De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

5 december 2015

Psychiatrie Café in Zuidoost

Een schokkende ervaring kan een ieder overkomen. Maar wat als het niet daarbij blijft? Als je een traumatische ervaring hebt opgelopen? Wat is dat eigenlijk? Barbara Jedding is klinisch psycholoog en zal het hier over gaan hebben op donderdag 10 december 2015 van 17.00 uur – 20.30 uur in het Psychiatrie Café in Zuidoost.

Lees verder

5 december 2015

Winter familiedag

Op 20 December 2015 organiseert Combiwel op het huis van de wijk het Anker in samenwerking met Open ACTA en De Verbindende Factor een Winter Familiedag. Er is Sport en spel en workshops, speel in een videoclip dansworkshop, stoelmassages, yoga en nog veel meer!!

Lees verder

5 december 2015

Kerstdiner 10 december in Amsterdam-Noord

Op 10 december is er een kerstdiner van 18u-20.45u. Onder het genot van dit keer een smakelijk en feestelijk 3-gangen diner kan je gezellig tafelen,en wisselen we onze plannen en tips voor de feestdagen met elkaar uit.

Lees verder

30 november 2015

Werkmarkt Oost aan de slag op 15 december

Eén van de pijlers van Post Oost is mensen een opstap bieden naar werk, met dit doel organiseert het participatiecentrum op dinsdag 15 december een inspirerende werkmarkt. De markt, omgedoopt tot ‘Oost aan de slag’, wil werkzoekende bewoners, ongeacht opleidingsniveau, adviseren, matchen en/of een informatieve dag bezorgen.

Lees verder

30 november 2015

4x per week lekker eten voor 5,50

Iedere maandag- dinsdag- woensdag- en vrijdagavond kun je voor slechts €5,50 gezellig een hapje mee-eten met Richard, Maria, Ron of Chantal bij de Eetkamer, op de Cornelis Dirkszstraat 27-3, Amsterdam West.

Lees verder

30 november 2015

Talentenbeurs 10 december

De Talentenbeurs is inmiddels een begrip geworden. Bezoekers zijn altijd weer enthousiast en heel veel deelnemers houden er een mooie ervaring, vrijwilligerswerk of zelf een baan aan over. Op donderdag 10 december is de beurs, in Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. 

Lees verder

23 november 2015

Informatie voor professionals

Goed nieuws voor alle professionals in Zorg en Welzijn! Post Oost heeft speciaal voor jou een pagina gemaakt op postoost.nl .

Lees verder

23 november 2015

Van deelnemer naar vrijwilliger

Het is een training die je helpt om te starten met vrijwilligerswerk. De training is voor alle mensen die wonen in Amsterdam Zuid en vrijwilligerswerk willen gaan doen.

Lees verder

21 november 2015

Theatergroep Jet: Er was eens een prinses..

Net als voorgaande jaren brengt Toneelgroep Jet dit jaar weer een zelfgeschreven stuk op de planken. ‘De Prinses’ is een komisch sprookje over de reis van een jonge prinses naar volwassenheid. Het stuk zal op 26, 27 en 28 november te zien zijn in het Polanentheater in de Spaarndammerbuurt.Lees verder

16 november 2015

Informatie over scholing in Post oost

Post Oost informeert je over scholing waarbij je aansluitend een goede kans hebt op werk. Bijvoorbeeld over leerwerktrajecten op MBO-2 niveau waar je opgeleid wordt in de elektrotechniek of de kraamzorg.

Lees verder

16 november 2015

Breng uw stem uit voor de Amsterdamse Pluim

Op maandag 15 december wordt de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de sportorganisatie met het meest aansprekende sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Lees verder

3 november 2015

van alles te doen op de 10e Participatiemarkt

Nog maar een week en dan is het zover. De 10e Amsterdamse Participatiemarkt vindt dan plaats in De Hallen in Amsterdam. Deze mag je niet missen. Ruim 70 organisaties bemannen ruim 80 stands en/of bieden workshops aan. Lees hieronder het programma. 


Lees verder

3 november 2015

Feest voor vrijwilligers uit Oost

Op 3 december is het weer zover: medewerkers van de stadsdeelorganisatie staan klaar om vrijwilligers uit Oost een fijne tijd te bezorgen. Door het vrijwilligersfeest uit het stadsdeel zijn waardering voor inwoners die zich vrijwillig inzetten voor hun medemens.

Lees verder

29 oktober 2015

Concert bezoek aan het Conservatorium van Amsterdam i.s.m. ABC Alliantie vanaf november 2015

In het Conservatorium van Amsterdam zijn regelmatig diverse concerten bij te wonen. Het doel van ABC-West is om mensen de gelegenheid te geven deze bij te wonen en daartoe begeleiding te bieden. Denk aan een leuke avond/middag uit, waarin je naar gedreven muzikanten kan luisteren in de mooie zalen van het Conservatorium van Amsterdam.

Lees verder

27 oktober 2015

Werken in het Vriendenhuis Amsterdam

Het Vriendenhuis Amsterdam heeft vacatures. Verrichten van alle voorkomende werkzaamheden die samenhangen met het beheren van het Vriendenhuis en begeleiden van de gasten. Specifiek: middels interne kursus en coaching opleiden tot ervaringsdeskundige (assistent) begeleider. Er kan een takenpakket op maat worden gemaakt.

