De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

19 december 2011

Vrijwilligerswerk telt voor twee

De vrijwilligersacademie lanceert vandaag vijf korte films om jongeren te werven en een nieuwe website. In de korte films met als thema ‘Vrijwilligerswerk telt voor twee’ spelen vrijwilligers en deelnemers een hoofdrol bijzondere ontmoeting tot leven komen. De filmpjes zullen worden gebruikt om via de sociale mediakanalen jongeren te bereiken en te interesseren voor vrijwilligerswerk bij de partnerorganisaties van de Vrijwilligersacademie.

Lees verder

19 december 2011

Social media en vrijwilligerswerk

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam en het studenten adviesbureau Peperclip organiseren samen op 16, 17 en 20 januari drie workshops “Social media & vrijwilligerswerk”. Hoewel drie op de tien Amsterdammers al vrijwilligerswerk doet, valt er nog veel winst te behalen. Uit onderzoek is gebleken dat nog een derde geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, maar dit nog niet doet. Om deze groep te bereiken kan social media als middel dienen.

Lees verder

16 december 2011

24 december: Midden in de winternacht

Van harte welkom bij de kerstviering speciaal voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen in de Augustanakerk, op zaterdag 24 december vanaf 15.30 uur. Het kerstverhaal wordt verteld, kaarsjes branden, liederen klinken, er is prachtige muziek....

Lees verder

15 december 2011

Succesvol jaar in Den Haag

2011 was een zeer goed jaar voor de Haagse jekuntmeer.nl. Begin dit jaar stond het aantal getoonde activiteiten op 60. Dit aantal is zelfs vier keer zoveel geworden! En het aantal bezoeken is vergeleken met vorig jaar met 120% gestegen!

De organisaties in Den Haag zijn enthousiast en steeds meer sluiten zich aan bij het digitale platform met participatieaanbod.

Lees verder

15 december 2011

De highlights van jekuntmeer.nl Zuid Holland Noord

De regio Zuid Hollands midden stond dit jaar voor het tweede jaar op jekuntmeer. Dit jaar werd de stijgende lijn in aantallen activiteiten op de site en het aantal bezoekers doorgezet. Ons goede voornemen voor 2012 is deze lijn verder door te trekken!

Lees verder

12 december 2011

Jongeren koken voor ouderen

Jongeren koken voor ouderen in Zuid   De jongerenraad van Dynamo uit de Rivierenbuurt gaat dinsdag 13 december koken voor oudere buurtbewoners. De jongerenraad wil hiermee bewoners uit de Rivierenbuurt bij elkaar brengen. Zodat jong en oud, vanuit verschillende achtergronden, elkaar beter leren kennen en een veilig gevoel krijgen.

Lees verder

9 december 2011

Achter ieder mens schuilt een verhaal

Vraag je je weleens af als je een oudere dame ziet die achter een rollator aan schuifelt, wat voor leven zij heeft gehad? Denk je dat die oude man vroeger een gevierd zakenman was? Achter ieder mens schuilt een verhaal. Vind jij het interessant om je in zo’n leven te verdiepen en samen met een oudere zijn of haar levensverhaal op te tekenen?

Lees verder

8 december 2011

18 december: Voorlichtingsbijeenkomst wet werken naar vermogen

FNV Lokaal Amsterdam informeert u over de bezuinigingen op de bijstand, sociale werkvoorziening en Wajong. De plannen van het kabinet hebben grote gevolgen voor mensen met een uitkering. Mensen die werken worden ook getroffen bijvoorbeeld door de huishoudtoets. Mensen in de bijstand, WSW en Wajong gaan allemaal vallen onder de nieuwe Wet werken naar vermogen. Wij nodigen u allen van harte uit om ook uw ervaring met ons te delen.

Lees verder

2 december 2011

11 december: Xmas for dummies

Zin in West! organiseert Xmas voor dummies. Een speciale bijeenkomst voor buurtgenoten en hun kinderen, Amsterdammers uit de hele stad en uiteraard iedereen die daar belangstelling voor heeft: ds Maria Pfirrmann en musicus Matthias Havinga zullen hen op een speelse manier bijpraten over de thema’s en de gebruiken van kerstmis. Een middag van verhalen, luisteren naar muziek, proeven aan oude kerkliederen, gesprek, ontmoeting en een glas glühwein of chocolademelk na afloop. Iedereen, jong en oud, groot en klein, is van harte welkom!

Lees verder

2 december 2011

Lege zondagen

Onder de titel "Lege Zondagen" is het initiatief genomen om een programma te ontwikkelen waarmee de stigma’s over de psychiatrie worden tegengegaan. Op de zondagmiddagen worden kleinschalige producties op het gebied van muziek, dans, theater, gedichten en interviews in het prachtige en intieme Parool Theater uitgevoerd. Bij de producties trekken mensen met en zonder gekte samen op.

