De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Had ik het maar geweten

Amsterdam, woensdag 9 februari 2011

Boek over dementie

Het boek ‘Had ik het maar geweten’ staat vol praktische tips voor familie, vrienden en verzorgenden van mensen met dementie. Het boek is anders dan de meeste boeken over dementie, omdat het vooral gaat over wat mensen die aan dementie lijden nog wel kunnen.

Ervaringen van familieleden en deskundigen vormen de basis van Had ik het maar geweten. Het boek biedt de omgeving van de dementerende hulp bij het begeleiden en is gericht op communicatie, gedrag, omgaan met geheugenproblemen, mentorschap bij medische en financiële kwesties en activiteiten. Het boek besteedt ook veel aandacht aan praktische hulpmiddelen en technische ondersteuning die het leven van mensen met dementie en hun omgeving aangenamer kunnen maken. Het is kleurrijk vormgegeven en bevat veel foto’s.

Had ik het maar geweten is geschreven door het echtpaar Ruud Dirkse en Caro Petit. Beiden werken in de zorg. Ruud als adviseur/projectleider voor vernieuwende projecten en Caro als activiteitenbegeleidster met mensen met dementie. Hun persoonlijke ervaringen in de familie waren de aanleiding voor het schrijven van het boek. Daarnaast hebben ervaringsdeskundige mantelzorgers en vernieuwende professionele dementiespecialisten bijdragen geleverd.

Had ik het maar geweten
Auteurs: Ruud Dirkse en Caro Petit
Uitgeverij Kosmos
Kosten: € 22,50
Het boek is ook te bestellen via de website www.hadikhetmaargeweten.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support