De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dutch Homeless Cup

Amsterdam, woensdag 2 maart 2011

Nieuw seizoen van start!

Sporthal de Pijp, 24 februari 2011. In de sportzaal op de begane grond wordt nog druk getraind door de Amsterdamse voetbalelftallen van de Dutch Homeless Cup. Drie jongens- en één meisjesteam. Het nieuwe seizoen gaat weer van start. Op de eerste verdieping houdt coördinator Milton Echteld een toespraak waarin hij betrokken partijen bedankt. Waaronder jekuntmeer.nl, sponsor van de speleroutfits.

De ruimte is sfeervol aangekleed. Op een lange houten tafel staan dampende schalen nasi, bami en kip. Her en der kandelaars. Gedempt licht. Zachte popmuziek speelt op de achtergrond.

Coordinator Milton toont filmfragmenten waarin we de spelers in actie zien. Dan pakt hij de microfoon en bedankt de sponsors en overige aanwezigen en overhandigt grote boeketten. Hij straalt.

Langzaam druppelen de eerste spelers binnen. Het merendeel heeft zich omgekleed. Een aantal draagt nog voetbaltenues. Al snel wordt duidelijk waarom. Zij zullen over een paar minuten een modeshow geven in hun nieuwe outfits.

Onder luid applaus tonen de Amsterdamse teams hun sportkledij. Het eerste mannelijke model komt ietwat verlegen op. De handen op de heupen en een lichtelijk voorovergebogen houding. De tred van zijn opvolger is een stuk gedecideerder. Zijn nonchalante loopje en strakke gezichtsuitdrukking doen je haast geloven dat hij als professioneel model de kost verdient. Iemand uit het publiek vraagt hem om een handtekening en foto.

Esperanza vertegenwoordigt het vrouwenteam tijdens de modeshow. Ze woont bij het Leger des Heils. ‘Ik speelde vroeger veel rugby,’ vertelt ze, ‘totdat ik grote geldproblemen kreeg.’ Een medewerkster van het Leger des Heils informeerde haar kort geleden over de Dutch Homeless Cup. ‘Dat leek me wel wat. Ik vind voetballen heel leuk. Begrijp de buitenspelregel ook goed, en heb nieuwe vriendinnen gemaakt. We trainen iedere week.’

Rien Timmer, werkzaam bij het Leger des Heils en vorig jaar aanwezig tijdens de Dutch Homeless Cup Finale in Rio de Janeiro, neemt het woord: ‘De Dutch Homeless Cup is belangrijk. Waarom? Omdat mensen met hun lichaam om leren gaan, zich bewust worden van goede voeding, hun leven meer structuur gaan geven… Voetballen is soms effectiever dan eindeloze gesprekken met hulpverleners.’

De geur van de nasi en bami verspreidt zich. De spelers hebben honger. Op naar het nieuwe seizoen. Maar eerst moet er goed gegeten worden.

Let op! Het nieuwe seizoen gaat van start. Zaterdag 26 februari om 10.00 uur vindt de Dutch Homeless Cup kick off plaats op de Markt in Eindhoven. De Homeless World Cup 2011 wordt in Parijs gehouden. Kijk voor meer info over de Dutch Homeless Cup op www.dutchhomelesscup.nl

Sponsors van de Amsterdamse teams van de Dutch Homeless Cup zijn: Jekuntmeer.nl, glazenwasserij Neven, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (Sport), stadsdeel Zuid Oost, het Leger des Heils en HVO-Querido.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support