Lees verder

23 november 2011

Tassenmania de Dam

BDO consultants, Henk schiffmacher, Omar Munie en PSV laten jongeren niet zwerven!

Zaterdag 26 november vindt op de Dam in Amsterdam van 13.00 – 17.00 een actie plaats. om aandacht te vragen voor de 400 – 700 zwerfjongeren in Amsterdam en de maar liefst 9000 zwerfjongeren in Nederland. Ook wordt geld ingezameld voor de steunprogramma’s van SZN.

Lees verder

21 november 2011

Participatiemysterie ontrafeld!

Wat is er eigenlijk nodig voor een succesvol participatieproject? Stichting de Omslag ging op zoek naar de beste participatieprojecten en schreef een praktijkgids voor mensen die een succesvol participatieproject willen opzetten. De volgende organisaties vielen in de prijzen: Het Ronald McDonald Centre (categorie Leren), Specialisterren (categorie Werken) en Atelier K&K (Categorie Doen)

Lees verder

21 november 2011

Prinses Maxima opent 6e Amsterdamse Participatiemarkt

Samen met burgemeester van der Laan heeft Hare Koninklijke Hoogheid prinses Maxima op 17 november in de Meervaart in Amsterdam de 6e Amsterdamse Participatiemarkt geopend. Tijdens deze feestelijke opening gaven tien genomineerden voor het beste participatieproject stuk voor stuk een boeiende presentatie. Vervolgens knoopten prinses Maxima en de burgemeester een lint aan elkaar, werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt en werd de nieuwe website www.participatiegids.nl gelanceerd.

Lees verder

18 november 2011

Prinses bezoekt jekuntmeer.nl stand

Afgelopen donderdag 17 november bezocht HKH Prinses Maxima de stand jekuntmeer.nl op de Amsterdamser Participatiemarkt. Ze toonde zich bijzonder geinteresseerd in ons online platform en zeker ook in de koppeling met ikgebruik.nl en ikgebruiknietmeer.hyves.nl.

Lees verder

3 november 2011

Nieuwe locatie kleinschalige zorg Laan van Spartaan

Cordaan heeft een nieuwe locatie voor kleinschalig wonen aan de Gerrie Knetemannlaan in de nieuwe wijk Laan van Spartaan. Het bijzondere van deze locatie is dat de bewoners deel uitmaken van een gebouw waar ook studenten, topsporters en senioren wonen.

Lees verder

1 november 2011

Oriëntatiebijeenkomsten voor vrijwilligerswerk bij de Regenbooggroep

De Regenboog Groep organiseert vrijblijvende orientatiebijeenkomsten voor mensen die er over nadenken vrijwilligerswerk te doen met verschillende kwetsbare doelgroepen (psychische problemen, eenzaamheid, schulden en armoede, exdakloos of druggebruikers).

Lees verder

1 november 2011

Sinterklaasfeest 13 November

Ook dit jaar is er weer een Sinterklaasfeest voor kinderen met een (verstandelijke) beperking. Ouders, verzorgers, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom! Op zondag 13 november van 14.00-17.00 uur en de toegang is gratis. Met: Circus, sinterklaasknutsels maken, samen eten, cadeautjes, liedjes en veel pepernoten. Het feest vindt plaats in buurtcentrum Oosterpark, derde Oosterparkstraat 159.

Lees verder

31 oktober 2011

Schrijf je in en doe mee met het Colour yourDreams project!

Het Colour your Dreams project is een project van The Colour Kitchen waarin jij de kans krijgt om in 1 jaar tijd je MBO Niveau 2 Koksdiploma kan halen! Tijdens het opleidingsjaar sta je in de leskeuken van The Colour Kitchen Amsterdam en krijg je les van een leermeester om je de fijne kneepjes van het vak eigen te maken. Doordat de leskeuken losgekoppeld is van de restaurantkeuken kan je in je eigen tempo leren hoe je met producten en smaken moet omgaan. Daarbij leer je werken in een team. Fouten maken mag, want daar leer je van.

Lees verder

24 oktober 2011

Landelijk congres: `Doen! Zwerfjongeren versterken`

De problematiek van zwerfjongeren staat de laatste jaren veel in de belangstelling. Maar slagen we erin om de problemen op te lossen? En belangrijker: voelen jongeren zich geholpen?

Lees verder

24 oktober 2011

TOED: Training Opleiding Ervarings Deskundigheid

In februari 2012 gaat in Amsterdam een TOED cursus van start. De cursus is bedoeld voor (ex-)cliënten van de geestelijke gezondheidszorg die zich op professionele wijze willen inzetten in de gezondheidszorg of hun kennis en ervaring in de GGZ/de verslavingszorg/dak-thuislozen zorg willen verbreden.

