De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Papermates

Amsterdam, dinsdag 4 januari 2011

Maatjes gezocht voor mensen met beperkingen

Ingewikkelde brieven en formulieren: steeds meer mensen hebben er problemen mee. Of ze kunnen niet meer rondkomen, omdat ze het overzicht over hun geld verliezen. Om die reden zijn de organisaties Impuls en MEE het maatjesproject Papermates gestart.

Papermate

Een papermate is een vrijwilliger die mensen met een licht verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel helpt bij papieren en geldzaken. Hij of zij staat je thuis terzijde bij het ordenen van post en gaat, als dat nodig is, mee naar schuldhulpverlening. Het project Papermates is voor bewoners uit Geuzenveld/Slotermeer en Slotervaart.

Werkwijze

Het werkt als volgt.
In januari 2011 maken de deelnemers kennis met een maatje. Impuls en MEE trainen de papermates in het ordenen van administratie en in het omgaan met de doelgroep. In februari gaat de budgetcursus ´Grip op je knip´ van start. Deelnemers krijgen tijdens deze cursus advies over hoe rond te komen met weinig geld en tips over het ordenen van papieren. Als mensen schulden hebben, volgt de korte cursus ´Pimp je papieren´. Daar leren de deelnemers hun papieren zo op orde te brengen, dat ze terecht kunnen bij de schuldhulpverlening van Impuls. Het maatje is er voor minstens een jaar, gaat mee naar cursussen en afspraken en ondersteunt.

Vrijwillige papermates gezocht

Impuls en MEE zoeken vrijwilligers die papermate willen worden. Mensen die stevig in hun schoenen staan en iets willen betekenen voor mensen die hulp hard nodig hebben. Ben je geïnteresseerd in mensen met beperkingen, heb je een goed luisterend oor, ben je geduldig en beschik je over gevoel voor humor? Meld je dan aan. Het neemt maar twee uur per week in beslag. Impuls en MEE zorgen voor training, een WA-verzekering en een onkostenvergoeding.

Meer informatie of aanmelden?

Kijk op www.impuls.nl (klik op vacatures) of www.meeaz.nl of neem contact op met Sharon van Essen van Impuls of Liza Daane van MEE Amstel en Zaan.

Sharon van Essen, productmanager schuldhulpverlening, Impuls
E: sharon.vanessen@impuls.nl

Liza Daane, stafmedewerker kennis- en innovatiecentrum, MEE Amstel en Zaan
E: l.daane@meeaz.nl

T: 020 512 72 72

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support