De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bedankt Amsterdam

Amsterdam, dinsdag 22 september 2015

Een groots en passioneel evenement is afgelopen. Het laatste fluitsignaal op de Homeless World Cup heeft geklonken. Na een fantastische week zorgde Mexico met een dubbel voor een zinderende apotheose en gaan als kampioenen naar huis.

Meer dan 500 enthousiaste voetballers en voetbalsters hebben dankzij de tientallen onvermoeibare betrokkenen een droomweek gehad en gaan met een onvergetelijke ervaring naar huis. Namens alle spelers en alle betrokkenen: Amsterdam bedankt. In een afgeladen stadion wonnen de Mexicaanse dames met 3-1 van Chili, terwijl hun mannelijke collega’s de selectie van Oekraïne met 5-2 opzij zette. Daarmee kreeg de Homeless World Cup 2015 twee waardige kampioenen en eindige in een vurig Mexicaans feestje.

De rust is nu weergekeerd op het Museumplein. Een week lang vormde de achtertuin van De Nachtwacht het podium voor de Homeless World Cup 2015, waar meer dan 500 voetballers en voetbalsters 48 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Het enige wereldkampioenschap dat geen verliezers kent, maar iedereen een persoonlijke overwinning boekt. Een voetbaltoernooi waar 48 verschillende culturen bijeen komen en garant staan voor een week pure passie.

Hier: Youtube-film waarin de spelers Amsterdam bedanken

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support