Lees verder

17 oktober 2011

3 december: 4e nationale Wereldgehandicaptendag

Op 3 december wordt in Nederland de Wereldgehandicaptendag georganiseerd. Het thema van dit jaar is: “Together for a better world for all: Including persons with disabilities in development”. Mensen met een beperking zijn van harte welkom bij sportactiviteiten. 

Lees verder

13 oktober 2011

Computercursus in Nieuw West

Computerles op alle niveau’s, 50 lesmomenten per week, 70 vrijwillige docenten. Bij Computerwijk kunt u (beter) leren omgaan met de computer. De computercursus Computerwijk is ontstaan op verzoek van één enkele buurtbewoner en in Nieuw West uitgegroeid tot een project dat draait op 20 verschillende locaties. Computerwijk is een landelijk project.

Lees verder

13 oktober 2011

Dynamo start tweede Buurtwerkplaats in Oost

Op 1 november start Dynamo een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Buurtwerkplaats in Oost. De Buurtwerkplaats is voor mannen die praktische en technische vaardigheden willen leren in een gemoedelijke sfeer. Het doel van de Buurtwerkplaats is om mannen, die voor kortere of langere tijd uit het arbeidsproces zijn, een duwtje in de rug te geven op weg naar een baan, eigen bedrijf of vrijwilligerswerk. Het Repair Café, in Casa 400, heeft ruimte beschikbaar gesteld aan de Buurtwerkplaats van Dynamo.

Lees verder

6 oktober 2011

Samen Fit voor jongeren!

Ben je jonger dan 27 jaar, woon je in Amsterdam Zuid en zou je wel willen sporten maar kom je daar zelf niet toe, dan kan je meedoen aan Samen-Fit. We gaan wekelijks met een groep jongeren sporten in een modern fitness centrum in de Pijp met fitness als uitgangspunt, afgewisseld met andere sporten zodat er kennis gemaakt kan worden met sporten in zijn algemeenheid en gekeken kan worden welke sport het beste bij jou past. Naast het sporten is er individuele begeleiding om samen uit te zoeken welke sport het beste bij je past en indien nodig voor toeleiding naar een sport. Je hoeft niet ingeschreven te staan bij GGZ.

Lees verder

3 oktober 2011

Help jij mee om de kunstroute Bos en Lommer op 8 en 9 oktober tot een succes te maken?

Op 8 en 9 oktober a.s. gonst het in Bos en Lommer van de kunstuitingen. In winkels, tuinen, de openbare ruimte, ateliers, leegstaande panden en op meer onverwachte plekken en momenten. Zo’n 90 deelnemers (kunstenaars, winkeliers, bewoners, galeries) manifesteren zich met exposities in ateliers, huizen, tuinen en op straat. Er zijn kunstwandelingen door de buurt en interventies in de openbare ruimte, workshops, performances en nog veel meer...

Lees verder

3 oktober 2011

27 oktober: De man van nu

De rol van de man is veranderd. Staat u daar wel eens bij stil? Wat is die rol dan? En wat als deze man een aantal teleurstellingen te verwerken krijgt, zoals ontslag, ziekte, schulden, slechte werkrelatie, etc. Wat is dan zijn positie en waar haalt hij zijn eigenwaarde uit? Veel mannen weten daardoor niet wat zij nog waard zijn en zetten zichzelf buiten de samenleving. Impuls heeft een aantal projecten die aandacht geven aan de situatie van deze man. Tijdens een conferentie op 27 oktober staan we stil bij de methodieken die Impuls hiervoor hanteert.

Lees verder

26 september 2011

Winnaars Amsterdamse Pluim bekend

De uitreiking van de Amsterdamse Pluim, de stimuleringsprijs voor aangepast sporten vond dit jaar plaats op 25 september op het Blauw Wit Sportcomplex. De winnaars zijn:
- In de categorie Geïntegreerd sporten een gedeelde eerste prijs voor Sport en Judo Osdorp en KNHS Concordia
- De aanmoedigingsprijs in de categorie Geïntegreerd sporten: ASSV 
- In de categorie Commercieel: Fitnessclub Life and Kicking
- In de categorie Gehandicaptensport: Aanmoedigingsprijs voor Hockeyvereniging The Dolphins

Lees verder

21 september 2011

Humanitas DichtbijDag

Op 23, 24 en 25 september 2011 houdt Humanitas ‘open huis’ om Nederland kennis te laten maken met alle activiteiten van deze vrijwilligersorganisatie. Een mooie kans om eens te zien wat Humanitas bij u in de buurt doet en voor u kan betekenen.

