De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Life Coach

Amsterdam, dinsdag 29 oktober 2013

Het project Life Coach biedt individuele ondersteuning aan mensen met een chronische ziekte of functiebeperking bij het omgaan met persoonlijke, praktische en sociale belemmeringen. De ondersteuning vindt plaats in de vorm van coaching door ervaringsdeskundigen. Voor een deel van de beoogde doelgroep is het verlies van begeleiding als gevolg van de AWBZ-pakketmaatregel de aanleiding om lifecoaching aan te bieden.

De coachtrajecten zijn erop gericht de kwaliteit van leven en stuurkracht van de deelnemers te vergroten, zodat zij de eigen kracht hervinden en beter in staat zijn om sociaal en maatschappelijk te participeren. Gelijkwaardigheid en herkenning  zijn een belangrijke meerwaarde van deze vorm van coaching. Uit de pilot van het project is gebleken dat life coaching substantiële positieve effecten heeft. Zij kunnen geconfronteerd worden met regieverlies, gebrek aan zicht op toekomstperspectieven, een lage levenskwaliteit en een verhoogd risico op sociaal isolement en depressieve klachten. Ondersteuning en empowerment zijn dan onontbeerlijk. Juist ondersteuning door ervaringsdeskundigen kan hierop een waardevolle aanvulling zijn.

Voor meer informatie over het project Life Coach kunt u bellen met Annemiek Scheijde (projectleider) op 06 42 68 14 53 of via a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support