De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Participatiemarkt recordaantal bezoekers kwam de markt op

Amsterdam, maandag 2 december 2013

Dat de Amsterdamse Participatiemarkt in een behoefte blijft voorzien werd wel duidelijk uit het enorme aantal bezoekers dat er dit jaar op afkwam. De 8e editie van de markt trok op 26 november in de Meervaart bijna 2300 bezoekers, een kleine 600 meer dan vorig jaar. Zij konden zich weer breed oriënteren maar ook gericht zoeken naar alle mogelijkheden op het gebied van leren, werken en doen. 

Om 10.00 uur beet Jetty Mathurin in haar rol als Taante het spits af. Na een korte sketch waarin het recht op plezier en werk centraal stond, nodigde ze de wethouders Van der Burg en Van Es en organisator Corine van de Burgt uit op het podium. Samen verrichtten zij met een ‘schouderklopjesinstrument’, een cadeautje van Taante, de officiële opening. Overigens niet eerder dan nadat de bestuurders hadden toegezegd binnen de gemeente een behoorlijk aantal werkplekken te reserveren voor mensen met een beperking. “Wij geven graag het goede voorbeeld.” Daarna was het de beurt aan Cliëntenbelang Amsterdam voor de uitreiking van de Amsterdamse Pluimen. Uit handen van Marc de Hond ontvingen Aikidojo, Vrienden van Nieuw-West en Shape All-In Centre ieder een Pluim voor hun sportaanbod voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Daarnaast werd voor het eerst de themaprijs GGZ uitgereikt aan atletiekvereniging Phanos, voor het beste sportaanbod voor mensen met een psychische beperking.

Pop Up Shops  en Werkplein

Nieuw dit jaar waren de Pop Up Shops en het Werkplein. Enkele sociale firma’s en bijzondere projecten prezen op een bruisend marktplein hun waren aan. Bezoekers konden kennis maken met brood en banket, vintagemeubelen, Batmanmutsen, kalenders, T-shirts en chutney inclusief de mensen en het werk erachter. Op het Werkplein gingen mensen gericht op zoek naar vacatures, konden ze een foto laten maken voor op hun CV en kregen ze sollicitatietips van een CV-dokter en medewerkers van Dress for Success. Het plein bood voldoende ruimte voor het leggen van contacten en het maken van afspraken met de aanwezige werkgevers, uitzendbureaus, re-integratiebedrijven en sociale firma’s. 

Nationaal Laboratorium

Ondertussen ging in de Rode Zaal om 13.00 uur het symposium over de participatie-economie van start. Daarin gingen deelnemers samen met Jos van der Lans, Martin Stam en Albert Jan Kuiter onder leiding van Clairy Polak onderzoeken hoe iedereen kan meedoen aan het nieuwe werken, ruilen en delen. Om de ingrediënten voor een participatie-economie bij elkaar te brengen zijn hervormingen en lef van de overheid nodig als ook ondernemerschap binnen, maar vooral buiten de zorginstellingen luidde in het kort de conclusie na een middag discussie.  

De Amsterdamse Participatiemarkt 2013 werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage of sponsoring van Dienst Wonen, Zorg en Samenleven, Dienst Werk en Inkomen, stadsdelen West, Nieuw West, Oost en Centrum, Werkgevers Servicepunt, De Regenboog Groep, Kwekerij Osdorp en Kringloopbedrijf De Lokatie.      

Noot voor de redactie: voor meer informatie over de Amsterdamse Participatiemarkt 2013 kunt u contact opnemen met Corine van de Burgt,
020 486 01 49, corine@deomslag.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support