Lees verder

27 oktober 2015

De Opstap geeft workshop tijdens Participatiemarkt

Dinsdag 10 november is de Participatiemarkt in de Hallen. De Opstap zal dan een workshop geven in het atelier van galerie Beeldend Gesproken. De Opstap biedt Creatieve cursussen aan iedereen die van de hulpverlening gebruik maakt, of gebruik heeft gemaakt.

Lees verder

26 oktober 2015

Kerst 500

KERST500 zoekt: Ruimtes en Gastvrije Westerparkers! KERST500is een 3-gangenkerstdiner, dat op vrijdag 18 december a.s. op ongeveer 15 verschillende locaties verspreid over alle buurten van Westerpark geserveerd zal worden.

Lees verder

26 oktober 2015

Vind je weg bij Ervaringswijzer

Ken je de website Ervaringswijzer.nl al, een trefpunt voor mensen met psychische kwetsbaarheden? Ervaringswijzer wordt gemaakt door een team van ervaringsdeskundigen die ook wel eens een steekje laten vallen. Op de site kun je jouw verhaal kwijt en leren van de ervaringen en tips van anderen.

Lees verder

19 oktober 2015

Workshop goud waard

Op 31 oktober organiseert VOOR ELKAAR IN ZUID een netwerkbijeenkomst voor buurtbewoners. Een middag vol inspirerende verhalen en workshops, die wordt afgesloten met een netwerkborrel. Het thema van de middag is:“Wat kan je allemaal doen zonder geld?”

Lees verder

12 oktober 2015

Verwendag voor mantelzorgers

Zorgt u al langere tijd voor een familielid, buur of vriend met een ziekte of beperking? Dan bent u mantelzorger. Dinsdag 10 november is er een verwendag voor mantelzorgers in Oost.

Lees verder

7 oktober 2015

mogen we 10 minuten van uw tijd?

Het zal u niet ontgaan zijn dat Jekuntmeer.nl een metamorfose heeft ondergaan afgelopen zomer. Niet alleen veranderde het hele uiterlijk van de website, ook het gebruiksgemak kreeg aandacht. 
Wij vinden het van groot belang dat u als gebruiker de website optimaal kunt gebruiken en kunt vinden wat u zoekt.

Lees verder

5 oktober 2015

17 oktober Amsterdam City Walk

Op zaterdag 17 oktober geeft wethouder Zorg, Eric van der Burg, het startschot van de Amsterdam City Walk, een wandeltocht van 3,5 kilometer door Amsterdam-Zuid.

Lees verder

1 oktober 2015

10e Amsterdamse Participatiemarkt in De Hallen

Jij komt natuurlijk ook! op 10 november van 10.00 tot 16.00 uur vindt alweer de 10e Amsterdamse Participatiemarkt plaats. En dit keer in de uiterst hippe Hallen in Amsterdam West. Net als andere jaren met een breed aanbod van activiteiten gericht op werken, leren en doen. 


Lees verder

1 oktober 2015

Themabijeenkomst

Op woensdag 7 okober, aanvang 19.30 uur wordt in Inloopcentum Ondro Bong (Zeeburgerdijk 53) een thema-avond gehouden met als onderwerp Persoonlijkheidsstoornissen.

Lees verder

28 september 2015

Paralympische Talentdag

Heb jij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert 4 oktober in Doorn samen met de Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden een Paralympische Talentdag.

Lees verder

28 september 2015

Feestelijke opening van buurtrestaurant Hembrug & Zaandammer

Op 1 oktober is het dan eindelijk zover; de feestelijke opening van buurtrestaurant Hembrug & Zaandammer.
Het buurtrestaurant is gevestigd in het buurtcentrum de Horizon aan de Hembrugstraat 156.

Lees verder

24 september 2015

Vacature: Burenbonders gevraagd m/v

Burenbond helpt mensen die een klein netwerk hebben, om het dagelijkse leven zelf te organiseren en met elkaar in contact te komen. Een medewerker van Burenbond is een luisterend oor, een organisator en een koppelaar.

Lees verder

22 september 2015

Bedankt Amsterdam

Een groots en passioneel evenement is afgelopen. Het laatste fluitsignaal op de Homeless World Cup heeft geklonken. Na een fantastische week zorgde Mexico met een dubbel voor een zinderende apotheose en gaan als kampioenen naar huis.

Lees verder

21 september 2015

Vrijwilligers vinden via Post Oost een baan

Vrijwilligerswerk als opstap naar betaald werk, steeds meer mensen kiezen voor deze route. Participatiecentrum Post Oost kan ondersteuning bieden bij het vinden van een passende vrijwilligersfunctie.

Lees verder

14 september 2015

Inloopspreekuren Oud-West in de Klinker en de Havelaar

Elke maandagochtend is er van 10:00 uur tot 12:00 uur Inloop de Klinker. In deze inloop kun je terecht met vragen over uw administratie. Ontvangen brieven die u niet helemaal begrijpt, het samen invullen van een formulier of het sorteren van uw map? Het kan allemaal in de Administratiesalon!

Lees verder

10 september 2015

Open Monumentendag

Je kunt op zaterdag 12 en zondag 13 september gratis monumenten bezoeken. Dit jaar staan Kunst & Ambacht centraal tijdens Open Monumentendag Amsterdam.

