De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

24 december 2007

Boerderijclub Oud-West van start.

Samen dieren eten geven, dieren knuffelen en knutselen rondom het thema dieren/ natuur. In het kader van het kwartiermakersproject Oud-West is in de Kinkerbuurt de Boerderijclub gestart, een samenwerking project tussen Buurtcentrum de Havelaar, Stichting Prisma en Cordaan.

Om de week komen bewoners met een verstandelijke beperking uit Oud-West in Kinderboerderij Zimmerhoeve hiervoor bij elkaar. Bedoeling is dat ze daarbij bekend raken met vrijetijdsbestedingsmogelijkheden in de buurt en daar op den duur ook buiten de Boerderijclub bijeenkomsten zelfstandig naar toe gaan. Dit blijkt sinds de start van de club in september, voor vooral de zelfstandig reizende deelnemers, nu al een succes. Geregeld ziet het tegenovergelegen Buurtcentrum de Havelaar deelnemers binnenlopen bij hun reguliere programma.

Voor meer informatie over het project Boerderijclub Oud-West neem contact op met: Stichting Prisma Tel: 020-6626012.

Lees verder

24 december 2007

Cursus Omgaan met Vriendschap

Het Steunpunt GGZ (APCP) en Stichting Amsterdamse Vriendendiensten (SAV) bieden gezamenlijk een cursus ‘Omgaan met vriendschap’ aan, voor mensen met psychiatrische klachten. Het is een inspirerende cursus voor mensen die behoefte hebben aan vriendschap en belemmeringen ervaren bij het verwerven of behouden daarvan. De cursus is bedoeld voor mensen die er zin in hebben om hun vaardigheden voor het aangaan van vriendschappen te vergroten.

Lees verder

20 december 2007

Kerstspektakel op Amstelveld

Honderden lichtjes op het plein, olietonnen  met vuur om de handen te verwarmen, warme chocolademelk, een levende kerststal, kerstliedjes en het kerstverhaal. Alle ingredienten zijn maandagavond 24 december aanwezig om in de ware kerstsfeer te komen.

Dit jaar organiseert Stichting Volksbond Amserdam (SVA) op het Amstelveld een waar kerstspektakel.

Rond de klok van 20.00 uur wordt het aloude kerstverhaal verteld.

De echte herders, engelen, koningen, Jozef, Maria en Jezus in de levende kerststal vertellen dit verhaal mee. Deze rol wordt vervuld door mensen vanuit de SVA. Ze zijn langdurig dak- en thuisloos geweest en wonen nu bij SVA. De straatklinkers, het koor van het straatpastoraat van de protestantse diaconie en een kinderkoor verzorgen de muziek. En iedereen mag meezingen.

Alle kinderen mogen natuurlijk ook als herder komen.

24 december 20:00 uur, Amstelveld.

Lees verder

14 december 2007

Voldoende draagvlak voor volgende Participatiemarkt

Tijdens de Amsterdamse Participatiemarkt op 15 november kregen bezoekers een enquêteformulier uitgereikt waarop zij hun mening konden weergeven over de organisatie van de markt. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

De enquête werd ingevuld door 181 aanwezigen die de markt gemiddeld met een 7,5 beoordeelden. De meeste bezoekers gaven aan dat ze via hulpverleners of flyers op de hoogte waren gebracht van de markt. Met name de mogelijkheid om kennis te maken met dagactiviteiten van diverse organisaties werd hoog beoordeeld, maar ook de lokatie kreeg een hoge waardering. Wat vooral heel goed werd bevonden was de laagdrempeligheid van de markt. Op de vraag of ze volgend jaar weer gaan komen, werd door bijna iedereen positief beantwoord. Alle reden dus om ook in 2008 weer een Amsterdamse Participatiemarkt te organiseren!

Lees verder

12 december 2007

Creatief met kerst

Op 2de kerstdag kun je op de Keizersgracht 252 een kerstworkshop doen onder begeleiding van Jose en Serge.

