De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Paralympische Talentdag

Amsterdam, maandag 28 september 2015

Heb jij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert 4 oktober in Doorn samen met de Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden een Paralympische Talentdag.

Hoe ziet een Talentdag eruit?

Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Daarnaast zijn er van verschillende andere bonden stands aanwezig waar je informatie kunt krijgen over talentherkenning binnen de sport en kennis kunt maken met de coaches.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw beperking kunt doen via de Sportwijzer.

Voor sporters van 12 jaar en jonger is er de miniorendag.

Ben jij een trainer/coach en je traint een of meer mensen met een beperking en je wilt je kennis vergroten over mensen met een beperking. Dan organiseert de Academie voor sportkader diverse bijscholingen. Zoals een bijscholing voor : sporters met een verstandelijke handicap; sporters met autisme; sporters met gedragsproblematiek etc. Voor informatie over de diverse bijscholingen, zie website academievoorsportkader.nl  Voor vrijwilligkader is het mogelijk de cursusgelden vergoed te krijgen. Voor meer informatie neem contact op de gemeentelijke consulent aangepast sporten, Harry Visser, tel. 020-25 18 209, e-mail: h.visser@amsterdam.nl

Voor meer informatie over de talentdagen zie paralympische-talentdag

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support