De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

VA-Zuid: de eerste kennismarktplaats voor vrijwilligers

Amsterdam, dinsdag 12 maart 2013

Vrijwilligersacademie Amsterdam-Zuid organiseert trainingen, workshops en lezingen. Het is een platform voor het uitwisselen van kennis voor vrijwilligers in zorg en welzijn. Vanaf vandaag gebeurt dit met behulp van een digitaal platform. Via de website ruilen we kennis met elkaar.

De partners van de VA-Zuid werken met vrijwilligers om kwetsbare Amsterdammers te ondersteunen. Zij bieden hun kennis aan in trainingen en themabijeenkomsten, nu voor álle vrijwilligers in stadsdeel Zuid.  

Trainingen, workshops, lezingen en nog veel meer Op basis van vragen van vrijwilligers en aanbod van mensen en organisaties in Amsterdam Zuid maken we samen het programma. Op VA-Zuid.net vind je het volledige aanbod interessante trainingen, workshops, lezingen, voorlichting en meer. Als je als vrijwilliger aangesloten bent bij één van de partnerorganisaties is de workshop of training gratis.  

Bepaal mee welke training we opnemen in ons programma Met de trainingen willen we zoveel mogelijk inspelen op de vragen die bij vrijwilligers leven. Vandaar dat wij iedereen van harte uitnodigen om vragen te stellen en kennis te delen op VA-ZUID.net.   In de Vrijwilligersacademie Amsterdam-Zuid worden vragen vanuit het veld omgezet in concept trainingen: ideeën voor een training, workshop of masterclass die we in de toekomst zouden kunnen gaan organiseren. Iedereen kan op deze concept trainingen stemmen en bij voldoende stemmen gaan wij de training ook echt organiseren en programmeren.  

Zelf meedoen Vrijwilligers of organisaties kunnen ook zelf ook een workshop geven. Weet je veel van een bepaald onderwerp? Heb je zin om zelf een workshop te organiseren? Bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam-Zuid kan dat. Geef op de website onder doe mee aan wat je zou willen bieden en wij nemen dat op in ons programma. Bij voldoende stemmen nemen we jouw idee of workshop op in de agenda.  

Een website om door te geven VA-ZUID.net  is de plaats voor leuke, nuttige en belangrijke informatie en trainingen voor vrijwilligers in stadsdeel Zuid. Het is de moeite waard om dit onder de aandacht te brengen: vrijwilligers doen goed werk, verdienen mooie trainingen en de kans om aan te geven wat ze willen en nodig hebben. Zo zijn en blijven vrijwilligers in stadsdeel Zuid toegerust om hun belangrijke werk te doen.      

De partnerorganisaties van de Vrijwilligersacademie Amsterdam ZUID zijn op dit moment: Financier: Stadsdeel Zuid Lokaal: SOOZ, VCA, Puur Zuid, Combiwel, Dynamo, Amsta, Wijkopbouworgaan (WOCB), Wijkcentrum Ceintuur, Amsterdam Cares, Stichting Laluz, DWI, Odensehuis,  Protestantse Diaconie, Huizen van de wijk. Stedelijk: De Omslag, De Regenboog Groep, Voedselbank, Sensoor, Kuria, Markant, Cabo.  

Vrijwilligersacademie Zuid
Keizersgracht 340-342 1016 EZ Amsterdam
T: (020) 320 55 79
zuid@vrijwilligersacademie.net
va-zuid.net

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support