De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Achter ieder mens schuilt een verhaal

Amsterdam, vrijdag 9 december 2011

Vraag je je weleens af als je een oudere dame ziet die achter een rollator aan schuifelt, wat voor leven zij heeft gehad? Denk je dat die oude man vroeger een gevierd zakenman was? Achter ieder mens schuilt een verhaal. Vind jij het interessant om je in zo’n leven te verdiepen en samen met een oudere zijn of haar levensverhaal op te tekenen?

Doe mee als vrijwilliger!
De Vrijwilligers Centrale Amsterdam zoekt vrijwilligers voor het project Levenboeken. Na een training ga je aan de slag met een oudere Amsterdammer om samen zijn of haar levensverhaal vast te leggen. Dat kan een boek worden, een film of een collage. Je bent ongeveer drie maanden bezig met een levensboek. 

Training
Geef je  op als vrijwilliger en meld je aan voor de gratis tweedaagse training Vrijwilligers schrijven levensboeken. Kijk in de Agenda.

Smeermiddel
Behalve het vastleggen van de sociale geschiedenis van Amsterdam, is een belangrijk doel van het project Levensboeken het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. De oudere heeft een paar maanden intensief contact met een vrijwilliger. Dit contact wordt in sommige gevallen voortgezet. Bovendien helpt het levensboek als smeermiddel bij het leggen en onderhouden van andere contacten.

Kennismaken met vrijwilligerswerk
De VCA promoot het vrijwilligerswerk bij Amsterdammers en zoekt steeds nieuwe, aansprekende vormen van vrijwilligerswerk om hen enthousiast te maken. Al geruime tijd kampen zorginstellingen en verpleeghuizen met een tekort aan vrijwilligers. Dit project zal  nieuwe mensen aantrekken die wellicht na afloop van het project als vrijwilliger bij de instelling betrokken willen blijven.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Dit project wordt gefinancierd door het Oranje Fonds en door de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support