsterdamse pgb-regeling voor zowel jeugd- als volwassenenzorg. Als vanaf 1 januari 2015 de herziene WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet van kracht worden, kunnen Amsterdammers die dat willen deze zorg zelf via een Persoons gebonden budget (pgb) regelen. Het College van B&W heeft ingestemd met deze uniforme regeling.

Lees verder

29 oktober 2013

Life Coach

Het project Life Coach biedt individuele ondersteuning aan mensen met een chronische ziekte of functiebeperking bij het omgaan met persoonlijke, praktische en sociale belemmeringen. De ondersteuning vindt plaats in de vorm van coaching door ervaringsdeskundigen. Voor een deel van de beoogde doelgroep is het verlies van begeleiding als gevolg van de AWBZ-pakketmaatregel de aanleiding om lifecoaching aan te bieden.

Lees verder

25 oktober 2013

Vrijwilligersvacature Community Manager

HVO Querido/SCIP  is voor een educatie project, ervaringswijzer/leernetwerk in samenwerking met de open universiteit, op zoek naar een vrijwilliger die de functie van community manager wil gaan vervullen voor een aantal uren per week. 

Lees verder

22 oktober 2013

Het Amsterdams Makelpunt

Cliëntenbelang Amsterdam en Zorgbelang Noord-Holland voeren sinds 1 april 2012 het project `Makelen in ervaringsdeskundigheid` uit. In het kader van dat project heeft Cliëntenbelang Amsterdam het Amsterdams Makelpunt opgericht. Makelen is in dit geval het verbinden van vraag en aanbod van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en het onderwijs.

Lees verder
zoiizo de gratis online buurtmarktplaats van Zuidoost

17 oktober 2013

Nieuwe website zoiizo: de gratis buurtmarktplaats van Zuidoost

Hulp nodig of juist een ander ergens mee helpen in Zuidoost? Ga dan naar zoiizo.nl (spreek uit als ‘sowieso’). Dit is een nieuwe website waar u hulp kunt zoeken of iets kunt aanbieden in uw buurt. Kom in contact en help een ander, of wordt zelf geholpen. In het meest kleurrijke gebied in Amsterdam met ruim 150 culturen wil zoiizo het voor iedereen makkelijker maken om hulp te zoeken of aan te bieden.

Lees verder

15 oktober 2013

Kick-off Leernetwerk voor Ervaringsdeskundigen

Wil je je als ervaringsdeskundige verder professionaliseren? Wil je daarbij meer mogelijkheden als via het huidige onderwijsaanbod? Wil je samenwerken met mensen die je anders niet zou ontmoeten. Makkelijk vanuit huis wanneer het jou uitkomt? Dat kan vanaf nu op het leernetwerk voor ervaringsdeskundigen. Het leernetwerk is een digitale leeromgeving, een ontmoetingspunt waar discussie en kennisuitwisseling plaatsvinden. Er zullen via het leernetwerk ook online cursussen worden gegeven. Op vrijdag 4 oktober was de kick-off van het leernetwerk.

Lees verder

15 oktober 2013

Uitreiking Amsterdamse Pluim

Dinsdag 26 november wordt weer de Amsterdamse Pluim uitgereikt aan drie sportorganisaties met een aanbod voor mensen met een beperking of een chronische ziekte. Dit jaar is naast de Pluim een themaprijs te winnen, de GGz-prijs. De genomineerden voor de Pluim zijn inmiddels bekend!

Lees verder

15 oktober 2013

10 oktober: Vrouw en Vaart bestaat tien jaar

Donderdag 10 oktober 2013 bestaat Vrouw en Vaart tien jaar. Dit wordt feestelijk gevierd met een bijzonder programma. Tijdens de bijeenkomst nemen de vrouwen van Vrouw en Vaart de bezoekers mee in de geschiedenis, het heden en de toekomst van emancipatie, vrouwencentra en de rol van Vrouw en Vaart in het bijzonder. Daarna vertellen vrouwen wat Vrouw en Vaart voor hen betekent.

Lees verder

14 oktober 2013

18 oktober: Repair Cafe Oud-West

Weggooien? Mooi niet! Gun uw kapotte spullen een 2e kans; dat is beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Actieve buurtbewoners zetten zich in om u te helpen. U bent van harte welkom met naai- en verstelklussen, fietsen, kapotte spullen van thuis, kleine elektrische apparaten, speelgoed enz. U kunt zelf of met een reparateur proberen de spullen weer te maken en te leren repareren.

Lees verder

4 oktober 2013

Vrij Uit de uitgaansavond

De uitgaansavond van de Buurtboerderij!Iedere vrijdagavond worden nieuwe, spannende  en uitdagende avonden georganiseerd waar veel te beleven valt. Centraal staat het ontmoeten van andere culturen en nieuwe mensen tijdens live muziek, festivals en dansfeesten. Voorafgaand met elkaar eten kan voor € 5,- voor drie gangen.

Lees verder

1 oktober 2013

9 oktober: Officiele opening Huis van de Wijk en OBA op Waterlandplein

Op woensdag 9 oktober vindt de opening plaats van de Openbare Bibliotheek en het Huis van de Wijk in Nieuwendam. Het Waterlandplein is de afgelopen jaren geheel vernieuwd. Recent hebben de bibliotheek, het Huis van de Wijk en de winkels hun deuren geopend voor publiek. Dit willen ze graag vieren.

