De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Social media en vrijwilligerswerk

Amsterdam, maandag 19 december 2011

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam en het studenten adviesbureau Peperclip organiseren samen op 16, 17 en 20 januari drie workshops “Social media & vrijwilligerswerk”. Hoewel drie op de tien Amsterdammers al vrijwilligerswerk doet, valt er nog veel winst te behalen. Uit onderzoek is gebleken dat nog een derde geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, maar dit nog niet doet. Om deze groep te bereiken kan social media als middel dienen.

Nieuwsgierig
Uit de diverse bijeenkomsten die in 2011 in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk werden georganiseerd, bleek dat veel organisaties interesse hebben in social media en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen, vrijwilligers te waarderen en te werven.

Winst

Hoewel drie op de tien Amsterdammers al vrijwilligerswerk doet, valt er nog veel winst te behalen. Uit onderzoek is gebleken dat nog een derde geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, maar dit nog niet doet. Om deze groep te bereiken kan social media als middel dienen. Immers, het gebruik van social media is van een trend uitgegroeid tot een basis communicatiemiddel waarbij vrijwilligersorganisaties niet achter kunnen blijven.    

Toepasbaarheid

De Dienst Wonen, Zorg en Samenleven heeft adviesbureau Peperclip, opgericht door vierdejaars Human Resource Management studenten, gevraagd om samen met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam een workshop voor vrijwilligersorganisaties te ontwikkelen en te geven met als doel om vrijwilligersorganisaties meer te leren over social media en de toepasbaarheid ervan binnen jullie organisatie inzichtelijk te maken. In de workshop staan de verschillende soorten social media centraal, wordt toegelicht hoe social media gebruikt kan worden in een organisatie en wat de toegevoegde waarde van social media is voor vrijwilligersorganisaties met betrekking tot werving, bereikbaarheid en naamsbekendheid.   Het staat iedere vrijwilligersorganisatie vrij om met twee medewerkers/vrijwilligers

gratis deel te nemen aan de workshop. Er worden drie workshops gegeven op de volgende data:   ·         Maandag 16 januari van 9.30 uur tot 12.30 uur Dinsdag 17 januari van 14.00 uur tot 17.00 uurVrijdag 20 januari van 14.30 uur tot 17.30 uur   De workshops worden gegeven in de Stopera, Amstel 1, begane grond, Roos zaal.  

Handleiding

In de aanloop naar de workshop krijgen jullie een handleiding toegestuurd, waarin de basis van social media wordt toegelicht zodat er al geoefend kan worden en er gerichter vragen gesteld kunnen worden.  

Enquête en aanmelden

Door op onderstaande link te klikken komt u terecht bij de enquête van Peperclip. In deze enquête worden u meerdere vragen gesteld met betrekking tot het huidige social media gebruik en proberen wij de leerbehoefte in kaart te brengen zodat de workshop daarop afgestemd kan worden. Door het invullen van deze enquête kan u zich tevens opgeven voor de workshop. http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=93392  

Vragen

Mocht u nog vragen hebben of geen tijd hebben om de enquête in te vullen, dan kan u zich ook opgeven door uw naam, organisatienaam, email en telefoonnummer naar workshoppeperclip@gmail.com te mailen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support