De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vriendenkring

Amsterdam, maandag 24 januari 2011

Vrienden gezocht! Vriendenkringen Amsterdam

OSA, Dock en IJsterk zijn samen met Stichting MEE Amstel en Zaan een nieuw project gestart voor jongeren die het moeilijk vinden om vriendschappen te sluiten en te onderhouden. Vriendenkringen Amsterdam is er voor jongeren tussen 16 en 28 jaar met een beperking in de stadsdelen Noord, Centrum, West en Zuidoost.

 

Vrienden maken je blij!

Het is fijn om vrienden te hebben. Samen durf je meer leuke dingen te doen. Ook kan je veel van elkaar leren: hoe gaan je vrienden bijvoorbeeld om met zelfstandig wonen of werken? Mensen met een beperking of met een stoornis in het autistisch spectrum vinden het vaak lastig om vriendschappen te sluiten en te onderhouden. Daarom zijn er Vriendenkringen voor jongeren en jong-volwassenen (16-28 jaar) die een beperking hebben of moeilijk leren.

Wat is een vriendenkring?

Een Vriendenkring is een groepje mensen die het goed kunnen vinden met elkaar. Zij organiseren zelf leuke dingen. Bijvoorbeeld samen bowlen, naar de film of eten. Nadat iemand zich heeft aangemeld voor een Vriendenkring, volgt een kennismakingsgesprek met een regiocontactpersoon. Vervolgens kunnen alle deelnemers elkaar ontmoeten op een Kringlink-bijeenkomst. Daar kunnen Vriendenkringen ontstaan tussen mensen met wie het klikt. Op de achtergrond is er begeleiding beschikbaar van een student of vrijwilliger.

Achtergrond

Mensen met een beperking voelen zich vaak eenzaam. Soms denken ze dat ze niet bij de maatschappij horen, want ze worden vaak omringd door hulpverleners. Gaan met een speciaal busje naar speciaal onderwijs of dagbesteding. Sociale contacten ontstaan noodgedwongen omdat ze in een groep worden geplaatst door leraren, hulpverleners en begeleiders. Vriendenkringen Amsterdam beoogt dat jongeren met een beperking zelf hun vrienden kiezen, oefenen in het aangaan van sociale relaties en het onderhouden van vriendschappen. Het project staat open voor jongeren tussen 16 en 28 jaar, ook als ze geen beperking hebben. Jongeren zonder beperking kunnen zo in contact komen met jongeren die wel een beperking hebben. Vooroordelen over mensen met een beperking verdwijnen daardoor en de maatschappelijke betrokkenheid neemt toe.

Aanmelden

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Muriël Schipper:
T: 020-412 50 10
Of stuur een e-mail naar vriendenkringen@vriendenkringenamsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support