Lees verder

19 september 2011

De Buurtslager viert 1-jarig bestaan tijdens de Burendag

Leer je buren beter kennen tijdens de Burendag op zaterdag 24 september bij de Buurtslager in stadsdeel Nieuw West. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de verschillende leuke activiteiten. Er komt een brassband om de buurt wakker te schudden. De Buurtslager viert tevens het 1-jarig bestaan en dit wordt feestelijk gevierd met onder andere een live gitarist.

Lees verder

15 september 2011

Festival aan het Ei

Op 24 en 25 september aanstaande vindt het Festival aan het Ei plaats (niet te verwarren met het Over het IJ Festival). Het Ei is een sociaal maatschappelijk initiatief waar creatieve ondernemers naast hun commerciele activiteiten werken aan ideele projecten die gericht zijn op mensen met een psychische en maatschappelijke achterstand.

Lees verder

15 september 2011

Beweegmarkt in Oost: 30 september

Benieuwd naar sport- en beweegmogelijkheden in de wijk? Kom naar de Beweegmarkt in Oost! Op vrijdag 30 september organiseert de afdeling Sportstimulering samen met buurtorganisaties een informatiemark voor verschillende doelgroepen: vrouwen, volwassenen en senioren. Tevens kunt u gratis deelnemen aan diverse proeflessen. Neem schoenen mee voor in de zaal, trek makkelijke kleding aan en beweeg mee! Ook voor de kleintjes is er een actief programma.

Lees verder

12 september 2011

Prezens cursussen en informatiebijeenkomsten

In de maand september gaat er weer een reeks nieuwe cursussen en informatiebijeenkomsten van start bij Prezens. De activiteiten zijn voor mensen die beter willen leren omgaan met stress, angst en somberheid. Ook is er ondersteuning voor mensen die door hun situatie extra risico hebben op dergelijke klachten, bijvoorbeeld doordat er in hun familie of directe omgeving mensen zijn met psychische klachten.

Lees verder

8 september 2011

Vooraankondiging 6e Participatiemarkt

Voor Amsterdammers die actief mee willen doen!

De zesde Amsterdamse Participatiemarkt vindt dit jaar plaats op donderdag 17 november 2011 van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Meervaart te Amsterdam.

Organisaties die willen deelnemen aan de markt kunnen zich nú opgeven via www.participatiemarkt.nl.

Woont u in Amsterdam en wilt u weten aan welke activiteiten u mee kunt doen op het gebied van sport en spel, kunst en cultuur, opleiding, cursus en (toeleiding naar betaald) werk. Laat u informeren op de Amsterdamse Participatiemarkt!

Lees verder

8 september 2011

Ik wil met jou... meedoen aan leuke activiteiten in Oost en Centrum

Samen in Oost en Centrum organiseert onder de noemer “Ik wil met jou…” voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking verschillende soorten activiteiten. Vanaf 24 september kun je in verschillende buurtcentra in Stadsdeel Oost- en  Centrum meedoen met een viertal (gratis) activiteiten: improviseren in de theater battle,  film en fotografie, een kickboksles of leren rappen.

Lees verder

5 september 2011

Grafische dienst

Vanaf 1 september 2011 gaat De Grafische Dienst, vormgevingsbureau annex platform voor auteurs, onder de vlag van Mentrum (GGZ instelling) varen. De Grafische Dienst gaat fungeren als werkervaringplek en wordt gestationeerd op twee locaties: Werk-, Ontmoetings- en Leer Centrum (WOLC) de Stek op IJburg en Mentrum Polikliniek Wisselwerking in Diemen.

Lees verder

5 september 2011

Stichting vangnet workshops

Stichting Vangnet organiseert in samenwerking met Punt P vier creatieve bijeenkomsten over verschillende thema’s die te maken hebben met gezondheid. De workshop begint met korte uitleg van de opdracht, gevolgd door een beeldende opdracht en tot slot samen met de groep een evaluatie van de opdracht.

Lees verder

18 augustus 2011

Een goede buur...

Door de toenemende individualisering en multiculturalisering van de samenleving leeft iedereen steeds meer op zichzelf en is er weinig contact met de buren. Beterburen stimuleert de zelfredzaamheid van mensen in een buurt en spoort hen aan om conflicten te voorkomen en zelf op te lossen met behulp van buurtbemiddelaars.

Woont u in Amsterdam West en heeft u een conflict met uw buren? Of heeft u interesse in vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar? Neem dan contact opnemen met Beterburen.

Lees verder

17 augustus 2011

Open dag De Prael

Op 13 september aanstaande organiseert Stichting Brouwerij de Prael een open dag. De brouwerij is op zoek naar nieuwe collega’s en willen bezoekers van de open dag graag laten kennismaken met de mogelijkheden van werken bij de Prael.