We gaan een lichtschilderij maken.

Iedereen is welkom tussen 14:00 en 17:00 uur.

Voor de hele middag, inclusief materiaal en High Tea, betaal je 7,50 euro.

Deze middag wordt georganiseerd door SCIP. Meld je voor 20 december aan bij het ACC, telefoon 020 6244003 of 020 6361960.

Lees verder

4 december 2007

Geslaagd papierprikproject in Noord

Sinds juni trekken bewoonsters van de Rosaburgh, onderdeel van het Leger des Heils, gewapend met vuilniszakken en prikstokken er twee keer per week op uit om de omgeving van het vrouwenopvanghuis en het Vliegenbos zwerfvuilvrij te maken. De reacties van omwonenden zijn uitermate positief over het feit dat deze dames hun buurt wekelijks schoon houden. Eén van de deelneemsters: “Het geeft me het gevoel dat ik nuttig bezig ben. En het maakt me ook bewust van mijn eigen wegwerpgedrag, als ik zie wat ik allemaal van anderen op de grond vind.”

Het laagdrempelige project dat een initiatief is van de Rosaburgh en wordt ondersteund door Stichting De Omslag, loopt goed. Stadsdeel Noord verstrekt de materialen en pakjes shag als beloning. Wekelijks halen de deelneemsters ruim vijftien zakken met zwerfvuil op dat anders gewoon zou blijven liggen. Vanwege het succes wordt het project ook in 2008 voortgezet.

Informatie: Margreet Plukkel, (020) 435 06 81, m.plukkel@legerdesheils.nl.

Lees verder

28 november 2007

Start eetwinkel "De Buren"

Op 10 december opent Stichting De Waterheuvel samen met brouwerij De Prael eetwinkel ‘De Buren’. Aan de Sarphatistraat 45 starten vijftien leden van De Waterheuvel en Brouwerij De Prael na een inwerkperiode van twee maanden met de verkoop van heerlijke belegde broodjes, meeneemkoffie quiches en taarten. In de avonduren, buiten de openingstijden van de winkel om, verzorgen zij voor externe groepen catering in het prachtige souterrain met aangrenzende tuin.Lisa Augustin van De Waterheuvel, coördinator van het horecaproject: “Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe horecalocatie. Bij De Waterheuvel konden mensen in de keuken werkervaring opdoen door intern lunches te bereiden. Maar we groeiden uit onze jas en de medewerkers werden steeds professioneler. We zijn heel blij met ‘De Buren’ waar mensen met psychiatrische klachten onder begeleiding commerciële horeca-ervaring op kunnen doen.”

De eetwinkel betrekt ambachtelijk brood van een bakkerij die werkt met verstandelijk gehandicapten en de melk en zuivelproducten komen bij een zorgboerderij vandaan. Bij ‘De Buren’ is nog plek voor mensen met psychische problemen die aan de slag willen in de horeca. Lisa: “Vooral op de vrijdag zijn er nog gaten in het rooster. En we zijn niet alleen op zoek naar koks, maar ook naar mensen die willen afwassen of schoonmaken, het brood halen, een baliedienst draaien, koffiebekers stickeren of de broodjes helpen inpakken.”Eetwinkel ‘De Buren’ is open op werkdagen van 11.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisa Augustin, (020) 320 85 52, lisa@waterheuvel.nl.

Lees verder

21 november 2007

Ontdek de voordelen van digitaleflyer.nl

Stichting De Omslag heeft een nieuw product ontwikkeld om het grote aanbod van Amsterdamse dagactiviteiten voor mensen met een beperking ook binnen maatschappelijke organisaties constant en actueel via een informatiescherm onder de aandacht te brengen. Digitaleflyer is uitermate geschikt voor wachtkamers en ontmoetingscentra waar dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychosociale problemen of een lichamelijke of verstandelijke handicap regelmatig aanwezig zijn. Met digitaleflyer.nl wordt de doelgroep snel en eenvoudig op de hoogte gebracht van alle activiteiten en projecten die voor hen worden georganiseerd. Naast een doorlopende melding van ruim 300 dagactiviteiten biedt digitaleflyer.nl ook advertentiemogelijkheden voor abonnees.Voor meer informatie of een (proef)abonnement kunt u contact opnemen met DigitaleFlyer.nl (020) 486 01 49, info@digitaleflyer.nl .