Lees verder

20 september 2013

27 september: Opening winkel Iambe

U i t n o d i g i n g
Na een intensieve periode van verbouwen van de Iambe bakkerij en inrichten van de nieuwe winkel en textielwerkplaats is het tijd voor een feestje. Op vrijdag 27 september van 14:00 - 16:00 uur opent Iambe officieel en feestelijk de nieuwe locatie op de Bilderdijkstraat 143.

Lees verder

17 september 2013

Banner Frank

Leuk leuk! De grote staande Frank banner is binnen. Zo kan ons boegbeeld voortaan mee naar beurzen en markten. Door zijn grootte trekt hij flink de aandacht en wie wil kan met hem op de foto.

Weten wat Frank allemaal meemaakt? Kijk dan ook eens naar zijn filmpje.

Lees verder

17 september 2013

26 en 27 oktober: eerste #geluksroute020 in Amsterdam Oost

De uitnodiging van de Geluksroute is heel simpel: waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Dat is een uitnodiging voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, kunst, muziek, je als ondernemer jouw droom wilt delen. Het kan allemaal. Ook een hele filosofische uitwisseling over of geluk überhaupt “ergens” door komt, of dat je het gewoon wel/niet bent, het maakt niet uit. Geluk delen brengt al meer geluk te weeg.

Lees verder

10 september 2013

14 september: Jubileumfeest Straatpastoraat

Met een groot feest viert het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie Amsterdam zaterdag 14 september zijn tienjarig bestaan. Mensen bekend met het leven op straat, hulpverleners, politie, mensen uit de politiek, vrienden en voorbijgangers: iedereen is welkom op dit feest, dat de dak- en thuislozen van het Straatpastoraat aanbieden op het Beursplein, van 15.30 tot 17.30 uur.

Lees verder

6 september 2013

11 september: Eigenwijks 55 jaar

Eigenwijks is 55 jaar en iedereen is uitgenodigd om het mee te vieren! Een mooi moment voor ontmoeting, debat en plezier. Hieronder vindt u het programma voor de dag.

Lees verder

6 september 2013

Langste eettafel

In de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot 5 oktober 2013, organiseert Coalitie Erbij de ‘Langste Eettafel van Nederland’. De Langste Eettafel is een terugkerend evenement met als doel om mensen op een gezellige manier met elkaar kennis te laten maken en het onderwerp eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Door alle tafels aan te melden en te verbinden vormen we symbolisch de Langste Eettafel van Nederland. Vorig jaar hebben we een eettafel van 12,5 km gerealiseerd maar dit jaar gaan we voor een langere tafel! Wij kunnen uw hulp goed gebruiken om de Langste Eettafel 2013 tot een succes te maken. Helpt u mee?

Lees verder

6 september 2013

Elke vrijdag kortingsactie bij Colors

Elke vrijdag kan je bij de kaarsenmakerijwinkel Colors voor € 10,- een hele tas kaarsen kopen. Je mag zelf de kaarsen uitzoeken. In de winkel Colors worden de kaarsen verkocht die gemaakt worden in de kaarsenmakerij.

Lees verder

4 september 2013

Hokjesdating

Nederland heeft er een nieuwe datingsite bij. Voor een unieke doelgroep en een unieke nieuwe markt. Hedwich van der Goot, eigenaar van Goot4u, startende ondernemer uit Leeuwarden heeft een datingsite voor mensen met en zonder een beperking ontwikkeld.

Lees verder

3 september 2013

3 oktober: Verbindingsfestival

Op donderdag 3 oktober organiseert De Regenboog Groep Het Groot Amsterdams Verbindingsfestival. Een informatief festival met een ruig randje. Precies zoals je gewend bent van De Regenboog Groep. Er zijn o.a. workshops, er is een lezing over actief burgerschap en er is een debat waarin verschillende meningen over verbinding aan de orde komen. 

Lees verder

1 september 2013

Taalfestivals in Week van Alfabetisering

Wilt u beter Nederlands leren spreken?
Zoekt u werk en is de taal een probleem?
Of wilt u zelf juist taalles geven?
Kom dan naar het Taalfestival in West, Oost of Noord!

Lees verder

30 augustus 2013

Laat je mening horen en win een etentje

We willen graag weten wat je van Jekuntmeer.nl vindt. Daarom staat er momenteel een vragenlijst online. Onder alle ingevulde vragenlijsten verloten we een etentje bij een van de restaurants die op Jekuntmeer.nl staan! Het invullen van de vragenlijst duurt 10-15 minuten. Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan.

Lees verder

27 augustus 2013

Vragen over ervaringsdeskundigheid?

De organisatie Roads krijgt veel vragen van cliënten over hoe zij hun ervaringsdeskundigheid kunnen inzetten. De achtergrond van deze vragen is erg uiteenlopend: het gaat zowel over werk- als opleidingsmogelijkheden. Dit is voor Roads aanleiding geweest om alle kennis en informatie op één plek te verzamelen en het Expertisepunt Ervaringsdeskundigheid op te zetten.

Lees verder

23 augustus 2013

Taalfestivals

Kom op 7, 12,of 13 september naar de Taalfestivals bij u in de buurt  als u beter Nederlands  wilt leren spreken, lezen of schrijven en wat meer wilt weten over Nederland en de Nederlandse samenleving.