Lees verder

8 september 2015

Vrijwilligersacademie Amsterdam Training Drugs en Gedrag

De training drugs en gedrag is bedoeld voor vrijwilligers die vrijwilligersactiviteiten verrichten bij de partnerorganisaties van de Vrijwilligersacademie en gekoppeld zijn aan deelnemers met een verslavingsproblematiek of in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Lees verder

7 september 2015

18 jaar: Multiloog wordt volwassen

18 Jaar Multiloog: Deze mijlpaal wordt gevierd door Multiloog in het zonnetje te zetten met een benefiet. Je bent uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De benefiet vindt plaats op zondag 11 oktober 2015 vanaf 16.00 uur met een loterij, muziek, eten en drinken. 

Lees verder

7 september 2015

Westbeachfilmfestival

Het West Beach Filmfestival is een gratis openluchtbioscoop bij het Sloterparkbad. Het WBFF vindt dit jaar plaats bij de aanlegsteiger bij Hotel Buiten. Bij slecht weer wordt de bioscoop verplaatst naar Hotel Buiten.

Lees verder

31 augustus 2015

Taalvrijwilligers helpen de buurvrouw de drempel over!

Het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) organiseert korte trainingen voor vrouwen die taalvrijwilliger willen worden. Er zijn trainingen op verschillende momenten: vrijdagochtend (start 11 sept), woensdagavond (start 16 sept) en op zaterdag (start 10 oktober).

Lees verder

24 augustus 2015

Uitmarkt 2015

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaar is het van 28 tot en met 30 augustus op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest. Op vrijdagavond begint de Uitmarkt met een spetterende openingsshow, onder leiding van’ Jörgen Raymann en huisband New Cool Collective. 

Lees verder

23 augustus 2015

Gratis naar Artis en Micropia!

Kom gratis naar Artis en bewonder het pasgeboren giraffeveulen.Op 28 juli is in Artis een giraffe geboren. Inmiddels heeft het giraffeveulen haar eerste stapjes buiten gezet. Bekijk hier het filmpje: Giraffeveulen

Lees verder

18 augustus 2015

SAIL Amsterdam 2015

Dit jaar vindt van 19 t/m 23 augustus SAIL Amsterdam plaats. Net als tijdens eerdere edities wordt het hart van SAIL gevormd door schepen uit de hele wereld. De schepen worden aangemeerd aan de kades van het IJ.

Lees verder

17 augustus 2015

Vondelpark Openluchttheater 22 augustus met Candy Dulfer

Geniet tot en met 13 september in het zonnetje van meer dan 150 GRATIS muziek-, theater-, dans-, jeugd- en cabaretvoorstellingen in het mooiste park van Amsterdam. Op zondag 22 augustus treedt Candy Dulfer op.

Lees verder

13 augustus 2015

Blend -laagdrempelige werktrajecten

Ben je op zoek naar een laagdrempelig werktraject? Blend zoekt voor de Museumnacht nog mensen.

Lees verder

6 augustus 2015

Nieuwe opleiding voor mantelzorgers in Nieuw-West

Dinsdag 15 september start een nieuwe opleiding ‘Amsterdamse Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst’ in Nieuw-West. De opleiding is bedoeld voor mantelzorgers én ex-mantelzorgers, die door hun zorgtaken weinig kans hebben (gehad) om zich op andere vlakken te ontwikkelen.

Lees verder

27 juli 2015

Weerbaarheidstraining

Voor vrouwen die willen leren grenzen te stellen, minder snel in paniek te raken of  beter voor zichzelf op te komen is er in september de weerbaarheidstraining.

Lees verder

21 juli 2015

Dutch Street Cup Finals

11 september wordt voor de 8ste keer de finale van de Dutch Street Cup georganiseerd in Amsterdam. Het Museumplein wordt overspoeld met deelnemers vanuit het hele land.

Lees verder

16 juli 2015

KRACHTIGE MANTELZORG

Deze ondersteunende training zet jou in je kracht. Belangrijke onderwerpen die de revue passeren zijn: assertief communiceren, omgaan met weerstand, omgaan met emoties, en grenzen stellen.

Lees verder

29 juni 2015

Summerschool voor taalvrijwilligers

Amsterdams Buurvrouwen Contact organiseert een Summerschool voor vrouwen die Taalvrijwilliger willen worden. Als taalvrijwilliger help je vrouwen die aan huis gebonden zijn. Er zijn twee cursussen, 6 en 7 juli en 17 en 18 augustus (10.00 – 15.00 uur).

Lees verder

29 juni 2015

Buurtcamping 26 juli t/m 28 juli

Dit jaar veranderen 5 Amsterdamse parken in een buurtcamping. Heb je ook zin om te kamperen? Het is een goede kans om je buurtgenoten beter te leren kennen.

Lees verder

15 juni 2015

Leuke vacatures bij Loenatix !

Er zijn leuke vacaturen bij Loenatix. Je kunt een aantal dagdelen per week meewerken om kennis en ervaring op te doen in de drukkerijwereld of in de winkel. Bedenken, ontwerpen en bedrukken van unieke en hippe shirts voor alle leeftijden: bij Loenatix kan het.