Lees verder

21 november 2007

Aan de slag met dagactiviteiten


In Amsterdam bestaan zoveel activiteiten en projecten op het gebied van dagbesteding, scholing en werk voor mensen met een beperking, dat het bijna onmogelijk is daarvan geheel op de hoogte zijn. Daarnaast is het in het belang van cliënten om een eenduidige visie te kunnen formuleren en tot daadwerkelijke bemiddeling te komen. Daarom heeft Stichting De Omslag de training ‘aan de slag met dagactiviteiten’ ontwikkeld. De training is bestemd voor professionals en vrijwilligers die werken met mensen die dak- en thuisloos zijn, mensen met verslavingsproblemen, met psychosociale problemen, of mensen met een lichamelijke- of verstandelijke handicap. Doel is de cursisten handvaten te geven waarmee zij de maatschappelijke participatie van cliënten uit de doelgroep kunnen bevorderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting De Omslag, (020) 486 01 49, info@deomslag.nl.

Lees verder

11 oktober 2007

25 oktober 2007: Kwartiermakersdag

Iedereen kent wel iemand die een beetje gek is. Een familielid, een buurvrouw, een klasgenoot, noem maar op. Op deze dag kunt u met hen kennismaken en zult u ontdekken dat `gek` heel gewoon is.

Waar?

Buurthuis de Meeuw, Motorwal 300 / hoek Meeuwenlaan (naast Dirk vd Broek).

Wat?

Vanaf 13:00 uur onder andere: ontvangst, infomarkt, film, high tea met pianist Rick Piepers, diverse workshops met als afsluiting `Dansen met de popband The Rebels`.

Deelname is gratis!

Kijk voor meer informatie op www.noordiszogeknogniet.nl .

Lees verder

10 oktober 2007

Amsterdamse Participatie Markt - 15 november

Op donderdag 15 november organiseert Stichting De Omslag in samenwerking met de gemeente Amsterdam in de Sporthallen Zuid voor de tweede maal de Amsterdamse Participatiemarkt. Deze dag staat weer helemaal in het teken van activiteiten op het gebied van dagbesteding, scholing en arbeid. Tientallen organisaties presenteren vanuit een stand hun aanbod. Wethouder Marijke Vos opent om 11.00 uur deze unieke markt. Profvolleyballers Wouter Stolz en Ron Zwerver starten om 10.30 uur het sporttoernooi en geven een training.Wilt u een stand huren, een presentatie geven, een workshop verzorgen, gratis vervoer voor uw locatie of deelnemen aan het volleybaltoernooi? Dan kunt u zich opgeven via: http://www.markt020.nl

Lees verder

19 september 2007

Zaterdag 22 september open dag Kringloopbedrijf De Lokatie

In het kader van de milieuweek, het 100-jarig bestaan van de NVRD en de nationale Kringloopdag organiseert Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie op zaterdag 22 september diverse activiteiten, waaronder kosteloos goederen taxeren door een registertaxateur.

Kringloopbedrijf De Lokatie is het enige kringloopbedrijf in Amsterdam dat nauw samenwerkt met de reinigingsdiensten van de Stadsdelen (Oost/Watergraafsmeer, Zeeburg en Noord) en de Gemeenten Diemen en Ouder-Amstel.

Belangrijkste milieudoelstelling is vermindering van afvalstromen en komen tot een zo’n hoog mogelijk percentage aan producthergebruik. In 2006 hebben  wij 62% van de opgehaalde producten kunnen hergebruiken en 23% van het materiaal, dus totaal een besparing op de stort van goederen van 85%.