Lees verder

21 augustus 2013

Win een Brood!

Ken je Frank al?...Frank is op dit moment aan het werk in een van de vele activiteiten die je kunt vinden op onze website. Kijk op onze Facebookpagina en win een brood naar keuze uit de winkel waar hij zich bevind!

Lees verder

21 augustus 2013

Kennen jullie Frank al?

Ken je Frank al? Hij is laaiend enthousiast over jekuntmeer. Eerst had hij niets te doen en was niet blij. Hij is op jekuntmeer gaan zoeken wat hij daaraan kon doen. Nu werkt hij in een winkel, komt regelmatig in het park en is helemaal in zijn element.

Lees verder

9 augustus 2013

20 jaar enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor jonge gezinnen!

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het eerste Home-Start gezin de deur opende voor de eerste Home-Start vrijwilliger. In Amsterdam werken inmiddels meer dan 100 vrijwilligers voor Home-Start. De vrijwilligers bieden vriendschap, steun en praktische hulp aan jonge gezinnen met jonge kinderen die een tijdje een steuntje in de rug nodig hebben.

Lees verder

6 augustus 2013

ACC Singel is verhuisd en heet nu ACC West

Na ruim 12 jaar aan het Singel te hebben vertoefd, is ACC-Singel inmiddels verhuisd naar de CornelisDirkszstraat 27-3, waar ze samen zitten met andere SCIP projecten (computermuziek DigiVibes, hardware en reparatie LoginPC, De Eetkamer en uitgeverij Tobi Vroegh), in het nieuwe SCIP-gebouw op de rand van Oud-West en Bos en Lommer in de buurt "De Krommerdt", vlakbij de bocht in de Admiraal de Ruijterweg.

Lees verder

26 juli 2013

Iambe start nieuwe winkel aan de Bilderdijkstraat

Iambe biedt op drie locaties dagbesteding en stagemogelijkheid aan jongeren met een verstandelijke beperking in stadsdeel de Pijp en Oud-West in Amsterdam.

Lees verder

11 juli 2013

Het Burennetwerk koppelt buren aan elkaar om te helpen

Om hulp vragen is niet altijd makkelijk. Toch zijn er vaak mensen die u willen helpen als zij zouden weten dat u hulp nodig heeft. Het kan gaan om een klusje in huis of in de tuin, maar ook om het doen van een boodschap, begeleiding naar de dokter, gewoon een kopje koffie drinken of het maken van een wandeling.

Lees verder

6 juli 2013

Amsterdam Zuidoost en Amsterdam dames winnen Dutch Street Cup 2013

Amsterdam Dames en herenteam Amsterdam Zuidoost zullen ons land vertegenwoordigen op de Homeless World Cup die dit jaar van 10 tot 18 augustus in Poznan in Polen plaats vindt. Amsterdam Dames wonnen de uit 8 teams bestaande damescompetitie na een spannende finale van Noord Veluwe, Amsterdam  Zuidoost liet op de slotdag de tien hoogst geklasseerde herenteams achter zich door in de finale Cambuur Leeuwarden te verslaan. “ Een droom is uitgekomen”, verzuchten de aanvoerders van de Amsterdamse teams. “ Hier hebben we het hele jaar voor gewerkt door te trainen, aan lokale Dutch Street Cup toernooien mee te doen en ritme en structuur op te doen."

Lees verder

28 juni 2013

Eénpersoonsrestaurant `Eenmaal` opent in West

Het eerste éénpersoonsrestaurant ter wereld opent op 27 juni in de Kolenkitbuurt in stadsdeel West. Bij éénpersoonsrestaurant ‘Eenmaal’ aan de Bos en Lommerweg 361, kun je genieten van een vier-gangen diner, maar er mag maar één persoon per tafel dineren.

Lees verder

26 juni 2013

House warming party Scip

Scip is verhuisd. Daarom nodigen zij de buren uit voor een housewarming. Op 4 juli van 16.30-19.00 uur kunt u de projecten van Scip bekijken en een glaasje komen drinken op de nieuwe locatie.

Lees verder

25 juni 2013

Samen fit Ouderen in Amsterdam Zuid met Actenz

Een betere conditie, meer energie en een gezondere leefstijl. Wie ook toe is aan een actiever leven met meer lichaamsbeweging, maar daarbij ondersteuning kan gebruiken, kan bij Actenz terecht voor de cursus Samen fit 55+. In uw eentje valt het vaak niet mee de eerste stap te zetten naar een actiever leven. Actenz helpt u daarbij.

Lees verder

24 juni 2013

Loenatique zoekt jou!

Loenatique heeft een gelegenheid om een aantal gemotiveerde dames of heren die op zoek zijn naar dagbesteding een plek te bieden. Niet alleen creatieveling heten we welkom, ook goede verkopers hebben we nodig en deelnemers die de website actueel kunnen houden. Speciaal zijn we op zoek naar deelnemers die willen leren werken op de borduurmachine.