Lees verder

15 juni 2015

Vacatures Talentenbeurs West

Talentenbeurs heeft weer volop vacatures. Op de Talentenbeurs van 23 juni in Amsterdam West kan je vrijwilligerswerk, stage of (leer)werkplek vinden en meteen afspreken! Er is een leuke vacature vrijwillige participatiecoach.

Lees verder

9 juni 2015

Vondelpark Openluchttheater: zondag 12 juni Rootsriders Tribute to Bob Marley

Het Vondelpark Openluchttheater biedt deze  zomer weer een afwisselend programma van theater, dans, cabaret,  jeugdtheater en muziek van klassieke- tot wereldmuziek.  Komende zondag 14 juni 2015 - 16.30 uur van is er Rootsriders Tribute to Bob Marley.  Tribute2BobMarley door Rootsriders is Europa’s beste Marley tribute show.

Lees verder

8 juni 2015

Uitgaan op buurtboerderij Ons Genoegen

De Buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark is een bruisend centrum van activiteit. Er zijn iedere dag broodjes, soepen, pannenkoeken, taarten, snacks en maaltijden te koop.
Op de vrijdagavond is er een nieuwe uitgaansavond VRIJ UIT! 

Lees verder

8 juni 2015

Workshop : De kunst van solliciteren

Randstad geeft een workshop waarin je handvatten krijgt om met een goed verhaal te solliciteren en zo je kansen te vergroten op een baan.

Lees verder

5 juni 2015

Psyichatrie café IJburg op vrijdag 5 juni

Psychiatrie Café IJburg in De Stek, is er  elke eerste vrijdag van de maand. Vrijdag 5 juni ben je weer welkom van 17.00 uur – 20.30 uur. Iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie is  van harte welkom. De toegang is vrij. Vanaf 17.00 uur is er inloop met gratis koffie en thee en een lekkere maaltijd (voor slechts € 2,50 graag van tevoren reserveren.

Lees verder

1 juni 2015

Project Jong + Oud = Goud

In 2015 is het eerste project van Stichting SeniorenStudent gestart in Amsterdam. Bij dit project koppelen we 50 senioren met een beperkt budget aan 50 studenten. Het doel is om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de senioren te versterken en studenten een maatschappelijke functie te bieden. Er is nog plek om deel te nemen!

Lees verder

28 mei 2015

VRIJWILLIGER WORDEN IN NIEUW-WEST?

Overweeg jij vrijwilliger te worden, maar weet je niet zo goed wat de mogelijkheden zijn of wat voor vrijwilligerswerk bij jou past? Bezoek dan de oriëntatiebijeenkomst van VCA Nieuw -West op dinsdag 2 juni,19.00 tot 21.00 uur

Lees verder

28 mei 2015

Workshop: Gezond te werken als vrijwilliger of mantelzorger

VOORKOM LICHAMELIJKE OVERBELASTING

Al zorg je met zoveel liefde voor iemand, lichamelijk eist het vaak z’n tol. Het tillen, trekken en duwen gaat al snel zeer doen. Ergotherapeut Jessica Stedema-Klopper biedt je handvatten om lichamelijke overbelasting tegen te gaan.

Lees verder

19 mei 2015

Opening Beeldenroute Landschapspark De Bretten

Landschapspark De Bretten, het groene natuurgebied tussen Haarlemmerpoort en Halfweg, is 20 kunstbeelden rijker. Kunstenaar Herbert Nouwens is de maker van deze sculpturen, die samen ‘De Brettensuite’ vormen. Met alle andere beelden is nu een volwaardige beeldenroute ontstaan die vrijdag 22 mei wordt geopend.

Lees verder

18 mei 2015

Uitnodiging toneelstuk Kophonger

Stadsdeel West en ABC-West nodigen je uit voor de gratis voorstelling Kophonger. Een voorstelling waarbij overgewicht bespreekbaar wordt gemaakt. Aansluitend op de voorstelling zal worden nagepraat over het onderwerp en is de mogelijkheid om kennis te nemen van initiatieven die in het stadsdeel worden uitgevoerd op het gebied van gezond gewicht.

Lees verder

11 mei 2015

Toernooiwinnaar Zuidoost

Voetbalteam Amsterdam Zuid-Oost heeft zaterdag weer de dagtoernooi van de Dutch Street Cup in Enschede gewonnen. Hulde voor deze knappe prestatie! Volgende week strijkt het Dutch Street Cup circus neer in Eindhoven.

Lees verder

7 mei 2015

Psychiatrie Café in Zuidoost, georganiseerd door VriendGGZ

Op donderdag 14 mei 2015 is er op het DAC het Vestzak van  17.00 uur – 20.30 uur weer Psychiatrie Café.  Drs. A. Sinceretti (arts) zal het thema slaapstoornissen behandelen.

Lees verder

7 mei 2015

cursus `De zorg de Baas`

Markant start op 20 mei 2015 een nieuwe cursus `De Zorg de Baas` voor mantelzorgers die in het centrum wonen of daar iemand verzorgen. Deelname is gratis. Middels de cursus leer je beter met je situatie om te gaan en een balans te vinden in de zorg voor een ander en voor uzelf.