Stichting Brouwerij de Prael biedt sinds 2002 in een ambachtelijke bedrijfssituatie arbeid als dagbesteding/activering en arbeidstrajecten aan een brede groep van medewerkers met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

15 augustus 2011

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich sterk eenzaam. Coalitie Erbij wil daar iets aan doen en organiseert daarom van 22 september t/m 1 oktober a.s. de Week tegen Eenzaamheid.

Lees verder

1 augustus 2011

Vrijwillig Amsterdam laat van zich horen

Vrijwilligers van de informele zorg laten van zich horen!

Op donderdag 8 september om 16:00 is er in de Stopera een ludiek en bijzonder evenement in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. In de maand september staat namelijk de Amsterdamse informele zorg centraal.

Vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers, cliënten en medewerkers zullen op het stadhuisplein aan de Amstelzijde laten zien hoe belangrijk, veelzijdig en leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Dus zet 8 september alvast in de agenda!

Lees verder

20 juli 2011

Surinaamse Outsider Art

Outsider kunstenaars uit Suriname en Nederland  exposeren deze zomer met hun kunstwerken in de galerie van Amsterdam Outsider Art. Kom langs en geniet van hun werk! Laat je meevoeren door de zwoelte!

Lees verder

20 juli 2011

Burendag

Zaterdag 24 september is het weer Burendag: dé dag om je buurt leuker te maken. Laat je inspireren, brainstorm erop los en voer je ideeën uit op Burendag. Kom in actie voor jouw buurt!

Lees verder

15 juli 2011

Varen met Vrouwe Stien

Vrouwe Stien, een unieke twaalf meter lange kotter, vaart tussen mei en september regelmatig uit voor boeiende vaartochten. Vrouwe Stien is in de vaart voor cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Elke locatie, afdeling of onderdeel van instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg kan gebruikmaken van Vrouwe Stien.

Lees verder

11 juli 2011

Amsterdam Underground Stadswandelingen

Wil je de Amsterdamse binnenstad eens van een hele andere kant leren kennen? Van een fascinerende, soms grimmige maar zeker geen saaie kant? Dan is een stadswandeling met een professionele gids van Amsterdam Underground misschien wel iets voor jou!

Lees verder

11 juli 2011

Fototentoonstelling voor en door bewoners

Wat is er achter jouw voordeur te zien? Hoe ziet het huis van de overbuurman er eigenlijk van binnen uit? Met Nieuw-West Thuis Best neemt West Side Stories, de projectlocatie van Foam in Amsterdam Nieuw-West  een kijkje achter de voordeuren in de buurt en laat met een tentoonstelling voor en door bewoners zien hoe de bewoners wonen en leven.

Lees verder

9 juli 2011

Zij-aan-Zij

Bij Zij-aan-Zij werken mensen met een verstandelijke beperking aan unieke, handgemaakte zijde- en viltproducten. Het bijzondere dagbestedingproject bestaat uit ateliers op twee locaties in hartje Amsterdam.

‘Sommige van de deelnemers lopen hier al vanaf het ontstaan van Zij-aan-Zij rond,’ vertelt een van de begeleiders. ‘Dagelijks zijn er zo’n zes à zeven deelnemers, twee vrijwilligers en een begeleider.’

Lees verder

8 juli 2011

Jekuntmeer feliciteert Homeservice met 5 jaar klussen voor lotgenoten!

Jekuntmeer.nl feliciteert Homeservice Amsterdam met haar 5de verjaardag! Sinds de start van het project hebben vrijwillige dienstverleners van Homeservice meer dan 22.000 uur geklust voor Amsterdammers met psychische problemen.

Lees verder

29 juni 2011

Orientatiedagen vrijwilligersacademie

De Regenboog Groep organiseert in samenwerking met de Vrijwilligersacademie Amsterdam een aantal specifieke oriëntatiebijeenkomsten rondom de thema`s Psychiatrie, Drugs & Dakloosheid en Armoede. Voor wie? Belangstellenden die meer willen weten over vrijwilligerswerk voor mensen met psychiatrische klachten, voor verslaafden en daklozen en voor mensen die met schulden kampen. Je bent van harte welkom deel te nemen! Toegang is gratis.

Lees verder

22 juni 2011

Een steekje los

Het spel ‘Een Steekje Los?’ is een bijzonder, flexibel en veelzijdig spel, voor iedereen die een raakvlak heeft met psychische gezondheid. Het doel van het spel is samen in gesprek gaan over psychische gezondheid. En over kwaliteit van leven.