Lees verder

20 juni 2013

Genomineerden Amsterdamse Pluim bekend

De Amsterdamse Pluim is een jaarlijkse prijs voor Amsterdamse sportorganisaties die zich in het bijzonder onderscheiden op het gebied van sporten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De prijs bestaat sinds 2009 en heeft als doel het stimuleren van sporten in het algemeen en geïntegreerd sporten in het bijzonder. Een visitatiecommissie van ervaringsdeskundigen bezoekt elk jaar de genomineerden en brengt hierover verslag uit. De stem van de visitatiecommissie is doorslaggevend bij het bepalen van de winnaars.

Lees verder

19 juni 2013

Dutch Street Cup 2013 finaleweekend

De landelijke straatvoetbalcompetitie voor cliënten uit de Maatschappelijke Opvang is dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Stichting Life Goals.  Dit seizoen hebben maar liefst 39 teams (31 heren- en 8 damesteams) uit 21 steden in Nederland zich ingeschreven. Aan het eind van het seizoen zal blijken welk heren- en welk damesteam zich Nederlands kampioen mag noemen. Deze teams zullen Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup (HWC) in augustus in Poznan (Polen).

Lees verder

14 juni 2013

Niet Normaal Lekker eten & drinken dagen 24-29 juni

Amsterdamse Sociaal ondernemers in de horeca slaan handen ineen tijdens de Niet Normaal Lekker eten & drinken dagen van 24 t/m 29 juni. Zeventien sociale firma’s geven je een kijkje in de keuken. Je kunt (h)eerlijk eten en drinken op bijzondere locaties in de stad. Goede koks, ambachtelijk bereide maaltijden, met zorg bereid. 

Lees verder

12 juni 2013

Oproep: onderzoek (zorg)vrijwilligers 2013

Amsterdam is blij met en trots op haar (zorg)vrijwilligers en mantelzorgers. Vandaar dat een aantal partijen de handen ineen slaat om te onderzoeken wat jij nodig hebt om dit te kunnen blijven doen.

Lees verder

7 juni 2013

ACTIVITEITENTOUR DOOR OOST | 27 juni

Op donderdag 27 juni organiseert Dynamo een activiteitentour door Amsterdam Oost, met de nadruk op wijken Transvaal en Watergraafsmeer.

Lees verder

5 juni 2013

Straatvogels openen Opbeurbalie

Heeft een bekende van je een dipje, een gebroken hart, een weggelopen poes, een gecrashte computer? Je kan online een OpbeurBon kopen die toegang geeft tot de Opbeurbalie. De bon kost 3 euro en geeft recht op een opbeurend gesprek van 10 minuten met één van de daklozen van de Opbeurbalie. De Opbeurbalie is een online balie waar mensen per Skype verbinding mee kunnen krijgen.

Lees verder

3 juni 2013

Vrijwilligers Academie Zuid

De VA-Zuid is er voor en door vrijwilligers. Hier vind je trainingen, workshops en masterclasses die jou helpen bij het uitvoeren van je vrijwilligerswerk. Er worden zoveel mogelijk handvatten gegeven! 

De VA-Zuid is te vergelijken met een kennismarktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen en elkaar versterken. Met de trainingen wordt beoogd zoveel mogelijk in te spelen inspelen op de vragen en behoeften die bij vrijwilligers leven!

Lees verder

1 juni 2013

De Talentenbeurs: zoeken, vinden en meteen afspreken | 20 juni

Stadsdeel West organiseert samen met de ABC Alliantie de eerste Talentenbeurs, op donderdag 20 juni a.s. in De Nieuwe Liefde. Bewoners van het stadsdeel die op zoek zijn naar manieren om nuttige (werk)ervaring op te doen en graag hun netwerk willen vergroten, kunnen er direct ‘zaken doen’ met allerlei organisaties en bedrijven uit het stadsdeel. 

Lees verder

31 mei 2013

Klussers, reparateurs, gastvrouw/heer opgelet!

Repair Café Amsterdam Oud West zoekt bewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en om hun kennis te delen met buurtgenoten. Vooral mensen die handig zijn met: kleding/textiel, elektrische apparaten of meubels/houten voorwerpen.  
Daarnaast zoeken we mensen die tijdens het Repair Café als gastheer/gastvrouw aanspreekpunt willen zijn voor bezoekers en reparateurs.

Lees verder

31 mei 2013

Oefenen met taal, rekenen, rijles of de computer via de Open leerschool

Het Open Leercentrum is een gratis website voor iedereen die iets wil leren. Op de website vindt u veel informatie en oefeningen, en ook veel links naar andere websites met gratis lesmateriaal. Wilt u iets leren? Bijvoorbeeld: Een taal? Nederlands leren? Oefenen voor het inburgeringsexamen? Hoe werkt een computer? En wat kan je allemaal doen op een computer? Hoe maak je een e-mail adres? Hoe kan je veilig internetbankieren? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Theorie rijbewijs oefenen? En er zijn nog veel meer mogelijheden.

Lees verder

28 mei 2013

Kijken, doen, leren en genieten op de open dag van de Vrouwenacademie West | 9 juni

Op zondag 9 juni bruist Buurthuis De Horizon van de activiteiten. De VrouwenAcademie West (VAW) houdt open dag! Iedere vrouw uit West is welkom. Voor workshops over werk en inkomen, wonen, opvoeden en gezondheid. Maar ook om te komen genieten van gezichtsbehandelingen, zumba, lekker eten en muziek. En op alle vragen komt een antwoord. Of het nu gaat over het invullen van formulieren op internet, het vinden van een geschikte huurwoning of scholings- en hulpvragen, op de informatiemarkt wordt iedereen wijzer.