Lees verder

4 mei 2015

De VondelGames: het grootste en leukste evenement voor aangepast sporten

Op zaterdag 23 mei 2015 vindt in het Amsterdamse Vondelpark het grootste en leukste evenement plaats voor aangepast sporten: VondelGames. Mensen met een handicap en/of chronische aandoening kunnen deelnemen aan tal van wedstrijden of kennis maken met de vele mogelijkheden op gebied van aangepast sporten.

Lees verder

30 april 2015

De vrijheid vieren met je buren

Op 5 mei organiseert team Mauritskade van Discus in samenwerking met het Badhuistheater op het Boerhaaveplein een bevrijdingsfestival. Het programma op 5 mei is gericht op buurtbewoners en cliënten van Discus en de rest van HVO-Querido, maar verder is iedereen natuurlijk van harte welkom. Het begint om 16:00 uur.

Lees verder

27 april 2015

Streetdinners

De stichting Streetdinners gelooft in de verbindende kracht van samen eten. STADSPASHOUDERS* die in het bezit zijn van een mei-bon kunnen die inleveren bij twee deelnemende locaties aan Streetdinners. Voor slechts  €1,- kun je gezellig mee eten aan een straatdiner. En voor nog eens dit bedrag kun je iemand meenemen. Kom je ook? 

Lees verder

20 april 2015

Kanoën met een beperking

Kanovaren is een laagdrempelige watersport, dus ook mogelijk voor mensen met een lichaamelijke beperking. Ervaar dat je meer kan dan je denkt. Iedereen mag en kan genieten van watersport. Vaar op eigen kracht om ons eiland heen. Voel hoe je een onderdeel bent van deze natuur, dat is de beleving als je in het water zit!!!

Lees verder

20 april 2015

Podium Mozaïek

Double Bill: Soundos en Omar Ahaddaf in Theater Podium Mozaïek.
Laat je op sleeptouw nemen door de energieke Soundos. Messcherp, ijzersterk en geboren met ervaring, zal ze korte metten maken met al je onervarenheid, je vragen en je vooroordelen.

Lees verder

13 april 2015

Deskundigheidstraining voor acht vrijwilligersorganisaties

Acht vrijwilligersorganisaties kregen zes weken lang een individuele deskundigheidtraining van Stichting Blik op Talent. Het gaat om de volgende organisaties: Insième, Stichting De Hippe Heks, STOC, Stichting Kader, Het Brisseltje, Circus Elleboog, Stichting Trajectbemiddeling Allochtonen (STBA) en Stichting Ihsane.

Lees verder

13 april 2015

Gezelligheid in Buurtkamer de Bestevaer

Bewoners uit West met een licht verstandelijke beperking testen allerlei buurtactiviteiten in West. Het buurtpanel let daarbij op sfeer, begeleiding, toegankelijkheid, prijs, of het gemakkelijk te vinden is en of ze er alleen heen durven gaan. De  Spelletjesinloop in buurtkamer De Bestervaer scoort een 8.

Lees verder

13 april 2015

Op zoek naar werk in A`dam en gevonden bij Eva & Adam

Twee maanden had ik mezelf nog gegeven en de eerste dag van wat ik had omgedoopt tot ‘de grote sollicitatiemaand’ was als een geruisloos maar geestelijk oorverdovend startschot afgegaan.

Lees verder

6 april 2015

Huis van de Wijk Slotervaart Zuid nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief Huis van de Wijk Slotervaart Zuid. Voor de bewoners van Slotervaart Zuid bieden wij een nieuwsbrief aan met de nieuwtjes van de huizen van de wijk in Slotervaart Zuid.

Lees verder

6 april 2015

Bad Hair Day?

Laat je haar knippen, föhnen of verven voor maar 1 Makkie!
Dit kan bij `Samen Kappen` op het Sumatraplantsoen nr. 48 huis.
Elke dinsdag en woensdag van 10:00-14:00.

Lees verder

6 april 2015

Still Moving

Nog een paar weken en dan is het zover. Alle deelnemers van Still Moving staan op de planken in drie geweldige voorstellingen! Check de speellijst en komt dat zien! Still Moving is een danstheater voor en door 60+ ers.

Lees verder

30 maart 2015

Thema-bijeenkomst Stress en Somberheid

Op dinsdag 7 april, aanvang 19.30 uur, geeft het Cliënten Informatiepunt een thema-voorlichtingsbijeenkomst over stress en somberheid.

Iedereen die in dit ondewerp geïnteresseerd is, vragen heeft of er samen met anderen en deskundigen over wil praten, is van harte uitgenodigd.

Lees verder

30 maart 2015

Vrijwilligers werven en behouden

Iedereen die met vrijwilligers werkt opgelet!

In Post Oost is op 23 april een informatiebijeenkomst voor iedereen die als professional betrokken is bij vrijwilligerswerk. Tegen welke vraagstukken loop jij aan bij het werken met vrijwilligers? Tijdens deze bijeenkomst worden een aantal actuele casussen waarmee iedere vrijwilligersorganisatie wordt geconfronteerd.

Lees verder

30 maart 2015

Post Oost filmpje

Met trots heeft Post Oost een link naar een mooi filmpje van Post Oost: hét knooppunt van participatie, vrijwilligerswerk en toeleiding naar werk in Oost. Post Oost heeft net haar eerste verjaardag gevierd.