Lees verder

20 juni 2011

Nisa for nisa: voor vrouwen door vrouwen

Stichting Nisa for Nisa, gelegen in Slotervaart/ Overtoomse Veld, vormt vooral een klankbord voor Marokkaanse vrouwen. De organisatie organiseert een breed scala aan activiteiten. Van voorlichting op het gebied van sociale activering tot ICT onderwijs.

Lees verder

8 juni 2011

Oproep: 10 beste participatieprojecten

De Omslag is op zoek naar de tien “beste” participatieprojecten in Nederland. Projecten voor (en wellicht ook door) kwetsbare burgers waarmee of waardoor mensen weer actief deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Denkt u dat uw project in aanmerking komt? Meld u voor 15 juli via de website van De Omslag aan en maak kans om opgenomen te worden in de "praktijkgids succesvolle participatieprojecten"!

Lees verder

2 juni 2011

Amsterdamse daklozendag 2011

Op 8 juni is er weer de jaarlijkse Daklozendag. Je bent op deze feestelijke dag vanaf 14.00 uur van harte welkom in Tuin Amstelhoven. Het thema dit jaar: Thuis!

Lees verder

2 juni 2011

Nieuw proeflokaal brouwerij de Prael!

Op 26 mei jongsleden opende Brouwerij de Prael de deuren van een nieuw proeflokaal aan de Oudezijds Armsteeg. Burgemeester Eberhard van der Laan nam de officiële opening voor zijn rekening. Tot voor kort zat het proeflokaal in de Warmoesstraat. Bij De Prael werken mensen met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder
Foto: David Vos

30 mei 2011

Vondelpark openluchttheater

Foto: David Vos
Op zondag 5 juni gaat het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater weer van start! Om 16.00 uur wordt de aftrap verzorgd door de Vliegende Panters.

Lees verder

23 mei 2011

Onbeperkt West zoekt leden voor (vrijwillig) advieswerk

Onbeperkt West zoekt mensen met een beperking, gemotiveerde mantelzorgers van mensen met een handicap, (verkeers) technici, ontwerpers en anderen die de toegankelijkheid van de openbare ruimte en van gebouwen willen verbeteren.

Lees verder

23 mei 2011

Buren voor Elkaar Week in Zuid

Van woensdag 25 mei tot en met 1 juni wordt voor het vijfde jaar de Buren voor Elkaar Week georganiseerd. Deze week is in het leven geroepen om bewoners van Zuid dichter bij elkaar te brengen en contacten tussen buurtbewoners te versterken. Het motto luidt: ‘Als je er voor elkaar bent, heb je het goed voor elkaar!’.

Lees verder

23 mei 2011

Tea42: Maatjes voor mensen met een beperking

Tea42 organiseert maatjes voor mensen tussen de 17 en 35 jaar met een chronische ziekte of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Het doel is mensen bij elkaar te brengen van ongeveer dezelfde leeftijd en met dezelfde interesses, die het liefst in hetzelfde deel van de stad wonen.

Lees verder

16 mei 2011

Zorgboerderij Klarenbeek, Werken in de openlucht

Aan de oever van de Amstel, aan de ‘stille’ kant van de rivier, ligt een prachtige oude boerderij. Heb je een verstandelijke beperking en houd je van werken in de openlucht? Dan is zorgboerderij Klarenbeek misschien wel iets voor jou!

Lees verder

9 mei 2011

Home-Start, voor steun aan ouders

Home-Start geeft hulp aan ouders met jonge kinderen. Wekelijks worden zij op vriendschappelijke basis bezocht door ervaren vrijwilligers. Kan je als ouder wel een steuntje in de rug gebruiken? Home-Start biedt je graag ondersteuning. Maar je kunt ook als vrijwilliger aan de slag.

Lees verder

9 mei 2011

Mixen in Mokum: ontmoet je buurtbewoners!

Ontmoet je buurtbewoners! Mixen in Mokum is een leuke manier om buurtbewoners te leren kennen. ‘Oude’ en ‘nieuwe’ Amsterdammers trekken een half jaar met elkaar op en leren elkaar, de eigen wijk en Amsterdam beter kennen.

Lees verder

27 april 2011

Banen en Budgetmarkt

Hoe kan je rondkomen van weinig geld? Wat moet je doen met schulden? Zijn er leuke vacatures die aansluiten bij wat je wilt en kunt? Of opleidingen? Voor al deze vragen kan je terecht in de Meervaart op 31 mei!

Lees verder

27 april 2011

Daklozendag 2011

Op 8 juni van 14:00 tot 19:00 uur is er weer een hoop te beleven in Amsterdam! Dit jaar is het thema: Thuis.

Meer informatie over de daklozendag verschijnt binnenkort op www.badt.nl. Houd de site dus goed in de gaten!