Lees verder

24 mei 2013

Gezocht: vrijwilligers voor visitatiecommissie Amsterdamse Pluim

Clientenbelang is op zoek naar mensen met een ggz achtergrond of ervaringen in de ggz die het leuk vinden en tijd hebben om deel te nemen aan de visitatiecommissie van de Amsterdamse Pluim.

Lees verder

24 mei 2013

Er is nog plaats op de opleidingen van de Werkleerschool

Je wilt dolgraag leren en werken. Je wilt je verder ontwikkelen. Je grootste droom is om een MBO diploma te halen in de horeca, facilitaire dienstverlening of detailhandel. Je wordt alleen enigszins beperkt omdat je last hebt  van psychische problemen. Daardoor ben je misschien sneller afgeleid, kun je je soms slecht concentreren of heb je net wat meer persoonlijke aandacht nodig. Voor mensen zoals jij verzorgt de Werkleerschool Amsterdam in samenwerking met het ROC van Amsterdam kleinschalig onderwijs met extra begeleiding en aangepaste modules. Ook jij kunt dus een erkende vakopleiding volgen in combinatie met een stageplaats bij een erkend leerbedrijf. Richt je op je toekomst en meld je aan. Je bent bij ons meer dan welkom!

Lees verder

24 mei 2013

Aanmelding voor Themaprijs GGZ van de Amsterdamse Pluim 2013

Sport en bewegen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Sport verbindt, geeft mensen zelfvertrouwen en is natuurlijk goed voor de gezondheid! Mensen met beperkingen, fysiek of psychisch, sporten helaas nog veel minder dan mensen zonder een beperking, terwijl het juist deze doelgroep zoveel extra voordelen op kan leveren.

Lees verder

24 mei 2013

Nieuw: buurtfietswerkplaats

Fietsketting eraf, lekke band of een kapot achterlicht? Kom langs voor reparatie bij Upcycles: de buurt­fietswerkplaats van de Transvaalbuurt.

Lees verder

24 mei 2013

Blikopener voortaan gratis!

Dynamo biedt al enkele jaren de computerdienst Blikopener aan. Bewoners van Amsterdam Oost die door fysieke beperkingen aan huis gebonden zijn, kunnen door vrijwilligers thuis bezocht worden voor computerles op maat. Onze vrijwilligers komen steeds meer klanten tegen voor wie de financiële bijdrage van 2,50 per keer een probleem is, door de stijgende lasten juist voor deze groep. De vrijwilligers willen daarom de dienst voortaan gratis aan gaan bieden, met in principe een maximum van 5 bezoeken per bewoner.

Lees verder

21 mei 2013

Social return: groepsstage in het Amsterdamse Bos

Donderdag 25 april jl. namen vijf jongens van het project School2Work deel aan de renovatiewerkzaamheden van brug 527 in het Amsterdamse Bos. In het kader van Social Return verzorgde aannemingsbedrijf Gebroeders Schouls BV uit Leiden een stageprogramma voor de jongens.

Lees verder

17 mei 2013

SIRE zoekt mensen die psychische klachten hebben of hebben gehad

Heb jij een psychische ziekte, of heb je die gehad? Dan heb je waarschijnlijk ook te maken met het onderwerp voor een nieuwe SIRE-campagne: het stigma waar veel mensen met een psychische ziekte mee te maken krijgen.

Lees verder

14 mei 2013

Sociale kaart toer in de Pijp | 23 mei

Op 23 mei organiseren de Wijkpost voor Ouderen de Pijp en Wijkcentrum Ceintuur een training voor (zorg) vrijwilligers. Er zijn talloze initiatieven, ontmoetingsplekken en hulporganisaties in de Pijp, maar wat doen ze precies en waar zitten ze? Een kijkje in de keuken bij een groot aantal van deze plekken.

Lees verder

8 mei 2013

Dutch Street Cup komend weekeinde in Zuidoost

Lees verder

3 mei 2013

Kick off Buurtberichten | 7 mei

Wil jij in de spotlights staan? Op 7 mei is de KICK OFF van `Buurtberichten`! Buurtberichten is een  prachtig samenwerkingsproject van Stichting Prisma, Cordaan, Muzenis en ABC West: community theater, een voorstelling die in Muzenis/Cliffordstudio`s gemaakt en gespeeld gaat worden.

Lees verder

23 april 2013

Ondek je talenten bij de Gouden mannen

Stichting Kantara-Brug organiseert het project Gouden Mannen. Het project bestaat uit een aantal cursussen, waarbij u door middel van leerzame trainingen en met persoonlijke begeleiding aan de slag gaat om uw talenten en kwaliteiten te verbreden.

Lees verder

22 april 2013

Kinder coaches gezocht

Met de overgang naar de middelbare school verandert er heel veel. Het is een spannende periode voor kinderen. Voor ons coachingsproject zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen (vanaf 20 jaar) die 1 keer per week een uur lang een `kansarm` kind willen helpen met hun schoolwerk maar ook om leuke dingen mee te doen zoals koekjes bakken, potje voetbal spelen of thee drinken.

