De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Unieke expositie ‘art director of hair’ Don Asser in De Nieuwe Valerius

Amsterdam, vrijdag 22 november 2013

GGZ inGeest biedt onderdak aan een unieke fototentoonstelling van het werk van Don Asser. De expositie vind plaats in De Nieuwe Valerius, het in september geopende nieuwe academisch psychiatrische centrum in Amsterdam Buitenveldert.

Don Asser (Tilburg, 5 maart 1948), heeft na zijn opleiding als couturier een lange creatieve carrière als `artdirector of hair` in Haarlem gehad, die ook internationaal de aandacht trok. Omdat deze carrière zo goed is gedocumenteerd geeft de expositie een compleet overzicht van de vernieuwende haarcreaties van 1969 tot 2004 van Don. 

Het succes bleek later ook een keerzijde te hebben, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat Don zich nu inzet als ervaringsdeskundige bij GGZ inGeest. Wederom vooruitlopend op een trend en vanuit zijn drijfveer om mensen iets moois mee te geven. GGZ inGeest is er trots op deze eerste expositie van de creaties van Don te kunnen organiseren. De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 22 november tussen 16.00 uur en 18.00 uur en is te bezichtigen tot 6 maart 2014 van maandag tot en met donderdag van 09.00  uur tot 20.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

In De Nieuwe Valerius biedt GGZ inGeest poliklinische en klinische zorg voor volwassenen en ouderen met acute psychische problemen. Ook het wetenschappelijk onderzoek van GGZ inGeest en VUmc naar psychische problemen en de behandeling daarvan is in de nieuwe locatie ondergebracht. Naast tijdelijke exposities sieren twee bijzondere kunstprojecten De Nieuwe Valerius. Voor de entreehal maakte Gijs Frieling een beeldbepalende muurschildering en Nina Rave ontwierp verschillende landschappen voor de huiskamers waar afbeeldingen van vogels zijn verwerkt die door patiënten en medewerkers zijn gemaakt.

De Nieuwe Valerius, academisch psychiatrisch centrum VUmc-GGZ inGeest 
Amstelveenseweg 589

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support