Een andere voorname doelstelling is het bieden van werkgelegenheidstrajecten in samenwerking met instellingen voor de psychiatrie en instroommogelijkheden vanuit onder andere DWI (Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam).

Het kringloopbedrijf is ruim 10 jaar geleden opgericht in samenwerking met de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg. Sinds 2 jaar is het bedrijf met de hoofdvestiging verhuisd naar Amsterdam Noord aan de Distelweg 85, met een nevenvestiging in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer aan de Camperstraat 42.

Programma zaterdag 22 september

• Voor kinderen is er de gehele dag een springkussen

• Er is popcorn en limonade verkrijgbaar

• Vanaf 11.00 uur t/m 16.00 uur zal er elk uur een rondleiding starten door het bedrijf

• Tussen 12.00 en 15.00 uur is er een mogelijkheid om goederen te laten taxeren door een registertaxateur ( max. 1 artikel per persoon)

• De gehele dag zal een muzikant de piano in de winkel bespelen

• Iedere bezoeker krijgt een kleine attentie, zolang de voorraad strekt

• De winkel is open van 10.00 tot 17.00 uur

Lees verder

5 september 2007

Van 17 tot en met 21 september: Het Kwartiermakersfestival Amsterdam

Op 17 september om 16.30 uur is in het Rozentheater de officiële opening van het Kwartiermakersfestival Amsterdam. Dit meerdaagse culturele festival wil in de samenleving kwartier maken voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Zij spelen een belangrijke rol in zowel de organisatie en publiciteit als in de uitvoering van dans, poëzie, theater en muziek. Samen leven, werken en spelen is het motto van dit festival.

Een aantal voorstellingen zoals de opening, theatersport, modeshow en poëzie zijn gratis. Voor het Klassiek Concert en de dansvoorstelling Onderste Bavo zijn kaarten te koop.

Kijk voor meer informatie op www.kwartiermakersfestival-amsterdam.nl!

Lees verder

5 september 2007

“Dat werkt” houdt open dag.

Op woensdag 5 september houdt activiteitencentrum “Dat werkt” van 15.00 tot 17.30 uur een open dag. Met name verwijzers zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij de ambachtelijk, creatieve werkplaats voor mensen met een beperking die maatschappelijk willen reïntegreren.

Het activiteitencentrum is gevestigd in een voormalig schoolgebouw grenzend aan de Twiskepolder, Noordeinde 148a in Landsmeer. In drie lokalen kunnen deelnemers onder professionele begeleiding een aantal dagdelen per week meubels en fietsen opknappen of creatief aan de slag met keramiek en textiel.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Martie Verweij, 06 50247347, warana@wanadoo.nl.

Lees verder

27 augustus 2007

Nieuwe Multiloog®- bijeenkomsten najaar 2007

Multiloog-bijeenkomsten zijn gespreksgroepen waarin mensen op basis van gelijkwaardigheid vanuit verschillende achtergronden met elkaar ervaringen over (psychische) problemen in het dagelijkse leven uitwisselen. Daarbij staat het verhaal centraal en is het de bedoeling jezelf en de ander in de context van het dagelijkse leven beter te leren begrijpen. De bijeenkomsten zijn bestemd voor iedereen. Zeer welkom zijn mensen die bv. zelf ervaringen hebben met psychisch lijden en mensen die als naaste, hulpverlener, buur, pastor, wijkagent of personeelschef betrokken zijn bij psychisch lijden.Voorop staat steeds de eigen, persoonlijke ervaring. De Multiloog-bijeenkomsten worden buiten de reguliere hulpverlening om georganiseerd. Ervaren gespreksleiders hanteren een aantal regels waardoor de deelnemers zich in een veilige omgeving kunnen uitspreken over hun ervaringen en gevoelens.