Lees verder

23 maart 2015

Talentenbeurs West

Achmed Baâdoud bestuurscommissievoorzitter opent vrijdag 17 april de Talentenbeurs in Nieuw-West. Op de Talentenbeurs staan diverse organisaties en ondernemers uit Nieuw-West . Zij bieden vacatures voor (vrijwilligers)werk, stages, werkervaringsplekken, scholing en trainingen.

Lees verder

23 maart 2015

Cursus Leefstijl

Leefstijl Heeft u lichamelijke klachten? Zou je meer willen bewegen? Wil je sterker in je schoenen staan? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan aan voor de cursus Leefstijl van Combiwel en Actenz.

Lees verder

23 maart 2015

5D zoekt: stagiair communicatie

Stichting 5D wil de gedachte van een inclusieve samenleving verspreiden door allerlei culturele- en theater-activiteiten te ontwikkelen. 5D biedt stages en leerwerkplekken aan jongeren met een (on)zichtbare handicap of beperking. De stagiair communicatie houdt zich bezig met alle aspecten van de communicatie rondom 5D.

Lees verder

16 maart 2015

Groeien en bloeien

De dagen worden weer lichter, heerlijk! Gelijk was er zonnig nieuws: de animatie vad de Vrijwilligersacedemie - over de rol en positie van de zorgvrijwilliger – is genomineerd op het Holland Animation Film Festival (18-22 maart 2015).

Lees verder

16 maart 2015

Bijzonder vaarten Sail 2015

Voor de vijfde keer vaart het Rode Kruis mee in een sucsesvolle traditie. In samenwerking met Sail Noord organiseert het Rode Kruis bijzondere vaarten tijdens Sail 2015.

Lees verder

16 maart 2015

Ontwikkeltraject speciaal voor vrijwilligers

Voor vrijwilligers is er een speciaal ontwikkeltraject, genaamd Duizend-en-een-kracht. Het is een leer-/ervaringtraject voor vrijwilligers, waarin je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en waarbij je gaandeweg een mooi portfolio mee opbouwt.

Lees verder

10 maart 2015

Voorleesclub

Op zaterdag 14 maart organiseert Stichting Prisma de Voorleesclub inOntmoetingscentrum Da Costa. Het thema van deze zaterdag is De Lente.
Kom lekker luisteren naar sprookjes, gedichten en heerlijke verhalen over het voorjaar!

Lees verder

9 maart 2015

Mantelzorg in regie - workshop voor mantelzorgers en zorgbehoevenden

Om mantelzorgers wegwijs te maken in nieuwe wet- en regelgeving organiseert Civic Amsterdam een training over dit onderwerp. In 7 bijeenkomsten schept de mantelzorgmakelaar van Civic Amsterdam duidelijkheid over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Jeugdwet.

Lees verder

9 maart 2015

Wings for Life Worldrun

Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. de missie is een behandeling tegen dwarslaesie vinden.

Lees verder

9 maart 2015

Uitnodiging voor de opening van de tentoonstelling van Fotovoice op 25 maart

Op 25 maart is iedereen uitgenodigd voor opening van de tentoonstelling van Fotovoice op het ROC Laan van Spartaan. Fotovoice is een cursus voor en door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid, die willen werken aan bewustwording en bestrijding van stigma dat kleeft aan het hebben van een psychiatrische diagnose.

Lees verder

9 maart 2015

Stichting Life Goals startte in Maastricht opmars naar WK

Op de Markt in Maastricht vond op zaterdag 7 maart de kick-off plaats van de Dutch Street Cup 2015. Aan deze straatvoetbalcompetitie nemen ruim veertig teams deel die bestaan uit mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Als opening speelden de profspelers van MVV op de Markt een wedstrijd tegen het Maastrichtse straatvoetbalteam.

Lees verder

2 maart 2015

Uitnodiging filmvoorstelling en discussie met Abdelkader Benali

Stadsdeel West nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij een debat met vertoning van fragmenten uit de indrukwekkende film Les Chevaux de Dieu, over de aanslagen in Casablanca in 2003.

Lees verder

2 maart 2015

Met Stadspas naar Porgy and Bess in het RAI Theater

Porgy and Bess verhaalt over de intense liefde tussen de invalide bedelaar Porgy en de mooie, maar grillige Bess. Het is een kleurrijk, bewogen en groots theaterepos dat je tot op het bot raakt. Met prachtige songs als “Summertime” en “I Got Plenty of Nothing”, die grote klassiekers zijn geworden.

Lees verder

2 maart 2015

Uitnodiging Post Oost viert 1-jarig bestaan

Post Oost nodigt personen en organisaties die betrokken zijn bij Post Oost bij de viering van het 1-jarig bestaan. Meedoen aan activiteiten in de buurt, bemiddeling naar vrijwilligerswerk en een opstap bieden naar werk; dat is waar het om draait in Participatiecentrum Post Oost.

Lees verder

23 februari 2015

Gespreksbegeleider bij Zorg Verandert

Vindt u het belangrijk dat mensen de juiste zorg of ondersteuning krijgen? Wilt u mensen graag activeren en motiveren om de regie in eigen hand te houden? En heeft u enige ervaring in het organiseren en leiden van gespreksgroepen? Word dan gespreksbegeleider van Zorg Verandert!

