De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Prinses Maxima opent 6e Amsterdamse Participatiemarkt

Amsterdam, maandag 21 november 2011

Samen met burgemeester van der Laan heeft Hare Koninklijke Hoogheid prinses Maxima op 17 november in de Meervaart in Amsterdam de 6e Amsterdamse Participatiemarkt geopend. Tijdens deze feestelijke opening gaven tien genomineerden voor het beste participatieproject stuk voor stuk een boeiende presentatie. Vervolgens knoopten prinses Maxima en de burgemeester een lint aan elkaar, werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt en werd de nieuwe website www.participatiegids.nl gelanceerd.

De participatiegids werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Psychische Gezondheid.

Het bezoekersaantal van vorig jaar werd ruim overtroffen. Maar liefst 1925 mensen brachten een bezoek aan de 85 stands waarin 59 organisaties hun activiteiten en projecten presenteerden. De bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops zoals eenwieleren, Zumbadans en ‘Is vrijwilligerswerk wat voor jou?’. Ze konden getuige zijn van een spannende kookwedstrijd onder leiding van chefkok Ben van Beurten. In de filmzaal lag de popcorn al klaar en werden er de hele dag door diverse films over uiteenlopende onderwerpen vertoond. En ’s middags stond de Rode Zaal geheel in het teken van de theatervoorstelling “…dat ik mezelf ben” van Teatro Mungaga in samenwerking met Mentrum. Zoals altijd was er ook dit jaar weer voor elk wat wils.  

Onder leiding van Felix Rottenberg startte om 11.00 uur in de Rode Zaal een debat over de toekomst van participatie met wethouder Eric van der Burg, Jeroen Crasborn van Agis Zorgverzekeringen, Corine van de Burgt van De Omslag en vele anderen in de zaal. Mensen kunnen door de bezuinigingen wegvallen uit werkprojecten, vereenzamen of erger. En later is duurdere zorg elders nodig. Pennywise but poundfoolish. Er zijn alleen gezamenlijke oplossingen voor dit vraagstuk. Er zijn geen individuele oplossingen die door één partij geleverd kunnen worden. Sociale fima’s, ondernemerschap, ketenvorming en een zorgzame stad zijn minimale voorwaarden om deze sector door de economische crisis heen te loodsen, was één van de eindconclusies. Niet alleen praten, maar ook doen, was één van de laatste opmerkingen tijdens het debat.

De Amsterdamse Participatiemarkt 2011 werd financieel mede mogelijk gemaakt door Dienst Wonen, Zorg en Samenleven en Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam, de stadsdelen Centrum, Oost en West, Agis Zorgverzekeringen en participanten van De Omslag. De markt werd gesponsord door De Nieuwe Band, Kwekerij Osdorp, Iambe, Landzijde, Kookboek van het Jaar 2011, ROC van Amsterdam, Unlimited Delicious, Cook `n Style en thecolourkitchen restaurants.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support