De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Oproep: 10 beste participatieprojecten

Amsterdam, woensdag 8 juni 2011

Oproep voor de 10 beste participatieprojecten van Nederland

De Omslag is op zoek naar de tien “beste” participatieprojecten in Nederland. Projecten voor (en wellicht ook door) kwetsbare burgers waarmee of waardoor mensen weer actief deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Denkt u dat uw project in aanmerking komt? Meld u voor 15 juli via de website van De Omslag aan en maak kans om opgenomen te worden in de "praktijkgids succesvolle participatieprojecten"!

Meedoen: het lijkt zo gewoon, maar lang niet altijd is het vanzelfsprekend. In Nederland is een grote groep mensen voor wie actieve participatie helemaal niet zo gewoon is. Voor deze mensen zijn in Nederland tal van projecten. Maar wat maakt deze projecten succesvol? Wat maakt deze projecten tot pareltjes? De Omslag beschrijft de werkwijze waarop participatieprojecten succesvol worden in een praktijkgids. Deze praktijkgids presenteren we op de Amsterdamse Participatiemarkt 17 november 2011 in de Amsterdamse Meervaart. Maar voordat wij deze praktijkgids kunnen schrijven, hebben we uw hulp nodig om het participatiemysterie te beschrijven.

Wat maakt een project succesvol?
Projecten die in aanmerking denken te komen om als succesvol participatieproject beschreven te worden in de praktijkgids kunnen zich tot en met 15 juli 2011 aanmelden. Een deskundige jury beoordeeld de ingezonden projecten en bezoekt de projecten in de zomermaanden.
 
De "praktijkgids succesvolle participatieprojecten" moet een bruikbaar handboek worden voor medewerkers in de welzijn- en zorgsector, participatiemakelaars van gemeenten, buurtbewoners, cliënten (organisaties), kortom: een ieder die zich al dan niet professioneel bezig houdt met het realiseren van participatie(projecten) voor kwetsbare burgers. 

Volg de ontrafeling van het "Participatiemysterie" op twitter en LinkedIn. Op de website van De Omslag vindt u daarnaast een blog over de voortgang van de speurtocht naar de 10 beste participatieprojecten.

Contact Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting De Omslag:
T. 020-4860149      
E. info@deomslag.nl / ppmysterie@deomslag.nl
W. www.deomslag.nl

Stichting De Omslag is een Amsterdamse organisatie die zorg- en welzijnsorganisaties en overheden ondersteuning biedt bij de bevordering van participatie van kwetsbare groepen. De Omslag werkt landelijk en is de organisatie achter www.jekuntmeer.nl

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support