De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Maatjesproject `Samen in Amsterdam`

Amsterdam, maandag 11 november 2013

Eén op de elf Amsterdammers is zeer eenzaam. Veel voorkomende oorzaken zijn het verlies van een partner, een chronische ziekte, een lichamelijke beperking en/of het ontbreken van een sociaal netwerk. Het maatjesproject ‘Samen in Amsterdam’, een initiatief van het Rode Kruis Amsterdam, richt zich op het doorbreken en verlichten van gevoelens van sociale eenzaamheid.

‘Samen in Amsterdam’ koppelt een eenzame Amsterdammer aan een vrijwilliger, een ‘maatje’, van het Rode Kruis. Twee keer per maand spreken zij met elkaar af. Bezoekjes variëren van een museumbezoek, een concert tot een lange wandeling. Zo hebben de deelnemers weer iets om naar uit te kijken. Daarnaast gaat de vrijwilliger samen met de deelnemer aan de slag om grip te krijgen op het sociale netwerk en onderzoeken ze op welke wijze dit sociale netwerk versterkt dan wel uitgebreid kan worden.  

Lezers en medewerkers van een zorginstelling die eenzaamheid signaleren, wordt gevraagd om mensen te attenderen op het project ‘Samen in Amsterdam’. Mocht u naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via receptieamsterdam@rodekruis.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support