Lees verder

19 februari 2015

Assistent Trainster worden

Stichting Be Interactive ondersteunt de organisatie van trainingen voor wandelen -en hardlopen voor vrouwen en meisjes. Ben je sportief, houd je van rennen en wandelen, kan je voor de groep staan, wil je dit allemaal leren? Schrijf je dan in voor de assistent trainster cursus bij BeInteractive.

Lees verder

19 februari 2015

Vrijwilligersvacature van de maand bij Post Oost

Buurthuiskamer zoekt PR medewerker
De gezellige buurthuiskamer van de Oosterparkbuurt is dringend op zoek naar een PR medewerker. De buurthuiskamer biedt leuke activiteiten aan in de buurt voor jong en oud.

Lees verder

17 februari 2015

Op zoek naar werk? Kom naar WerkPunt!

Zoek je werk of een stage en woon je in Nieuw-West? Meld je aan bij Werkpunt. Bij Werkpunt kunt je leren netwerken, solliciteren en een cv opstellen. Ook is het mogelijk om drie tot zes maanden 16 uur per week werkervaring op te doenomdoor te stromen naar betaald werk of een opleiding.

Lees verder

16 februari 2015

Start WijkLeerbedrijf Amsterdam Nieuw-West

Deze maand start WijkLeerbedrijf Amsterdam Nieuw-West. Werkzoekenden die een opleiding in de zorg volgen bieden buurtbewoners een steuntje in de rug. Het gaat om licht huishoudelijk werk, zoals afwassen, opruimen, schoonmaken en lichte zorgtaken zoals hulp bij eten en drinken, meegaan naar de dokter boodschappen doen of een wandeling en een praatje maken.

Lees verder

16 februari 2015

Open dag 11 maart Werkleerschool Amsterdam

Op 11 maart aanstaande is er Open dag op de Werkleerschool op de Keizersgracht van 11.00 tot 15.00. In augustus starten 4 opleidingen. Heb je interesse in werken in de horeca, detailhandel of facilitaire dienstverlening? Download dan de flyer voor meer informatie en kom vooral naar de open dag. 

Lees verder

12 februari 2015

NLDOET op 20 en 21 maart: meld nu uw klus aan!

Met uw organisatie kunt u een klus aanmelden op NLDOET en de organisatie op die manier meer bekendheid geven in de buurt en misschien zelfs nieuwe vrijwilligers werven!

Lees verder

10 februari 2015

Herontdek Amsterdam in 2015 met 24H!

24H vindt op 14 & 15 februari plaats in Amsterdam Oost,wat betekent dat dit stadsdeel 24 uur lang al haar pareltjes laat zien.Theaters, musea, clubs, winkels en bekende bezienswaardighedenopenen hun deuren voor publiek en hebben speciale evenementen in petto.De ideale gelegenheid om te ontdekken wat Amsterdam Oost te bieden heeft.

Lees verder

9 februari 2015

Valentijnsbal in Nieuw-Sloten

Op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari, organiseren de buurtvereniging Bokrijk en Huis van de Wijk Sloten/Nieuw SLoten vanaf 20:30 uur een  `avondje uit in eigen buurt`. Wees welkom op het Valentijnsbal in Huis van de Wijk België, Hageland 117-119.

Lees verder

9 februari 2015

12 februari informatiebijeenkomst Vreedzaam West voor vrijwilligers en professionals

Vrijwilliger of professional in West? Kom naar de informatiebijeenkomst over Vreedzaam West op 12 februari 2015.

Lees verder

9 februari 2015

AdministratieExpress gaat van start!

Na een succesvolle eerste versie van AdministratieExpress 1.0 gaat in april de AdministratieExpress 2.0 van start! We zijn hard op zoek naar deelnemers die het leuk vinden om slimmer met hun (financiële) administratie om te leren gaan,  meer grip op hun geld te krijgen en meer rust in hun hoofd willen

Lees verder

8 februari 2015

Workshop Maskers Maken

Theaterwerkplaats 5d heeft op zaterdag 28 februari van 10.00- 16.00. Bij de workshop masker maken leer je twee aan twee een gipsen masker te maken met je eigen gezicht als vorm. Het masker is uniek want je bent het zelf, want van  jou is er maar één!

Lees verder

2 februari 2015

Opening buurtonderneming U-Turn 11 februari

Sinds kort is het delflandplein in Slotervaart een buurtonderneming rijker: U-Turn is gevestigd in de oude Primera en is de `oefenplek` voor startende ondernemers en een plek voor maatschappelijke projecten. U-Turn wordt op woensdagmiddag 11 februari officieel geopend door Achmed Baâdoud, de  voorzitter dagelijks bestuur van Amsterdam Nieuw-West.

Lees verder

2 februari 2015

Ontdek De Baarsjes tijdens de Wijkproeverij

In De Baarsjes zijn veel bewoners actief. Hun inzet maakt de buurt plezierig, mooi en veilig om in te wonen. Kom naar de Wijkproeverij en proef de veelzijdigheid van de buurt.

Lees verder

2 februari 2015

Cursus Theatervormgeving

Theaterwerkplaats 5D heeft op zaterdag 14 maart 13.30-16.30 de cursus theatervormgeving. Alle aspecten van het vak van Decor- & Kostuumontwerper worden belicht.