Lees verder

26 april 2011

Gratis inloopuren MEE in OLVG

Voor mensen met een beperking of chronische ziekte
Tijdens de gratis inloopuren van MEE Amstel en Zaan in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, kunnen mensen met een beperking en/of chronische ziekte met uiteenlopende vragen terecht.

Lees verder

26 april 2011

Gratis cursus voor mantelzorgers

Als mantelzorger kun je soms wel wat steun gebruiken. Stadsdeel Zuid biedt vanuit het Loket Zorg en Samenleven gratis ondersteuning aan mantelzorgers met de cursus ‘De zorg de baas’.

Lees verder

26 april 2011

Daklozenkrant Z! zoekt vrijwilliger

Z!, de Amsterdamse daklozenkrant, is op zoek naar een vrijwilliger die één keer per week Nederlandse les kan geven aan Z! verkopers. Het gaat om een les bij Z! van anderhalf uur aan een kleine groep.

Lees verder

19 april 2011

Ambassadeurs voor Ambitie

Beste Ambassadeur voor Ambitie,

Graag nodigt Vrouw In Ontwikkeling u uit voor de conferentie “Ambassadeur voor Ambitie”.
Tijdens deze dag laten Ambassadeurs voor Ambitie: vrouwen uit Amsterdam west, politici, werkgevers en  professionals uit het veld, hun licht schijnen op ambitie en ontwikkeling. U als Ambitieambassadeur bent daarbij onmisbaar.
Kom op 19 mei en lever ook u bijdrage aan ambitie en ontwikkeling van de vrouwen van Amsterdam West!

Highlights uit het programma:

Dialoogtafels: krijg antwoord op vragen die u al altijd aan een Ambitieambassadeur had willen stellen.
Uitreiking van het Boek Vrouw In Ontwikkeling Vrouw in bloei.
Ontmoetingen tussen werkgevers en ambitieuze vrouwen.
Om 12.30 sluiten wij af met een lunch.
  Na de lunch zijn er om 13.30 nog workshops voor de vrouwen.
Hier kun je leren netwerken en presenteren.

Kortom, interactie, dialoog, plezier en nog veel meer!
Uitgebreide programma volgt nog...

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de conferentie?
Dat kan bij: Fatima Bendaoud  fatima@vrouwinontwikkeling.nl

Ferdinand Huyckstraat 6
1061 HW Amsterdam
T 020-475 22 82
F 020-475 22 93

Lees verder

15 april 2011

Oasis Game

Groot feest 16 en 17 april op het Makassarplein.

Tijdens het laatste weekend van de Oasis Game, op 16 en 17 april, presenteren de deelnemers hun werkzaamheden aan de overige bewoners tijdens een groot feest. Daarna is het bedoeling dat bewoners verder gaan met het waarmaken van hun dromen.

Zo`n tachtig buurtbewoners die deelnamen aan de Oasis Game zorgden in één weekend voor een metamorfose van het Makassarplein in de Indische Buurt. Op 2 en 3 april legden ze onder andere twintig geveltuintjes aan, maakten ze muurschilderingen, verfden ze deuren, timmerden ze voetbalgoals en een speeltoestel in elkaar en verzorgden ze een groot buurtdiner.

Lees verder

11 april 2011

Expositie Strips & Outsider Art

Tot 29 april kan je werken bewonderen van verschillende Outsider kunstenaars, striptekenaars en cartoonisten in de galerie Amsterdam Outsider Art in het historische pand Van Limmikhof. Ook worden er animatiefilmpjes vertoond die door diverse kunstenaars van Kunstwerkplaats Lutmastraat zijn gemaakt.

Lees verder

8 april 2011

Wandelgroep dementerenden

In het Odensehuis zijn mensen met dementie en mensen met geheugenklachten welkom. Alleen of samen met hun partner, familie of vrienden. In april gaat een wandelgroep voor dementerende ouderen die thuis wonen van start.

Lees verder

7 april 2011

Amsterdam Oost beweegt samen

In de week van 16-23 april 2011 wordt voor het 8e jaar de Nationale Sportweek georganiseerd. In het kader van deze week organiseert de werkgroep ‘Oost Beweegt’ op woensdagmiddag 20 april een ‘beweegmarkt’ in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Op polikliniekplein 1 (P1) kan jong en oud bij verschillende stands informatie halen over bewegen. Er zijn fysiotherapeuten en diëtisten aanwezig. Ook worden er diverse vormen van bewegen gedemonstreerd door een aantal buurthuizen, onder andere aerobics, sport voor kinderen, koersbal en volksdansen.

Lees verder

23 maart 2011

Netwerkcoach

Voor mensen met psychische klachten kan het opbouwen en onderhouden van contacten soms lastig zijn. Daarom heeft De Regenboog Groep een nieuw project opgezet met een nieuw soort vrijwilliger: de netwerkcoach.