Data: 28 augustus, 18 september, 02 & 23 oktober, 06 & 20 november, 11 december

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Locatie: Buurtcentrum De Waterval, Van Hallstraat 10, Amsterdam.

Informatie: Stichting IPC i.s.m. INCA Projectbureau Amsterdam (020) 421 00 32/ 684 80 12 (di. en wo. van 9.00 tot 17.00 uur en do. van 9.00 tot 13.00 uur) of kijk op www.inca-pa.nl.

Lees verder

6 augustus 2007

Nieuwe activiteiten in de Pijp en Oud Zuid.


Onder begeleiding van een medewerker van de GGZ kunnen mensen met een psychiatrische achtergrond in buurtcentrum de Pijp iedere vrijdag koken, eten en creatief bezig zijn. Voor twee euro per keer kunnen zij van 11.00 tot 13.00 uur samen koken én eten of vanaf 12.00 uur zonder mee te koken toch mee-eten. ’s Middags tot een uur of drie is het tijd om, ook weer onder begeleiding, met verschillende creatieve materialen aan de slag te gaan. Deelname hieraan is gratis.

Lees verder

30 juli 2007

Koplopers gezocht!

Vanaf 16 april 2007 verzorgt atletiekvereniging Phanos in samenwerking met GGZ Buitenamstel wekelijks een hardlooptraining voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Tussen de muren van het Olympisch Stadion staan iedere maandag van 18.00 tot 19.30 uur een trainer van Phanos en een begeleider van GGZ Buitenamstel klaar om met de doelgroep heerlijk in de buitenlucht te gaan hardlopen. Deze ‘Koplopers’ oefenen in looptechniek, krijgen intervaltraining en maken af en toe kennis met verschillende onderdelen van atletiek zoals speerwerpen, verspringen en kogelstoten. Naast conditieverbetering is er binnen de Koplopersgroep veel ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. En na afloop van de wekelijkse training kan iedereen in de kantine van de atletiekvereniging met elkaar en met andere atleten nog even gezellig napraten.

Lees verder

13 juli 2007

DVD voor allochtonen over WMO

Het Amsterdams Patiënten/Consumenten Platform en Zorgbelang Nederland hebben voor verschillende allochtonengroepen een dvd gemaakt met uitleg over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De WMO is nu een half jaar van kracht. Om de cliëntenparticipatie van allochtonen te stimuleren en deze groep actiever te betrekken bij het gemeentelijk WMO-beleid, heeft het APCP samen met andere Zorgbelangorganisaties de dvd WMO Ooh! ontwikkeld.

De dvd is bedoeld als aanzet voor een gesprek over de WMO met allochtone doelgroepen in hun eigen vertrouwde omgeving, maar kan ook tijdens andere voorlichtingsactiviteiten gebruikt worden. Op die manier willen de Zorgbelangorganisaties allochtonen informeren over hoe zij in hun eigen gemeente zelf invloed kunnen uitoefenen op de uitvoering van deze wet.

Lees verder

13 juli 2007

Nieuw traject SNWA.

De Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam heeft verdeeld over de hele stad 12 leerwerkbedrijven. Al twintig jaar begeleidt SNWA mensen met psychiatrische achtergrond of psychosociale problemen richting betaald werk. Deelnemers kunnen maximaal twee jaar lang minimaal drie tot vier dagdelen per week werkervaring opdoen binnen één van de bedrijven van SNWA.

Regelmatig kreeg SNWA echter de vraag van potentiële deelnemers en hulpverleners of het ook mogelijk is om minder dagdelen te komen werken. Daarvoor heeft SNWA nu een apart traject ontwikkeld. In dit traject van maximaal één tot vier dagdelen per week kan een deelnemer kennismaken met de SNWA en ervaren of een traject naar betaald werk haalbaar is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martine Berendsen, 06-41181346.

