De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Op zoek naar werk in A`dam en gevonden bij Eva & Adam

Amsterdam, maandag 13 april 2015

Twee maanden had ik mezelf nog gegeven en de eerste dag van wat ik had omgedoopt tot ‘de grote sollicitatiemaand’ was als een geruisloos maar geestelijk oorverdovend startschot afgegaan.

Misschien, dacht ik, was mijn baan ergens in de stad verborgen en moest ik ‘m vinden als een schat op de schatkaart. Steeds vaker richtte ik mijn ogen op de hemel boven de stad, alsof daar het antwoord op mijn vraag zou liggen. Dan gleed mijn blik weer terug over de skyline van de metropool, alsof ik hieraan een hint kon aflezen in de richting van mijn toekomstige werkgever.

De zoektocht naar werk heeft sterke overeenkomsten met het zoeken naar een partner: je kan een heleboel dingen in gang zetten, maar jouw werkgever komt alsnog om de meest onverwachte hoek lopen op een evenzo totaal onverwacht moment. Je hebt de regie maar deels in handen. Al je inspanningen maken heus wel verschil, maar het moment waarop je wens uitkomt is aan hogere machten. Ik moest dus maar vertrouwen op een goede afloop.

A’dam (lees: ADAM) is een stad waar wonderen gebeuren. Vlak nadat ik verwonderd glimlachte om het feit dat iemand mij in de nabijgelegen supermarkt had aangesproken met ‘Juf’ (een bijna-synoniem voor mijn beroep) zat een vrouw op mij te wachten in het participatiecentrum EVA & ADAM. Er is verder zowel veel als weinig fantasie voor nodig om te weten wat er toen gebeurde: dankzij haar, participatiemedewerker Mavis Kathusing, werd ik in contact gebracht met mijn huidige werkgever Sagènn, waar ik meteen aan de slag kon als docent NT2.

Door: Mirry DijkstraBezoekadres
Havikslaan 22

Postadres
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
T: 020 - 494 57 68
Website:participatieamsterdam.nl
E: info@participatieamsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support