De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Mindfulness voor senioren

Amsterdam, dinsdag 13 januari 2015

Vanaf februari 2015 kunnen senioren en chronisch zieken bij Flevopoort een aangepaste training mindfulness volgen. Deze training is aangepast op de vragen die leven onder deze doelgroep en hun fysieke mogelijkheden.

Tijdens het wekelijkse inloopspreekuur voor senioren viel het de professionals van Civic Amsterdam op dat geregeld ouderen moeite hadden met kwesties als: ‘Ik raak in paniek als ik mijn sleutels/pasje weer eens kwijt ben.’ ‘Hoe ga ik om met mijn dagelijkse fysieke pijn?’ ‘Hoe kan ik het piekeren verminderen?’ en ‘Ik wil graag weer beter kunnen slapen.’

Voor deze groep cliënten begon Civic Amsterdam in 2014 een pilotgroep mindfulness voor senioren. In een reeks bijeenkomsten trainden deelnemers hun aandachtigheid met ademhalingsoefeningen en lichamelijke oefeningen. Hierdoor leerden zij efficiënter om te gaan met negatieve ervaringen zoals stress, piekeren, angst en sombere gevoelens. Door aandacht te hebben voor de signalen van het lichaam konden zij eerder reageren op tekenen van stress en/of het overschrijden van lichamelijke grenzen. Ook kan mindfulness een bijdrage leveren aan het verbeteren van het concentratievermogen en het geheugen.
Senioren die deelgenomen hebben aan de mindfulnessbijeenkomsten zijn erg positief. Daarom breidt Civic de training uit en biedt deze vanaf februari aan in zowel in de Indische Buurt als in het Oostelijk Havengebied. De Mindfulnesstraining vindt om de week plaats. De groepen bestaan uit maximaal 10 senioren.

Waar: INDISCHE BUURT
Wijkservicepunt Flevopoort, Activiteitenruimte Kramatplantsoen 101
Wanneer: Vanaf woensdag 4 februari 2015, elke twee weken: 18 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april 10.30 tot 11.30 uur
Waar: OOSTELIJK HAVENGEBIED Wijkservicepunt Sporenburg, Tuinhuis Baron G.A. Tindalstraat 27
Wanneer: Vanaf woensdag 11 februari 2015,elke twee weken:
4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 20 april
10.30 tot 11.30 uu

Meer info: Flyer

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support