Lees verder

11 juli 2007

Feestelijke opening sportproject `t Ladderhuis

Met een stevig potje touwtrekken openden enthousiaste deelnemers en activiteitenbegeleiders op 10 juli in het Westerpark officieel het sportproject ’t Ladderhuis. Het project biedt iedere dinsdagmiddag de gelegenheid om met elkaar te kunnen sporten en ontspannen.

Het prachtige gerenoveerde Ladderhuis is samen met het kunstgrasveld eigendom van stadsdeel Westerpark. Henk van der Meer was voor het stadsdeel projectleider van het Ladderhuis. “Het is de bedoeling dat het Ladderhuis en omliggende faciliteiten multifunctioneel gebruikt gaan worden. Wij bieden daarom niet alleen korfbalclub Sporting West een paar keer per week onderdak, maar stellen met het Ladderhuis ook anderen in staat om regelmatig deel te nemen aan sport-gerelateerde activiteiten. Dit sportproject, waarbij de belangrijkste doelgroep bestaat uit mensen met een psychische beperking, is daar een goed voorbeeld van. Het is per slot van rekening de taak van de overheid om ook kwetsbare mensen te kunnen laten participeren.

Lees verder

4 juli 2007

Met VONK de voedselbank uit.

Eén op de vijf Amsterdamse huishoudens moet rond zien te komen van een minimuminkomen. Vaak gaat dat net, maar soms raken mensen door bepaalde omstandigheden echt in de problemen. Voor het ontvangen van voedselpakketten kun je dan een beroep doen op de Voedselbank Amsterdam. Maar hoe krijg je je dagelijks leven weer een beetje op de rails, hoe krijg je je zelfvertrouwen weer terug, hoe vind je de weg naar hulpverlenende instanties?

Speciaal ter ondersteuning van voedselbankcliënten is begin april het maatjesproject VONK van start gegaan. Een maatje probeert samen met de cliënt de juiste stappen richting hulpverlening te zetten, de berg met formulieren in te vullen, kortom orde in de chaos te scheppen. Een vrijwilliger van VONK kan ook goed luisteren en onderneemt regelmatig iets gezelligs met z’n maatje.

Wil jij iemand weer op weg helpen of ben je voedselbankcliënt en op zoek naar maatje, kijk dan op www.vonkamsterdam.

Lees verder

27 juni 2007

Schoonmaken in het Oosterpark?

Op zondag 1 juli 2007 wordt in het Oosterpark weer de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden georganiseerd. Honderden belangstellenden verzamelen zich die dag om 12.00 uur rond het slavernijmonument pal tegenover de hoofdingang van het Onze Lieve Vrouw Gasthuis. Na de herdenking kunnen de bezoekers bij de Muziekkoepel in het Oosterpark tot begin van de avond genieten van het Keti Koti festival.

Afdeling WorkForce van Stichting Streetcornerwork, is op zoek naar mensen die op 1 juli aan het einde van de dag tegen een vergoeding het Oosterpark willen schoonmaken.

Help mee en geef je op bij Dirk Pool, 06 14013707

Klik hier om direct naar het schoonmaakproject te gaan.

Lees verder

5 juni 2007

Werken op de boerderij

Landzijde combineert landbouw en zorg. Landzijde bemiddelt tussen boeren die zorgplekken aanbieden in hun bedrijf en cliënten die begeleiding en dagbesteding of tijdelijk werk zoeken. Je kunt bij ongeveer 30 boerderijen aan de slag. Het werk varieert van timmeren tot voederen van de dieren. Het gaat onder andere om het opbouwen van zelfvertrouwen en krijgen van structuur in het dagelijks leven. Er zijn dagactiveiten, maar ook reïntegratietrajecten en scholingsmogelijkheden. De werkzaamheden zijn verschillend en afhankelijk van het soort bedrijf. Ook productie- en onderhoudswerkzaamheden horen erbij. Met name bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zoek onder groenvoorziening en dierenverzorging in Amsterdam en omstreken.