Lees verder

18 april 2013

Voorlichtingsbijeenkomst over Sociaal loket | 25 april

Heel veel mensen weten nog niet helemaal waar zij recht op hebben en waar ze voor hulp en ondersteuning kunnen aankloppen. Steunmannen West organiseert in samenwerking met ABC Alliantie op donderdag 25 april om 15 uur (inloop vanaf 14.30 uur) een voorlichtingsbijeenkomst.

Lees verder

12 april 2013

Vacature bij Loenatix Shop

Voor onze winkel zijn wij op zoek naar mensen die een leuke en creatieve dagbesteding. Wij zoeken mensen die creatief zijn, met kassa/geld kunnen omgaan, klantvriendelijk en representatief eruitzien. Wij bieden een leuke dagbesteding met veel uitdaging en ruimte voor creatieve input.

Lees verder

10 april 2013

Vrijheidsmaaltijd op 5 mei

De Vrijheidsmaaltijd is samen eten op Bevrijdingsdag, de dag dat we onze vrijheid vieren en stilstaan bij hoe we die georganiseerd hebben. De Vrijheidsmaaltijd is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Amsterdam. In 2012 deden ruim honderd podia en restaurants mee. In 2013, tijdens de tweede editie van de Vrijheidsmaaltijden in de stad zijn er maar liefst 200 podia, musea, organisaties en restaurants doen mee. Zo organiseert Het Parool i.s.m. AT5, RTV-NH en de AVRO een Vrijheidsmaaltijd in het Vondelpark paviljoen in aanbouw. De Nieuwe Liefde, Potgieter en Tetterode brengen een maaltijd met Verzetspoëzie & film.

Lees verder

5 april 2013

Repair Café in de Horizon | 28 april

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! ABC Alliantie organiseert op 28 april 2013 weer een Repair Café.

Lees verder

25 maart 2013

Open dag Werkleerschool Amsterdam op wo 17 april

De Werkleerschool is er voor mensen die vanwege psychische problemen of beperkingen van vergelijkbare aard niet eerder zijn toegekomen aan een beroepsopleiding. De school richt zich op mensen die (weer) aan het werk zijn gegaan of van  plan zijn dat te gaan doen, en daarnaast een praktijkopleiding willen volgen. Op woensdag 17 april aanstaande is er een open dag van de Werkleerschool Amsterdam.

Lees verder

25 maart 2013

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam

The Homeless World cup wordt in 2015 gehouden in Amsterdam. Dat maakte president Mel Young van de Homeless World Cup 15 maart bekend.De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Het evenement is in 2003 ontstaan en is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een mondiaal evenement met 70 deelnemende landen. Het doel van de Homeless World Cup is om kwetsbare mensen via sport te betrekken bij de samenleving. De Homeless World Cup 2015 wordt georganiseerd door Stichting Life Goals die sinds 2008 onder meer de Dutch Street Cup organiseert, de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen.

Lees verder

21 maart 2013

Ontwikkelingen bij Jekuntmeer.nl

De website www.jekuntmeer.nl is voortdurend in ontwikkeling. Zo spelen we in vragen en verwachtingen van de gebruikers van de website. Op dit moment zijn we bezig met een paar veranderingen waar we je graag wat meer over willen vertellen. Zo zijn we bezig met nieuwe manieren van zoeken (met een filter en op een kaart) en gaan we een mogelijkheid inbouwen om in te loggen op Jekuntmeer.nl en zo zoekopdrachten en favoriete activiteiten op te kunnen slaan.

Lees verder

19 maart 2013

Makkie

Makkie is een systeem waarbij je elkaar helpt en voor elkaar diensten kunt verrichten en in ruil hiervoor kun je weer een dienst ontvangen van een ander. Makkie is een succesvol programma dat vorig jaar in de Indische Buurt is begonnen.

Lees verder

18 maart 2013

Voorlichtingsbijeenkomst Dutch Career Cup

Op 3 april aanstaande is er een voorlichtingsbijeenkomst over de Dutch Career Cup. De Dutch Career Cup (DCC) is een landelijk voetbal / re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Binnen dit programma doe je aan voetbal én helpt de voetbalclub je met hun faciliteiten en contacten en re-integratieactiviteiten om een passende baan te vinden. De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden in het kader van twee DCC teams die worden geformeerd bij Ajax.

Lees verder

14 maart 2013

Ecovriendelijk Meubelontwerpen voor jongeren

JonkDesign verzorgt voor jongeren tussen 18 en 25 jaar workshops ecovriendelijk meubelmaken. Daarmee willen ze een stoere bewuste stap bieden naar mogelijke nieuwe verdiensten. De workshops zijn voor jongeren die zich willen oriënteren op een nieuw vakgebied, de arbeidsmarkt of een beroepsopleiding. Maar ook voor niet-werkenden of parttimers die een uitdagende hobby zoeken.

Lees verder

13 maart 2013

Video impressie Amsterdamse Participatiemarkt 2012

Op het kantoor van Stichting De Omslag en Jekuntmeer.nl zijn de voorbereidingen voor de Participatiemarkt 2013 alweer gestart. Die zal plaatsvinden op 26 november in De Meervaart.

Graag blikken we met jullie terug op de 2012 editie van dit gezellige en leuke evenement. Het filmpje waarin we terugblikken is gemaakt door Zorgvideos, het filmpje is hier te bekijken.

