De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De vrijheid vieren met je buren

Amsterdam, donderdag 30 april 2015

Op 5 mei organiseert team Mauritskade van Discus in samenwerking met het Badhuistheater op het Boerhaaveplein een bevrijdingsfestival. Het programma op 5 mei is gericht op buurtbewoners en cliënten van Discus en de rest van HVO-Querido, maar verder is iedereen natuurlijk van harte welkom. Het begint om 16:00 uur.

Voor volwassenen zijn er muziek- en theater optredens georganiseerd, onder andere van het Oosterparkorkest en mensen van de voormalige Dogtroep. Maar ook buurtbewoners en cliënten van HVO-Querido kunnen zich aanmelden voor een optreden op het open podium. Hiervoor hebben zich al drie klanten van Discus ingeschreven, een van hen werkt momenteel aan een bevrijdingsrap.
Vrijheidsmaaltijd 45mei

Om 18:00 wordt het diner geopend met een gezamenlijke toost op de vrijheid door een cliënt van Discus en Nic Borghans, directeur zorg van HVO-Querido. Tussendoor zijn er doorlopend muzikale optredens. Daarnaast vertellen kinderen van een school hier in de buurt en volwassenen, van wie sommigen de bevrijding nog hebben meegemaakt, persoonlijke verhalen over het thema bevrijding en vrijheid.
Om het geheel feestelijk af te sluiten treedt er tussen 19:00 en 20:00 uur een deejay op. Aanmelden Iedereen kan komen kijken, luisteren en meedoen. De toegang is gratis. Maar als je aan het diner wilt deelnemen, kost dat 7 euro per persoon (4 euro voor kinderen) en moet je dat van tevoren opgeven via streetdinners.org want we willen natuurlijk weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen.
Het wordt een fantastische dag. Kom gezellig met ons en met elkaar Bevrijdingsdag vieren op het Boerhaaveplein.
Zie website van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support