Lees verder

2 februari 2015

Werkzoekenden aan de slag bij Corendon Vitality Hotel

Vijf werkzoekenden uit Nieuw-West gaan bij het nieuwe Corendon Vitality Hotel aan de slag in de bediening en bij de receptie. De kersverse medewerkers en Corendon ondertekenden hiervoor onlangs de contracten. Ben je ook op zoek naar werk in Nieuw-West?

Lees verder

28 januari 2015

Met Stadspasbon Februari naar Amsterdam Expo

Giants of the Ice Age
Sta oog in oog met de imposante mammoet en de gevaarlijke sabeltandtijger en ontdek de wereld van de ijstijdmensen in Amsterdam EXPO. In de grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd ooit maakt u een fascinerende reis door prehistorische tijden. Fossielen van tienduizenden jaren oud en zelfs een compleet origineel mammoetskelet zijn te bewonderen in de expositie.


Lees verder

27 januari 2015

WCTA Theater-produktie

Met het project Grens wil de theatergroep  community van het WCTA huiselijk geweld bespreekbaar maken. Huiselijk geweld kent tal van gezichten. De spelers nemen ons mee in hun eigen emoties en ervaringen.

Lees verder

22 januari 2015

Feestelijk openingsweekend bibliotheek Linnaeusstraat!

Vrijdag 16 januari 2015 om 9.30 uur opende de OBA een bibliotheek aan de Linnaeusstraat 44. De nieuwe bibliotheek legt het accent op verhalen. Om dit te vieren is er op zaterdag 24 en zondag 25 januari een feestelijk openingsprogramma in de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe bibliotheek te komen bekijken en te luisteren naar verhalen, te lachen bij een voorstelling of kennis te maken met de medewerkers. Het programma voor zover bekend:

Lees verder

22 januari 2015

Arbeidscontract voor Alfred Wong

Familiebedrijf Stam heeft Alfred Wong een arbeidscontract aangeboden. Per 1 januari 2015 is Alfred gestart op het Food Center bij de firma. Daarmee is hij één van de eerste cliënten met een verstandelijke beperking van Cordaan die een arbeidscontract krijgt. Zijn begeleiders zijn "enorm trots" op hem. Alfred Wong is een voorbeeld voor andere cliënten. Tevens is zijn verhaal een mooi voorbeeld van de participatiemaatschappij.


Lees verder

22 januari 2015

Workshop Gedachte-Kracht

Gedachte-Kracht in jouw buurt Workshop voor vrijwilligers, leraren en ouders uit Amsterdam Nieuw West die graag meer willen weten hoe Gedachte-Kracht werkt en hoe ze daar op een speelse manier samen met kinderen aandacht aan kunnen besteden. Als je weet hoe je je Gedachte-Kracht kunt gebruiken, is het veel makkelijker om te bereiken wat je wilt en je vrijer en gelukkiger te voelen.


Lees verder

22 januari 2015

WMO: alle veranderingen op de gemeentelijke site

De gemeente Amsterdam voert per 1 januari 2015 een nieuw zorgstelsel in. Wat in de AWBZ Begeleiding groep was, heet dan dagbesteding. Ook voor dagbesteding gaan er dingen veranderen. Het aanvragen en ontvangen van dagbesteding gaat anders dan u gewend was. AWBZ wordt vervangen door de nieuwe WMO.  Op Amsterdam.nl lees je meer over dit nieuwe zorgstelsel.

Lees verder

20 januari 2015

Informatiebijeenkomst Wet Langdurige Zorg op 27 januari

De Wet langdurige zorg is per 1 januari 2015 ingevoerd en vervangt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Op 27 januari organiseert Cliëntenbelang Amsterdam van 14.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst over deze wet.

Lees verder

18 januari 2015

Wil jij jouw verhaal met Jekuntmeer.nl delen?

Doe jij mee met een activiteit die op Jekuntmeer.nl staat? En wil jij jouw verhaal delen met de bezoekers van Jekuntmeer.nl? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees verder

13 januari 2015

Mindfulness voor senioren

Vanaf februari 2015 kunnen senioren en chronisch zieken bij Flevopoort een aangepaste training mindfulness volgen. Deze training is aangepast op de vragen die leven onder deze doelgroep en hun fysieke mogelijkheden.

Lees verder

12 januari 2015

Krijgt u (langdurige) zorg?

Dan is deze website voor jou. Want op 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Gemeenten en zorgverzekeraars hebben meer taken gekregen. De veranderingen kunnen vragen oproepen. Houd ik mijn recht op zorg? Moet ik meer gaan betalen? Houd ik dezelfde zorgverlener? Deze website legt uit welke rechten je hebt bij de overgang naar de nieuwe zorg.

Lees verder

12 januari 2015

Academy2Work

A2W staat voor Academy to Work en is een leerwerkplaats op de bloemenveiling
Flora Holland te Aalsmeer.
Hier worden kandidaten/werknemers opgeleid in een praktijk traject.

Lees verder

10 januari 2015

Kennismarkt Nieuw-West

Kennismarkt Nieuw-West is een website die zorgt ervoor dat we kennis delen met elkaar. Hier vind je workshops en cursussen. Dit aanbod is voor vrijwilligers en mensen die in Nieuw-West wonen en iets voor anderen doen of willen gaan doen.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support