De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Hokjesdating

Amsterdam, woensdag 4 september 2013

Nederland heeft er een nieuwe datingsite bij. Voor een unieke doelgroep en een unieke nieuwe markt. Hedwich van der Goot, eigenaar van Goot4u, startende ondernemer uit Leeuwarden heeft een datingsite voor mensen met en zonder een beperking ontwikkeld.

Hokjesdating.nl is een datingsite voor volwassenen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, of zonder deze beperking. Mensen die erg verlegen zijn of er geen probleem van maken dat een ander wel een beperking kan hebben, kunnen daten met mensen die wel een beperking hebben zoals iemand in een rolstoel.

Anders dan de naam doet vermoeden beoogt de website niet in categorieën (hokjes) te denken, maar is ze bedoeld voor mensen met en zonder een beperking. Hedwich van der Goot, die de site als startende ondernemer bedacht, richt zich namelijk op beide doelgroepen. "Mensen die erg verlegen zijn of er geen probleem van maken dat een ander wel een beperking kan hebben, kunnen daten met mensen die wel een beperking hebben zoals iemand in een rolstoel", zegt de dertigjarige Leeuwardense.

Het idee voor deze site kwam ter sprake, omdat er geen site is die gericht is op beide doelgroepen. Er zijn wel sites voor mensen die op zoek zijn naar gelijkgestemden, maar niet voor volwassenen met en zonder een beperking. 

De lancering vond plaats op zondag 1 september om 12.00 uur en loopt hierbij synchroon met het nieuwe datingprogramma van BNN: Undateables. 
Het programma Undateables start op woensdag 4 september en bij dit programma gaat het om mensen die het moeilijk vinden om liefde te vinden, vanwege lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Net als de doelgroep die zich kan inschrijven op Hokjesdating. Het doel van de site is mensen bij elkaar brengen op een laagdrempelige manier en een veilig platform te bieden.

www.hokjesdating.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support