Lees verder

16 maart 2011

Laagdrempelige computercusussen

Ongeveer 1,6 miljoen Nederlanders kunnen niet met een computer werken. Daar wil Computerwijk wat aan doen! Computerwijk verzorgt laagdrempelige computercursussen voor iedereen die zijn/haar computervaardigheden wil verbeteren. Of voor wie gewoon eens wil weten wat er allemaal mogelijk is met de pc.

Lees verder
nationale sportweek

7 maart 2011

Nationale Sportweek: 16 tot en met 23 april

Van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 april 2011 vindt de achtste Nationale Sportweek plaats. Iedereen krijgt dan de kans om gratis met een nieuwe sport kennis te maken.

Lees verder

2 maart 2011

Dutch Homeless Cup

Sporthal de Pijp, 24 februari 2011. In de sportzaal op de begane grond wordt nog druk getraind door de Amsterdamse voetbalelftallen van de Dutch Homeless Cup. Drie jongens- en één meisjesteam. Het nieuwe seizoen gaat weer van start. Op de eerste verdieping houdt coördinator Milton Echteld een toespraak waarin hij betrokken partijen bedankt. Waaronder jekuntmeer.nl, sponsor van de speleroutfits.

Lees verder

24 februari 2011

Pannenkoekendag in De Havelaar 19 maart

NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, stimuleert iedereen om op 18 en 19 maart 2011 de handen uit de mouwen te steken en daar doet Combiwel aan mee. Buurtcentrum De Havelaar is nog op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen met een pannenkoekenmaaltijd op 19 maart. De voorbereidingen gaan op 18 maart van start.

Lees verder

21 februari 2011

Gratis lunchconcert 16 maart in stadsdeelhuis Amsterdam Noord

Op woensdag 16 maart ben je van harte welkom bij het maandelijkse lunchconcert in het stadsdeelhuis in Noord. Leonard Besseling (cello) en Elena Emelianova (viool) treden dan op. Het begint om 12.30 uur en is tot 13.15 uur. Inloop vanaf 12.00 uur. Toegang is gratis.

Lees verder

16 februari 2011

Opening brouwerij De 7 Deugden

Op zaterdag 5 maart van 13.00 tot 17.00 uur is de feestelijke opening van brouwerij De 7 Deugden. Het bier wordt gebrouwen door mensen voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is en het smaakt verrassend anders.

Lees verder

9 februari 2011

Had ik het maar geweten

Het boek ‘Had ik het maar geweten’ staat vol praktische tips voor familie, vrienden en verzorgenden van mensen met dementie. Het boek is anders dan de meeste boeken over dementie, omdat het vooral gaat over wat mensen die aan dementie lijden nog wel kunnen.

Lees verder

3 februari 2011

Ikgebruik.nl

Ikgebruik.nl is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die informatie geeft aan verslaafde dak- en thuislozen in Amsterdam via een online media portal. Ikgebruik.nl is vóór en dóór harddrugsgebruikers, ex-gebruikers, daklozen en aanbieders in de zorg.

Lees verder

31 januari 2011

Fietscursus voor vrouwen

Heb je altijd al willen fietsen? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor een fietscursus! Team Sport organiseert in februari 2011 in de Indische Buurt en op IJburg weer fietslessen voor vrouwen.

Lees verder

26 januari 2011

Ten Kate Blues Festival

Aanstaande zondag 30 januari is het Ten Kate Blues Festival 2011. Komt allen naar buurtcentrum de Havelaar en geniet mee van prachtige optredens en/ of volg een workshop mondharmonica.

Lees verder

26 januari 2011

Netwerktafels

Wil je mensen uit de buurt leren kennen? Heb je een wens of een vraag over bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk, vrijetijdsbesteding of wonen? Vind je het lastig om alles zelf uit te zoeken? Heb je ideeën of plannen, maar geen idee hoe je ze waar kunt maken? Kom dan naar een van de netwerktafels! Je bent van harte welkom!

Lees verder

24 januari 2011

Vriendenkring

OSA, Dock en IJsterk zijn samen met Stichting MEE Amstel en Zaan een nieuw project gestart voor jongeren die het moeilijk vinden om vriendschappen te sluiten en te onderhouden. Vriendenkringen Amsterdam is er voor jongeren tussen 16 en 28 jaar met een beperking in de stadsdelen Noord, Centrum, West en Zuidoost.

 

Lees verder

4 januari 2011

Papermates

Ingewikkelde brieven en formulieren: steeds meer mensen hebben er problemen mee. Of ze kunnen niet meer rondkomen, omdat ze het overzicht over hun geld verliezen. Om die reden zijn de organisaties Impuls en MEE het maatjesproject Papermates gestart.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support