Lees verder

25 april 2007

Freud feestelijk geopend

Op 20 april heeft burgemeester Cohen restaurant Freud aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam officieel geopend. Freud is een bijzonder restaurant dat helemaal door mensen met een psychiatrische achtergrond wordt gerund.

"Krankzinnig lekker eten" belooft het restaurant en volgens Cohen ben je "gek als je daar geen gebruik van maakt". De burgemeester verrichtte de openingshandeling gekleed in een Freudtenue. Samen met medewerkster Marlies serveerde hij temidden van honderden gasten een salade van rozevalaardappelen en rivierkreeftjes aan twee bovenburen van het restaurant.

“In het kader van de integratie”, vertelt Gerda Hahn die samen met Renske Kastelein het initiatief heeft genomen voor dit opmerkelijke project. Onder de hoede van stichting Roads wilden zij wat doen aan het grote tekort aan werkplekken voor mensen uit de psychiatrie.

Lees verder

23 april 2007

Cliënten uit de psychiatrie kunnen deelnemen aan (sport)activiteiten bij Welzijn Binnenstad

Stichting Welzijn binnenstad heeft i.s.m. Cordaan / RiBW PC Hooft, De Omslag, Stichting Amsterdamse Vriendendiensten, JellinekMentrum en het SCIP een plan opgesteld om meer mensen uit de psychiatrie deel te laten nemen aan welzijnsactiviteiten. Zij kunnen nu gebruik maken van talloze activiteiten in één van de vijf buurtcentra. Deelname aan verschillende activiteiten is bijna gratis. De kosten bedragen per keer €1,50 voor zowel de workshop en een aansluitende lunch. De eerste workshop is Fitgym. Hierbij worden verschillende oefeningen gedaan om kracht en conditie te vergroten. De tweede workshop is het leren fietsen op een eenwieler en is gericht op coördinatieverbetering. De eerstgenoemde workshop zal starten op 18 april en duurt t/m 30 mei. De eenwieler workshop start op 6 juni en eindigt op 4 juli. De workshops starten om 11.30 uur en de lunch start om 13.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:

Lida de Rijk

Stichting Welzijn Binnenstad

Website: http://www.welzijnbinnenstad.nl

telefoon: (020) 521 02 00

Lees verder

11 april 2007

Facilitair medewerker worden?

In 2005 is het ROC ASA  Amsterdam gestart met een volwaardige, eenjarige opleiding tot facilitair medewerker speciaal voor mensen met psychiatrische klachten. In september 2006 studeerde de eerste lichting af. Maar liefst achttien deelnemers behaalden hun diploma. Een aantal van hen vond een baan of startte een andere opleiding, maar voor allen geldt dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen in wat ze kunnen, willen en durven.

Lees verder

5 maart 2007

Dagactiviteiten.nl werkt!

De vernieuwde website www.dagactiviteiten.nl begint duidelijk haar vruchten af te werpen. Dat blijkt ondermeer uit een enthousiaste melding van één van de aanbieders op onze site.

Paul Speet van fietsenmakerij De Loods vertelde ons dat via een klantmanager een klant van DWI bij hun gestart is met een re-integratietraject tot vakbekwaam fietsenmaker. En er namen meer klantmanagers via dagactiviteiten.nl contact op met De Loods. Speet: “Omdat mensen De Loods dankzij de vernieuwde website beter vinden, krijgen we meer aanmeldingen. Zo heeft onlangs een dakloze deelnemer die veel ervaring heeft met fietsenreparatie zijn vak bij ons in een beschermde omgeving weer serieus op kunnen pakken.”

Maar De Loods hoopt op nog meer matches. Speet: “We gaan namelijk uitbreiden met een tweede fietsenmakerij op Uilenstede. Daar is nog eens plaats voor acht deelnemers. Dus mensen met een beperking en interesse in het fietsenvak zijn bij ons van harte welkom.”

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support