De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week tegen Eenzaamheid

Amsterdam, maandag 15 augustus 2011

Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich sterk eenzaam. Coalitie Erbij wil daar iets aan doen en organiseert daarom van 22 september t/m 1 oktober a.s. de Week tegen Eenzaamheid.

Het thema van de week is ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’. Het Sociaal Konvooi is het sociale netwerk dat mensen opbouwen en onderhouden tijdens hun leven. De centrale boodschap van de week is dat eenzaamheid kan worden voorkomen door het onderhouden en versterken van het Sociaal Konvooi; koester je relaties, bouw je netwerk op en blijf in je netwerk investeren, je leven lang. Coalitie Erbij wil dit onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek, beleidsmakers en beslissers.  

Tijdens de tweede editie van de Week tegen Eenzaamheid zijn er landelijke activiteiten georganiseerd door Coalitie Erbij en andere organisaties die bij willen dragen aan de preventie van eenzaamheid. Zo is er de Langste eettafel waaraan een zo groot mogelijk aantal Nederlanders met elkaar gaat dineren en wordt er een online netwerktest gelanceerd over je Sociaal Konvooi. Tijdens de Battle of the Concepts bedenken duizenden studenten innovatieve ideeën om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken en verder zijn er nog vele andere activiteiten.  

Kijk voor meer informatie op www.eenzaam.nl/week. Het programma van de week vindt u hier.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support