De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Meer dan 20 organisaties vinden en ‘liken’ elkaar in Oost

Amsterdam, woensdag 13 februari 2013

Woensdag 6 februari kwamen zo’n 25 coördinatoren vrijwillige inzet van grote en kleine organisaties uit Oost samen bij Cybersoek. Cybersoek, De Omslag en BOOT/HvA namen de aanwezigen mee in een zoektocht naar de juiste inzet van social media voor een vrijwilligersorganisatie.

De bijeenkomst was een eyeopener voor veel aanwezigen. Zij beseften dat je als organisatie niet meer kunt beslissen ‘niet mee te doen’ aan social media. De vrijwilligers en klanten van die organisaties gebruiken deze uitingsvormen namelijk wel, soms ook om iets te zeggen over hun organisatie. Als je hier actief op ingaat kan dit je imago en bekendheid als organisatie een positieve boost geven. Vrijwel alle coördinatoren zijn van plan social media nu gerichter in te zetten in het werven en informeren van hun vrijwilligers.  

In het praktische gedeelte van de bijeenkomst konden ze dit meteen tot uitvoer brengen. De ene coördinator maakte een Facebookpagina aan voor de organisatie, de ander koos voor een Twitteraccount. Ook hebben een aantal aanwezigen het aanbod van activiteiten van hun organisatie op de website www.jekuntmeer.nl geplaatst.  

Ook van de netwerkmogelijkheden werd volop gebruik gemaakt. Zo vond de organisator van Set in Motion een coördinator die nog vrijwillige stageplaatsen zocht voor mensen die Nederlandse lessen hebben gevolgd. Een afspraak was snel gemaakt.

Meer informatie:
C. Dianne Geerds
T. 020-2535579
E. d.geerds@oost.amsterdam.nl


Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support