De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Open dag: werk maken van eten

Amsterdam, woensdag 11 december 2013

Open dag: werk maken van eten

Als je van lekker eten houdt en je van eten graag iets bijzonders maakt, is een kijkje op de Open Dag van Keizer Culinair echt iets voor jou. Woensdag 18 december kun je komen kijken of je een nieuwe richting in je leven wilt inslaan. Wellicht werk je dan over een of twee jaar al als kok of gastheer/ gastvrouw.

Op de Open Dag kun je ’s ochtends ervaren of het beroep van kok of facilitair medewerker iets voor je is. ’s Middags is er gelegenheid om met het vak van gastheer/ gastvrouw in aanraking te komen.

Als je op de Open Dag enthousiast raakt kun je al in januari aanstaande via de Werkleerschool Amsterdam met de opleiding beginnen.
Je leert vooral in de praktijk, maar gaat ook nog één dag per week naar school. Daar maken de leerlingen tussen de middag samen zelf een lekkere lunch klaar.
Verder maak je onder andere (groeps)opdrachten en excursies. Praktijkervaring doe je de rest van de week op je stageplek op. Je hebt de mogelijkheid om alles wat je leert direct in de praktijk te oefenen.

Vaak ontvang je voor je stage-uren een vergoeding. Na een jaar of na twee jaar (afhankelijk van de gekozen richting) heb je je erkend MBO-diploma, Omdat de opleiding speciaal bedoeld is voor mensen met een psychisch verleden, krijg je tijdens je opleiding extra begeleiding en ondersteuning.


Als je van eten echt iets bijzonders wilt maken, dan mag je 18 december eigenlijk niet missen. Wellicht ben je daarna nog enthousiaster. En als de kennismaking je tegenvalt ben je zowel op als na de Open Dag tot helemaal niets verplicht.  




Programma en adres

Het programma op woensdag 18 december 2013 in Keizer Culinair ziet er als volgt uit 

Van 10 tot 12 uur voor onze nieuwe opleidingen start eind januari 2014 : Facilitair medewerker niveau 2 en kok niveau  2  (2 jarige opleiding)

Van 13 tot 15 uur voor de opleidingen start eind januari 2014  : Horeca en detailhandel niveau 1 en gastheer/ gastvrouw niveau 2  (1 jarige opleiding)   


Keizer Culinair vind je op de Keizersgracht 376 te Amsterdam (ter hoogte van de 9 straatjes). Bezoekersinfo vind je hier.

Meer informatie of aanmelden: 
Kijk op werkleerschool of op http://facebook.com/Werkleerschool of stuur een mail naar rhanssen020@gmail.com of bel 06-17592936 (Robert Hanssen). 



*****
Hieronder worden de eerste vragen die bij je opkomen al beantwoord. Deze uitgebreidere informatie over de Werkleerschool kun je ook op hun website zien.

De Werkleerschool Amsterdam is er voor mensen die bij het reguliere onderwijs (nog) niet of onvoldoende terecht kunnen omdat ze extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Herken jij je hierin en wil je graag je kennis en vaardigheden uitbreiden en een erkend MBO diploma halen? 


Welke opleidingen kun je bij de werkleerschool volgen?

-Assistent in de horeca en detailhandel (Niveau 1.) -Gastheerschap (Niveau 2.)
-Kok (Niveau 2.)
-Facilitair medewerker (Niveau 2.)


Alle opleidingen bestaan uit een deel werken en leren.
Leren:
-Assistent in de horeca en detailhandel (Niveau 1.) 1 jarige opleiding bestaande uit 28 lesdagen. De lesdag begint om 9:30 uur en eindigt rond 15:00 uur.
-Gastheerschap (Niveau 2.) 1 jarige opleiding bestaande uit 28 lesdagen. De lesdag begint om 9:30 uur en eindigt rond 15:30 uur.
-Kok (Niveau 2.) 2 jarige opleiding bestaande uit 56 lesdagen. De lesdag begint om 9:30 uur en eindigt rond 15:30 uur.
-Facilitair medewerker (Niveau 2.) 2 jarige opleiding bestaande uit 56 lesdagen. De lesdag begint om 9:30 uur en eindigt rond 15:30 uur.
De lesdag word onderbroken voor een gezamelijke lunch, die door jou zelf wordt klaargemaakt. Alle mogelijk werkvormen variërend van klassikaal les, individuele opdrachten, groepsopdrachten, het maken van excursies en praktische opdrachten komen aan de orde.


Werken:
Naast je schooldag werk je gemiddeld 4 dagen of dagdelen per week bij een erkend leerbedrijf. Dit geeft je de mogelijkheid het geleerde direct in de praktijk te oefenen. Ook krijg je een praktijkwerkboek met opdrachten die je moet laten aftekenen bij je leerbedrijf.


Welke vakken kun je verwachten?

-Nederlands -Engels -Rekenen -Vakkennis van de gekozen opleiding -Frans (bij gastheerschap) -Burgerschap


Waar en wanneer:
Bij de werkleerschool kun je tweemaal per jaar starten met een opleiding. (eind januari en eind augustus) De meeste lesdagen vinden plaats in het gebouw van de werkleerschool; Keizersgracht 376 in Amsterdam.


Kosten:

Uitgangspunt is dat aan het volgen van de opleiding geen kosten zijn verbonden voor de deelnemers. Wij overleggen met de stage of werkplek over een bijdrage in de opleidingskosten.


Vergoeding:
Voor de dagen dat je stage loopt ontvang je op de meeste plekken een dagdeelvergoeding/onkostenvergoeding. Sommige stageplaatsen betalen ook de dagdelen dat je naar school gaat door.


Je diploma op zak en dan?
De opleidingen sluiten af met een proeve van bekwaamheid en de uitreiking van een erkend MBO diploma. Samen met jou kijken we naar je verdere wensen en mogelijkheden met betrekking tot opleiding en werk. De werkleerschool wil hierin een actieve rol vervullen.


Wat vragen wij aan jou?
-Je bent gemotiveerd om een opleiding te volgen en te leren in de praktijk -Je hebt een redelijke kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift -Het lijkt je leuk om te werken in de horeca, detailhandel of op een facilitaire werkplek


Meer informatie of aanmelden:
Surf naar: www.werkleerschoolamsterdam.nl of http://facebook.com/Werkleerschool of stuur een mail naar rhanssen020@gmail.com of bel 06-17592936 (Robert Hanssen).


De werkleerschool Amsterdam is een samenwerkingsproject van De Prael en De Waterheuvel waarbij in de uitvoering wordt samengewerkt met het ROC van Amsterdam.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support