De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Computercursus in Nieuw West

Amsterdam, donderdag 13 oktober 2011

Computerles op alle niveau’s, 50 lesmomenten per week, 70 vrijwillige docenten. Bij Computerwijk kunt u (beter) leren omgaan met de computer. De computercursus Computerwijk is ontstaan op verzoek van één enkele buurtbewoner en in Nieuw West uitgegroeid tot een project dat draait op 20 verschillende locaties. Computerwijk is een landelijk project.

Computerwijk wordt in stadsdeel Nieuw West uitgevoerd door de organisatie Eigenwijks, waar het tevens ontstaan is. U kunt instromen als absolute beginner, maar u kunt ook terecht voor de iets meer gevorderde cursussen. Behalve dat het fijn is om met de computer om te leren gaan, vinden buurtbewoners het doorgaans heel gezellig elkaar wekelijks te ontmoeten op een plek in de buurt. De sfeer onder buurtbewoners wordt erdoor bevorderd. Sommige cursisten kiezen er zelf voor ook les te gaan geven, en werkzoekenden vinden regelmatig een baan na afloop van dat traject. Computerwijk voorziet in de behoefte aan participatie, activering, ontwikkeling, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, en sociale cohesie. De computer als middel dat vele doelen dient. Maar bovenal dragen de lessen bij tot het overbruggen van de digitale kloof, om die buurtbewoners die niet mee kunnen met de digitalisering, die kans alsnog te bieden.

Op de website www.nieuwwest.amsterdam.nl/meedoen kunt u het aanbod van Eigenwijks en het project Computerwijk terugvinden. Echter, voor de meeste buurtbewoners is dit nog een lastige klus om te doen. Daarom besteden wij in onze (gevorderde) cursus `de Digitale Overheid` aandacht aan het omgaan met overheidswebsites, waaronder deze. Dan leert u hoe u activiteiten die in uw buurt plaats vinden op kunt zoeken op de computer. Want waar we begonnen zijn, daar willen we ook graag eindigen; bij de praktische vraag van de buurtbewoners!

U kunt bellen met Computerwijk op nummer 020 - 346 0684 om u aan te melden voor een cursus

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support