Lees verder

12 maart 2013

VA-Zuid: de eerste kennismarktplaats voor vrijwilligers

Vrijwilligersacademie Amsterdam-Zuid organiseert trainingen, workshops en lezingen. Het is een platform voor het uitwisselen van kennis voor vrijwilligers in zorg en welzijn. Vanaf vandaag gebeurt dit met behulp van een digitaal platform. Via de website ruilen we kennis met elkaar.

Lees verder

9 maart 2013

Bewoners actief bij Lucas Community

Op zaterdag 9 februari opende stadsdeelwethouder Jesse Bos (Zorg en Welzijn) samen met stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud de Lucas Community aan de Notweg 32 in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West. De Lucas Community is gevestigd in het voormalig leegstaande gebouw van de St. Lucas basisschool en heeft nu een nieuwe functie als bruisende broedplaats voor en door de buurt  gekregen.

Lees verder

6 maart 2013

Gratis naar de film in EYE voor houders Voedselbankpas

Houders van een Voedselbank-pas kunnen op vertoon van deze pas overdag gratis naar een film naar keuze in EYE. De pas geeft ook gratis toegang tot de tentoonstelling in EYE. Het uitgangspunt van Voedselbank Cultuur is niet anders dan die van de Voedselbank zelf; wat over is, wordt gratis ter beschikking gesteld.

Lees verder

4 maart 2013

RIBW Alliantieprijs

Dit jaar wordt voor de 5de keer het RIBW-evenement gehouden.De RIBW’s zijn er voor mensen met psychische of psychosociale problemen, die gebaat zijn bij professionele begeleiding en goede woonvoorzieningen. De trofee is voor de RIBW die op de meest overtuigende wijze kan laten zien hoe hun cliënten bijdragen aan hun omgeving en bovendien op inspirerende wijze aantoont hoe zij hun cliënten daarbij begeleiden. Er zijn tien finalisten waarvan 2 genomineerden uit Amsterdam die meedoen! Het gaat om uitgeverij Tobi Vroegh van HVOQuerido/SCIP en om de Dienstenwinkel voor de buurt van Cordaan uit Amsterdam-Noord.

Lees verder

25 februari 2013

Nationale Sportweek

Van 20 april tot en met 27 april 2013 wordt de Nationale Sportweek weer gehouden. Er zijn nog veel mensen met een beperking die nog niet goed op de hoogte zijn van het sportaanbod. De Nationale Sportweek vraagt aanbieders van sportacitiviteiten tijdens de sportweek een gratis activiteit te organiseren om hen te laten kennismaken.

Lees verder

22 februari 2013

Warm Hart

Op vrijdag 1 maart 2013 wordt bij Pllek op de NDSM-werf het allereerste WARM HART event ooit georganiseerd. Iedereen krijgt bij binnenkomst, in ruil voor hun toegangsbewijs, een houten plankje. Door dit bij Pllek op een van de vuren in de olievaten/tonnen te gooien, geef je symbolisch warmte aan Amsterdammers in sociale, psychologische en financiële moeilijkheden. Alle opbrengsten van het event gaan rechtstreeks naar De Regenboog Groep.

Lees verder

13 februari 2013

Meer dan 20 organisaties vinden en ‘liken’ elkaar in Oost

Woensdag 6 februari kwamen zo’n 25 coördinatoren vrijwillige inzet van grote en kleine organisaties uit Oost samen bij Cybersoek. Cybersoek, De Omslag en BOOT/HvA namen de aanwezigen mee in een zoektocht naar de juiste inzet van social media voor een vrijwilligersorganisatie.

Lees verder

12 februari 2013

Dienstenwinkel voor de buurt

De Dienstenwinkel Kadoelerbreek levert kleine diensten voor alle bewoners van Banne Buiksloot die een smalle beurs hebben of op leeftijd zijn of een chronische ziekte hebben.

Lees verder

12 februari 2013

Gevraagd: vrijwilligers voor klankbordgroep

Jekuntmeer.nl wil graag jouw mening horen over de website. Heb jij een mening over de uitstraling, inhoud of vorm van de website dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder

12 februari 2013

Wat doe jij in je vrije tijd?

Op de nieuwe website Inmijnvrijetijd.nl kunnen mensen met een verstandelijke beperking uitvinden welke leuke dingen ze allemaal in hun vrije tijd kunnen doen. 

Lees verder

8 februari 2013

ZID door de Wijken

ZID nodigt je uit om mee te doen aan een nieuw avontuur. Wil je een mooi verhaal vertellen, muziek maken, dansen en zingen en heb je zin in een leuke zondagmiddagactiviteit? Kom dan naar de creatieve bijeenkomsten van ZID, waar verschillende workshops worden gegeven, gesprekken worden gevoerd, theater wordt gespeeld en gedanst. Ontdek je eigen talent!

Lees verder

5 februari 2013

Een geslaagde Participatiemiddag in De Buurtzaak

Op donderdag 31 januari heeft het Huis van de Wijk Slotervaart-Noord, beter bekend als de Buurtzaak, samen met het Sociaal Loket (voormalig Participatiecentrum Nieuw-West) en jekuntmeer.nl een participatiemiddag georganiseerd. Twintig organisaties uit de buurt hebben zich opgegeven voor een stand en er was keus uit 10 verschillende informatieve, inhoudelijke of creatieve workshops. Tijdens de opening door stadsdeelvoorzitter Dhr. Achmed Baâdoud waren er 250 bezoekers, oud en jong, alle kleuren, mannen en vrouwen, allemaal mensen die samen positief vooruit willen, aldus Baâdoud.

Lees verder

4 februari 2013

Oproep van Salon 15

Zondag 3 maart wil Salon 15 een tentoonstelling van ingelijste gedichten, en een etalage vol lampenkapjes openen. Daarom roept Salon 15 u op:
Schrijf een gedicht of brei wat woorden 
Aan elkaar op hagelwit of
Een oud stuk bakpapier … lijstje eromheen

Kunstwerk kant en klaar!

Lees verder

1 februari 2013

Leef en Leer!

Afgelopen woensdag werd de website www.Leefenleer.nl gelanceerd. Leef en leer is een plek waar alle Amsterdammers die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of werken met computer en internet terecht kunnen voor laagdrempelig educatief aanbod.

Lees verder

29 januari 2013

Kringloopwinkel Unal Zorg groot succes

De kringloopwinkel van Unal Zorg in Nieuw-West, waar cliënten u van dienst zijn, blijkt een groot succes. De winkel is nu 4 dagen per week geopend. U kunt de kringloopwinkel bezoeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00-15.00 uur.

Lees verder

22 januari 2013

Solliciteren: tips & tricks | 28 januari

Ben je op zoek naar werk? Dan is het belangrijk dat je opvalt tussen de vele andere sollicitanten. Dat doe je door een helder CV op te stellen, een goede motivatiebrief te schrijven en de juiste dingen te zeggen – en te vragen! – tijdens het sollicitatiegesprek.

Lees verder

21 januari 2013

Colour your Dreams bij The Colour Kitchen

Hou je van lekker eten en ben je gastvrij? Heb je zin om aan de slag te gaan in de horeca en is het je droom om horecaprofessional te worden of ken je iemand die deze passie heeft? Doe dan mee met het Colour your Dreams project van The Colour Kitchen!

Lees verder

17 januari 2013

Jongeren gaan voor gezonder leven in ‘Expeditie Jij’

Beter in je vel zitten dankzij het bereiken van een gezond gewicht. Meer energie krijgen en sterker in je schoenen staan. Dat wil iedereen wel. Maar het is nogal wat om daar in je eentje mee aan de slag te gaan. Daarom nodigt Dynamo Amsterdamse jongeren uit mee te doen aan ‘Expeditie Jij’, een expeditie naar een gezonder leven.

Lees verder

16 januari 2013

Hoorzitting `Zorg voor Amsterdam`

Er wordt door de landelijke politiek enorm bezuinigd in de zorg. Dit heeft gevolgen voor veel Amsterdammers, met name Amsterdammers die afhankelijk zijn van de thuiszorg en dagbesteding: zij zullen straks nog minder zorg en aandacht krijgen, de kwaliteit van zorg zal achteruit gaan, en mensen zullen sociaal geïsoleerd raken. Het actiecomité ZorgvoorAmsterdam nodigt professionals en clienten uit om naar een hoorzitting hierover in het Mozeshuis te Amsterdam te komen.

Lees verder

15 januari 2013

31 januari: Participatiemarkt Slotervaart Noord

Op donderdag 31 januari organiseert Huis van de Wijk Slotervaart Noord `De Buurtzaak` een participatiemarkt voor iedereen die woont en werkt in de wijk. Op de participatiemarkt vind je allerlei organisaties die je kunnen helpen mee te doen in de buurt. Dit kan zijn door middel van cursussen (taal, computer), voorlichting (gezondheid, opvoeding), creatieve clubs (koken, naaien) of noem maar op... Het gaat erom dat je je thuis voelt in de wijk en dat je iets doet wat je voldoening geeft.

Lees verder

11 januari 2013

Opleidings/werkproject Colour your Dreams bij The Colour Kitchen

Hou je van lekker eten en ben je gastvrij? Heb je zin om aan de slag te gaan in de horeca en is het je droom om horecaprofessional te worden? 

Doe dan mee met het Colour your Dreams project van The Colour Kitchen! En behaal in in 1 jaar je diploma Kok of Gastheer/-vrouw diploma (MBO niveau 2) of Horeca-assistent (MBO niveau 1).

Lees verder

11 januari 2013

Voor ervaringsdeskundigen die meer willen

Ben je aan de slag bij een maatschappelijke opvang of aangesloten bij een zorgvoorziening in de stad en zou je nog wat meer willen weten over vrijwilligerswerk? Of zou je graag om je talenten te ontwikkelen vrijwilligerswerk willen doen, maar voel je je nog niet helemaal klaar om daadwerkelijk aan de slag te gaan? De Regenboog Groep organiseert in samenwerking met de Vrijwilligersacademie een training waarin dit aan bod komt.

Lees verder

7 januari 2013

9 Januari Open dag Werkleerschool Amsterdam

De Werkleerschool is er voor mensen die - vanwege psychische problemen of beperkingen van vergelijkbare aard - niet eerder zijn toegekomen aan een beroeps-opleiding. De school richt zich op mensen die (weer) aan het werk zijn gegaan of van plan zijn dat te gaan doen en daarnaast een praktijkopleiding willen volgen.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbrief



venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support